ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Φλόριντα: Ερασιτέχνης δύτης βρήκε κατά λάθος ανθρώπινο νεκροταφείο 7.000 χρόνων- Δείτε το βίντεο

ΚΛΟΙΟΣ. - 3 Μαρ 2018 - 8:10
Loading...

Αναζητούσε δόντια καρχαρία στα 275 μέτρα από την ακτή – Καταλάμβανε χώρο περίπου 750 στρεμμάτων και στο σημείο, την εποχή εκείνη, δεν υπήρχε θάλασσα

Πώς μία κατάδυση για δόντια καρχαριών μπορεί να καταλήξει σε μία από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις στην αμερικανική ήπειρο; Η απάντηση είναι απλή. Από λάθος…

Ένας ερασιτέχνης δύτης πίστευε ότι στο σημείο που βούτηξε, στην ακτή της Φλόριντα, θα έβρισκε δόντια από καρχαρίες, προκειμένου να εμπλουτίσει τη συλλογή του. Τελικά, δεν βρήκε δόντια από καρχαρίες, αλλά… ανθρώπινα οστά, τα οποία, όπως αποδείχθηκε από την έρευνα που ακολούθησε, ανήκαν σε ανθρώπους που έζησαν πριν από 7.000 χρόνια!

Ο ερασιτέχνης δύτης βούτηξε στην περιοχή Manasota Key, στον Κόλπο του Μεξικού, πριν από περίπου δύο χρόνια, δηλαδή το 2016. Όταν παρουσίασε τα ευρήματά του στις αμερικανικές αρχές, αμέσως σήμανε συναγερμός στις αρχαιολογικές υπηρεσίες.

Οι έρευνες που έγιναν στο σημείο, ώθησαν τους επιστήμονες στο συμπέρασμα ότι οι τότε κάτοικοι της περιοχής, πριν από 7.000 χρόνια, ήτοι το 5.000 πΧ, χρησιμοποιούσαν το συγκεκριμένο σημείο προκειμένου να εναποθέτουν τα νεκρά μέλη της κοινωνίας τους.

Εκτιμούν μάλιστα, ότι εκεί που βρίσκεται σήμερα η θάλασσα, ήταν ξηρά και ότι ήταν ένα κανονικό νεκροταφείο και δεν πετούσαν τους νεκρούς στη θάλασσα. Από τότε, πιστεύεται ότι έχει ανέβει η στάθμη της θάλασσας, τόσο, ώστε να καλύψει ένα τεράστιο κομμάτι γης.

Στο νεκροταφείο, εκτός από ανθρώπινα οστά, βρέθηκαν ξύλινα εργαλεία και συνοδευτικά, καθώς και ίνες από υφάσματα, προφανώς από ρούχα.

Το νεκροταφείο βρέθηκε στα 275 μέτρα από την ακτή και καταλάμβανε χώρο περίπου 750 τετραγωνικών μέτρων.

Το «βυθισμένο» νεκροταφείο της Φλόριντα είναι το τρίτο που εντοπίζεται, μετά τα αντίστοιχα που βρέθηκαν στο Ισραήλ και στη Δανία.

pentapostagma.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter