• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Πέμπτη, 4 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Έκτακτο ΚΥΣΕΑ συγκαλεί ο Κ.Μητσοτάκης: Θα διακοπεί η παροχή ρωσικού φυσικού αερίου!

4 έτη ago
in ΕΝΕΡΓΕΙΑ
0
Έκτακτο ΚΥΣΕΑ συγκαλεί ο Κ.Μητσοτάκης: Θα διακοπεί η παροχή ρωσικού φυσικού αερίου!
0
SHARES
17
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Φόβοι για ράλι τιμών

Συναγερμός σήμανε στην κυβέρνηση για την ενέργεια και την εφοδιαστική αλυσίδα μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο Ουκρανικό. Με το διάγγελμα του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, για την ανεξαρτησία του Ντονμπάς, όλα είναι στον αέρα.

Όλα τα σενάρια για τις εξελίξεις στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις στη χώρα μας αναμένεται να τεθούν επί τάπητος στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στις 09:30 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πρόκειται, όπως είπε αρμόδια πηγή, για μια συζήτηση «χωρίς ατζέντα», προκειμένου να υπάρξει η μέγιστη δυνατή προετοιμασία για όλα τα πιθανά σενάρια, όπως γίνεται άλλωστε από χθες το βράδυ και σε πολλές χώρες της Δύσης, όπου συνεδρίασαν τα αντίστοιχα Συμβούλια Εθνικής Ασφαλείας.

Με δεδομένες τις εξελίξεις, πάντως, τρεις αναμένεται να είναι οι βασικοί άξονες συζήτησης σήμερα το πρωί: οι διεθνείς εξελίξεις και η αντίδραση της διεθνούς κοινότητας, τι θα γίνει με την ελληνική κοινότητα της Ουκρανίας και, βεβαίως, και οι ενεργειακές εξελίξεις. Εξ ου και στη συνήθη σύνθεση του ΚΥΣΕΑ προσετέθη εκτάκτως ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Συναγερμός για την ενεργειακή ασφάλεια

Το μείζον, συνεπώς, είναι τι μέλλει γενέσθαι ως προς την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας. Μια τέτοια προπαρασκευαστική σύσκεψη είχε γίνει προ ημερών στο Μαξίμου με τη συμμετοχή όλων των ενεργειακών οργανισμών της χώρας.

Αρμόδια πηγή που θα μετάσχει στο ΚΥΣΕΑ έλεγε στο protothema.gr αργά χθες το βράδυ ότι «με τα σημερινά δεδομένα, δεν τίθεται ζήτημα για την ασφάλεια τροφοδοσίας στη χώρα μας». Και δεύτερη κεντρική κυβερνητική πηγή υπογράμμιζε ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι στο προσκήνιο το «κακό» σενάριο για τη χώρα μας. Βεβαίως, ανάλογα και με τις εξελίξεις, υπάρχει ετοιμότητα για εναλλακτικές επιλογές, αν και η χώρα μας έχει την «ασφάλεια» ότι δεν τροφοδοτείται μέσω Ουκρανίας, αλλά μέσω Τουρκίας, από τη Ρωσία. Το μίγμα των εναλλακτικών περιλαμβάνει:

-Πλήρη ενεργοποίηση του σταθμού της Ρεβυθούσας, προκειμένου να υπάρξει back-up με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG). Προς τούτο, υπάρχει ανοιχτή γραμμή και με τις ΗΠΑ, προκειμένου να υπάρξει επιπρόσθετος ανεφοδιασμός με αμερικανικά πλοία, ενώ η ΔΕΠΑ είναι σε επικοινωνία με την αλγερινή Sonatrach,

-Ετοιμότητα μετατροπής 2 μονάδων φυσικού αερίου της ΔΕΗ, ώστε να λειτουργήσουν με diesel, αν και αυτή η λύση δεν έχει μακροπρόθεσμη αντοχή,

-Την πλήρη αξιοποίηση της παραγωγικής δυνατότητας των υδροηλεκτρικών εργοστασίων, σε συνδυασμό με τα λιγνιτικά εργοστάσια που είναι ήδη σε λειτουργία.

Ένα αντικειμενικό πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει η χώρα μας, βεβαίως, ανεξαρτήτως της επάρκειας προμηθειών, είναι η τιμή του φυσικού αερίου, η οποία αναμένεται το επόμενο διάστημα να κάνει ράλι. Αυτή είναι μια παράμετρος που «τρομάζει» το κυβερνητικό επιτελείο, λόγω της ήδη μεγάλη δυσαρέσκειας των πολιτών από τις επιβαρύνσεις στο ενεργειακό κόστος, ενώ διόλου τυχαία χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης συνέδεσε στο Open την ευχέρεια του κράτους να κάνει έκτακτες παρεμβάσεις για την ακρίβεια με την κατάσταση στην Ουκρανία.

Συναγερμός στη ΔΕΠΑ για την τροφοδοσία της Ελλάδας σε φυσικό αέριο

Ήδη στη ΔΕΠΑ έχει σημάνει συναγερμός και όπως πλέον αναφέρουν πηγές της επιχείρησης, στρέφονται σε εισαγωγές αμερικανικού φυσικού αερίου μέσω της Ρεβυθούσας, τον τερματικό Σταθμό Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στα Μέγαρα.

Χαρακτηριστικά, οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως αμερικανικά πλοία που μεταφέρουν φυσικό αέριο και αρχικά είχαν προορισμό χώρες της Ασίας, αναμένεται να καταπλεύσουν σύντομα στην Ελλάδα, ώστε να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα εφοδιασμού.

Η ΔΕΠΑ αν χρειαστεί θα ενεργοποιήσει όλα εκείνα τα σενάρια, σε συνεργασία με ΡΑΕ και υπουργείο Ενέργειας ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα η παραγωγή ενέργειας από τα θερμικά εργοστάσια ηλεκτρισμού φυσικού αερίου και η συνέχιση παροχής αερίου σε βιοτεχνίες και νοικοκυριά.

Παράλληλα θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο «κλειδώματος» της τιμής, βάση των σεναρίων που βρίσκονται στον κώδικα για την έκτακτη ανάγκη.

Υπενθυμίζεται ότι για την κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό τον κ. Μητσοτάκη μέσω τηλεδιάσκεψης και την προηγούμενη εβδομάδα, με τον πρωθυπουργό και τους στενούς του συνεργάτες να αναλύουν όλες τις εξελίξεις και τα πιθανά σενάρια κλιμάκωσης της κρίσης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος, ο Γενικός Γραμματέας της προεδρίας της κυβέρνησης Γρηγόρης Δημητριάδης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας κ. Θανάσης Ντόκος και ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Άλεξ Πατέλης.

Σε εγρήγορση για τους Έλληνες

Δεύτερο ζήτημα είναι τι θα γίνει με την ελληνική κοινότητα της Ουκρανίας, η οποία αριθμεί πάνω από 100.000 μέλη. Βεβαίως, οι Έλληνες πολίτες είναι σχεδόν 2.000 και ήδη κάποιοι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα. Πέρα από το κάλεσμα της ελληνικής κυβέρνησης εδώ και μέρες οι Έλληνες να εγκαταλείψουν την Ουκρανία, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή οργανωμένο σχέδιο εκκένωσης. Άλλωστε, αυτό που παρασκηνιακά λέγεται, είναι ότι η πλειοψηφία αυτών δεν θέλει να μετακινηθεί, μιας και δεν είναι αρνητικά διακείμενοι απέναντι στη Ρωσία. Αν, βεβαίως, οι εξελίξεις είναι εντελώς διαφορετικές τις επόμενες μέρες και η κυβέρνηση θα πρέπει να αναπροσαρμόσει το πλάνο της.

Διεθνείς διεργασίες

Παράλληλα, στο τραπέζι είναι και η «μεγάλη εικόνα» με τις διεθνείς εξελίξεις. Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί για το Μέγαρο Μαξίμου είναι, εάν η κίνηση Πούτιν να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ είναι η ύστατη ή μια ενδιάμεση κίνηση κλιμάκωσης. Στο κυβερνητικό επιτελείο υπάρχουν αρκετές φωνές που εκτιμούν ότι κινούμαστε σε μια λογική «κριμαιοποίησης» του Ντονμπάς, χωρίς να υπάρξει δηλαδή εν τελεί εκτεταμένη σύγκρουση. Όλες οι διεργασίες, όμως, είναι σε πλήρη εξέλιξη, με τη Δύση σε αναβρασμό και την ΕΕ να ετοιμάζει την απάντησή της στο επίπεδο των κυρώσεων. Μένει, βεβαίως, να φανεί πόσο ευρείες θα είναι αυτές και πόσο θα «αγγίζουν» τη Ρωσία, αλλά και τι θα σημαίνουν για τη χώρα μας.

warnews247.gr
Tags: slide5
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

«Λιγνίτης: Είναι ψέμα πως μας υποχρέωσε η ΕΕ να διακόψουμε τη χρήση. Άλλωστε …οι ρύποι δεν έχουν σύνορα»
Slider

«Λιγνίτης: Είναι ψέμα πως μας υποχρέωσε η ΕΕ να διακόψουμε τη χρήση. Άλλωστε …οι ρύποι δεν έχουν σύνορα»

by admin
3 ημέρες ago
Mike Adams: Ο πόλεμος στο Ιράν αναγκάζει τον κόσμο να αγκαλιάσει την ενεργειακή επανάσταση! Η φωτεινή πλευρά του πολέμου
ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Mike Adams: Ο πόλεμος στο Ιράν αναγκάζει τον κόσμο να αγκαλιάσει την ενεργειακή επανάσταση! Η φωτεινή πλευρά του πολέμου

by admin
1 εβδομάδα ago
Έρχεται ΧΑΟΣ…. Μόνο λίγες Εβδομάδες μέχρι την Κρίση Εφοδιασμού – Το Bloomberg Κρούει τον Κώδωνα του Κινδύνου για το Ορμούζ
ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Έρχεται ΧΑΟΣ…. Μόνο λίγες Εβδομάδες μέχρι την Κρίση Εφοδιασμού – Το Bloomberg Κρούει τον Κώδωνα του Κινδύνου για το Ορμούζ

by admin
3 εβδομάδες ago
Σφίγγουν τα περιθώρια στην παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος – Επιστρατεύτηκε η λιγνιτική Πτολεμαΐδα 5
Slider

Σφίγγουν τα περιθώρια στην παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος – Επιστρατεύτηκε η λιγνιτική Πτολεμαΐδα 5

by admin
4 εβδομάδες ago

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

Με την Ελλάδα γέροντα τι θα γίνει;

Με την Ελλάδα γέροντα τι θα γίνει;

5 ημέρες ago
“Θεοπάλαβος” – Γιατί ο Τραμπ χαρακτήρισε έτσι τον Νετανιάχου την ώρα που ο Λίβανος καίγεται;

“Θεοπάλαβος” – Γιατί ο Τραμπ χαρακτήρισε έτσι τον Νετανιάχου την ώρα που ο Λίβανος καίγεται;

2 ημέρες ago
Πυραυλική επίθεση από το Ιράν στα Στενά – Αναφορές για κατάρριψη αμερικανικού MQ-9 Reaper και νέο μέτωπο στην επαρχία Μπουσέρ

Πυραυλική επίθεση από το Ιράν στα Στενά – Αναφορές για κατάρριψη αμερικανικού MQ-9 Reaper και νέο μέτωπο στην επαρχία Μπουσέρ

6 ημέρες ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Δημοφιλή Άρθρα

  • Ε λοιπόν ΝΑΙ ! Δεν είμασταν τρελλοί όταν από το 2013 λέγαμε ότι το 24ωρο μάς φαίνεται σαν 16 ώρες… ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΤΕ …

    Ε λοιπόν ΝΑΙ ! Δεν είμασταν τρελλοί όταν από το 2013 λέγαμε ότι το 24ωρο μάς φαίνεται σαν 16 ώρες… ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΤΕ …

    55 shares
    Share 22 Tweet 14
  • Ο ΘΕΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ τον Αντίχριστο: Έθνος, Καταγωγή & η έλευση του Σατανά

    30 shares
    Share 12 Tweet 8
  • ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (3/6/2026)

    27 shares
    Share 11 Tweet 7
  • Ακούστε και θα πάθετε σοκ με το τι άκουσα σήμερα και είδα με τα μάτια μου στο Κολχικό Θεσσαλονίκης. – ΒΙΝΤΕΟ

    32 shares
    Share 13 Tweet 8
  • Βάλτο άμεσα στην διατροφή σου – Ρίχνει το ζάχαρο & ελέγχει τους θρόμβους

    25 shares
    Share 10 Tweet 6

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr