ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Το Voyager 2 της NASA κατευθύνεται προς το αστέρι Σείριος … αλλά τη στιγμή που θα φτάσει ,ο άνθρωπος θα έχει πεθάνει.

ΚΛΟΙΟΣ. - 6 Δεκ 2017 - 7:00
Loading...

Ο δορυφόρος Voyager 2 της NASA, το οποίο είναι απίστευτα σχεδόν, 11 δισεκατομμύρια μίλια από τη Γη, πυροδότησε επίσης προωθητές που θα του επιτρέψουν να εγκαταλείψει το ηλιακό μας σύστημα για το διαστρικό χώρο – ενώνοντας με τον αδελφό του αισθητήρα Voyager 1.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες η NASA κατόρθωσε να δώσει εντολή στον Voyager 1 να πυροδοτήσει πυραύλους για να διορθώσει την πορεία του και να επαναπροσδιορίσει το δορυφορικό πιάτο της με τη Γη – αφού ήταν αδρανείς για 37 χρόνια.

Αλλά η κίνηση ήταν απλώς ένα αντίγραφο του άνθρακα, που πραγματοποιήθηκε στο αδελφοποιημένο πλοίο Voyager 2 τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, το οποίο το έθεσε σε πορεία για το αστέρι Sirius.

Το Voyager 2, το οποίο  ξεκίνησε από τη Γη, τον Αύγουστο του 1977 και εξακολουθεί να λειτουργεί παρά τις μυωπρακτικές αποστάσεις και αριθμούς, έχει καθορίσει τον δρόμο για τον Sirius – το φωτεινότερο αστέρι στον ουρανό.
Εκπληκτικό ότι ακόμη κταξιδεύει με περίπου 40.000 μίλια / ώρα, θα χρειαστούν 296.000 χρόνια για να φτάσει στον Σίριο.
Οι περισσότεροι ειδικοί πιστεύουν ότι η ανθρωπότητα θα έχει εξαφανιστεί εδώ και καιρό ή θα έχει εξελιχθεί σε ένα εντελώς διαφορετικό είδος εκείνη την εποχή.
Το αδελφό σκάφος Voyager 1 του δορυφόρου θα περιπλανηθεί στον διαστρικό χώρο για μόλις 40.000 χρόνια πριν περάσει από το αστέρι AC + 79 3888 στον αστερισμό του Camelopardalis.

Voyager 2 onboard instrumentation

Ήδη το Voyager 2 είναι 10,7 δισεκατομμύρια μίλια (16 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα) από τη Γη στην άκρη της ηλιόσφαιρας, όπου ο ήλιος μας τελειώνει τελείως από ατμό.
Σε αυτό το εξώτατο στρώμα της ηλιόσφαιρας ο ηλιακός άνεμος, ο οποίος εκρέει από τον Ήλιο, επιβραδύνεται από την πίεση του διαστρικού αέριου.
Οι μηχανικοί της NASA έστειλαν μια κωδικοποιημένη εντολή στο Voyager 2 για να αλλάξει πορεία, η οποία χρειάστηκε 14 ώρες για να φτάσει στο δορυφόρο.

Η αλλαγή επιτρέπει στους μηχανικούς να μειώσουν την ποσότητα ισχύος που χρειάζεται το 38χρονο διαστημικό σκάφος για να λειτουργήσει απενεργοποιώντας τον θερμαντήρα που διατηρεί το καύσιμο στους πρωταρχικούς προωθητήρες ζεστό.Αν και ο ρυθμός ενέργειας που παράγεται από την πηγή πυρηνικής ενέργειας του Voyager 2 συνεχίζει να μειώνεται, μειώνοντας τις απαιτήσεις ισχύος του, οι μηχανικοί αναμένουν ότι το διαστημικό σκάφος θα συνεχίσει να λειτουργεί και να επικοινωνεί με τη Γη για τουλάχιστον μια ακόμη δεκαετία.
Η λαμπρή μηχανική και η προσεκτική ρύθμιση της ισχύος, παρά το γεγονός ότι είναι 10 δισεκατομμύρια μίλια μακριά, το Voyager 2 μπορεί να επικοινωνήσει με τη NASA χρησιμοποιώντας μόνο μικροσκοπικές ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας – περίπου ισοδύναμη με αυτή που παράγεται από ένα φτηνό ρολόι LED.
Τα Voyager 1 και Voyager 2 είναι εφοδιασμένα με έξι σύνολα ή ζεύγη προωθητήρων για τον έλεγχο των κινήσεων βήματος, στροφής και κυλίνδρων του διαστημικού οχήματος.

Αυτά περιλαμβάνουν τρία ζεύγη πρωταρχικών προωθητών και τρία ζεύγη εφεδρικών ή περιττών. Και τα δύο διαστημόπλοια χρησιμοποιούν τώρα και τα τρία σύνολα των εφεδρικών προωθητών τους.
Καθώς το Voyager 2 τροφοδοτεί τους εφεδρικούς προωθητές και συνεχίζει το ταξίδι του στο άγνωστο, και τα δύο σκάφη εισέρχονται στα τελικά στάδια της ζωής τους,  σαν λειτουργούντα διαστημόπλοια, ικανά να μεταφέρουν πληροφορίες πίσω στη Γη.

Ωστόσο, όταν ξεκίνησαν το 1977, κάθε διαστημικό σκάφος έφερε ένα επιχρυσωμένο οπτικοακουστικό δίσκο που περιείχε φωτογραφίες της Γης, επιστημονικές πληροφορίες και χαιρετισμούς που μιλούσαν από ανθρώπους από όλο τον κόσμο.

Ένας εκπρόσωπος της NASA δήλωσε: «Οι Voyagers είναι οι πρώτοι που περνούν από το heliosheath, το οποίο πιστεύεται ότι υπάρχει κάπου από οκτώ έως 14 δισεκατομμύρια μίλια από τον Ήλιο.

«Αυτός είναι ο τόπος όπου οι ηλιακοί άνεμοι εκατομμυρίων μιλίων ανά ώρα επιβραδύνουν σε περίπου 250.000 μίλια την ώρα – η πρώτη ένδειξη ότι ο άνεμος πλησιάζει την ηλιοπάθεια.
«Οι Voyagers έχουν αρκετή ηλεκτρική ενέργεια και καύσιμα για να λειτουργήσουν τουλάχιστον μέχρι το 2020. Μέχρι τότε, το Voyager 1 θα είναι 13,8 δισεκατομμύρια μίλια (22,1 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα) από τον Ήλιο και το Voyager 2 θα είναι 11,4 δισεκατομμύρια μίλια (18,4 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα) .«Τελικά, οι Voyagers θα περάσουν και άλλα αστέρια. Σε περίπου 40.000 χρόνια, το Voyager 1 θα κυμαίνεται μέσα σε 1,6 έτη φωτός (9,3 τρισεκατομμύρια μίλια) AC + 79 3888, ένα αστέρι στον αστερισμό του Camelopardalis που κατευθύνεται προς τον αστερισμό Ophiuchus.«Σε περίπου 296.000 χρόνια το Voyager 2 θα περάσει 4,3 έτη φωτός (25 τρισεκατομμύρια μίλια) από το Sirius, το φωτεινότερο αστέρι στον ουρανό. Οι Ταξιδιώτες προορίζονται – ίσως αιώνια – να περιπλανηθούν στον Γαλαξία. «Τα σενάρια Doomsday για την ανθρώπινη φυλή αφθονούν, από την κλιματική αλλαγή μέχρι τον πυρηνικό πόλεμο, τους αστεροειδείς, και εκτός ελέγχου, την τεχνητή νοημοσύνη. Αλλά αυτό που μοιράζονται είναι ένα πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα από 296.000 χρόνια.Ο καθηγητής Stephen Hawking δήλωσε πρόσφατα: «Νομίζω ότι η ανάπτυξη πλήρους τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσε να σημάνει το τέλος της ανθρώπινης φυλής».

Ενώ στο πρόσφατο ερευνητικό τεύχος που κατέδειξε ο μικροβιολόγος καθηγητής Frank Fenner, επίκουρος καθηγητής μικροβιολογίας στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας, κατέληξε στο συμπέρασμα: «Το ανθρώπινο είδος είναι πιθανό να πάει με τον ίδιο τρόπο όπως πολλά από τα είδη που έχουμε δει να εξαφανίζονται».Κατεψυγμένα, στο κενό του χώρου, τόσο το διαστημικό σκάφος όσο και το περιεχόμενό του δεν χρειάζεται να φοβούνται τη φθορά και, εφόσον δεν συγκρουστούν με οποιαδήποτε αστρικά αντικείμενα, θα συνεχίσουν να περιπλανιώνται στα αστέρια για δισεκατομμύρια χρόνια.
https://www.express.co.uk
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ EXPRESS : Corfiatiko

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter