• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Πέμπτη, 4 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Γενική επιφυλακή: “Σήμα” επικείμενης έναρξης τουρκικής επιχείρησης – Ο Ερντογάν θα διαβεί τον Ρουβίκωνα με περικύκλωση νησιού ή αρματαγωγού

4 έτη ago
in ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
0
Γενική επιφυλακή: “Σήμα” επικείμενης έναρξης τουρκικής επιχείρησης – Ο Ερντογάν θα διαβεί τον Ρουβίκωνα με περικύκλωση νησιού ή αρματαγωγού
0
SHARES
6
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Παραδοχή μέλους Κυβέρνησης: “Η επόμενη τουρκική κίνηση δεν θα είναι ρητορική”

Έτοιμη να διαβεί τον Ρουβίκωνα είναι η Τουρκία κλιμακώνοντας ακόμη περαιτέρω την ήδη τεταμένη κατάσταση στο Αιγαίο. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα γενικά επιτελεία μελετούν πλέον σενάρια είτε ναυτικού αποκλεισμού νησιού είτε τουρκικής περικύκλωσης ελληνικού πλοίου που μεταφέρει οπλισμό.

Μετά το τουρκικό συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας και τις δηλώσεις Ερντογάν, την σκυτάλη πήρε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στέλνοντας “σήμα” για επικείμενη τουρκική επιχείρηση:

“Η στρατιωτικοποίηση Λέσβου και Σάμου ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι” είπε ο Μ.Τσαβούσογλου σημειώνοντας πως θα υπάρξουν “άμεσα μέτρα”.

Ο Τσαβούσογλου προανήγγειλε «συνεχείς αντιδράσεις απέναντι στις ελληνικές προκλήσεις» και διεμήνυσε ότι η Άγκυρα θα πάρει «τα απαραίτητα μέτρα όσο η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά».

«Η μεταφορά αμερικανικών τεθωρακισμένων οχημάτων στα αποστρατιωτικοποιημένα νησιά της Λέσβου και της Σάμου ήταν η “σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι”.

Οι αντιδράσεις μας απέναντι στις ελληνικές προκλήσεις θα είναι συνεχείς. Θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα όσο η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Ενδεικτικό της πολύ άσχημης κατάστασης στα ελληνοτουρκικά ήταν και η παραδοχή μέλους της ελληνικής κυβέρνησης ότι η “η επόμενη τουρκική κίνηση δεν θα είναι ρητορική αλλά θα είναι στο πεδίο”.

Πλέον Στρατός, Αεροπορία και Ναυτικό τίθενται σε γενική πολεμική ετοιμότητα.

Ά.Συρίγος: Η Τουρκία ετοιμάζει την επόμενη κίνηση και δεν θα είναι ρητορική

«Δημιουργούν το κατάλληλο κλίμα για να προχωρήσουν στην επόμενη κίνηση. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα είναι, δεν θα είναι ρητορική όμως η επόμενη κίνηση, θα είναι κάτι στην πράξη». Αυτή ήταν η εκτίμηση του καθηγητή Διεθνούς Δικαίου, υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου, αναφορικά με το τι ετοιμάζει η Τουρκία αυξάνοντας την ένταση ολοένα και περισσότερο, όπως την εξέφρασε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

«Η εκτίμησή μου είναι ότι οι Τούρκοι θέλουν να αποφύγουν να είναι εκείνοι οι οποίοι θα ρίξουν τον πρώτο πυροβολισμό αλλά δημιουργούν όλες τις προϋποθέσεις για να ωθήσουν εμάς να ρίξουμε την πρώτη τουφεκιά.

Είναι ένα παιχνίδι το οποίο το έχουν ετοιμάσει εδώ και πολλά χρόνια και το προχωρούν. Ταυτόχρονα, βολιδοσκοπούν να δουν πώς αντιδρά η διεθνής κοινότητα, δεν έχουν καταλήξει ακόμη πότε θα κινηθούν γιατί τους ανησυχεί και αυτό που βλέπουν.

Βλέπουν δηλαδή, μια Αμερική η οποία παραδοσιακά κρατάει ουδέτερη στάση η οποία εχθές βγήκε και είπε ρητώς ότι τα νησιά του Αιγαίου είναι πέραν πάσης αμφισβητήσεως. Βλέπουν την Ευρώπη, η οποία αντιδρά, αλλά σαφώς προετοιμάζουν το έδαφος για κάτι άλλο, δεν ξέρουμε τι είναι αυτό» συμπλήρωσε ο κ. Άγγελος Συρίγος.

Ερωτηθείς εάν η επόμενη κίνηση θα είναι στο πεδίο, ο κ. Συρίγος απάντησε «όχι απαραίτητα, αλλά όλες οι ενδείξεις τείνουν προς τα εκεί».

«Σαφώς, η προετοιμασία της ελληνικής πλευράς, οι δηλώσεις των ξένων, το διεθνές κλίμα που υπάρχει λόγω Ουκρανίας-Ρωσίας, όλα αυτά λαμβάνονται υπόψη, αλλά ακόμη δεν μπορούμε να πούμε μετά βεβαιότητας», προσέθεσε.

Διαβάστε επίσης: Έναρξη κρίσης: Μαραθώνια συνεδρίαση Ερντογάν-Στρατηγών – Εξέτασαν ναυτικό αποκλεισμό σε ελληνικό νησί – Βγάζουν το Yunus δυτικά της Λέσβου

Η κλιμάκωση της έντασης από τον Ταγίπ Ερντογάν οφείλεται, σύμφωνα με τον κ. Συρίγο τόσο στις εσωτερικές εξελίξεις στη γείτονα, όσο και στο πεδίο της εξωτερικής της πολιτικής. Σε ότι αφορά στο εσωτερικό μέτωπο της Τουρκίας, «η κλιμάκωση συσχετίζεται με τις επερχόμενες εκλογές και τις δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν τον συνασπισμό στον οποίο ο Τούρκος Πρόεδρος μετέχει μαζί με τον κ. Μπαχτσελί να απέχει σε ποσοστό περισσότερο από 20% από τους αντιπάλους του».

«Η εκτίμησή μου είναι ότι ο Ερντογάν αν δει ότι χάνει τις εκλογές πέραν πάσης αμφιβολίας θα κάνει ό,τι μπορεί να το αποφύγει. Γιατί ξέρει ότι κινδυνεύει να βρεθεί ενώπιον δικαστηρίων, ενώπιον μιας κατάστασης στην οποία ο ίδιος πιθανόν θα καταλήξει στην φυλακή και η οικογένειά του πιθανότατα θα χάσει την τεράστια περιουσία που έχουν συσσωρεύσει αυτά τα χρόνια. Οπότε θα κάνει ό,τι μπορεί να το αποφύγει», ανέφερε ο κ. Συρίγος.

Σχέδιο κρίσης Μάρτη του ’87 – Το ακραίο σενάριο περικύκλωσης ελληνικού νησιού από τουρκικά πλοία

Την ίδια ώρα αναλυτές εκτιμούν πως το τελευταίο διάστημα η ρητορική του Τούρκου προέδρου από επιθετική έχει μετατραπεί καθαρά σε πολεμική. Δεν ήταν τυχαίες οι αναφορές του για την «άλωση της Τριπολιτσάς» αλλά και για τρομοκράτες που κρύβονται στο Λαύριο, καθώς με αυτό τον τρόπο επιχειρεί να πολώσει το κλίμα στην Άγκυρα εναντίον της χώρας μας.

Αν και φαντάζει ακραίο, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις εξετάζουν με κάθε λεπτομέρεια την αποτροπή πιθανού σεναρίου περικύκλωσης ενός μεγάλου νησιού του Ανατολικού Αιγαίου από τουρκικά πολεμικά πλοία με βασικό αίτημα την άμεση αποστρατιωτικοποίησή του.

Ταυτόχρονα, πληροφορίες θέλουν να λαμβάνονται όλα εκείνα τα μέτρα ώστε να εφαρμοστεί και πάλι το σχέδιο της κρίσης του Μάρτη του ’87 που εφαρμόστηκε επί αρχηγίας πατρός Χρήστου Λυμπέρη που ο ελληνικός Στόλος είχε προλάβει να πιάσει όλα τα κρίσιμα περάσματα του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Την… ύπουλη στρατηγική που εφαρμόζει το καθεστώς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με στόχο να ξεσηκώσει τον τουρκικό λαό εναντίον της Ελλάδας, εξήγησε Γιάννης Εγκολφόπουλος.

Ο αντιναύαρχος ε.α., μιλώντας σε δελτίο ειδήσεων του Star Channel, τόνισε πως ο Τούρκος πρόεδρος και οι επιτελείς του φανατίζουν την κοινή γνώμη της Τουρκίας με φανταστικά σενάρια προκειμένου να πείσουν την κοινή γνώμη κατά της χώρας μας.

Στόχος του Ερντογάν είναι να πείσει τον απλό Τούρκο πολίτη ότι η Τουρκία είναι το θύμα στη διαμάχη και τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ελλάδα και όχι ο θύτης, όπως πραγματικά είναι.

Ο αναλυτής διεθνών θεμάτων του ΑΝΤ1, Κωνσταντίνος Φίλης, τόνισε:

«Αυτό που πρέπει να περιμένουμε είναι κάποια κίνηση που θα μπορούσε να γίνει επί του πεδίου. Δηλαδή, θα μπορούσε να είναι μια ενέργεια μπλοκαρίσματος, παρεμπόδισης κάποιου πλοίου το οποίο την επόμενη φορά θα μπορούσε να μεταφέρει στρατιωτικό οπλισμό προς τα νησιά.

Αυτό θα μπορούσε να γίνει σε διεθνή χωρικά ύδατα κατά πάσα πιθανότητα αλλά και πάλι θα ήταν μια παράνομη ενέργεια από πλευράς Τουρκίας».

Η αλήθεια είναι πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τις τελευταίες κινήσεις του δείχνει πως επιχειρεί να δημιουργήσει το πολιτικό πλαίσιο έτσι ώστε να δικαιολογήσει ενδεχόμενη επίθεση εναντίον της χώρας μας.

«Η Τουρκία ψάχνει για άλλοθι. Το κλωθογυρίζει το ζήτημα και έχει εξαντλήσει τα διπλωματικά εργαλεία τα οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για να πείσει δήθεν τη διεθνή κοινότητα» προσθέτει ο κ. Φίλης, ο οποίος -όπως και άλλοι αναλυτές- βλέπει ένα ακόμη καλά οργανωμένο βήμα στην εκστρατεία απειλών και κλιμάκωσης στην οποία έχει αποδυθεί η Αγκυρα με επίκεντρο τη στρατιωτικοποίηση των νησιών.

warnews247.gr

Tags: slide3
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Ελλάδα: Εξωτερική απειλή και εσωτερική αδυναμία – Η ανάλυση Μωραΐτη για τη “Γαλάζια Πατρίδα”, τα 12 μίλια, και την ανάγκη εθνικής στρατηγικής
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελλάδα: Εξωτερική απειλή και εσωτερική αδυναμία – Η ανάλυση Μωραΐτη για τη “Γαλάζια Πατρίδα”, τα 12 μίλια, και την ανάγκη εθνικής στρατηγικής

by admin
1 εβδομάδα ago
Σε ΑΜΟΚ οι Τούρκοι με χάρτη της ΕΕ που δείχνει την Ελλάδα στα 12 ναυτικά μίλια!
Slider

Σε ΑΜΟΚ οι Τούρκοι με χάρτη της ΕΕ που δείχνει την Ελλάδα στα 12 ναυτικά μίλια!

by admin
2 εβδομάδες ago
Τα τουρκικά ΜΜΕ «βλέπουν» σύγκρουση με την Ελλάδα το φθινόπωρο
Slider

Τα τουρκικά ΜΜΕ «βλέπουν» σύγκρουση με την Ελλάδα το φθινόπωρο

by admin
3 εβδομάδες ago
«Η πληγωμένη» Τουρκία γίνεται επικίνδυνη – Στρατηγός Ταμουρίδης: Απειλές, αναθεωρητισμός, και το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου – Η Ελλάδα πρέπει να κάνει τα νησιά «απόρθητα κάστρα»
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Η πληγωμένη» Τουρκία γίνεται επικίνδυνη – Στρατηγός Ταμουρίδης: Απειλές, αναθεωρητισμός, και το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου – Η Ελλάδα πρέπει να κάνει τα νησιά «απόρθητα κάστρα»

by admin
4 εβδομάδες ago

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

11 Προμήθειες Επιβίωσης για Κάθε Κρίση

11 Προμήθειες Επιβίωσης για Κάθε Κρίση

4 ημέρες ago
Πυραυλική επίθεση από το Ιράν στα Στενά – Αναφορές για κατάρριψη αμερικανικού MQ-9 Reaper και νέο μέτωπο στην επαρχία Μπουσέρ

Πυραυλική επίθεση από το Ιράν στα Στενά – Αναφορές για κατάρριψη αμερικανικού MQ-9 Reaper και νέο μέτωπο στην επαρχία Μπουσέρ

6 ημέρες ago
Ενας ακόμη Ξαφνικός Θάνατος. Αυτή τη φορά γονείς στο Πήλιο βρήκαν νεκρό τον 9χρονο γιο τους

Ενας ακόμη Ξαφνικός Θάνατος. Αυτή τη φορά γονείς στο Πήλιο βρήκαν νεκρό τον 9χρονο γιο τους

6 ημέρες ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Δημοφιλή Άρθρα

  • Ε λοιπόν ΝΑΙ ! Δεν είμασταν τρελλοί όταν από το 2013 λέγαμε ότι το 24ωρο μάς φαίνεται σαν 16 ώρες… ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΤΕ …

    Ε λοιπόν ΝΑΙ ! Δεν είμασταν τρελλοί όταν από το 2013 λέγαμε ότι το 24ωρο μάς φαίνεται σαν 16 ώρες… ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΤΕ …

    45 shares
    Share 18 Tweet 11
  • Ακούστε και θα πάθετε σοκ με το τι άκουσα σήμερα και είδα με τα μάτια μου στο Κολχικό Θεσσαλονίκης. – ΒΙΝΤΕΟ

    31 shares
    Share 12 Tweet 8
  • ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΣΕΡΙ του Αγιου ΠΑΪΣΙΟΥ

    45 shares
    Share 18 Tweet 11
  • Βάλτο άμεσα στην διατροφή σου – Ρίχνει το ζάχαρο & ελέγχει τους θρόμβους

    21 shares
    Share 8 Tweet 5
  • ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (3/6/2026)

    21 shares
    Share 8 Tweet 5

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr