• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τρίτη, 23 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

«Βόμβα» από Μόσχα: Νέο μαχητικό 5ης γενιάς – Είναι το προϊόν συνεργασίας Ρωσίας-Τουρκίας με χρηματοδότη το Κατάρ; (εικόνες)

5 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Τί σχέση έχει η στρατιωτική συμφωνία που υπέγραψαν Ρωσία και Κατάρ;

Νέο μαχητικό αεροσκάφος 5ης γενιάς παρουσιάζει η Μόσχα σε μια κίνηση που αν μη τι άλλο προκαλεί πολλά ερωτήματα καθώς υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να είναι το προϊόν συνεργασίας Ρωσίας-Κατάρ-Τουρκίας.

Χωρίς καν το Su-57 να έχει εισέλθει στο στάδιο μαζικής παραγωγής η ρωσική κατασκευαστική εταιρεία United Aircraft Corporation που αποτελεί τμήμα του κρατικού ομίλου Rostec, θα αποκαλύψει νέο μαχητικό στην διεθνή έκθεση αεροσκαφών και αεροναυπηγίας της Μόσχας MAKS-2021, η οποία θα διεξαχθεί την επόμενη Τρίτη στις 20 Ιουλίου 2021.

Ήδη οι πρώτες φωτογραφίες με καμουφλαρισμένο το νέο ρωσικό μαχητικό 5ης γενιάς κυκλοφόρησαν σε ρωσικά ΜΜΕ.

Ανακοίνωση της United Aircraft Corporation:

«Η Ρωσία είναι μία από τις λίγες χώρες του κόσμου που διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία και τις απαραίτητες τεχνολογίες για να πραγματοποιεί την πλήρη παραγωγή προηγμένων αεροσκαφών και είναι αναγνωρισμένη ως πρωτοπόρος στη δημιουργία νέων μαχητικών. Είμαστε πεπεισμένοι ότι το νέο προϊόν που αναπτύχθηκε από τους ειδικούς της εταιρείας μας, θα προκαλέσει πραγματικό ενδιαφέρον τόσο στη χώρα μας όσο και σε άλλες περιοχές του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των αντιπάλων μας στο εξωτερικό».

Μάλιστα, οι Ρώσοι λάνσαραν ιστότοπο αφιερωμένο στο νέο αυτό μαχητικό με αντίστροφη μέτρηση μέχρι τις 20 Ιουλίου, όταν και θα διεξαχθεί η διεθνής έκθεση MAKS-2021 στη Μόσχα.

Πολλά τα ερωτήματα

Πού βρήκε η Ρωσία την χρηματοδότηση για έρευνα και ανάπτυξη νέου μαχητικού αεροσκάφους 5ης γενιάς;

Mάλιστα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Rostec, Σεργκέι Τσεμέζοφ δήλωσε τον Δεκέμβριο του 2020 ότι αυτά τα προγράμματα ανάπτυξης γίνονται με πρωτοβουλία της Sukhoi, δίχως “κρατική χρηματοδότηση και υποστήριξη”. Όμως όλοι γνωρίζουν πως για να σταθεί ένα τέτοιο project πρέπει να υπάρξουν έτοιμα συμβόλαια ή τουλάχιστον κάποιοι εγγυημένοι αγοραστές.

Κάποιος διαβεβαίωσε την Μόσχα ότι το νέο της μαχητικό θα κτυπήσει “στα ίσια” το F-35 καθώς θα είναι φτηνότερο, μονοκινητήριο (μειωμένο κόστος χρήσης) και υπάρχουν συγκεκριμένες χώρες που θα το αγοράσουν.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ενδιαφέρονται Μαλαισία, Ινδονησία, Βιετνάμ, Αλγερία.

Όμως εδώ δεν μιλάμε για αγορά μίας ή δύο Μοιρών αλλά για παραγωγή σε μεγάλους αριθμούς για να μπορέσει να σταθεί απέναντι ακόμη και στο ρωσικό Su-57. Και μόνο μία χώρα χρειάζεται μεγάλους αριθμούς μαχητικών: Η Τουρκία η οποία έχει και τεχνογνωσία από το F-35…

Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπάρχει στο παρασκήνιο συμφωνία Ρωσίας-Τουρκίας με χρηματοδότη το Κατάρ για κοινή συμπαραγωγή του ρωσικού μαχητικού και του TF-X ή ένα μείγμα αυτών των δύο.

Τί σχέση έχει η στρατιωτική συμφωνία Ρωσίας-Κατάρ;

Πληροφορίες που διέθετε εδώ και καιρό το WarNews247, ανέφεραν πως υπήρξε συμφωνία Κατάρ-Ρωσίας για στρατιωτική και τεχνική συνεργασία.

Μάλιστα οι Καταριανοί αξιωματικοί θα γίνονται πλέον δεκτοί σε ρωσικούς στρατιωτικούς θεσμούς και σχολές.

“Η συμφωνία στοχεύει στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ Κατάρ και Ρωσίας σε όρους στρατιωτικής εκπαίδευσης. Έγινε μια ενημέρωση για στρατιωτικούς εκπαιδευτικούς θεσμούς  στην Ρωσία, το στρατιωτικό εκπαιδευτικό σύστημα, τους ακαδημαϊκούς βαθμούς και την διάρκεια φοίτησης σε κάθε κατηγορία” ανέφερε η ανακοίνωση του ΥΠΑΜ του Κατάρ.

Η συμφωνία υπογράφθηκε μεταξύ του επικεφαλής του Κατάρ Στρατηγού Abdulaziz Saleh Al-Sulaiti και του Διευθυντή Άμυνας της Ρωσίας Viktor Goremykin.

Και κάτι αξιοσημείωτο: Η πρώτη στρατιωτική συμφωνία Κατάρ-Ρωσίας έγινε το 2017 μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία και η δεύτερη συμφωνία συνέπεσε με την στρατιωτική συμφωνία Κατάρ-Τουρκίας.

Ισχυρό ενδεχόμενο το Κατάρ να είναι ο πρώτος πελάτης ρωσικών μαχητικών και μετά με παρόμοια συμφωνία με Άγκυρα να μεταφερθούν στην…. Τουρκία.

🇶🇦 Qatar’s ministry of defence signed an agreement with Russia on Sunday which would see Qatari soldiers accepted into Russian military educational institutions

Read more https://t.co/IIowQdwrH8

— Doha News (@dohanews) June 28, 2021

Το πρώτο μονοκινητήριο μαχητικό 5ης γενιάς

“Κατά τη δημιουργία του αεροσκάφους, χρησιμοποιήθηκε η βασική βάση που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της δημιουργίας του Su-57, συμπεριλαμβανομένου του νεότερου κινητήρα, ενός συγκροτήματος όπλων και των Stealth χαρακτηριστικών”.

Πρόκειται για το πρώτο πολλαπλού ρόλου μονοκινητήριου μαχητικού 5ης γενιάς.

Θα έχει μέγιστο βάρος απογείωσης 18 τόνους, ενώ θα μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα πάνω από 2 Mach. Επιπρόσθετα, θα είναι ικανό να πραγματοποιεί τρομερούς ελιγμούς, ενώ θα έχει αναβαθμισμένες ικανότητες απογείωσης και προσγείωσης χάρη σε ένα σύστημα ελέγχου κατεύθυνσης πρόωσης του κινητήρα.

Τα μόνα ρωσικά μονοκινητήρια μαχητικά ήταν τα MiG-23, MiG-27 και Su-17M που αποσύρθηκαν τον περασμένο αιώνα…

Δείτε τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν

Image

Image

Image

United Aircraft Corporation released a video saying that they will unveil a new military aircraft at MAKS 2021. Presumably, this is the single-engine 5th-generation fighter from Sukhoi that was mentioned in May.https://t.co/EuwC0NVdoP pic.twitter.com/zeyJmqS8gn

— Rob Lee (@RALee85) July 13, 2021

القوات المسلحة توقع اتفاقية لقبول جنودها في المؤسسات التعليمية العسكرية الروسية pic.twitter.com/WouozlZgi3

— وزارة الدفاع – دولة قطر (@MOD_Qatar) June 27, 2021

warnews247.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Σιωνιστές Δηλητηρίασαν/Ακτινοβολώντας 100.000 Σεφαραδίτικα Εβραιόπουλα από τον Barry Chamish
ΔΙΕΘΝΗ

Σιωνιστές Δηλητηρίασαν/Ακτινοβολώντας 100.000 Σεφαραδίτικα Εβραιόπουλα από τον Barry Chamish

by admin
4 λεπτά ago
Το Ισραήλ Κατηγορείται ότι Παραβίασε το Εκλογικό Σύστημα της Κολομβίας
Slider

Το Ισραήλ Κατηγορείται ότι Παραβίασε το Εκλογικό Σύστημα της Κολομβίας

by admin
5 λεπτά ago
Το “Super El Niño” έφτασε – Μπορεί να είναι το ισχυρότερο όλων των εποχών, και ήδη βλέπουμε τρελά καιρικά φαινόμενα σε όλο τον πλανήτη
Slider

Το “Super El Niño” έφτασε – Μπορεί να είναι το ισχυρότερο όλων των εποχών, και ήδη βλέπουμε τρελά καιρικά φαινόμενα σε όλο τον πλανήτη

by admin
2 ώρες ago
«Πρώην πράκτορας FBI: Η μυστηριώδης εξαφάνιση επιστήμονα του Λος Άλαμος μπορεί να είναι δολοφονία με “Voice-to-Skull” – Το κρανίο της δεν είχε σφαίρα»
ΔΙΕΘΝΗ

«Πρώην πράκτορας FBI: Η μυστηριώδης εξαφάνιση επιστήμονα του Λος Άλαμος μπορεί να είναι δολοφονία με “Voice-to-Skull” – Το κρανίο της δεν είχε σφαίρα»

by admin
6 ώρες ago
Next Post

Κορωνοϊός: Πότε λήγουν τα εμβόλια στην Ελλάδα - Ο Αύγουστος και ο κρίσιμος Οκτώβριος - Όσα γνωρίζουμε

Προνόμια εμβολιασθεντων πολιτών

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr