• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τρίτη, 23 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Το “βόρειο μέτωπο” της Ευρώπης πανηγυρίζει: “Κερδίσαμε δεν υπάρχουν ευρωομόλογα”

6 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Του Μιχάλη Ψύλλου

από την εφημερίδα Δημοκρατία

Οι ολλανδικές εφημερίδες πανηγυρίζουν.  «Η Ολλανδία κερδίζει την ευρωπαική μάχη…Δεν υπάρχουν ευρωομόλογα» γράφει στην πρώτη της σελίδα η De Telegraaf. Επίσης ικανοποιημένος εμφανίζεται και ο σκληροπυρηνικός υπουργός Οικονομικών, Βόπκε Χούκστρα. «Είναι απόλυτα βέβαιο ότι έχουν συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις μας» δήλωσε ο Χούκστρα μετά το τέλος του Eurogroup που συμφώνησε να δοθεί μισό τρισεκατομμύριο ευρώ για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην Ευρώπη . Και επανέλαβε προκλητικά  σε ανάρτησή του στο twitter «Είμαστε και θα παραμείνουμε αντίθετοι στα Ευρωομόλογα. Δεν πιστεύουμε ότι αυτή η ιδέα θα βοηθήσει την Ευρώπη ή την Ολλανδία μακροπρόθεσμα».

Φυσικά,οι Ολλανδοί κάνουν την ανάγκη φιλοτιμία μετά τον πρωτοφανή σάλο και την πανευρωπαική οργή που είχε ξεσηκώσει η «αηδιαστική» κατά τον Πορτογάλο πρωθυπουργό Αντόνιο Κόστα , προσπάθειά τους να αποτρέψουν κάθε ουσιαστική προσπάθεια ενίσχυσης του ευρωπαικού νότου ,με πολλούς να μιλούν ακόμη και για μποϊκοτάζ των ολλανδικών προϊοντων!
Ο  «μαθητής» του Σόιμπλε,Χούκστρα πάντως έχει ένα δίκιο να αισθάνεται ικανοποιημένος .Ο συμβιβασμός που επιτεύχθηκε στο Eurogroup ήταν τελικά αυτός που ανέμενε το «Βόρειο Μέτωπο». «Πρόκειται για έναν συμβιβασμό που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε αντίστοιχες προτάσεις από τα θεσμικά όργανα της ΕΕ» γράφει η γερμανική Die Welt.
Οι Ολλανδοί -με την σαφή στήριξη του Βερολίνου -είχαν απορρίψει κατηγορηματικά κάθε ιδέα για την οικονομική ανάκαμψη των βαρύτερα πληγέντων χωρών του ευρωπαικού νότου. Ούτε ένα ευρώ για τη στήριξη της κοινωνικής ασφάλισης,ούτε ένα ευρώ για την ενίσχυση της απασχόλησης και την αντιμετώπιση της ανεργίας που θα εκτιναχθεί σε δυσθεώρητα ύψη σε όλη την Ευρώπη. Και τα κατάφεραν : Θα δοθούν πιστώσεις ύψους 240 δισεκατομμυρίων από τον ESM  ,χωρίς να επιβάλλονται αυστηροί  μνημονιακοί όροι μόνο για   τις «άμεσες και έμμεσες δαπάνες φροντίδας, θεραπείας και πρόληψης» από τον κορονοϊό .Μόλις τελειώσει η κρίση  όλες οι χώρες του ευρώ (όχι μόνο οσες θα πάρουν τα δάνεια) ,πρέπει να  συμμορφωθούν με τους ευρωπαϊκούς δημοσιονομικούς κανόνες.

Η δεύτερη επιτυχία της σκληρής γραμμής των Ολλανδών -με τη στήριξη του Βερολίνου -ήταν ότι έκλεισαν την πόρτα του ευρωομολόγου .Τι συμφωνήθηκε με τον «συμβιβασμό» που επετεύχθη χάρη στην παρέμβαση κυρίως της Γαλλίας; Να υπάρξουν «καινοτόμα χρηματοδοτικά μέσα» αντί για ευρωομόλογα,με τη θέσπιση ενός κοινού ταμείου το οποίο θα είναι «προσωρινό, στοχοθετημένο και αναλογικό» . Οι αρχηγοί των κυβερνήσεων πρέπει – με ομοφωνία – να καθορίσουν σε δύο εβδομάδες  τα βασικά σημεία, και στη συνέχεια θα ξεκινήσει  μια μακρά διαδικασία για τις ακριβείς λεπτομέρειες. Μάταια προσπάθησαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ιταλίας και της Ισπανίας, Γκουαλτιέρι και Καλβίνο να συμπεριληφθεί στην πεντασέλιδη ανακοίνωση η λέξη «κοινό χρέος». Αυτό ήταν εκτός ζήτησης για την Ολλανδία, τη Γερμανία, τη Φινλανδία και την Αυστρία.

H πορτογαλική Expresso το λέει πολύ καθαρά: «Δεν υπάρχει αναφορά σε ευρωομόλογα, κωρονο-ομόλογα ή κοινές εκδόσεις χρέους», αλλά για ένα Ταμείο Ανάπτυξης, για το οποίο οι υπουργοί Οικονομικών δεσμεύτηκαν να εργαστούν …Πόσο μεγάλο και τι θα είναι αυτό το ταμείο δεν έχει ακόμη αποφασιστεί, οι οδηγίες πρέπει να δοθούν από τους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».

Η ιστοσελίδα Politico γράφει ότι  «Ρώμη και η Μαδρίτη ήλπιζαν ότι η σοβαρότητα οικονομικής κρίσης θα άνοιγε την πόρτα για την έκδοση κορωνοομολόγων, κατά την οποία θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί η ανάκαμψη του μπλοκ, μειώνοντας το κόστος δανεισμού. Εντούτοις, η πιθανότητα έκδοσης κορωνοομολόγων εξανεμίστηκε στη γλωσσική ασάφεια της δήλωσης.  Το κείμενο απλώς αναφέρθηκε σε ένα ταμείο αποκατάστασης που θα μπορούσε να παράσχει χρήματα σε χώρες μέσω του προϋπολογισμού της ΕΕ για να βοηθήσει στην εκκίνηση της οικονομίας του μπλοκ».
Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel “οι  υπουργοί Οικονομικών ουσιαστικά δεν άγγιξαν το ευαίσθητο  θέμα των κορωνο-ομολόγων. Ήταν ξεκάθαρο από την αρχή ότι μια συζήτηση για τα αμφιλεγόμενα κωρονο-ομόλογα θα ήταν χάσιμο χρόνου. Οι θέσεις των δύο πλευρών απέχουν πολύ  Αντ ‘αυτού, συμφώνησαν να συνεχίσουν τη συζήτηση επί της πρότάσεως του Γάλλου υπουργού Οικοομικών Μπρουνό Λε Μέρ για τη σύσταση ενός ταμείου  για την ανοικοδόμηση της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Το Der Spiegel εκτιμά ότι πάντως ότι το “ταμείο ανασυγκρότησης μετά την κρίση” που προτείνει η Γαλλία, είναι ακόμα πιο ασαφές. Το πεδίο εφαρμογής του ταμείου είναι ανοικτό, τα χρήματα θα μπορούσαν να προέλθουν από τον νέο επταετή προϋπολογισμό της ΕΕ, ο οποίος βρίσκεται τώρα υπό συζήτηση»O Ιταλός υπουργός Οικονομικών Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι προειδοποίησε μάλιστα τους ομολόγους του ότι στηρίζει μεν τη συμφωνία, ωστόσο ο Πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε θα εγείρει το θέμα του κοινού χρέους στην επόμενη συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών.
Η εκπρόσωπος των Γερμανών Πρασίνων .Φραντσέκα Μπράιτνερ υποστήριξε ότι “τα μέτρα που εγκρίθηκαν δεν επαρκούν σε αυτή την ιστορική κρίση”.Στο ίδιο μήκος κύματος, ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων,Ράσμους Αντρεσεν τόνισε ότι “μόνο τα έξοδα για την υγεία καλύπτονται από τη χαλάρωση των δανείων του ESM.Αλλά η κρίση του κορονοιού είναι από καιρό μια παγκόσμια οικονομική κρίση».

Οπως γράφει η Washington Post “μπορεί η άμεση κρίση στην Ευρώπη να ξεπεράστηκε από τη συμφωνία , ωστόσο ο διχαστικός διάλογος για την απάντηση στην κρίση του κορωνοϊού και του αντίκτυπού της στην οικονομία, ξυπνάει μνήμες της κρίσης της Ευρωζώνης, της περασμένης δεκαετίας, και ενισχύει τα ευρωσκεπτικιστικά  αισθήματα στις χώρες-μέλη.Στην Ιταλία, για παράδειγμα, εθνικιστές πολιτικοί επικρίνουν την Ε.Ε. εδώ και χρόνια, ωστόσο τώρα είναι η πρώτη φορά που ανάλογη κριτική ασκεί και το φιλοευρωπαϊκό κατεστημένο της Ρώμης».

Φυσικά ,το Βερολίνο εξέφρασε την ικανοποίησή του . “Μετά από μακροχρόνιες συζητήσεις, καταφέραμε να βρούμε μια συναίνεση που να περιέχει μια πολύ ισχυρή απάντηση” είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Ολαφ Σολτς.

Η γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel δεν διστάζει όμως να τον «καρφώσει» : «Για τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Ολαφ Σολτς , ήταν καλό που δεν παίξουμε εμείς τον κακό στην σκληρή συζήτηση για την οικονομική βοήθεια στηνΕυρώπης.Ο Ολλανδός συνάδελφός του Βόπκε Χούκστρα ανέλαβε τον ρόλο αυτό». Είπαμε: Ο χρήσιμος και «αηδιαστικός» λαγός των Γερμανών….

militaire.gr
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

«Πρώην πράκτορας FBI: Η μυστηριώδης εξαφάνιση επιστήμονα του Λος Άλαμος μπορεί να είναι δολοφονία με “Voice-to-Skull” – Το κρανίο της δεν είχε σφαίρα»
ΔΙΕΘΝΗ

«Πρώην πράκτορας FBI: Η μυστηριώδης εξαφάνιση επιστήμονα του Λος Άλαμος μπορεί να είναι δολοφονία με “Voice-to-Skull” – Το κρανίο της δεν είχε σφαίρα»

by admin
3 ώρες ago
Ο Πόλεμος κατά του Χριστιανισμού Κλιμακώνεται στην Ευρώπη – Ιστορικές Εκκλησίες Παραδίδονται στις Φλόγες
Slider

Ο Πόλεμος κατά του Χριστιανισμού Κλιμακώνεται στην Ευρώπη – Ιστορικές Εκκλησίες Παραδίδονται στις Φλόγες

by admin
3 ώρες ago
False flag στη Λαύρα του Κιέβου: Το έγκλημα του καθεστώτος Zelensky ενάντια στην Ορθοδοξία – Οι αποδείξεις που συγκλονίζουν
ΔΙΕΘΝΗ

False flag στη Λαύρα του Κιέβου: Το έγκλημα του καθεστώτος Zelensky ενάντια στην Ορθοδοξία – Οι αποδείξεις που συγκλονίζουν

by admin
4 ώρες ago
Είπαν «ναι»! Ένα διατροφικό έγκλημα (και) με ελληνική σφραγίδα!
Slider

Είπαν «ναι»! Ένα διατροφικό έγκλημα (και) με ελληνική σφραγίδα!

by admin
4 ώρες ago
Next Post
«ΙΔΟΥ Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΣΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΟΙ»

«ΙΔΟΥ Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΣΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΟΙ»

ΠΑΣΧΑ 2020 … Σήμερα 2020, σε ξανασταυρώνουν Χριστέ μου.

ΠΑΣΧΑ 2020 ... Σήμερα 2020, σε ξανασταυρώνουν Χριστέ μου.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr