• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Πέμπτη, 4 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Βόμβα μεγατόνων από τον Elon Musk: Θέμα χρόνου η χρεοκοπία των ΗΠΑ – Έρχεται παγκόσμιο καταστροφικό τσουνάμι

3 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
Βόμβα μεγατόνων από τον Elon Musk: Θέμα χρόνου η χρεοκοπία των ΗΠΑ – Έρχεται παγκόσμιο καταστροφικό τσουνάμι
0
SHARES
10
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

«Δεδομένων των ομοσπονδιακών δαπανών, είναι θέμα χρόνου η χρεοκοπία μας», απεφάνθη ο ιδιοκτήτης του Twitter

Αίσθηση προκαλεί η δήλωση του ιδιοκτήτη του Twitter Elon Musk ότι είναι θέμα χρόνου η χρεοκοπία των ΗΠΑ, λόγω του χρέους και των ομοσπονδιακών δαπανών.
«Δεδομένων των ομοσπονδιακών δαπανών, είναι θέμα χρόνου η χρεοκοπία μας», σημείωσε στο Twitter.
Σχολίαζε με αυτό τον τρόπο ένα βίντεο του Λευκού Οίκου που επέπληττε τους Ρεπουμπλικάνους για την άρνησή τους να εγκρίνουν υψηλότερο ανώτατο όριο δημόσιου χρέους.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ κάλεσε πρόσφατα το Κογκρέσο να αυξήσει το ανώτατο όριο που έχει πλέον οριστεί στα 31,4 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Οι Ρεπουμπλικάνοι, που ελέγχουν τώρα τη Βουλή των Αντιπροσώπων είναι παραδοσιακά δύσπιστοι σχετικά με το να επιτρέψουν μεγαλύτερο χρέος και πιέζουν για μείωση των κρατικών δαπανών.
Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen δήλωσε νωρίτερα ότι θα χρειαστεί να λάβει «έκτακτα μέτρα» για να αποτρέψει μια χρεοκοπία αφού το κράτος φτάσει στο ανώτατο όριο του χρέους του.
Η αξιωματούχος υποστήριξε πως τα μέτρα θα επιτρέψουν την πληρωμή των λογαριασμών μέχρι τον Ιούνιο.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden υπέγραψε ένα νομοσχέδιο στα τέλη του 2021 για την αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους κατά 2,5 τρισεκατομμύρια δολάρια σε 31,4 τρισεκατομμύρια δολάρια, αποτρέποντας μια πιθανή χρεοκοπία.
Η Yellen ισχυρίστηκε τότε ότι το νομοσχέδιο απέτρεψε την έλλειψη κεφαλαίων για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Given Federal expenditures, it is a matter of when, not if, we default

— Elon Musk (@elonmusk) April 19, 2023

Μαύρα σύννεφα

Τα μαύρα σύννεφα πυκνώνουν πάνω από την αμερικανική Οικονομία και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Cristine Lagarde σε μια αιφνιδιαστική αλλά και προειδοποιητική της δήλωση υπογραμμίζει πως δεν προβλέπει ότι οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν σε αθέτηση του χρέους τους και ότι ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα είχε τρομερές συνέπειες σε όλο τον κόσμο.
«Έχω τεράστια εμπιστοσύνη στις Ηνωμένες Πολιτείες», επισήμανε η Lagarde σε συνέντευξή της στο CBS.
«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι θα άφηναν να συμβεί μια τέτοια μεγάλη —μείζονα— καταστροφή».
Εάν συνέβαινε, θα είχε πολύ, πολύ αρνητικό αντίκτυπο όχι μόνο στην ίδια τη χώρα, όπου η θα αμφισβητηθεί το αξιόχρεό της και η εμπιστοσύνη στους οικονομικούς θεσμούς της, αλλά σε όλο τον κόσμο.
«Καταλαβαίνω την πολιτική, ασχολήθηκα ο ίδιος με την πολιτική.
Αλλά υπάρχει μια στιγμή που το ευρύτερο εθνικό συμφέρον πρέπει να επικρατήσει».
Οι ΗΠΑ κοιτάζουν πλέον κατάματα μια πιθανή χρεοκοπία που θα μπορούσε να προκαλέσει ένα καταστροφικό τσουνάμι στην παγκόσμια οικονομία.

Οι διαπραγματεύσεις για το όριο του χρέους

Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden επιμένει ότι δεν θα γίνουν διαπραγματεύσεις για το όριο χρέους με τον πρόεδρο της Βουλής Kevin McCarthy, την απόφαση για το οποίο οι Ρεπουμπλικάνοι προσπαθούν να συνδέσουν την αύξηση του ανώτατου ορίου στις περικοπές των δημοσίων δαπανών.
Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ εφαρμόζει έκτακτα μέτρα για να αποφύγει μια παραβίαση του ορίου χρέους, αλλά αυτό πρέπει να αυξηθεί αυτό το καλοκαίρι για να αποφευχθεί ένα πιστωτικό γεγονός.
Ο McCarthy πρόκειται να δώσει μια ομιλία στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης τη Δευτέρα 17 Απριλίου 2023, η οποία αναμένεται να επικεντρωθεί στην εν λόγω πολιτική αντιπαράθεση .
Επιφανείς τραπεζίτες και αξιωματούχοι των ΗΠΑ, όπως η υπουργός Οικονομικών Janett Yellen έχουν προειδοποιήσει επί μήνες να μην φέρουν τις ΗΠΑ στο χείλος του γκρεμού.
What Are Money Market Funds? 4 Things to Know Before Investing - Bloomberg

Explainer: Why European money market funds inflows are lagging behind the  US torrent | Reuters
Σε κόκκινο συναγερμό οι επενδυτές

Οι επενδυτές φαίνεται να γίνονται όλο και πιο ανήσυχοι για την αντιπαράθεση σχετικά με την αύξηση του ανώτατου ορίου του αμερικανικού χρέους, καθώς πλησιάζει η προθεσμία για την πιθανή χρεοκοπία των ΗΠΑ αυτό το καλοκαίρι.
Τα πενταετή συμβόλαια ανταλλαγής πιστωτικής αθέτησης επί του αμερικανικού κρατικού χρέους ( Five-year credit default swaps)-μια από τις πιο εμπορεύσιμες μορφές ασφάλισης χρέους- σημείωσαν την υψηλότερη τιμή τους από το 2012, ανέφεραν οι Financial Times αντανακλώντας την διάθεση των επενδυτών να προστατευθούν από μια πιθανή αθέτηση πληρωμών του χρέους.
Οι αγορές θα μπορούσαν εύκολα να εισέλθουν σε μια τεράστια περιδίνηση από προβλήματα ρευστότητας, καθώς οι κάτοχοι ομολόγων, οι επιχειρήσεις και οι ξένες κυβερνήσεις θα πωλούσαν τα χαρτοφυλάκιά τους, γεγονός που θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια χρηματοπιστωτική κρίση, όπως έχει προειδοποιήσει το υπουργείο. Οικονομικών των ΗΠΑ.

Τι είχε συμβεί το 2011

Μια παρόμοια αναμέτρηση το 2011 συγκλόνισε τις χρηματοπιστωτικές αγορές και ώθησε την S&P να προχωρήσει στην πρώτη υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της κυβέρνησης των ΗΠΑ.
Ο τότε πρόεδρος Barack Obama συμφώνησε σε περικοπές των δημοσίων δαπανών άνω των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων (1,8 τρισεκατομμύρια ευρώ) για μια δεκαετία για να τερματιστεί η κρίση.
The Debt Ceiling: Reviewing Federal Budget Data - farmdoc daily

Οι αυξήσεις των επιτοκίων

Η Lagarde πραγματοποίησε την προειδοποίησή της μετά την παρουσία της στην εαρινή σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον, όπου οικονομικοί αξιωματούχοι από όλο τον κόσμο συζήτησαν τις οικονομικές προοπτικές εν μέσω προκλήσεων που θέτει ο πληθωρισμός και το αυξημένο χρέος που προκλήθηκε από την πανδημία και τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Αντιμέτωπη με την πίεση για περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού, η Lagarde επισήμανε ότι μια περιορισμένη πιστωτική σύσφιξη μπορεί να κάνει το έργο της ΕΚΤ ευκολότερο.

www.bankingnews.gr

Tags: slide1
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ! ΔΙΑΡΡΟΗ ΣΟΚ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ
Slider

ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ! ΔΙΑΡΡΟΗ ΣΟΚ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ

by admin
5 ώρες ago
Μετά τον Τραμπ η Αμερική τελειώνει. Πώς και γιατί…
Slider

Μετά τον Τραμπ η Αμερική τελειώνει. Πώς και γιατί…

by Anna
15 ώρες ago
«Καλοκαιρινό» το αεροδρόμιο του Κουβέιτ μετά την ιρανική επίθεση… Βίντεο
Slider

«Καλοκαιρινό» το αεροδρόμιο του Κουβέιτ μετά την ιρανική επίθεση… Βίντεο

by admin
17 ώρες ago
Σχεδόν 1 στους 4 Καναδούς έχει Αρνηθεί να Κάνει τα Εμβόλια, Σύμφωνα με Έρευνα
ΔΙΕΘΝΗ

Σχεδόν 1 στους 4 Καναδούς έχει Αρνηθεί να Κάνει τα Εμβόλια, Σύμφωνα με Έρευνα

by admin
23 ώρες ago

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

Μήνυμα τρόμου Medvedev σε Ευρώπη: Τέλος ο ήσυχος ύπνος – Πάμε σε πόλεμο, εγκλήματα von der Leyen – Κάτι άλλαξε στη Ρωσία

Μήνυμα τρόμου Medvedev σε Ευρώπη: Τέλος ο ήσυχος ύπνος – Πάμε σε πόλεμο, εγκλήματα von der Leyen – Κάτι άλλαξε στη Ρωσία

4 ημέρες ago
Θα έρθει και η δική σας ώρα….

Θα έρθει και η δική σας ώρα….

17 ώρες ago
Blair VS Deep State; Aπίστευτες κωλοτούμπες από τον Tony Blair για το Κλίμα, τoν Putin και τις ΗΠΑ!

Blair VS Deep State; Aπίστευτες κωλοτούμπες από τον Tony Blair για το Κλίμα, τoν Putin και τις ΗΠΑ!

7 ημέρες ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Δημοφιλή Άρθρα

  • Ε λοιπόν ΝΑΙ ! Δεν είμασταν τρελλοί όταν από το 2013 λέγαμε ότι το 24ωρο μάς φαίνεται σαν 16 ώρες… ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΤΕ …

    Ε λοιπόν ΝΑΙ ! Δεν είμασταν τρελλοί όταν από το 2013 λέγαμε ότι το 24ωρο μάς φαίνεται σαν 16 ώρες… ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΤΕ …

    51 shares
    Share 20 Tweet 13
  • Ο ΘΕΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ τον Αντίχριστο: Έθνος, Καταγωγή & η έλευση του Σατανά

    26 shares
    Share 10 Tweet 7
  • ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (3/6/2026)

    25 shares
    Share 10 Tweet 6
  • Ακούστε και θα πάθετε σοκ με το τι άκουσα σήμερα και είδα με τα μάτια μου στο Κολχικό Θεσσαλονίκης. – ΒΙΝΤΕΟ

    32 shares
    Share 13 Tweet 8
  • Βάλτο άμεσα στην διατροφή σου – Ρίχνει το ζάχαρο & ελέγχει τους θρόμβους

    23 shares
    Share 9 Tweet 6

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr