• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Πέμπτη, 4 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανησυχητικά στοιχεία: 3.000 παιδιά στην Ψυχιατρική Κλινική του Καραμανδανείου από τον Ιούνιο

4 έτη ago
in ΚΟΙΝΩΝΙΑ
0
Ανησυχητικά στοιχεία: 3.000 παιδιά στην Ψυχιατρική Κλινική του Καραμανδανείου από τον Ιούνιο
0
SHARES
3
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Υψηλό αριθμό περιστατικών κατέγραψε, από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα, η επιστημονική ομάδα της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Καραμανδανείου.

Μαρίνα Ριζογιάννη

Κατάθλιψη, αυτοκτονικότητα, υπερβολικό στρες, διαταραχές λόγου, βίαιες συμπεριφορές, κατακλύζουν τα παιδιά σύμφωνα με τις καταγραφές που έχει κάνει η επιστημονική ομάδα της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Καραμανδανείου.

Η συγκεκριμένη ομάδα με επικεφαλής τη διευθύντρια της Κλινικής, Ευθυμία Αρ. Λώλου, δίνει στην κυριολεξία μάχη προκειμένου να καλύψει τα αυξημένα αιτήματα γονιών για την παροχή βοήθειας στα παιδιά τους.

Ενδεικτικό είναι ότι από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα έχουν αντιμετωπιστεί στα τακτικά ιατρεία της Κλινικής 3.000 παιδιά. Επίσης από τον Ιούνιο που ξεκίνησε η λειτουργία της Κλινικής έχουν νοσηλευτεί 20 παιδιά.

«Η Κλινική μας αυτή τη στιγμή, παρά τις αντιξοότητες, και κυρίως την έλλειψη προσωπικού, έχει πληρότητα πάνω από 68%» μας επισήμανε ο διοικητής του Καραμανδανείου Παύλος Αθανασόπουλος.

Υπενθυμίζουμε ότι η Κλινική αυτή είναι η μοναδική στην ευρύτερη περιφέρεια και από τις λίγες που λειτουργούν πανελλαδικά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να φτάνουν στην Πάτρα παιδιά από διάφορες περιοχές της χώρας. «Εχουμε παιδιά από τη Ρόδο, την Κέρκυρα, τα Ιωάννινα και πολλές άλλες περιοχές. Το ευχάριστο είναι ότι όσα παιδάκια έχουμε νοσηλεύσει στην Κλινική μας έχουν μία πολύ καλή εξέλιξη» προσθέτει η κ. Αθανασόπουλος.

Από την πλευρά της η διευθύντρια της Κλινικής περιγράφοντας τα προβλήματα που καταγράφουν στους μικρούς ασθενείς μάς είπε: «Ερχόμαστε αντιμέτωποι με πάρα πολλά προβλήματα. Τα παιδιά είναι φορτωμένα με πολλές ψυχικές διαταραχές. Ανάμεσα σε αυτές είναι η κατάθλιψη, η αυτοκτονικότητα, το υπερβολικό άγχος, η σχολική άρνηση».

Η κ. Λώλου τονίζει ότι η πανδημία και ο εγκλεισμός προκάλεσε σοβαρά ψυχικά τραύματα στα παιδιά. «Ο εγκλεισμός έχει προκαλέσει πάρα πολλά προβλήματα όπως η κατάθλιψη, η επιθετικότητα, η βίαιη συμπεριφορά. Πιστεύω ότι όσο περνάει ο καιρός θα βγουν πάρα πολλά προβλήματα στα παιδιά που μεγαλώνουν κάτω από μη φυσιολογικές συνθήκες, όπως είναι ο εγκλεισμός και όλα αυτά που συνεπάγεται η πανδημία».

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

Το μελανό σημείο στη λειτουργία της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Καραμανδανείου, είναι η υποστελέχωσή της. Πάγιο και χρόνιο πρόβλημα για τον παιδοψυχιατρικό τομέα του Καραμανδανείου.
Σήμερα μόλις τέσσερις γιατροί εκ των οι τρεις είναι μόνιμες και η μία επικουρική καλούνται να καλύψουν όλα τα παιδιά που φτάνουν στα τακτικά ιατρεία, στα έκτακτα στα επείγοντα και φυσικά να παρακολουθούν όσα παιδιά νοσηλεύονται και να κάνουν και εφημερίες.

«Πιεζόμαστε πάρα πολύ για να καλύψουμε τις εφημερίες. Με υπερπροσπάθεια που κάνουμε όλοι καλύπτονται τα τακτικά ιατρεία. Είναι πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση διότι τα δικά μας περιστατικά δεν είναι μία απλή εξέταση. Θέλεις πολύ χρόνο με το παιδί και πολύ χρόνο με τους γονείς. Είναι μία σύνθετη κατάσταση» σημειώνει η κ. Λώλου τονίζοντας ότι απαιτούνται τουλάχιστον άλλοι δύο γιατροί για να καλύπτονται όλες οι ανάγκες τις κλινικής και των παιδιών».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΒΕΛΗΣ

Η λειτουργία της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής τελεί υπό τη συνεχή παρακολούθηση του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη, ο οποίος πρωτοστάτησε και στη λειτουργία της.

Στο πλαίσιο της προσπάθειάς του για ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού έχει εξασφαλίσει ήδη δύο επιπλέον οργανικές θέσεις από τις υπάρχουσες. «Προσπαθούμε διαρκώς να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή στελέχωση. Η Παιδοψυχιατρική Κλινική ήταν και είναι στις προτεραιότητές μας» δήλωσε στην «Π ο κ. Καρβέλης.

Ο ίδιος, αναφερόμενος στο θέμα της έλλειψης αναισθησιολόγων στο Καραμανδάνειο που ανέδειξε χθες η εφημερίδα «Πελοπόνησσος», μας ανακοίνωσε ότι έχει προχωρήσει στην προκήρυξη μιας θέσης διευθυντή και μίας θέσης επιμελητή Β’. Επίσης υπάρχει μόνιμα αναρτημένη στην 6η Υπε θέση επικουρικού γιατρού αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον.

pelop.gr
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τον Αντώνη Γεωργίου
Slider

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τον Αντώνη Γεωργίου

by admin
2 εβδομάδες ago
Πάμε όλοι μαζί να βοηθήσουμε τον Αντώνη από την Θεσσαλονίκη
Slider

Πάμε όλοι μαζί να βοηθήσουμε τον Αντώνη από την Θεσσαλονίκη

by admin
3 εβδομάδες ago
Κοινωνικά ζητήματα στην Ελλάδα σήμερα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοινωνικά ζητήματα στην Ελλάδα σήμερα

by Aris
3 εβδομάδες ago
Καρκινοπαθής χρειάζεται τη βοήθειά μας!
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καρκινοπαθής χρειάζεται τη βοήθειά μας!

by admin
4 εβδομάδες ago

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

Σπάνιο ηχητικό – Ο Άγιος Παΐσιος περιγράφει το θαύμα που έκανε η Παναγία στον Άγιο παπα-Τύχων

Σπάνιο ηχητικό – Ο Άγιος Παΐσιος περιγράφει το θαύμα που έκανε η Παναγία στον Άγιο παπα-Τύχων

4 ημέρες ago
ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (30/5/2026)

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (30/5/2026)

4 ημέρες ago
Ο πόλεμος της Big Pharma κατά της φυσικής ιατρικής – 8 υπερτροφές που σιωπούν γιατί θεραπεύουν, αντί να κερδοσκοπούν

Ο πόλεμος της Big Pharma κατά της φυσικής ιατρικής – 8 υπερτροφές που σιωπούν γιατί θεραπεύουν, αντί να κερδοσκοπούν

4 ημέρες ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Δημοφιλή Άρθρα

  • Ε λοιπόν ΝΑΙ ! Δεν είμασταν τρελλοί όταν από το 2013 λέγαμε ότι το 24ωρο μάς φαίνεται σαν 16 ώρες… ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΤΕ …

    Ε λοιπόν ΝΑΙ ! Δεν είμασταν τρελλοί όταν από το 2013 λέγαμε ότι το 24ωρο μάς φαίνεται σαν 16 ώρες… ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΤΕ …

    37 shares
    Share 15 Tweet 9
  • ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΣΕΡΙ του Αγιου ΠΑΪΣΙΟΥ

    42 shares
    Share 17 Tweet 11
  • Ακούστε και θα πάθετε σοκ με το τι άκουσα σήμερα και είδα με τα μάτια μου στο Κολχικό Θεσσαλονίκης. – ΒΙΝΤΕΟ

    26 shares
    Share 10 Tweet 7
  • Θα έρθει και η δική σας ώρα….

    33 shares
    Share 13 Tweet 8
  • ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (2/6/2026)

    29 shares
    Share 12 Tweet 7

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr