ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟ ΛΟΦΟ ΤΗΣ ΙΟΥΔΑΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙ ΙΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΝΑΟ.

ΚΛΟΙΟΣ. - 13 Ιαν 2021 - 10:05
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Ο Γόνι Τζάδοκ διευθύνει ένα ασυνήθιστο σχολείο στα βουνά της Ιουδαίας για να προετοιμαστεί για τον Τρίτο Ναό. 

Σύμφωνα με τον Τζαντόκ, η πρώτη προϋπόθεση για την είσοδο στο Ναό θα είναι η «Ιερή Γλώσσα» που δεν είναι Εβραϊκή, αλλά μάλλον μια επιστροφή στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι μίλησαν πριν από το θεϊκό γλωσσικό εμπόδιο που επιβλήθηκε στον Πύργο της Βαβέλ.

YONI TZADDOK: ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ.

Ως ο πρώτος σε μια σειρά συνεντεύξεων σχετικά με τις προετοιμασίες του για τον Τρίτο Ναό, ο δημοσιογράφος του Israel365, Joshua Wander, μίλησε με τον Yoni Tzadok , κάτοικο του Mitzpe Jericho με θέα στην περιοχή όπου οι Εβραίοι επέστρεψαν για πρώτη φορά στη γη των Πατριαρχών. Ο Τζαντόκ ασχολείται έντονα με διάφορα έργα που εστιάζονται σε αυτές τις προετοιμασίες και παρόλο που η προσέγγισή του σε ορισμένες από τις πτυχές είναι σίγουρα μη-mainstream, αυξάνοντας τα φρύδια ορισμένων μελετητών της Τορά, οι προσπάθειές του είναι αναμφίβολα εμπνευσμένες συζητήσεις για θέματα που έχουν αδρανοποιηθεί από τότε που ο Ναός  καταστράφηκε.

Για να προωθήσει την αιτία του Τρίτου Ναού, ο Τζαντόκ ίδρυσε ένα σχολείο επικεντρωμένο στην εκπαίδευση του Κοχανίμ (Εβραίοι άνδρες της ιερατικής κάστας) και του Λεβιέμ (Εβραίοι από τη φυλή του Λέβι) που τελικά θα υπηρετήσουν στον Τρίτο Ναό.

Στη συνομιλία του με τον Wander, ο Τζαντόκ εξήγησε ότι αναφέρθηκε στο σχολείο ως Bet HaMoked, το τμήμα του Ναού στο οποίο οι Κοχανίμ θα έμεναν για την ετήσια εβδομαδιαία υπηρεσίας τους.

«Το σχολείο μου είναι ανοιχτό για κάθε άτομο», εξήγησε ο Τζαντόκ. «Όχι μόνο το kohanim και το Leviim, και όχι μόνο για τους Εβραίους. Μουσουλμάνοι ή Χριστιανοί, αυτό είναι το επόμενο στάδιο του κόσμου, οπότε όλοι πρέπει να προετοιμαστούν. “

«Δίνω τα κλειδιά για όποιον θέλει να ανοίξει τις πόρτες σε αυτόν τον κόσμο και το επόμενο στάδιο», εξήγησε ο Τζάδοκ. “Απλά ανοίξτε και ένας εντελώς νέος κόσμος θα βρίσκεται εκεί.”

ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΚΟΚΑΛΑ ΖΩΩΝ KOSHER.

Στην είσοδο του σχολείου του, αυτό που ο Τζαντόκ αναφέρεται σαν το στοίχημα HaLeviim (το σπίτι των Λευιτών), ο Τζαντόκ έχει μια επίδειξη από πέτρες οι οποίες, σύμφωνα με την έρευνά του, είναι κατάλληλες για χρήση στην κατασκευή του βωμού. Μια άλλη οθόνη επικεντρώνεται στη διδασκαλία σχετικά με τα μοναδικά μουσικά όργανα που αποτελούσαν ουσιαστικό μέρος της υπηρεσίας του Ναού.

«Κανένα από αυτά, τα όργανα και οι πέτρες, δεν μπορούν να προέλθουν από σίδερο», εξήγησε ο Τζαντόκ, επικαλούμενος το τμήμα του Μίσνα (προφορική νομοθεσία) με τίτλο Kelim (εργαλεία / όργανα). «Μερικά είναι φτιαγμένα από κόκαλα ζώων kosher και διδάσκουμε πώς να τα παίζουμε».

ΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΘΥΣΙΩΝ.

Μια άλλη σημαντική πτυχή της υπηρεσίας του Ναού ήταν η πλήρης και εντατική γνώση της τελετουργικής καθαρότητας και της ακαθαρσίας.

«Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποιος μπορεί να εισέλθει στο στοίχημα HaMikdash (Ναός) και ποιος δεν μπορεί», εξήγησε ο Tzadok. «Για παράδειγμα, αν ένας άντρας φτάσει στο Ναό, προτού εισέλθει, πρέπει να τον ρωτήσουν πώς έφτασε. Εάν πει ότι ήρθε με λεωφορείο, δεν μπορεί να μπει επειδή το λεωφορείο είναι, από προεπιλογή, τελετουργικό. Πρέπει λοιπόν να υπάρχουν φύλακες στην είσοδο του Ναού για να διασφαλιστεί η αγνότητα των θυσιών. “

ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΓΓΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ.

«Όλοι που υπηρετούν στο Ναό πρέπει να ξέρουν πώς να τραγουδούν και πώς να μιλούν στο Lashon HaKodesh (την ιερή γλώσσα)», εξήγησε ο Τζαντόκ. «Στον κόσμο του Ναού, δεν θα υπάρχουν Αγγλικά και άλλες γλώσσες. Λόγω των αμαρτιών του ανθρώπου στη γενιά του Πύργου της Βαβέλ, όλοι οι άντρες διασκορπίστηκαν και οι γλώσσες τους μπερδεύτηκαν. Ο τρίτος ναός θα μας διορθώσει, θα μας οδηγήσει προς τα πίσω και προς τα εμπρός ταυτόχρονα. Ο κόσμος θα επιστρέψει στις παλιές μέρες, πριν από τις αμαρτίες, όταν όλοι μίλησαν για το Lashon HaKodesh. “

Ο Τζαντόκ αναφέρθηκε σε έναν στίχο στο Θρήνο ως πηγή του.

Πάρε μας πίσω, Χασέμ , στον εαυτό σου, και ας επιστρέψουμε. Ανανεώστε τις μέρες μας από παλιά! Θρήνοι 5:21

 

«Είναι εβραϊκό, αλλά το πιο σημαντικό, θα το χρησιμοποιούμε όπως θα έπρεπε», εξήγησε.

ΤΟ IVRIT ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΞΗ «ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΧΙΣΕΙ»

Ο Τζαντόκ καταλαβαίνει ότι τα σύγχρονα εβραϊκά όπως χρησιμοποιούνται στο Ισραήλ σήμερα δεν είναι ο Λάσον Χάκντε.

«Το« Ivrit »προέρχεται από τη λέξη« to cross over », εξήγησε. «Προέρχεται από« πάνω από τον ποταμό ». Είναι μια σημιτική γλώσσα, αλλά δεν είναι ο Lashon HaKodesh που εξαφανίστηκε μετά την εξουσία της Βαβυλώνας. “

Για παράδειγμα, ο Τζαντόκ εξήγησε ότι το όνομα «Μωυσής», ή Moshe στα εβραϊκά, θεωρείται αρχέτυπο εβραϊκό όνομα, ωστόσο η λέξη δεν είναι στην πραγματικότητα εβραϊκής προέλευσης.

«Όταν η Μπάτια, η κόρη του Φαραώ, τράβηξε τον Μωυσή από το νερό, τον ονόμασε« Μωυσή »λόγω αυτής της πράξης», είπε ο Τζαντόκ. «Ωστόσο, μιλούσε την αιγυπτιακή, όχι την εβραϊκή γλώσσα. Η Τορά μετέφρασε όσα είπε, αλλά δεν είναι το όνομά του στο Lashon HaKodesh. “

Ο Τζαντόκ εξήγησε ότι η επικοινωνία στον Τρίτο Ναό, στην πραγματικότητα, σε όλο τον κόσμο, θα επιστρέψει στην κατάσταση πριν από τη Βαβέλ / μετά την Εδέμ. Αυτή η μετάβαση μετά τον Μεσσία αναφέρθηκε από τον Προφήτη Σοφονία.

israel365news.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ISRAEL 365 NEWS : Corfiatiko.blogspot.com

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΟιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΛΛΙΩΡΑ

 

 

Loading…