ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Χρήστος Μαντζιάρης : Η Ἑλλάς πλέει στο πετρέλαιο

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΤΖΙΑΡΗΣ. - 3 Ιούν 2022 - 9:16

Γράφει ο Χρήστος Μαντζιάρης

Η Ελλάς πλέει, κυριολεκτικά, στο πετρέλαιο και οι Έλληνες στερούνται καυσίμων για θέρμανση, μετακίνηση, εργασία ή παραγωγή. Αδυνατούν να θερμανθούν επαρκώς και δεν μπορούν ν’ αγοράσουν καύσιμα διότι η Ελλάς συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των 10 χωρών με την πιο ακριβή βενζίνη του κόσμου, λόγω φόρων που έχουν προσθέσει οι Κυβερνήσεις στα καύσιμα. Αυτό όμως που συμβαίνει είναι πολύ άδικο και οι Έλληνες υποφέρουν πολλαπλώς ενώ ουσιαστικά θα μπορούσαν να ευημερούν με άνεση, διότι πετρέλαια υπάρχουν.

Κατά καιρούς έχουν δημοσιευθεί πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει πετρέλαιο σε όλη την σημερινή Ελλάδα η οποία αποτελεί, προς το παρόν, υποσύνολο της κανονικής Ελλάδος. Πληροφορίες που έφθασαν σε ‘μας από τους αρχαίους προγόνους μας. Ουδέποτε η Ελλάς, δηλαδή οι ηγεσίες της, θέλησαν να εκμεταλλευθούν τον υπόγειο ενεργειακό μας πλούτο, ακόμη και τις επιφανειακές πηγές πετρελαίου. Ειδικά από το 1940 και μέχρι το 2010 η Ελλάς είχε δεσμευθεί να μην εκμεταλλευθεί οποιονδήποτε ενεργειακό της πλούτο με την γνωστή Σύμβαση. Η Σύμβαση έληγε το 2010 και γι αυτό ήταν επιτακτική ανάγκη η Ελλάς να χρεοκοπήσει το 2010, όπως και έγινε.

Στις 7 Σεπτεμβρίου 2016 είχα δημοσιεύσει στο διαδίκτυο, Έκθεση του Πανεπιστημίου Αθηνών του 1868 στην οποία γινόταν αναφορά για επιφανειακή πηγή πετρελαίου στην περιοχή της Αμφίσσης. Η ανωτέρω είδηση είχε δημοσιευθεί και στην εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα» στις 9 Σεπτεμβρίου 2016. Λίγα χρόνια μετά την μερική απελευθέρωση από τους τούρκους, το 1868, είχε βρεθεί επισήμως πετρέλαιο στην Ελλάδα.

Το 1878 τώρα, ο ορυκτολόγος Ανδρέας Κορδελλάς δημοσίευσε πόνημα με τίτλο «Η Ελλάς εξεταζομένη γεωλογικώς και ορυκτολογικώς». Στο πόνημα αυτό που συνετάχθη κατόπιν αιτήσεως της Κεντρικής Επιτροπής της Ελλάδος για την Παγκόσμιο Έκθεση του 1878, ο κος Κορδελλάς αναφέρει ότι πετρέλαιο υπάρχει όντως στην Άμφισσα σύμφωνα με την Έκθεση του 1868, αλλά και στην Ζάκυνθο, Κυλλήνη και στο Γαλαξίδι.

Ο δε Έλλην επιχειρηματίας Σοφιανόπουλος βρήκε πετρέλαιο στην Ζάκυνθο στηριζόμενος σε αρχαία κείμενα, και πολεμήθηκε για την ανακάλυψή του αυτή από το ελληνικό κράτος, όπως ο ίδιος δήλωσε σε συνέντευξή του. Ο Χίτλερ, έπαιρνε επίσης πετρέλαιο από την Ζάκυνθο. Τελικά, απ’ ότι φαίνεται, για τους επί δεκαετίες ηγέτες της Ελλάδος, οι χελώνες καρέτα – καρέτα είναι πιο σημαντικές από την σωτηρία των Ελλήνων.

Η κυβερνητική αδράνεια στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου και η σιωπή των ΜΜΕ για το θέμα αυτό, συνέτειναν στο να πιστεύουν οι ψηφοφόροι ότι η Ελλάς δεν έχει πετρέλαιο κάτι το οποίο φυσικά βόλευε την εξουσία. Πέραν τούτων όμως οι έρευνες για να εντοπισθούν τα κοιτάσματα πετρελαίου στην Ελλάδα συνεχιζόντουσαν και τα ευρήματα ήταν πολύ σπουδαία. Στο βιβλίο του Αθανασίου Στριγά «Η μαύρη βίβλος των Ελλήνων πολιτικών» του 1994 υπάρχουν πολλά στοιχεία αλλά και χάρτες, και από ‘κει αντλούνται πολλά στοιχεία.

Ο κος Στριγάς ισχυρίζεται ότι εκτός από τα κοιτάσματα του Πρίνου ήταν γνωστά τα κοιτάσματα:

1. Κοιτάσματα «Δομή EAST Θάσος», ανατολικά της Θάσου με περιεκτικότητα 250.000.000 βαρέλια χαμηλού ειδικού βάρους και 280.000.000 βαρέλια υψηλού ειδικού βάρους, 1,2 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, εκμετάλλευση NAPC.

2. Κοίτασμα «Βόρειος Πρίνος – Νέα Πέραμος – Άθως», 40.000.000 βαρέλια, εκμετάλλευση NAPC.

3 και 4. Κοιτάσματα «Επανωμής – Σιθωνίας» και «Θερμαϊκού», 80.000.000 βαρέλια και περίπου 2 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικό αέριο. Έρευνες TEXACO, ΔΕΠ (Δημόσια Επιχείρηση Πετρελαίου). Τα κοιτάσματα αυτά δίνουν άλλη διάσταση στο Μακεδονικό πρόβλημα στο μέλλον, ειδικά μετά την ψήφιση των πρωτοκόλλων της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Βουλή στην Ελλάδα, όταν και αν γίνει.

5.Κοίτασμα «Κρητικού Πελάγους», 960.000.000 βαρέλια, έρευνες CHEVRON, ΔΕΠ και ρωσικό σκάφος RIFT.

6.Κοίτασμα «Κυκλάδων», 120.000.000 βαρέλια, έρευνες ANCAR OIL, ΔΕΠ.

7. Κοίτασμα «Ικαρίας 1 και 2», 120.000.000 βαρέλια, έρευνες ΔΕΠ, CHEVRON.

8. Κοίτασμα «Σκοπέλου», 60.000.000 βαρέλια.

9.Κοίτασμα «Κατακώλου – Αλυκών Ζακύνθου», έρευνες ΔΕΠ, ESSO.

10.Κοίτασμα Άρτας – Μποτζάρα».

11.Κοιτάσματα «Μαρμαρά» και «Τουρκικών ακτών Αιγαίου». Εκχωρήθηκαν στην AMOCO.

Όλα τα παραπάνω κοιτάσματα (1 έως 11) φαίνονται στον παρακάτω χάρτη όπου δίπλα υπάρχει και ο χάρτης με τις περιοχές που εκχώρησε η Αλβανία για έρευνα και εκμετάλλευση πετρελαίου βορείως του Ιονίου πελάγους.

Ο Μητσοτάκης ο Α’ ήξερε πολλά. Είχε μιλήσει για το «όνειρό του να βγουν από το Αιγαίο τα μπλοκαρισμένα για χρόνια δισεκατομμύρια δολάρια που θα λύσουν μια και καλή τα οικονομικά και άλλα προβλήματα της χώρας». Ο Παπανδρέου ο Β’ προσπάθησε επίσης άκομψα να βγάλει τα πετρέλαια του Αιγαίου, ίσως όμως να ήταν έτσι το σχέδιο με την Mobil ώστε να μπει ταφόπλακα στα ελληνικά πετρέλαια με δικαιολογία τον φόβο επεμβάσεως της Τουρκίας. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι πρωθυπουργοί γνωρίζουν τι πλούτος κρύβεται κάτω από τα νερά του Αιγαίου Πελάγους.

Όταν επί πρωθυπουργίας Κων/νου Καραμανλή του Α΄ πραγματοποιήθηκε το 1976 ολοκληρωμένη καταγραφή και μελέτη των πετρελαϊκών κοιτασμάτων του Αιγαίου Πελάγους από το γαλλικό ινστιτούτο BEICIP, ο ογκώδης και με πλήρη στοιχεία φάκελος παρεδόθη στην Ελληνική Κυβέρνηση, αλλά βρέθηκε και στην… Άγκυρα. Σύμφωνα με το BEICIP το μεγαλύτερο κοίτασμα στο Αιγαίον Πέλαγος ευρίσκεται μεταξύ Κάσου και Κρήτης και υπολογίζεται σε ένα δισεκατομμύριο βαρέλια. Επιπροσθέτως, αναλυτικοί χάρτες με τα κοιτάσματα της Ελλάδος υπήρχαν και το 1973 επί Κυβερνήσεως Παπαδοπούλου οι οποίοι αργότερα βρέθηκαν στα χέρια του Μητσοτάκη του Α’.

Αλλά μέσα από διαρροές, πολλοί θεωρούν ότι τα κοιτάσματα της Ελλάδος είναι προέκταση των κοιτασμάτων της Ρουμανίας. Άρα… ο υπόγειος πετρελαϊκός πλούτος μας είναι αμύθητος. Αν συνυπολογίσουμε και το ουράνιο, όσμιο, κλπ, τότε όλοι οι Έλληνες έπρεπε να είναι, χωρίς υπερβολή, δισεκατομμυριούχοι! Αυτό το παραδέχθηκαν αμερικανοί επιστήμονες.

Σύμφωνα με τον Αθ. Στριγά τρείς πρωθυπουργοί διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στο να μένει το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο του Αιγαίου Πελάγους ανεκμετάλλευτο. Αυτοί είναι οι: Κων/νος Καραμανλής που προστατεύθηκε από την STANDARD OIL των Ροκφέλλερς, Ανδρ. Παπανδρέου που στηρίχθηκε από την ARAMCO όπως και ο τότε πρωθυπουργός της Τουρκίας Ντεμιρέλ, και ο Κων/νος Μητσοτάκης. Ο Ντεμιρέλ τον Μάιο του 1992 είχε φιλοξενήσει την οικογένεια Μητσοτάκη στην Κωνσταντινούπολη. Πως συμβαίνει και πάντα η οικογένεια Μητσοτάκη έχει φιλικές σχέσεις με τους Πρωθυπουργούς της Τουρκίας, μόνο οι ίδιοι το ξέρουν.

Και το τελευταίο στοιχείο, το πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, δημοσίευσε έναν χάρτη σύμφωνα με τον οποίο, και με βάση τις ανωμαλίες της βαρύτητος στην Γη, φαίνονται οι περιοχές στις οποίες υπάρχει πετρέλαιο. Στον χάρτη αυτό φαίνεται ότι η Ελλάς πλέει στο πετρέλαιο!

Η Ελλάς είναι πάμπλουτη σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο σύμφωνα με πολλά στοιχεία, αλλά δυστυχώς η κατάσταση των Ελλήνων είναι αντιστρόφως ανάλογη της καταστάσεως που θα έπρεπε να έχουν και τα αίτια αυτής της παρακμής έχουν υπαιτίους.

Αν μελετήσει κάποιος την πρώην Δημόσια Επιχείρηση Πετρελαίου (ΔΕΠ) και το πρώην Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) και ποιοι είν’ αυτοί που έδωσαν εντολές να σταματήσουν οι έρευνες για πετρέλαιο στην Ελλάδα, θ’ αποκομίσει μια ενδιαφέρουσα εικόνα για το τι πραγματικά συμβαίνει με τα πετρέλαια στην Ελλάδα.

Οι Έλληνες για να ευδαιμονίσουν πρέπει να επανελληνοποιηθεί η Ελλάς και ν’ αφανισθούν απαξάπαντες οι ελληνομάχοι.

Χρήστος Μαντζιάρης

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr