ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Το χαμόγελο της Βασιλικής.

ΑΓΓΕΛΟΣ-ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Φ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ. ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. - 20 Μαρ 2020 - 20:01
Loading...
Η εχθρική προς το ανθρώπινο γένος, νέα τάξη πραγμάτων, έχει αφαιρέσει σχεδόν ολοκληρωτικά, κάθε ίχνος ανθρωπισμού, λογικής, παιδείας, και πολιτισμού. 
 
Επέτυχαν να ζούνε οι περισσότεροι, χωρίς ηθικές αρχές, γνώσεις, και να είναι εχθρικοί-ανταγωνιστικοί μεταξύ τους. Ζούμε σε μια εποχή καθαρά σαρκική, όπου κυριαρχούν τα πιο κτηνώδη-αισχρά ένστικτα.  
 
Σήμερα θα θυμηθούμε μία εποχή, που υπήρχαν ακόμη αρχές-αξίες, και είχαμε αρκετούς ανθρώπους, με φιλότιμο, αξιοπρέπεια, αγάπη ηθική και πίστη. 
 
Δεν υπήρχε τόση μεγάλη σαπίλα, παρακμή, και χυδαιότητα, όπως υπάρχει σήμερα. 
 
Δυστυχώς από την δεκαετία του 1960, είχαμε ήδη, τα πρώτα εμφανέστατα σημάδια, για ότι κάτι πολύ άσχημο, θα επακολουθήσει, στις επόμενες δεκαετίες.   
 
Για εμάς τους πραγματικούς άνδρες, οι γυναίκες είναι πρώτα κόρες, αδελφές, φίλες και μετά είναι ερωμένες.
Οι γυναίκες είναι τα θεμέλια της Ελληνικής κοινωνίας. Χωρίς ηθικές και σωστές γυναίκες, δεν μπορεί να σταθεί το Ελληνικό έθνος. Είναι διαχρονικά αποδεδειγμένο, ότι δεν έχει κανένα απολύτως νόημα ο ανδρικός βίος, εάν δεν έχεις μια αληθινή, ανθρώπινη-χαμογελαστή γυναίκα δίπλα σου, να σου δίνει ζωή, να σε κάνει πιο δημιουργικό και καλύτερο άνθρωπο. Εάν έχεις τον συγκεκριμένο τύπο γυναίκας ως σύζυγο-σύντροφο, αδελφή, φίλη κλπ, είσαι ο πιο ευτυχισμένος-τυχερός, και ευλογημένος άνθρωπος στον κόσμο. Οι γυναίκες είναι ανεκτίμητα έως και σπάνια έργα τέχνης ανάλογα με την εξωτερική τους εμφάνιση, και πάνω από όλα τον χαρακτήρα, τον εσωτερικό τους κόσμο (Μέτρον Άριστον).
Χαμογελούν και η ψυχή σου γίνεται ένας πανέμορφος γαλάζιος ουρανός, μια αιώνια άνοιξη μέσα στις πιο ωραίες θάλασσες, με τα πιο ξεχωριστά δάση και φυτά.
Γεμίζει η ψυχή σου λουλούδια μαζί με όλες τις ομορφιές του κόσμου. Όλα αυτά γίνονται, μόνον με ένα αληθινό-ζεστό γυναικείο χαμόγελο !!! Αλλάζει όλος σου ο κόσμος, και όλη σου η διάθεση. Εξαιτίας τις γυναικείας θαλπωρής, είμαστε γεμάτοι ζωή και διάθεση.
Σήμερα θα σας πάω 30 χρόνια πίσω, τότε που υπήρχαν ακόμη αληθινοί έρωτες και άνθρωποι. Δεν είχε προλάβει να διαβρώσει σχεδόν τα πάντα η νέα τάξη, όπως είναι σήμερα εν έτη 2020. Ποτέ δεν θα ξεχάσω τον εφηβικό μου έρωτα το καλοκαίρι του 1989, την Βασιλική.
Η Βασιλική εκτός από την φυσική ομορφιά σε κέρδιζε με ένα ζεστό και αυθόρμητο χαμόγελο.
Ήξερε να σε κατακτά με αυτό το πολύ γλυκό χαμόγελο και δεν ήταν εύκολο να της αρνηθείς. Θυμάμαι όταν πρωτογνωριστήκαμε, πήγαινα να πάρω από το σχολείο τον μικρότερο μου φίλο τον Δημήτρη. Εκείνη ερχόταν με ένα πολύ όμορφο χαμόγελο, από την εξωτερική πόρτα του σχολείου προς εμένα, και απρόσκλητη ανέβαινε στο μηχανάκι λέγοντας στον Δημήτρη : «Εμένα θα πάρει σήμερα ο Άγγελος εσύ πήγαινε με τα άλλα παιδιά με το λεωφορείο». Όλος μου ο κόσμος είχε γίνει πλέον ένα χαμόγελο. Όποτε την συναντούσες πάντα χαμογελούσε. Γυναίκα που δεν γελά ζεστά και θηλυκά δεν έχει καμιά απολύτως αξία, και ας είναι και η ωραιότερη και η πιο άξια του κόσμου. Είμασταν παιδιά. Δύο πολύ ευτυχισμένα παιδιά. Εγώ ήμουν στα 17 και εκείνη ήταν 14 ετών. Η Βασιλική με πολιορκούσε επί ένα μήνα. Όμως εγώ λόγω της ξεχωριστής εξωτερικής μου εμφάνισης, και έχοντας επίγνωση όλων των υπολοίπων δυνατοτήτων μου, αν και ήταν πολύ όμορφη, δεν τις έδινα σημασία. Εκείνη όμως επέμενε απτόητη. Ερχόταν δήθεν να μιλήσει στους φίλους μου, και χαιρετούσε και εμένα. Εγώ όμως εκεί ακλόνητος. Τελικά μετά από τόση επιμονή και με όπλα την εμφάνιση και το ζεστό γυναικείο χαμόγελο, έριξε τις άμυνες μου, και προχωρήσαμε. Δυστυχώς η σχέση μας δεν πήγε καλά. Μια άλλη κοπέλα, η φίλη της η Αθηνά την διέβαλε από φθόνο, διότι ένα μήνα μήνα πριν την είχα απορρίψει.
Η ευκολόπιστη και αφελέστατη Βασιλική, εξαπατήθηκε πολύ εύκολα. Την ημέρα που χωρίσαμε, την διαβεβαίωσα ότι θα επιστρέψει παρακαλώντας. Εκείνη δεν το δεχόταν και δεν το καταλάβαινε αυτό που τις είπα. Ήμουν δεκαεφτά ετών, και με πλήγωσε πολύ. Όμως δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω λόγω της ηλικίας, γιατί ήμουν τόσο βαθιά πληγωμένος. Θεωρούσα, ότι ήταν κάτι ανάμικτο σωματική έλξη, και αγνός έρωτας μαζί. Έπρεπε να περάσουν δέκα ολόκληρα χρόνια για να καταλάβω, ότι αυτό που με πλήγωσε βαθιά, και την απέρριψα όταν ήρθε ξανά μόνη της, τον Μάιο του 1990, ήταν ότι στερήθηκα την παρουσία της, και το καθημερινό ζεστό χαμόγελό της, και όχι την ερωτική επαφή. Μου είχε γίνει απαραίτητη. Υπήρχαν και άλλα πολλά όμορφα κορίτσια, όμως με τόση ξεχωριστή εμφάνιση και τόσο γλυκό χαμόγελο, δεν υπήρχαν αρκετά.
Δυστυχώς για εμένα και την Βασιλική, δεν βρέθηκε κανένας να μας συμβουλεύσει, ώστε να μην κάνουμε αυτά τα τραγικά λάθη. Στην συνέχεια παντρευτήκαμε εγώ με άλλη, και εκείνη με κάποιον άλλο, ο οποίος τις φερόταν άσχημα. Κατά γενική παραδοχή, όλων των Ελλήνων, αυτά τα 14 χρόνια, που γράφω την στήλη Επικρατέειν η Απόλλυσθαι, έχω στηρίξει πολλές χιλιάδες ανθρώπους, ώστε να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι και Έλληνες. (1)
Εκείνη την δεκαετία πηγαίναμε στο δημοτικό σχολείο και τελειώσαμε το λύκειο. Αρκετοί από εμάς πρόλαβαν το εξαήμερο δημοτικό σχολείο και τον υποχρεωτικό εκκλησιασμό. Υπήρξε τάξη και αγάπη για την πατρίδα και την Ορθοδοξία.

ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ.Φορούσαμε όλοι πανέμορφες μπλέ ποδιές. Όσοι αγαπούσαμε την ομορφιά και την τάξη, μας έβαζαν οι μητέρες μας άσπρους γιακάδες επάνω στις ποδιές. Την δεκαετία του 1980 επιτρεπόταν στους δασκάλους να χτυπούν όλους τους άτακτους μαθητές. Μεταξύ άλλων δεν υπήρχε διαδίκτυο, και τα παιχνίδια μας ήταν ζεστά και ανθρώπινα. Το πρώτο παιχνίδι στην προτίμηση μας, το πιο αγαπητό, ήταν το ποδόσφαιρο, ενώ μεταξύ άλλων παίζαμε μπάσκετ, κρυφτό, κουτσό, αμπάριζα, τρίλιζα κλπ.

Αντίστοιχα τα κορίτσια παίζανε μήλα, σχοινάκι και φυσικά οι πιο μικρές με τις κούκλες τους, καθώς και άλλα κοριτσίστικα παιχνίδια. Ήταν η δεκαετία κατά την οποία τα περισσότερα κορίτσια ήταν πολύ ηθικά και συνδύαζαν άριστα την παλαιά (χρηστά ήθη) μαζί με την νέα τάξη (μόδα, μπικίνι κλπ). Εδώ μιλάμε για τον απόλυτο συνδυασμό. Εκτός από πολύ καλούς χαρακτήρες, τα κορίτσια εκείνη την εποχή είχαν πάρα πολύ υψηλό εμφανισιακό επίπεδο. Αρκετά κορίτσια κατά την δεκαετία εκείνη, το πρώτο αγόρι που γνώριζαν το παντρεύονταν, και έκαναν οικογένεια. Δεν ήταν πολλές εκείνη την εποχή οι ζωηρές. Οι περισσότερες είχαν ηθικές αρχές και δεν είχαν διαβρωθεί. Δεν ήταν λίγες οι κοπέλες, εκείνη την εποχή, που πήγαιναν με την συνοδεία των συγγενών τους, στις ντίσκο στις καφετέριες κλπ.

ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ ΕΠΟΧΕΣ

Τα Σαββατοκύριακα μόλις άρχιζε η άνοιξη κάναμε όλοι μαζί πεζοί τις βόλτες μας στο λιμάνι, με τα πανέμορφα κορίτσια μας να στολίζουν με μοναδικό τρόπο την πόλη μας. Τα κορίτσια μας, οι αδελφές, οι συμμαθήτριες και οι φίλες κοσμούσαν με την παρουσία τους, με έναν ανεπανάληπτο τρόπο το κάστρο μας, τα δάση, τους θερινούς κινηματογράφους και τα καλοκαίρια μας με τα ατελείωτα μελτέμια. Εκείνη την δεκαετία ευχαριστούσα καθημερινά τον Χριστό, γιατί με άφησε να γεννηθώ μέσα στον παράδεισο με την πανέμορφη Ελληνική φύση.

Πάνω από όλα ευχαριστούσα τον Χριστό διότι μου επέτρεψε να γεννηθώ Έλληνας άνδρας, στην ενδοξότερη χώρα του κόσμου, και να βρίσκομαι ανάμεσα στις ωραιότερες γυναίκες της γης. Ακόμη και χιλιάδες χρόνια να ζούσα, θα ήταν εντελώς αδύνατον, να ξεπληρώσω, το δώρο, και την ευλογία του Θεού, που μου επέτρεψε να γεννηθώ άνδρας, και να απολαμβάνω, τα πιο υπέροχα πλάσματα του κόσμου, τις Ελληνίδες γυναίκες. Είη το κράτος της Βασιλείας σου ευλογημένον. 

Τα κορίτσια μας εκείνες τις εποχές είχαν φυσική ομορφιά, ποτέ δεν έκαναν πλαστικές επεμβάσεις, ούτε μακιγιάρονταν πολύ. Πάνω από όλα είχαν φυσιολογική διάπλαση και αρχές. Φυσικά την δεκαετία του 1980, στην τηλεόραση κυριαρχούσε, η Αμερικανική σειρά, The Dukes of Hazzard, η οποία έκανε πρεμιέρα στην Ερτ, το 1981. Η σειρά οι Δούκες του Χάζαρντ, «μεγάλωσε» πολλά παιδιά από εμάς, καθώς είχε διάρκεια επτά ολόκληρες τηλεοπτικές σαιζόν, ενώ ταυτόχρονα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.
Για 147 ολόκληρα επεισόδια μέσα από μια σειρά η οποία ήταν περιπέτεια και κωμωδία διδαχτήκαμε με πολύ ευχάριστο τρόπο το ιερό αξίωμα του Αριστοκλή. Άξιος τιμής σε μια πόλη είναι όποιος δεν αδικεί .Όμως όλα τα αξιώματα και τις τιμές μιας πόλεως, της αξίζουν όλοι όσοι σταματούν τις αδικίες (Αριστοκλής-Νόμοι).
Όλες οι αδικίες στην πολιτεία του Χάζαρντ, γινόταν από τον επίτροπο Μπός Χόγκ και τον Σερίφη Ρόσκο Π. Κολτρέιν. Αυτοί οι δύο προσπαθούσαν κατά κύριο λόγο με πλεκτάνες τις οποίες έστηναν σε βάρος των Ντιούκς, να καλύψουν τις δικές τους απάτες και κομπίνες.
Άλλες φορές το κίνητρο ήταν διπλό.
Αφενός ήθελαν να καλυφθούν για τις παρανομίες, και αφετέρου όταν τους εξαπατούσαν οι απατεώνες με τους οποίους συνεργαζόταν, διότι δεν ήταν ικανοί να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους, αναγκάζονταν να εμπλέξουν στις βρωμοδουλειές τους Ντιούκς.  Οι Ντιούκς πάντοτε με πολύ κόπο, αλλά και πολλές φορές διατρέχοντας κινδύνους, κατάφερναν να αποδείξουν την αθωότητά τους πιάνοντας τους αληθινούς εγκληματίες και απατεώνες. Επίσης μονίμως η οικογένεια των Ντιούκς, βοηθούσε οποιονδήποτε άλλο πολίτη του Χάζαρντ, είχε αδικηθεί, από τον Μπός Χόγκ και τον Ρόσκο Π. Κολτρέιν.

Αγωνιζόταν όλα τα μέλη της οικογένειας, με όλες τις δυνάμεις τους, για να υπερασπιστούν τους αδικημένους και για να αποδείξουν, την αλήθεια, και τις σκευωρίες που είχαν γίνει εις βάρος τους. Ενδεικτικό της σειράς ήταν ότι ακόμη και οι ίδιοι οι σκευωροί, ο Μπός Χόγκ με τον Ρόσκο, όταν έβλεπαν ότι το είχαν παρακάνει με τις κομπίνες και τις απάτες τους, και ότι κινδύνευαν ανθρωπινές ζωές, κάποιες φορές αποκαθιστούσαν, οι ίδιοι το δίκαιο και την τάξη. Η σειρά Ντιούκς δεν είχε μόνο πολύ υψηλά ηθικά διδάγματα αλλά και πάρα πολύ γέλιο και περιπέτεια.Είχαμε φλάτ άουτ οδήγηση, μεγάλα άλματα και πολύ τρελά κυνηγητά στους χωματόδρομους του Χάζαρντ. Τα κυνηγητά αυτά οδηγούσαν τις περισσότερες φορές, τον σερίφη Ρόσκο και τους βοηθούς του μέσα στις λίμνες του Χάζαρντ. Μάλιστα δύο φορές ο σερίφης Ρόσκο επειδή έχασε τον έλεγχο ανέβηκε με το αυτοκίνητό του επάνω σε δέντρο. Σε ένα από τα τρελά κυνηγητά μεταξύ του σερίφη και των Ντιούκς η κατάσταση ξέφυγε από κάθε όριο με αποτέλεσμα να περάσουν τα σύνορα της πολιτείας του Χάζαρντ. Η καταδίωξη συνεχίστηκε μέσα στην γειτονική πολιτεία όπου εκεί σερίφης ήταν ο Σπάϊκ Λούμις. Ο Σπάϊκ Λούμις ήταν αυστηρός, ενώ γινόταν αμείλικτος με τους παραβάτες του ορίου ταχύτητος, και με όλους όσους μετέφεραν παράνομα ουίσκυ. Την ώρα που είχαν περάσει οι Ντιούκς με τον Ρόσκο τα σύνορα της πολιτείας του Χάζαρντ και είχαν εισέλθει στην γειτονική πολιτεία έτυχε να έχει μπλόκο ο σερίφης Λούμις.

Οι Ντιούκς θα μπορέσουν να διαφύγουν από το μπλόκο του Λούμις, όχι όμως και ο Ρόσκο. Η ποινή για όλους τους παραβάτες του ορίου ταχύτητας, που επέβαλλε ο σερίφης Λούμις, ήταν μονίμως η ίδια. Με ένα τεράστιο καρφί ξερίζωνε τις πόρτες και τα καπό των αυτοκινήτων. Όμως ο σερίφης Ρόσκο καθώς ήταν ανήμπορος να αντιδράσει απέναντι στον σκληροτράχηλο σερίφη, παρακολουθούσε την καταστροφή του περιπολικού του, κάνοντας το γνωστό του γέλιο που τον καθιέρωσε μέσα στις καρδιές πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων τηλεθεατών. Ήταν η πρώτη φορά στην ζωή μου σε ηλικία 11 ετών που γέλασα μέχρι δακρύων.

Ακόμη ποιος μπορεί να ξεχάσει την εξαδέλφη των Ντιούκς, την Νταίζη που είχε κλέψει τις καρδιές όλων των εφήβων. Εκείνη την εποχή στην έκτη δημοτικού είχαμε μια συμμαθήτρια την ωραία και γλυκιά Σοφία. Η Σοφία είχε ανάπτυξη κοριτσιού μεγαλύτερης ηλικίας, είχε πολύ ωραίο σώμα και το πρόσωπό της έμοιαζε ως ένα σημείο με την Κάθριν Μπάχ, την εξαδέλφη των Ντιούκς. Ο συμμαθητής μου ο Δημήτρης ήταν πολύ ερωτευμένος μαζί της. Το αποτέλεσμα ήταν από την έκτη δημοτικού μέχρι και την τρίτη λυκείου, η Σοφία να αποτελεί το βασικό σημείο των αναφορών του. Κάθε μέρα μου μιλούσε για την Σοφία. Δεν θυμάμαι πόσες χιλιάδες φορές είχα ακούσει για εκείνη. Τον είχε ξετρελάνει η εμφάνιση της κοπέλας.

Εκτός από την μεγάλη ερωτική επιθυμία ήρθε και η Αμερικάνικη σειρά να ενισχύσει το πάθος του με το κορίτσι .Τα κολλητά τζιν της Σοφίας και τα μικρότερα σε μέγεθος μπικίνι στα χρόνια του λυκείου, είχαν σαν αποτέλεσμα να δημιουργήσουν ακόμη μεγαλύτερο θαυμασμό και ενθουσιασμό στον Δημήτρη, και σε όλα τα αγόρια. Ανάμεσα στα προσόντα της Σοφίας θα πρέπει να αναφέρω το ωραίο πρόσωπο και τα μαύρα μακριά μαλλιά. Επίσης είχε ένα ακόμη πάρα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα. Χαμογελούσε αρκετά γλυκά, σχεδόν όσο η Βασιλική.

Η γλυκιά Σοφία ήταν ένα από τα κορίτσια, που με την παρουσία της και το ζεστό θηλυκό χαμόγελό της, έκανε ωραιότερες τις ζωές μας. Όσο αφορά εμένα προσωπικά με είχε κερδίσει η Βασιλική, που ήταν ωραιότερη και χαμογελούσε ακόμη πιο γλυκά από την Σοφία. Τα χρόνια περνούσαν. Μεγαλώνοντας και βλέποντας σε επανάληψη τους Ντιούκς, διαπίστωσα ότι η Νταίζη δεν ήταν τόσο ωραία όσο φάνταζε στα παιδικά μου μάτια. Κάνοντας μια σύγκριση με την συμμαθήτριά μου την Σοφία που είχε τον ίδιο τύπο, η Νταίζη (Κάθριν Μπάχ) υπολείπονταν καθώς η Σοφία ήταν πολύ ανώτερη.

Κάποτε οι Ελληνίδες ήταν οι ωραιότερες γυναίκες του κόσμου, είτε από τις ωραιότερες. Ανθρωπιά, αληθινοί αγνοί έρωτες, και ομορφιά. Ειλικρινά για ένα πράγμα λυπάμαι τα νέα παιδιά. Ότι δεν θα γνωρίσουν ποτέ τον αληθινό γνήσιο έρωτα, που δεν έχει καμιά σχέση με το σαρκικό σεξ. Δυστυχώς οι εποχές άλλαξαν. Τα παιδιά που αγαπάνε το πολύ γέλιο, μπορούν να βοηθηθούν, και να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι, μέσα από την σειρά. όπου για 147 επεισόδια, η οικογένεια των Ντιούκς διδάσκει την ηθική, την τιμιότητα και την δικαιοσύνη. Δεν υπάρχουν τέτοιες σειρές πλέον για παιδιά. Ότι υπάρχει σήμερα είναι για να τα διαφθείρει και να τα καταστρέφει. Επίσης η σειρά είναι και για μεγάλους. Για εμάς τους πραγματικούς Έλληνες άνδρες, οι γυναίκες είναι πρώτα κόρες, αδελφές ,φίλες και μετά είναι ερωμένες. Δεν είναι αντικείμενα του σεξ ,όπως τις εξευτελίζει και τις παρουσιάζει η νέα τάξη.

Προσωπικά σέβομαι και τιμώ, εδώ και 14 συναπτά έτη, και έχω γράψει πολλές ιστορικές και κοινωνικές εργασίες, για τις σημαντικές Ελληνίδες γυναίκες, όλων των εποχών. 
 
Χαρακτηριστική είναι η προσωπική μου, ιστορική παρατήρηση, για την αυτοκράτειρα Ειρήνη. Η ευσεβής Αυγούστα, ήταν υπέρ της Ορθής Πίστεως. 
Δύο φορές έγινε στην παγκόσμια ιστορία η αναστήλωση των ιερών εικόνων και τις δυο φορές την αναστήλωση την έκαναν δύο γυναίκες. Μια πολύ ηθική γυναίκα κράτησε όρθια την Ελληνική-Ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Καταλυτικό ρόλο στην αποκατάσταση, των Ιερών Εικόνων εικόνων, και την σωτηρία της αυτοκρατορίας, διαδραμάτισε η Ειρήνη, η Αθηναία. Για αυτό διαχρονικά θα πρέπει ανάλογα με την ηθική, την παιδεία και τις ικανότητες τους, όλες οι γνήσιες Ελληνίδες να έχουν σημαντικούς ρόλους και θέσεις.Τα επιτεύγματα της αυτοκράτειρας Ειρήνης, έφεραν το γυναικείο φύλο στο απόγειο του.
Εκείνη την εποχή, που ανέβηκε στον θρόνο, η Ειρήνη, υπήρχαν αρκετοί γενναίοι και έξυπνοι άνδρες οι οποίοι πολεμούσαν καθημερινά στα πεδία των μαχών για να προστατέψουν την Ελληνική-Ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Εν τούτοις δεν επέτυχαν να αποκαταστήσουν την λατρεία των Ιερών Εικόνων. Ότι δεν έκαναν πολλές χιλιάδες γενναίοι-ήρωες Έλληνες στρατιωτικοί, το κατόρθωσε μαι γυναίκα, η Αυγούστα Ειρήνη. Το επίτευγμα της Ειρήνης δεν ήταν καθόλου τυχαίο, καθώς υπήρχε υψηλότατο θρησκευτικό υπόβαθρο, ενώ μας δείχνει το πόσο ηθικές και θεοσεβούμενες ήταν τότε όλες οι Ελληνίδες, ώστε να είναι σε θέση να επιτύχουν θαυμαστά πράγματα, και παράλληλα σωτήρια για το Ελληνικό έθνος. Δεν ήταν από σύμπτωση η Ελλάδα, κατά την μεσαιωνική εποχή, στην κορυφή του κόσμου, καθώς τα θεμέλια του έθνους τα οποία είναι οι ηθικές γυναίκες, και οι γυναίκες με παιδεία αποτελούσαν την συντριπτική πλειοψηφία. Οι ενέργειες της αυτοκράτειρα, μας δείχνουν το τεράστιο ηθικό και πολιτιστικό υπόβαθρο και ότι οι άνθρωποι, οι οποίοι υπέπεσαν σε σφάλματα η αμαρτήματα, ήταν σε θέση να κάνουν πάρα πολύ σημαντικά πράγματα για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία.  Σημαντικό είναι ότι μέσα από την χριστιανική ηθική η Αυγούστα Ειρήνη, και οι περισσότερες γυναίκες βίωσαν πιο έντονα τα θρησκευτικά συναισθήματα από τους άνδρες, με αποτέλεσμα μια γυναίκα και μόνον, να είναι σε θέση να δώσει τέλος στον πιο θανατηφόρο εμφύλιο όλων των εποχών για το Ελληνικό έθνος.
Οι περισσότερες Ελληνίδες γυναίκες εκείνη την εποχή ήταν εικονόφιλες. Αυτό είναι ένα ακόμη ενδεικτικό στοιχείο. Σε αυτό τον πιο σημαντικό ρόλο έπαιξε η ορθή πίστη στον Σωτήρα Ιησού Χριστό, η μονογαμία εφ όρου ζωής, και οι κατά φύσιν ερωτικές πράξεις, των γυναικών αυτών. Κοινά χαρακτηριστικά όλων εκείνων των γυναικών ήταν η ισχυρή πίστη, η μοναγαμία και τα χρηστά ήθη. Η Ειρήνη διακρινόταν για την ηθική, την παιδεία και την μεγάλη ομορφιά της. Όλα αυτά τα στοιχεία ήταν απαραίτητα για να γίνει μια γυναίκα αυτοκράτειρα κατά τον Μεσαίωνα, στην κορυφαία αυτοκρατορία του κόσμου. Το όνομά της είναι συνδεδεμένο με την πρώτη και καταλυτική αναστήλωση των εικόνων που θεσπίστηκε από την ζ΄Οικουμενική σύνοδο. Με αυτήν την ενέργεια της έσωσε την Ορθοδοξία και την αυτοκρατορία από βέβαιο αφανισμό. Κλείνοντας το μόνο βέβαιον είναι, ότι η ζωή είναι γυναίκα. Οι γυναίκες έχουν όλους τους δύσκολους ρόλους στην ζωή, και τις πολύ επίπονες-γνωστές επιβαρύνσεις.

Επικρατέειν ή Απόλλυσθαι-
Γράφει ο Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος

 ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΗΘΗ. ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.

OΧΙ ΑΛΛΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ :

Περιοχή συνημμένω

Ο κύριος Γιαννόπουλος είναι ένας εξαιρετικός σπάνιος άνθρωπος.Το ήθος του η αξιοπρεπειά του η μορφωση του είναι αρετές που στη σημερινή εποχή είναι δυσεύρετες οάσεις.Ωστόσο υπάρχουν μικρές ανάσες όμορφων ψυχών μέσα στην τόσο ομοιόμορφη σκληρότητα που συναντάμαι καθημερινά σε κάθε μας βήμα. Είναι λίγοι οι άνθρωποι που μπορούν να καταδυθούν στον βυθό της ψυχής μας και να μας κάνουν να νιώσουμε Την Ανάσα Του Χριστού μας.Ο κύριος Γιαννόπουλος που χρόνια τον διαβάζω δεν είναι υπερβολή αυτό που θα πώ με τα γραπτά του προσωπικά με κάνει καλύτερ άνθρωπο και τον ευχαριστώ.Άννα .Π

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΣΧΟΛΙΟ ΜΙΑΣ ΚΥΡΙΑΣ, ΑΠΟ ΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΧΟΛΙΑ, ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ. ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΧΟΥΝ ΣΒΗΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΆΛΛΗΣ ΙΣΤΟΔΣΕΛΙΔΑΣ, ΑΠΟ ΤΟ 2015 ΕΩΣ ΤΗΝ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2019. ΟΜΩΣ ΕΑΝ ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ, ΣΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ.

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Για τον Άγγελο της Καρδιάς μας.- Θέλω να ζήσω, είμαι γεμάτος ζωή. Η κραυγή απόγνωσης ενός Έλληνα Χριστιανού.

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter