ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Τρομακτικό σενάριο ενός χρόνου lockdown εξετάζει ο Νετανιάχου. Αγωνία στο Μαξίμου

ΔΙΕΘΝΗ. - 1 Οκτ 2020 - 10:23
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Σε τι κατάσταση θα βρίσκεται η ελληνική οικονομία εάν χρειαστεί να μπούμε σε νέο lockdown που θα μπορούσε να διαρκέσει ακόμη και ένα έτος;

Σε τι κατάσταση θα βρίσκεται η ελληνική οικονομία εάν χρειαστεί να μπούμε σε νέο lockdown η έξοδος από το οποίο θα μπορούσε να διαρκέσει ακόμη και 1 χρόνο;

Ακόμη και εάν αυτό το lockdown δεν έχει ακριβώς την ομοιότητα του πρώτου θα μπορούσε να αλλάξει ριζικά (επί τα χείρω) το ελληνικό κράτος και να προκαλέσει ψυχολογικά και οικονομικά σοκ στην ελληνική κοινωνία.

Δεν πρόκειται απλά για υπόθεση εργασίας αλλά για οδυνηρή πραγματικότητα μια και η πανδημία επιτίθεται πλέον σαν Λερναία Ύδρα με νέα κεφάλια να ξεπετάγονται διάσπαρτα ανά τη χώρα σε όλη τη διάρκεια του 24ωρου.

Ήταν μόλις λίγοι μήνες πριν όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Ισραηλινός ομόλογός του Μπένζαμιν Νετανιάχου θα βρισκόντουσαν ανάμεσα στους πετυχημένους πρωθυπουργούς εξαιτίας της αποτελεσματικής οχύρωσης των χωρών τους απέναντι στη πρώτη επίθεση του Covid-19.

Τώρα αναγκάζονται (όπως και οι ομόλογοί τους ανά τον κόσμο) να δώσουν για δεύτερη φορά εξετάσεις. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός όλο αυτό το διάστημα είχε ρίξει το βάρος του στις προσπάθειες συμφωνίας με τα Αραβικά κράτη ενώ οι Ισραηλινοί διαμαρτύρονταν στους δρόμους για την διαφθορά στη χώρα τους. Ο Κυριάκος είχε να αντιμετωπίσει την τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο και τη Θράκη και τα πήγε περίφημα.

Τώρα θα κληθεί να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας που επιστρέφει πιο απειλητική από ποτέ την ίδια ώρα που ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κάνει λόγο για lockdown το οποίο θα μπορούσε να διαρκέσει ακόμη και ένα ολόκληρο χρόνο.

-Θα μπορούσε να χρειαστούν έως και έξι μήνες έως ένα χρόνο για να εξέλθει η χώρα από το κλείσιμο του κοροναϊού, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου την Τετάρτη κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου κοροναϊού.

Τόνισε ότι αυτή τη φορά, η επανέναρξη της οικονομίας του Ισραήλ θα γίνει αργά.

Το υπουργικό συμβούλιο συναντήθηκε για αρκετές ώρες για να ξεκινήσει συζητήσεις σχετικά με το πώς θα μοιάζει το Ισραήλ την επόμενη μέρα μετά το κλείσιμο.

Το Υπουργείο Υγείας παρουσίασε ένα σχέδιο που θα επέτρεπε στον ιδιωτικό τομέα να λειτουργεί στο 50% και τα νηπιαγωγεία να ανοίξουν στην πρώτη φάση.

Η μέτρηση που προτείνει το υπουργείο είναι ότι όταν ο αριθμός αναπαραγωγής (R) – ο αριθμός των ατόμων που ένα μολυσμένο άτομο θα μεταδώσει τον ιό σε – κυμαίνεται κατά μέσο όρο 0,8 ή λιγότεροι τότε οι περιορισμοί μπορούν να μειωθούν.

Όταν είναι 0,8 έως 1,1 το status quo θα διατηρηθεί, και όταν ανεβαίνει πάνω από 1,1 τότε οι περιορισμοί θα γίνουν πιο αυστηροί.

Η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ ήρθε με φόντο μία ακόμη μέρα υψηλής μόλυνσης.

Το Υπουργείο Υγείας ανέφερε 4.972 νέες περιπτώσεις κοροναϊού την Τετάρτη, με νέο σύνολο 243.895 μολυσμένων.

Μεταξύ των ασθενών είναι περίπου 821 ασθενείς που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, συμπεριλαμβανομένων 212 που είναι διασωληνωμένοι. Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 1.552 – σχεδόν 30 νεκροί σε μια μέρα.

Το πρόγραμμα Magen Avot v’Imahot ανέφερε την Τετάρτη ότι περίπου 200 κάτοικοι κέντρων φροντίδας ηλικιωμένων μολυνθεί από τον ιό. Μια έκθεση της KAN News, ανέφερε ότι οι μολύνσεις εντοπίστηκαν σε  εργαζόμενους και βοηθούς. Ο επικεφαλής του προγράμματος καθηγητής Nimrod Maimon ήταν παρών στη συνάντηση, κατά την οποία αποφασίστηκε να διπλασιαστεί ο αριθμός των τεστ κοροναϊών σε γηροκομεία σε περίπου 20.000 εξετάσεις την ημέρα.

Το Υπουργείο Υγείας της χώρας θα προετοιμάσει επίσης ένα σχέδιο για τα μέλη της οικογένειας να επισκέπτονται ηλικιωμένους συγγενείς που ζουν μόνοι τους και η σύνταξη γήρατος θα μετακινηθεί προς τα εμπρός κατά μία ημέρα έως τις 28 κάθε μήνα, όταν θα καθοριστούν συγκεκριμένες ώρες στην τράπεζα Israel Post ειδικά για ηλικιωμένους πελάτες.

Μια άλλη πτυχή της στρατηγικής εξόδου που πρότεινε ο επίτροπος κοροναϊού καθηγητής Ronni Gamzu θα ήταν η αύξηση των προστίμων για παράβαση των κανονισμών του Υπουργείου Υγείας.

Ολα αυτά συμβαίνουν στο “γειτονικό” Ισραήλ το οποίο έχει πολλές ομοιότητες με τη χώρα μας με τη πανδημία να απειλεί την Silicon Valley της Μεσογείου.

Οι κάτοικοι των δύο χωρών είναι αναγκασμένοι να επιβιώσουν σε συνθήκες ανορθόδοξου πολέμου καθώς δέχονται επίθεση από έναν αόρατο εχθρό. Όσο για την ελληνική κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να βάλει στο τραπέζι όλα τα σενάρια.

Ακόμη και τα πιο ακραία, όπως αυτό του lockdown που θα μπορούσε να ξεπεράσει σε διάρκεια τον ένα έτος καταστρέφοντας ολοσχερώς την τουριστική βιομηχανία της χώρας αλλά και προκαλώντας ανήκεστο βλάβη στην οικονομία και πολλαπλά τραύματα στο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας.

Αλλά εδώ ακριβώς βρισκόμαστε. Σε ένα σημείο που δεν συγχωρεί λάθη και κακούς υπολογισμούς. Η απειλή είναι μπροστά μας…

kourdistoportocali.com

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΛΛΙΩΡΑ

 

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…