Άρχισε να αρέσει στη Ν.Δ. η Συμφωνία; – Boρίδης: «Δεν είπαμε ποτέ ότι θα καταργήσουμε τις Πρέσπες»

Oριστική ταφόπόλακα έχουμε στο Σκοπιανό και από τη ΝΔ. Όταν ο σκληρός της ΝΔ λέει αυτά για την Συμφωνία των Πρεσπών, τότε μπορείτε να φανταστείτε ποια θα είναι η εξέλιξη του ζητήματος.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης απαντώντας στις κατηγορίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί «ασυνέπειας» της ΝΔ απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών, προκαλώντας την έντονη αντίδραση τόσο του Κυριάκου Βελόπουλου όσο και του Πάνου Σκουρλέτη.

«Μας κατηγορείται για ασυνέπεια. Προεκλογικά λέγαμε καθαρά ότι δεν μπορεί να ακυρωθεί η Συμφωνία, να μην το κάνετε γιατί θα υπάρξουν δυσμενείς συνέπειες. Αν την καταργήσουμε, θα βγουν από το ΝΑΤΟ;», είπε ο κ. Βορίδης κατά την τοποθέτησή του στη διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

«Από την πρώτη στιγμή λέγαμε ότι θα προσπαθήσουμε να αμβλύνουμε αυτές τις συνέπειες της Συμφωνίας», πρόσθεσε.

Παρέμβαση έκανε ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος απευθυνόμενος στον κ. Βορίδη, τόνισε:

«Άλλα λέγαμε για τη Μακεδονία, άλλα λέει τώρα. Ή θα αλλάξετε τα κακώς κείμενα, ή θα πάτε σπίτι σας. Οι συμφωνίες αλλάζουν!», μιλώντας για προδοσία.

«Εγώ καταψήφισα τη Συμφωνία», απάντησε ο κ. Βορίδης και συνέχισε: «Το ίδιο έκανε και η ΝΔ. Δέυτερον, επειδή ξέρω νομικά, ξέρω τι σημαίνει εσχάτη προδοσία. Τρίτον, η θέση της ΝΔ είναι ξεκάθαρη και συνεπής από την αρχή. Εσείς ζητάγατε ακύρωση και τι πήρατε; 3%! Εμείς λέγαμε ότι η ακύρωση, έτσι όπως μας έχουν παγιδεύσει στη Συμφωνία, θα έφερενε κάκιστα αποτελέσματα. Τι είπαμε; Θα συνδέσουμε την ευρωπαϊκή πορεία αυτής της χώρας με την άμβλυνση αυτών των συνεπειών της Συμφωνίας».

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, που εξαπέλυσε επίθεση κατά του Μάκη Βορίδης, αναφορικά με τη στάση της ΝΔ απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Δεν είναι περίεργο που σας κουνάει το δάχτυλο ο Βελόπουλος. Διότι προεκλογικά η πλειοψηφία των βουλευτών σας μιλούσαν για προδοτική συμφωνία. Ανοίξατε με τη στάση σας τον δρόμο στα ακροδεξιά πατριδοκάπηλα κηρύγματα. Τώρα, μετά τις εκλογές προσγειωθήκατε, γίνατε ρεαλιστές και είστε στη γραμμή να εφαρμοστεί κατά γράμμα η Συμφωνία. Να ζητήσετε συγγνώμη από τον λαό και από τους βουλευτές που με δική σας ενθάρρυνση δέχτηκαν επιθέσεις. Έρχεστε τώρα και λέτε ‘δεν τρέχει τίποτα, το κάναμε για λίγες ψήφους παραπάνω’. Δείχνει πόσο τυχοδιώκτες είστε!».

Μπόνους οι παλαιότερες δηλώσεις Μητσοτάκη:

pentapostagma.gr
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο triklopodia@hotmail.gr
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "triklopodia@hotmail.gr" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Next Post

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Triklopodia