ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

«Το περιμέναμε»: Σε ποια πόλη, απαγορεύουν τα Θρησκευτικά σύμβολα

ΚΛΟΙΟΣ. ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ. - 14 Φεβ 2019 - 22:30
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Του Γιώργου Φαρμάκη
Αν πούμε ότι δεν το περιμέναμε, θα πούμε ψέματα. Στην Ελβετία και συγκεκριμένα στην Γενεύη, οι πολίτες ψήφισαν νόμο, σύμφωνα με τον οποίο τα θρησκευτικά σύμβολα, θα απαγορευθούν.

Οι Κρατικοί υπάλληλοι, δεν θα μπορούν να φοράνε ούτε Σταυρό, ούτε Μπούρκα, ούτε Χιτζάμπ κλπ

Για να προλάβουμε αυτούς που θα πουν ότι οι Ελβετοί, απλά προσπαθούν να μειώσουν τον θρησκευτικό φανατισμό των Μουσουλμάνων ΜΟΝΟ, θα πρέπει να γίνει μια πολύ σημαντική

διευκρίνιση:

Στην Ελβετία, το 35.9% (του πληθυσμού) είναι μέλος της Καθολικής Εκκλησίας, το 25% (του πληθυσμού) είναι μέλος της Ελβετικής Μεταρρυθμισμένης ή Αναμορφωμένης εκκλησίας (κατηγορία Χριστιανικών Προτεσταντικών εκκλησιών), ενώ ΜΟΝΟ το 5.4% ανήκει σε κάποια Ισλαμική κοινότητα και ακόμα ένα 0.3% ακολουθεί το Εβραϊκό Θρήσκευμα.

Οι υπόλοιποι Ελβετοί είτε δηλώνουν άθεοι, είτε δηλώνουν ότι πιστεύουν αλλά ότι δεν θεωρούν τους εαυτούς τους, μέλη κάποιας Εκκλησίας.

Αυτό που μας ενδιαφέρει, είναι το μικρό ποσοστό, που δηλώνει ότι ανήκει σε κάποια Ισλαμική κοινότητα. Επομένως, ο νόμος που απαγορεύει τα Θρησκευτικά σύμβολα, επηρεάζει άμεσα τους Χριστιανούς. Δεν θα φοράνε Σταυρό αυτοί οι άνθρωποι. Τουλάχιστον αυτό λέει ο νόμος που ψήφισαν οι πολίτες (εκεί λένε ότι έχουν άμεση Δημοκρατία, οπότε….οι πολίτες έχουν τον πρώτο λόγο υποτίθεται).

Οι απαγορεύσεις βέβαια, ισχύουν και για τις μη Χριστιανικές ομάδες. Ήδη Αριστερές συλλογικότητες, αντιδρούν για την απαγόρευση της…ΜΠΟΥΡΚΑΣ.
Δεν αντιδρούν για την κατάργηση των Χριστιανικών συμβόλων.

Βέβαια, δεν λένε ότι θα υπάρχει πρόβλημα με τον Σταυρό αλλά αυτό είναι αυτονόητο, αφού θα απαγορευτούν ΟΛΑ τα Θρησκευτικά σύμβολα.

Συμπέρασμα: Η Χριστιανική Ευρώπη, μας αποχαιρετά!

Photo Credits: Pexels.com
Πληροφορίες: voiceofeurope.com

el.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Για τον Άγγελο της Καρδιάς μας.- Θέλω να ζήσω, είμαι γεμάτος ζωή. Η κραυγή απόγνωσης ενός Έλληνα Χριστιανού.

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…