ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΦΕΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ! – Μωϋσής μοναχός εκ Πρεβέζης

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΜΩΥΣΗΣ ΜΟΝΑΧΟΣ ΕΚ ΠΡΕΒΕΖΗΣ. - 30 Ιαν 2020 - 20:02

Σύμφωνα με τον Άγιον Θεόδωρο τον Στουδίτη, πάγια θέση της Εκκλησίας βρίσκεται εκεί όπου υπάρχει ο Χριστός και η αλήθεια.  

Η Εκκλησία είναι Χριστοκεντρική και όχι ανθρωποκεντρική. Ο Επίσκοπος για να είναι Επίσκοπος πρέπει να είναι ενωμένος με την αλήθεια. Σε αυτή την περίπτωση είμαστε ενωμένοι εκκλησιαστικά και υπακούμε στις εντολές, οι οποίες πρέπει να είναι σύμφωνες με την Γραφή και τις αποφάσεις Οικουμενικών και πανορθοδόξων Συνόδων. 

Η αγάπη και η ομόνοια μεταξύ μας, εδράζεται εκεί όπου δεν αθετείται η πίστις, ούτε εκεί όπου δημοσίως και εκκλησιαστικώς παραβαίνεται μία ευαγγελική εντολή, ούτε εκεί όπου αθετείται κάποιος ιερός κανόνας. 

Είναι εντολή του Κυρίου να μη σιωπούμε κατά τον καιρό τον οποίο κινδυνεύει η πίστις. Να ομιλείς με παρρησία, λέγει η Γραφή, και να μη σιωπάς. Και επίσης λέγει, εάν κάποιος υποχωρήσει και δειλιάσει, δεν θα αναπαυθεί το πνεύμα μου σ΄αυτόν. 

Δεν είναι μόνο υπεύθυνοι για να αγωνίζονται και να διακηρύττουν με παρρησία την αλήθεια της πίστεως και τα Ορθόδοξα δόγματα, όσοι έχουν εκκλησιαστικά αξιώματα, αλλά και όσοι είναι μέλη της Εκκλησίας, οι πλέον απλοί δηλαδή Χριστιανοί. 

Το γεγονός ότι στις μέρες μας δεν υπάρχει ούτε ένας Επίσκοπος να αποκηρύξει την αίρεση με την εκοπή της μνημόνευσης του Αρχιεπισκόπου και του Πατριάρχη και όχι με δηλώσεις κατά του Οικουμενισμού, αυτό δηλώνει τα εξής: 

Πρώτον, το πόσο πολύ έχουν επηρεαστεί και οι ελάχιστοι μη μασόνοι Δεσποτάδες από το Οικουμενιστικό πνεύμα που διδάσκονται στις αθεολόγιτες σχολές. Η κατευθυνόμενη γραμμή τους λέει, ότι δεν υφίσταται Εκκλησία όταν δεν μνημονεύεται Επίσκοπος!! Έτσι καθυπόταξαν το πνεύμα όλων των Επισκόπων, Ηγουμένων, Αρχιμανδριτών.  

Η υπακοή ως πρόσχημα για την καθυπόταξη της Ορθοδοξίας, στα πρόσωπα και την κάθε εμβόλιμη κατευθυντήρια γραμμή, μέσα στην Εκκλησία, είναι στα σχέδια ένωσης της Ορθοδοξίας με τις αιρέσεις και δη πρωτίστως με τον αντίχριστο πάπα. 

Οι άγιοι ομολογητές της Ορθοδοξίας, ήταν τα ανυπάκουα πνεύματα των Ελλήνων, ως επί τω πλείστων μοναχών που αρνήθηκαν να συμπορευθούν με την μνημόνευση των Εκκλησιαστικών κεφαλών τους, σε περίοδο κυρίως αίρεσης.    

Σήμερα τους εορτάζουμε ως ομολογητές για το απαράμιλλο θάρρος τους να ανυπακούσουν και να συγκρουστούν με σκληρότατες εκφράσεις κατά των Εκκλησιαστικών κεφαλών, ακόμα και αιρετικών αυτοκρατόρων. Ποιος αγίασε τους Ομολογητές; Η Εκκλησία  φυσικά!  

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί το 1924, όταν πλήθος Ιερέων και λαού, αλλά και μοναχών, αντέδρασαν στην επιβαλλόμενη παράνομη καινοτομία του παπικού εορτολογίου.  

Εάν δεν υπήρχε αυτή η αντίδραση από μέρος Ορθοδόξων, που είχε σαν αποτέλεσμα τις βίαιες συλλήψεις, τραυματισμούς, φυλακίσεις, ακόμα και θανάτους, σήμερα η Ελλάδα δεν θα ήταν Ορθόδοξη κατά Χάρη, στον νέο παπικό ημερολόγιο. Δεν εννοώ το δόγμα, γιατί εκεί σίγουρα δεν είναι Ορθόδοξη, αλλά στην σκέπη του πιστού λαού, που αγαπάει τον Θεό, αλλά δεν καταλαβαίνει την προδοσία, (έχει όμως ευθύνες). 

Δηλαδή, με όλες αυτές τις αυθαιρεσίες, καινοτομίες, προδοσίες, και αιρετικές προσθήκες που έχουν συμβεί στο πέρασμα των 100 χρόνων, κανονικά θα έπρεπε να είχε αρθεί παντελώς η Χάρη του Θεού από την Πατρίδα μας.  

Αλλά για χάρη των λίγων στην αρχή της αλλαγής του εορτολογίου, αλλά και της διαχρονικής αντίδρασης με την αποτείχιση έως και σήμερα αρκετών ρασοφόρων, ακόμα και Μητροπολιτών και ηγουμένων του Αγίου Όρους, η Ελλάδα δεν κατάντησε όπως η Ευρώπη, η Αρμενία, η Αίγυπτος κ.α. χώρες αιρετική καθ΄ολοκληρίαν, στο Ελλαδικό Έθνος. 

Για χάρη των λίγων αγωνιστών, έως και αυτή την ώρα που μιλάμε ο Χριστός σώζει την Ελλάδα! 

Το Κρόνιο κατεστημένο που έχει εισβάλει στην διοίκηση της Εκκλησίας, συνεχίζει τις διαιρέσεις, την σύγχυση και την Εκκλησιαστική απομάκρυνση από τις άλλες Ορθόδοξες χώρες, μέσω του Ουκρανικού ζητήματος, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρό πλέον θέμα συνειδήσεως των πιστών, για το αν πρέπει να συνεχίσουν τον Εκκλησιασμό στην σφόδρα αιρετική Εκκλησία του νέου…. 

Η αποτείχιση είναι η μόνη επιτεταμένη γραμμή του Ευαγγελίου του Χριστού και των Αγίων. Το αν δεν το έχετε καταλάβει έως τώρα είναι γιατί πρώτον δεν σας αφήνουν οι μισθωτοί Ιερείς με την κατευθυνόμενη γραμμή υπακοής προς τους προϊσταμένους τους Μητροπολίτες 

Επίσης το γεγονός ότι δεν μελετάτε την Κ. Διαθήκη και τους Αγίους Ομολογητές. Καθώς επίσης και άλλοι προσωπικοί σας λόγοι, πνευματικοί, αλλά και συμφεροντολογικοί. 

Επί της ουσίας, όταν η αίρεση γίνεται γάγγραινα που κατατρώει ότι υγιές έχει απομείνει, την κόβουμε δια της απομακρύνσεως. Είναι τόσο απλό να το καταλάβετε.  

Γι΄αυτούς που έχουν την καλή ανησυχία για την πολύτιμη πίστη μας, απευθύνομαι και λέγω. 

Φεύγετε από τους αιρετικούς γιατί θα κατακριθείτε μαζί τους. Δεν σας σώζει η υπακοή στον πνευματικό όταν αυτός συμπορεύεται με την Οικουμενιστική γραμμή των κεφαλών του, μέσω μνημόνευσης. Αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα. Εδώ δεν σώζει η υπακοή, αλλά η ανυπακοή. (Κλίμαξ, λόγος ΚΕ, σελ.288, Κατά Ιωάννη 10 27,28,  Β΄Ιωάννου 9-11, Προς Τίτον 3, 10-11…..). 

Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει! Που θα πάμε; Ακόμα και εάν δεν υπάρχει αποτειχισμένος Ιερέας στην περιοχή σας, κάπου αλλού θα υπάρχει, έστω και 200-300 χιλιόμετρα μακριά.  

Σε εποχή αιρέσεως όπως και πολλάκις έχει συμβεί στο παρελθόν, δεν αποζητούμε τον καθιερωμένο Εκκλησιασμό, ούτε τη συχνή  Θεία Κοινωνίααλλά την φυγή από την κακία και την αίρεση, των εισελθόντων εις την Εκκλησία. Έστω και εάν Εκκλησιαζόμαστε μία φορά το μήνα. Η ομολογία έχει επιβάρυνση και συνέπειες που κοστίζουν, γι΄αυτό τραβάει και την Χάρη του Θεού πάνω μας 

Μετά την επαίσχυντη ψεύδο αγία Σύνοδο του Κολυμπαρίου Χανίων, που έχει προκαλέσει πλήθους φυσικών καταστροφών στα Χανιά εδώ και τέσσερα χρόνια, η Εκκλησία του νέου, έχει πειράξει το σύμβολο της πίστεως. Αποδέχεται όλες τις αιρέσεις ως Εκκλησίες, εκτός, προσέξτε το φοβερό και λυσσώδες μίσος που έχουν, τους ομόδοξους Έλληνες του Πατρώου εορτολογίου, τους οποίους απέκοψαν ως τάχα σχισματικούς!!  

Τους περιφρονητικά αποκαλουμένους παλαιοημερολογίτες, δεν τους αποδέχονται ως Εκκλησία!! Για να καταλάβετε πόσο πολύ δουλεύει η Μασονία στην Εκκλησία του νέου! Οι Προτεστάντες έχουν πάνω από 50 αιρετικές αποκλίσεις από την Ορθοδοξία, οι του Πατρώου ούτε μία!! Και όμως έχουν Εκκλησιαστική κοινωνία με τους Προτεστάντες παναιρετικούς και όχι με τους Έλληνες Ορθοδόξους! Γεγονός που τους καθιστά ήδη καθηρημένους ενώπιον του Θεού, με βάση τους κανόνες. 

 Η μασονία είχε προβλέψει ότι θα υπάρχει αντίδραση μετά την Σύνοδο της Κρήτης, έτσι λοιπόν χειραγώγησε άτομα (παλιά της τέχνη) και τα εισχώρησε στον χώρο των πρώτων αποτειχισμένων με σκοπό να κατευθύνει την αποτείχιση προς διάλυσίν! Με πολαπλό σκοπό.  

Πρώτον για να μην μεγαλώσει το κίνημα και εισχωρήσουν έστω και δύο-τρεις μητροπολίτες ή ηγούμενοι του Αγίου Όρους, όπου θα πρόβαλαν ισχυρότατη αντίσταση ίσως και κατάρρευση του Οικουμενισμού! 

Δεύτερον για να σκανδαλιστεί ο κόσμος βλέποντας την διάσπαση των αποτειχισμένων, που όντως επιτεύχθει από τους εμβόλιμους πράκτορες (με ράσα και χωρίς ράσα) και να μην προσχωρήσει σε αυτούς. 

Το Σιωνιστικό λόμπι που κατευθύνει την Κρατούσα Εκκλησία στηρίζει πολλά από τις επιτυχίες του, στην έλλειψη κατήχησης και πνευματικότητας που οι ίδιοι δημιούργησαν δεκαετίες τώρα με τους μισθωτούς και μασόνους Ιεράρχες και Αρχιμανδρίτες που τους έχουν διασκορπίσει σε όλα τα μοναστήρια και Επισκοπές. 

Τσιράκια νεοταξικά, που κάποια σπουδάζουν στην αντίχριστη δύση και μας έρχονται εδώ πλήρως αλλοτριωμένα, με φιλοπαπικά αισθήματα «αγάπης» και συμπόνοιας για τους αιρετικούς! 

Τρίτον, στην απόγνωση και το μπλοκάρισμα στον αναγκαστικό εκκλησιασμό στους νεοημερολογίτες, αφού η αποτείχιση ως προς την ενότητα και την υγιή  πορεία της, απέτυχε. Ενώπιον του Θεού όμως δεν απέτυχε, γιατί ο προσωπικός διωγμός κάποιων, είναι ένα γεγονός που έχει σφραγιστεί στον Ουρανό και δεν σβήνει.  

Στις απορίες αρκετών που θέλουν να εισχωρήσουν στην Εκκλησία του Πατρώου, αλλά τους γίνεται πρόσκομμα το γεγονός ότι δυσκολεύονται να κάνουν μια επιλογή από τις πολλές Συνόδους, έχω να τους συμβουλέψω και όχι να τους κατευθύνω, τα εξής. 

Όλες οι παρατάξεις των Γ.Ο.Χ. (του Πατρώου), έχουν Χάρη. Ο καθένας ας ψάξει και όπου αναπαυθεί ας πάει. Ας ανιχνεύσει τους Ιερείς και τους χώρους, όπως όταν έχουμε ανάγκη για έναν καλό γιατρό κάνουμε χιλιόμετρα και έξοδα!  

Όλα όσα λέγονται για τους παλαιοημερολογίτες με μίσος από τους Ιερείς της «αγάπης», του νέου είναι ψέματα και μόνο ψέματα!! Σας κρατάνε στην υπακοή τους, όπως και εμένα στο παρελθόν, με τις ασύστολες συκοφαντίες εναντίον τους, με την απόκρυψη των κατ επανάληψή διωγμών τους, γεγονός που δεν συνάδει με το Ορθόδοξο Πνεύμα, που δεν διώκει κανέναν! 

Και είναι προτιμότερο να μένετε μέσα στους αιρετικούς, και να κοινωνάτε απ΄αυτούς, επειδή υπάρχει δυσκολία να ψάξετε για το που θα κατασταλάξετε; 

Σε λέω μετά βεβαιότητας, ότι όταν παίρνετε γνώση, για το τι ακριβώς συμβαίνει, στους Οικουμενιστές και  δεν φεύγετε, Θεία Κοινωνία δεν λαμβάνετε! Φυσικά ο Θεός, θα το ξαναπώ, ότι δεν μπαίνει σε κανόνες και γι΄αυτό δεν το γενικεύω. 

 Όταν οι Κανόνες της Ορθοδοξίας μας επιτάσσουν την απομάκρυνση από την αίρεση και δεν φεύγετε, παραβαίνετε και εσείς κανόνες.  

Αν δεν θέλετε να Εκκλησιάζεστε σε κάποια παράταξη του Πατρώου, μείνετε στα σπίτια σας, πάτε όπου θέλετε, μακριά όμως από τους αιρετικούς. Όχι από την Εκκλησία, μη σας κοροϊδεύουν οι υποκριτές! Εκκλησία είστε εσείς ως πολύτιμα μέλη του Χριστού και της αληθείας Του. 

Ναοί του Αγίου Πνεύματος είναι τα σώματά σας, όπου Εκκλησιάζεται η ψυχή σας. 

Η υπακοή σε πνευματικούς που συντάσσονται μέσω της μνημόνευσης με αιρετικούς και μασόνους Δεσποτάδες, υποδηλώνει και τα δικά σας πιστεύω, δηλαδή ότι συμφωνείτε εμπράκτως, ασχέτως αν στα λόγια διαφωνείτε. Τα έργα σας δείχνουν την πίστη σας, ενώπιον του Θεού.   

Δείξε μου την πίστη σου από τα έργα σου, λέει ο Απόστολος Ιάκωβος. 

Δεν έλειψαν σχεδόν ποτέ, οι αιρέσεις από την Ορθοδοξία μας, αλλά και στην Ελλάδα μας οι ομολογητές, γι΄αυτό και σωθήκαμε ως Έθνος, τη στιγμή που όλη η Ευρώπη υποτάχθηκε στον πάπα. 

Η Εκκλησία του Χριστού, βρίσκεται πάντοτε εν διωγμό και  η κεφαλή της, ο Χριστός, αναπαύεται εκεί που υπάρχουν διωγμένοι και συκοφαντειμένοι 

«Μακάριοι έστε όταν οινειδίζωσιν υμάς και διώξωσιν υμάς και είπωσι παν πονηρόν ρήμα καθ υμών ψευδόμενοι, ένεκεν εμού. Χαίρετε και αγαλιάσθε, ότι ο μισθός υμών πολύς εν τοις ουρανοίς …). 

Εσείς χάνετε την Χάρη της Ομολογίας, όσοι ανήκετε στην Εκκλησία του νέου, που δια βιωματικής γνώσης σας λέω, ότι είναι μεγάλη, και δεν έχει να κάνει με το αν φοράτε ράσα ή όχι»! 

ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ Β΄ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ (1222-1240): 

«Εξορκίζω όλους τους λαϊκούς, όσοι είστε γνήσια τέκνα της Ορθοδόξου Εκκλησίας, να φεύγετε ολοταχώς από τους Ιερείς που υπέπεσαν στην υποταγή στους Λατίνους, και μήτε σε εκκκλησία να συγκεντρώνεστε μαζί τους, μήτε να παίρνετε οποιαδήποτε ευλογία από τα χέρια τους. Είναι καλύτερα να προσεύχεσθε στο Θεό στα σπίτια σας μόνοι, παρά να συγκεντρώνεστε στην εκκλησία μαζί με τους Λατινόφρονες. Ει΄δ΄άλλως θα υποστήτε την ίδια κόλασι μ΄αυτούς» 

Όποιος χρειάζεται πληροφορίες, σχετικά με αποτειχισμένους Ιερείς ή ότι άλλο σχετικά, το email μου είναι γνωστό. 

ta.moysis@gmail.com

Η κάτωθι φωτογραφία είναι από προπηλακισμούς και διώξεις της αστυνομίας με εντολή της Εκκλησίας του νέου, σε πιστούς του Πατρώου εορτολογίου, το 1935!  Καταστάσεις που συμβαίνουν και σήμερα! (Π. Ιωάννης Καρασακαλίδης, Γερόντισσα Άννα, Π. Κλεομένης και άλλοι πολλοί).

Λόγος του μοναχού Μωυσή για την διακοπή της Μνημόνευσης του Πατριάρχη

Μωϋσής μοναχός εκ Πρεβέζης

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr