• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Πέμπτη, 4 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home Slider

Έρχεται η δυστοπία του Όργουελ; Η “Ανοιχτή Γειτονιά 15 λεπτών” επεκτείνεται σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

Οι πόλεις των 15 λεπτών έχουν σχεδιαστεί για να απομονώσουν τους κατοίκους;

9 μήνες ago
in Slider, ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
0
Έρχεται η δυστοπία του Όργουελ; Η “Ανοιχτή Γειτονιά 15 λεπτών” επεκτείνεται σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας
18
SHARES
916
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Ηιδέα της «πόλης 15 λεπτών», στην οποία οι κάτοικοι ζουν σε μικρή απόσταση με τα πόδια ή με ποδήλατο από όλες τις καθημερινές τους ανάγκες ήταν που αγκαλιάστηκαν από πολλούς δημάρχους σε όλο τον κόσμο κατά την διάρκεια της παγκόσμιας πανδημίας ως κεντρική αρχή σχεδιασμού.

Επιφανειακά, αυτές οι γειτονιές των 15 λεπτών μπορεί να ακούγονται ευχάριστες και βολικές. Αλλά υπάρχει ένα πλεονέκτημα καταναγκασμού. H βασική ιδέα μιας πόλης 15 λεπτών δεν είναι στην πραγματικότητα καθόλου πόλη. Είναι ένας θύλακας – ένα γκέτο – μια υποδιαίρεση.

Ζητούμενο: οι βασικές υποδομές και υπηρεσίες -δουλειά, σχολεία, υγειονομική περίθαλψη, καταστήματα, πάρκα κλπ.- να είναι προσβάσιμες μέσα σε περίπου ένα τέταρτο από το σπίτι. Με τα πόδια, με το ποδήλατο, με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Στόχος δεν είναι να κατεδαφιστούν και να ξαναχτιστούν τα πάντα, αλλά να επανασχεδιαστεί ο υπάρχων δημόσιος χώρος.Αυτό πρακτικά σημαίνει λιγότερα αυτοκίνητα, περισσότεροι ποδηλατόδρομοι και πεζόδρομοι, μεγαλύτεροι χώροι πρασίνου, αλλά και εξ αποστάσεως εργασία.

Ο Δήμος προχωρά στην επέκταση της «Ανοιχτής Γειτονιάς 15 λεπτών» σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες, μετά την  έναρξη στο εργαστήρι της Κυψέλης.

Εκεί, η αρχή αυτού του σχεδίου απόλυτου ελέγχου δοκιμάστηκε, και τώρα, σαν ανεξέλεγκτος εφιάλτης, ετοιμάζεται να καταπιεί ολόκληρη την πόλη. Η επόμενη φάση ξεκινά την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου στην 4η Δημοτική Κοινότητα, με τον Δήμαρχο Χάρη Δούκα να λέει: ««Μετά την Κυψέλη, η “Ανοιχτή Γειτονιά 15 λεπτών” επεκτείνεται σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες. Αλλάζουμε μαζί με τους πολίτες τις γειτονιές μας, ώστε η καθημερινότητά μας να γίνει πιο ανθρώπινη, πιο πράσινη και πιο βιώσιμη», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας και πρόσθεσε: «Καλούμε πολίτες, συλλόγους, φορείς και συλλογικότητες να πάρουν μέρος. Να ακουστεί η φωνή τους και να μας πουν πώς θέλουν την πόλη τους. Σχεδιάζουμε γειτονιές που μας ενώνουν και αγαπάμε να κυκλοφορούμε»

Ο στόχος είναι να εγκλωβιστούν οι κάτοικοι σε προσβάσιμες διαδρομές, όπου σχολεία, δομές υγείας, πάρκα και πολιτιστικοί χώροι θα είναι προσβάσιμα μόνο με τα πόδια, ποδήλατο ή ΜΜΜ – ένα σχέδιο που μοιάζει περισσότερο με φυλακή παρά με βιωσιμότητα.

Αυτή η διαδικασία, που καλεί πολίτες, συλλόγους και φορείς να συμμετάσχουν, κρύβει μια τρομερή αλήθεια, ότι η  η Κυψέλη ήταν μόνο η αρχή, και τώρα η Αθήνα οδηγείται σε έναν κόσμο απόλυτου ελέγχου.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να καταθέσουν τις απόψεις τους, να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια και να προτείνουν διαδρομές πάνω σε χάρτες, με τις απαντήσεις να εμφανίζονται σε πραγματικό χρόνο στις οθόνες – σαν να παρακολουθούν την ίδια τους την αιχμαλωσία.

Οι προτάσεις για ήπιες, ασφαλείς διαδρομές και παρεμβάσεις καταγράφονται, ενώ η διαδικτυακή πλατφόρμα (platform.participatorylab.org/enroll/category/geitonies15) παραμένει ανοιχτή μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, σαν παγίδα για όσους δεν μπορούν να παραστούν.

Τα αποτελέσματα θα οδηγήσουν σε πολεοδομικές και κυκλοφοριακές αλλαγές, σφραγίζοντας την τύχη της πόλης σε έναν κλοιό που περιορίζει κάθε κίνηση.Τα εργαστήρια συνεχίζονται με αμείλικτο ρυθμό: 2 Σεπτεμβρίου στην 4η ΔΚ (67ο Γυμνάσιο Αθήνας), 7 Σεπτεμβρίου στη 2η ΔΚ (Λέσχη Φιλίας Νέου Κόσμου), 8 Σεπτεμβρίου στην 3η ΔΚ (Σεράφειο), 12 Σεπτεμβρίου στην 5η ΔΚ (Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας), 14 Σεπτεμβρίου στην 1η ΔΚ (1ο Πρότυπο Γυμνάσιο), και 15 Σεπτεμβρίου στην 7η ΔΚ (Αίθουσα Εκδηλώσεων Πανόρμου).

Κάθε συνάντηση είναι ένα ακόμα βήμα προς την ολοκλήρωση αυτού του σχεδίου, που μετατρέπει την Αθήνα σε μια πόλη όπου η ελευθερία χάνεται, και η Κυψέλη παραμένει ο προάγγελος ενός μέλλοντος που πλησιάζει με βήματα που τρομάζουν.

Δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας τρόπος για να περιορίσουν, να εξαναγκάσουν, να επιβάλουν πρόστιμα, να τιμωρήσουν, να παρακολουθήσουν και να περιορίσουν το θεμελιώδες δικαίωμα της ελεύθερης κυκλοφορίας των κατοίκων. Για παράδειγμα, οι κάτοικοι δεν επιτρέπεται να φεύγουν από την πόλη τους που διαρκεί 15 λεπτά με το αυτοκίνητο περισσότερες από τις προβλεπόμενες φορές το χρόνο. Διαφορετικά, θα επιβληθεί πρόστιμο. Επιπλέον, η κυβέρνηση θα παρακολουθεί και θα ελέγχει κάθε κίνηση μέσω των smartphone και της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου.

pentapostagma.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Γιατί η φούσκα της AI είναι έτοιμη να σκάσει; Η προειδοποίηση του Adams για την επικείμενη κατάρρευση
Slider

Γιατί η φούσκα της AI είναι έτοιμη να σκάσει; Η προειδοποίηση του Adams για την επικείμενη κατάρρευση

by admin
28 λεπτά ago
Το ρωσικό τσιπ “Altai” αντιγράφει τον ανθρώπινο εγκέφαλο – Γιατί η Δύση είναι σοκαρισμένη;
Slider

Το ρωσικό τσιπ “Altai” αντιγράφει τον ανθρώπινο εγκέφαλο – Γιατί η Δύση είναι σοκαρισμένη;

by admin
1 ώρα ago
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΑΠΟ ΤΟ 2018 ΥΠΗΡΧΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.!
Slider

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΑΠΟ ΤΟ 2018 ΥΠΗΡΧΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.!

by admin
6 ώρες ago
«ΤΟ ΠΛΕΓΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ χτίζεται τώρα!» – ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΜΑΡΟΥΠΑ
Slider

«ΤΟ ΠΛΕΓΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ χτίζεται τώρα!» – ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΜΑΡΟΥΠΑ

by admin
6 ώρες ago

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

«Το επόμενο κεφάλαιο του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου ξέσπασε – Γιατί ο Σνάιντερ λέει ότι κανείς δεν μπορεί να σταματήσει το χάος»

«Το επόμενο κεφάλαιο του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου ξέσπασε – Γιατί ο Σνάιντερ λέει ότι κανείς δεν μπορεί να σταματήσει το χάος»

1 ημέρα ago
Ακούστε και θα πάθετε σοκ με το τι άκουσα σήμερα και είδα με τα μάτια μου στο Κολχικό Θεσσαλονίκης. – ΒΙΝΤΕΟ

Ακούστε και θα πάθετε σοκ με το τι άκουσα σήμερα και είδα με τα μάτια μου στο Κολχικό Θεσσαλονίκης. – ΒΙΝΤΕΟ

1 ημέρα ago
Αποστόλου: Η μεγάλη επιστροφή Σαμαρά και το σχέδιο ανατροπής του Μητσοτάκη…

Αποστόλου: Η μεγάλη επιστροφή Σαμαρά και το σχέδιο ανατροπής του Μητσοτάκη…

7 ημέρες ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Δημοφιλή Άρθρα

  • Ε λοιπόν ΝΑΙ ! Δεν είμασταν τρελλοί όταν από το 2013 λέγαμε ότι το 24ωρο μάς φαίνεται σαν 16 ώρες… ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΤΕ …

    Ε λοιπόν ΝΑΙ ! Δεν είμασταν τρελλοί όταν από το 2013 λέγαμε ότι το 24ωρο μάς φαίνεται σαν 16 ώρες… ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΤΕ …

    52 shares
    Share 21 Tweet 13
  • Ο ΘΕΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ τον Αντίχριστο: Έθνος, Καταγωγή & η έλευση του Σατανά

    27 shares
    Share 11 Tweet 7
  • ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (3/6/2026)

    25 shares
    Share 10 Tweet 6
  • Ακούστε και θα πάθετε σοκ με το τι άκουσα σήμερα και είδα με τα μάτια μου στο Κολχικό Θεσσαλονίκης. – ΒΙΝΤΕΟ

    32 shares
    Share 13 Tweet 8
  • Βάλτο άμεσα στην διατροφή σου – Ρίχνει το ζάχαρο & ελέγχει τους θρόμβους

    23 shares
    Share 9 Tweet 6

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr