• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Πέμπτη, 9 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: 2,5 δισ.ευρώ «λύτρα» «έδωσε» η Ελλάδα στην Τουρκία για να απομακρυνθεί το Oruc Reis

6 έτη ago
in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Την ώρα που το «Οruc Reis» έκανε έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και υποτίθεται ότι η Ελλάδα ήταν με το δάκτυλο στη σκανδάλη, η ελληνική κυβέρνηση μαζί με την κυπριακή του Νίκου Αναστασιάδη συνυπέγραφε για την κατάθεση 2,5 δισ. ευρώ  στους λογαριασμούς του τουρκικού κράτους από την ΕΕ!

Βάσει της ακολουθίας των γεγονότων αποδεικνύεται ότι δεν ανανεώθηκε η NAVTEX για το «Oruc Reis» επειδή πληρώσαν «λύτρα» 2,5 δισ.ευρώ.

Η γερμανική Προεδρία της ΕΕ με τη σύμφωνη γνώμη των κυβερνήσεων Ελλάδας και Κύπρου παραμονές του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 24ης και 25ης Σεπτεμβρίου όπου υποτίθεται ότι θα επιβληθούν κυρώσεις κατά της Τουρκίας προχώρησε στο «δώρο» αυτό προς την Άγκυρα όπως αποκάλυψε με δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Καθηγητής  Θεσμών της ΕΕ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και πρώην Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.

Έτσι συνεχίζεται η χρηματοδότηση της Τουρκίας από την ΕΕ ενώ την ίδια στιγμή υποτίθεται πως θα υπάρξουν συζητήσεις για κυρώσεις κατά της Άγκυρας!

Έτσι οι πρέσβεις Ελλάδας και Κύπρου μαζί με τους υπόλοιπους πρέσβεις των κρατών μελών της ΕΕ κατέληξαν στις 9 Σεπτεμβρίου 2020 στις Βρυξέλλες σε συμφωνία σχετικά με τη θέση του Συμβουλίου της ΕΕ όσον αφορά το σχέδιο προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2021, όπου πέραν των άλλων προβλέπεται και το «μπαξίσι» προς τους Τούρκους.

Για να γίνει κατανοητό πως συνδέονται όλα αυτά με την αποχώρηση του «Oruc Reis» από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος, την… διακόρευσε από τις 10 Αυγούστου μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου όταν απλώς έληξε η NAVTEX και δεν ανανεώθηκε.

Η Τουρκία θα εισπράξει το μεγαλύτερο μέρος από τα κονδύλια της περίφημης προενταξιακής βοήθειας (IPA III) που για το 2021 ανέρχονται σε 1,9 δις ευρώ καθώς και τουλάχιστον μισό δις ευρώ από τα κονδύλια για την παράνομη μετανάστευση.

Δηλαδή για να μην αφήσει η Τουρκία τα εκατομμύρια παράνομων μεταναστών που διαβιούν στο έδαφός της να πάνε στην Ελλάδα.

Η αποχώρηση του «Oruc Reis» από την ελληνική υφαλοκρηπίδα παρουσιάστηκε από ελληνικής πλευράς ως δήθεν βήμα καλής θέλησης της Τουρκίας και ως υποχώρηση Ερντογάν ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 24ης και 25ης Σεπτεμβρίου όπου και θα συζητηθεί το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων κατά της Άγκυρας, ενώ η αλήθεια είναι ότι ο Ερντογάν για άλλη μια φορά κέρδισε την «παρτίδα» για να αποσύρει το ερευνητικό σκάφος.

Το ίδιο έγινε και στις αρχές Ιουλίου όταν δεν έβγαλε σε πρώτη φάση το Ορούτς Ρέις μιας και στις 10 Ιουλίου η ΕΕ του έδωσε 485 εκατ. ευρώ για το πάλι για την παράνομη μετανάστευση.

Ακολούθησε στη συνέχεια στις 21 Ιουλίου η Απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το πακέτο των 1,8 τρις ευρώ για το διάστημα 2021-2027 από το οποίο επίσης ο Ερντογάν θα πάρει αρκετά δις ευρώ μέσω των κονδυλίων της ΕΕ για προενταξιακή βοήθεια (IPA III) ύψους 12,5 δις ευρώ καθώς και πάνω από 3 δις ευρώ από τα κονδύλια για το «προσφυγικό» συν χαμηλότοκα δάνεια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων συν το δικαίωμα συμμετοχής των τουρκικών εταιριών σε διαγωνισμούς που θα προκύψουν για τα έργα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης.

Υπάρχουν όμως και άλλα «δώρα» για την Τουρκία καθώς η Κομισιόν στις 24 Αυγούστου πρότεινε τους νέους Πανευρωμεσογειακούς προτιμησιακούς κανόνες καταγωγής των εμπορευμάτων μέσω των οποίων τα τουρκικά εμπορεύματα θα εισάγονται χωρίς δασμούς και άλλους τελωνειακούς περιορισμούς στην ΕΕ ακόμη και αν παράγονται σε Μαρόκο, Αλγερία και Τυνησία!

Εν ολίγοις για ότι κάνει η κυβέρνηση Ερντογάν, κερδίζει και το απαραίτητο αντάλλαγμα για να το σταματήσει. Με βάση αυτά το να συζητάμε για κυρώσεις κατά της Τουρκίας είναι απλώς ανέκδοτο…

pronews.gr

Tags: slide5
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Ποιος ελέγχει τελικά την αλήθεια; | Fake Πραγματικότητα, ΜΜΕ, Bots & Polls | Money Show 2026
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποιος ελέγχει τελικά την αλήθεια; | Fake Πραγματικότητα, ΜΜΕ, Bots & Polls | Money Show 2026

by admin
21 ώρες ago
Ο Σαμαράς εκτελεί μέσω Χ με νέα… Ομάδα Αλήθειας: «To Μαξίμου θυμίζει Εδεσσαϊκό – Ντόρα, βρες τα πρώτα με τον αδελφό σου»
Slider

Ο Σαμαράς εκτελεί μέσω Χ με νέα… Ομάδα Αλήθειας: «To Μαξίμου θυμίζει Εδεσσαϊκό – Ντόρα, βρες τα πρώτα με τον αδελφό σου»

by admin
4 ημέρες ago
Διασυρμός: Ο Ρώσος φαρσέρ αποκαλύπτει πώς παγίδευσε τον Ντόκο! – «Ποια Tεχνητή Nοημοσύνη; Ένα e-mail στείλαμε!»
Slider

Διασυρμός: Ο Ρώσος φαρσέρ αποκαλύπτει πώς παγίδευσε τον Ντόκο! – «Ποια Tεχνητή Nοημοσύνη; Ένα e-mail στείλαμε!»

by admin
6 ημέρες ago
ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ; Ρώσοι φαρσέρ διέσυραν τον σύμβουλο του Μητσοτάκη Θάνο Ντόκο: «Θα χάσουμε τις εκλογές από τα ουκρανικά drones»
Slider

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ; Ρώσοι φαρσέρ διέσυραν τον σύμβουλο του Μητσοτάκη Θάνο Ντόκο: «Θα χάσουμε τις εκλογές από τα ουκρανικά drones»

by admin
6 ημέρες ago
Next Post
ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ : Ο ΜΑΚΡΟΝ “ΞΕΔΟΝΤΙΑΖΕΙ” ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ : Ο ΜΑΚΡΟΝ "ΞΕΔΟΝΤΙΑΖΕΙ" ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Σφοδρή επίθεση Αμβρόσιου στον καθηγητή Δερμιτζάκη: Είστε αγράμματος και αστοιχείωτος

Σφοδρή επίθεση Αμβρόσιου στον καθηγητή Δερμιτζάκη: Είστε αγράμματος και αστοιχείωτος

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr