ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Φρεγάτες Belharra: Τι “καπνό” έβγαλε η συνάντηση Αποστολάκη και Παρλί

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. - 31 Ιαν 2019 - 20:02
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Λευκός καπνός φαίνεται πως βγήκε από το σημερινό τετ-α-τετ Αποστολάκη και Παρλί, το μενού του οποίου περιελάμβανε μεταξύ άλλων και το πιάτο των φρεγατών Belharra.

Ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης στο περιθώριο της άτυπης συνόδου των Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι, συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, και με τη Γαλλίδα ομόλογο του Φλορέρνς Παρλί.

Οι δύο Υπουργοί Άμυνας συνομίλησαν κατ’ ιδίαν για περίπου μισή ώρα. Η ΥΠΑΜ της Γαλλίας τόνισε ότι

επιδίωξη της Γαλλίας είναι περαιτέρω ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, συμπεριλαμβανομένου και του προγράμματος απόκτησης των γαλλικών φρεγατών Belharra από το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο διάστημα είχε προηγηθεί σειρά επαφών με σκοπό την επίλυση των “αγκαθιών” για το κλείδωμα του προγράμματος ενίσχυσης του Ελληνικού Στόλου με τις γαλλικής κατασκευής φρεγάτες Belharra.

ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΑΓΚΑΘΙΑ

Είναι σαφές ότι αγκάθι αποτελεί η κατάσταση των ελληνικών ναυπηγείων η εμπλοκή των οποίων αποτελεί έναν από τους βασικούς ελληνικούς όρους στην υπο διαβούλευση συμφωνία. Το μεγαλύτερο εμπόδιο όμως είναι φυσικά εκείνο της χρηματοδότησης, καθώς η οικονομική προσφορά που είχε γίνει στην ΓΔΑΕΕ, ανεβάζει τον προϋπολογισμό του προγράμματος πρόσκτησης νέου πλοίου στα 1,3 δις ευρώ και αφορούσε την ναυπήγηση δυο πλοίων.

Άλλωστε τα άλλα δυο αναμένεται, όταν τελικά ευοδωθούν οι συζητήσεις, αναμένεται κατασκευαστούν από τα ελληνικά ναυπηγεία, επιδίωξη που αποτελεί τον παράλληλο, μεγάλο στόχο του μεγαλεπίβολου project, που θα αναβαθμίσει κατακόρυφα τις επιχειρησιακές δυνατότητες του ΠΝ, διατηρώντας την ισορροπία στο Αιγαίο και διευρύνοντας τις προοπτικές μιας στιβαρής ελληνικής παρουσίας στα γεωπολιτικά δρώμενα.

onalert.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Για τον Άγγελο της Καρδιάς μας.- Θέλω να ζήσω, είμαι γεμάτος ζωή. Η κραυγή απόγνωσης ενός Έλληνα Χριστιανού.

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…