• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Δευτέρα, 13 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Γράμμα στον κυβερνήτη της τουρκικής ακταιωρού «UMUT»

8 έτη ago
in ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Του Ιπποκράτη Δασκαλάκη*

Κύριε κυβερνήτα της τουρκικής ακταιωρού TSCG «UMUT 703», σίγουρα γνωρίζετε ότι έχετε καταστεί το επίκεντρο του ενδιαφέροντος στις δύο «φίλες» και γειτονικές χώρες με την προσπάθειά σας να εμβολίσετε το σκάφος ΠΑΘ «Γαύδος 090» του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος – Ακτοφυλακής. 
Προφανώς ο εμβολιασμός του ΠΑΘ «Γαύδος» δεν οφείλετο σε δικούς σας ή του πληρώματος αδέξιους χειρισμούς αλλά αποτελούσε μέρος ενός προμελετημένου σχεδίου που κληθήκατε να εφαρμόσετε. Κατανοώ ότι ως δημόσιος λειτουργός ενός αυταρχικού κράτους, λίγες δυνατότητες είχατε να αρνηθείτε τη συμμετοχή σας σε αυτή την παράνομη και εγκληματική ενέργεια.

Ενδεχομένως και η βύθιση ενός σκάφους του ενοχλητικού αντιπάλου να προσέθετε ευοίωνες προοπτικές ανέλιξής σας στο σώμα της τουρκικής ακτοφυλακής. Κάτω υπό αυτές τις περιστάσεις, πιθανόν να μην σας απασχόλησε καθόλου το ενδεχόμενο της ύπαρξης θυμάτων. Φυσικά, το μεγαλύτερο μέγεθος του πλοίου σας και η αιφνιδιαστική εκδήλωση της «πειρατικής πράξεώς» σας (γιατί περί τέτοιας πρόκειται) καθιστούσαν άνευ ουσιαστικών κινδύνων για το δικό σας σκάφος την ενέργεια.

Για λόγους που φαίνεται πως έχουν να κάνουν μόνο με την ταχεία αντίδραση του αιφνιδιασμένου ΠΑΘ «Γαύδος» και όχι με δική σας προσπάθεια αποφυγής της σύγκρουσης, έστω και την τελευταία στιγμή, το δυσάρεστο ενδεχόμενο του καίριου εμβολισμού και της βύθισης αποφεύχθηκε.

Σίγουρα εσείς στη χώρα σας δρέπετε σήμερα δημοσίως τις δάφνες των επιδέξιων ναυτικών ελιγμών σας. Πιθανόν όμως να είστε και αποδέκτης παραπόνων και κατηγοριών, εκ μέρους των ανωτέρων σας, ότι αποτύχατε να βυθίσετε τον καταφανώς μικρότερο και αιφνιδιασθέντα αντίπαλο σας. Καίτοι, ως συνάδελφος σας στο στράτευμα αναγνωρίζω τα διλήμματα σας για την τυφλή εκτέλεση των διαταγών αλλά και τις ανησυχίες σας για την επαγγελματική σας εξέλιξη, είμαι υποχρεωμένος να σας θυμίσω ορισμένα ανάλογα περιστατικά.

Το πρώτο, σχετικά πιο πρόσφατο, αφορά το άτυχο τέλος ορισμένων εκ των συναδέλφων σας που είχαν συμμετάσχει στο σκοτεινό περιστατικό της αποβίβασης στα Ίμια το 1996. Αλήθεια, έχει δημοσιευθεί το πόρισμα της περίεργης συντριβής του ελικοπτέρου τους, μήνες μετά τα γεγονότα και οι συνθήκες θανάτου κάποιων άλλων; Το δεύτερο, λόγω ηλικίας δεν το ζήσατε και αναφέρεται στον απαγχονισμό του πρώην πρωθυπουργού σας, Menderes, ως υπεύθυνου για τα τραγικά γεγονότα του Σεπτεμβρίου του 1955. Σίγουρα αντιλαμβάνεστε το τραγικό τέλος που επιφυλάσσουν τα αυταρχικά καθεστώτα, που δυστυχώς εναλλάσσονται στη χώρα σας, στους υπηρέτες, ανεξαρτήτως βαθμού και θέσεως, των σκοτεινών σχεδίων τους που ουδεμία σχέση έχουν με τα πραγματικά συμφέροντα του φίλου τουρκικού λαού. Αν μάλιστα κοιτάξετε και στο οικείο περιβάλλον της τουρκικής ακτοφυλακής σίγουρα θα ανακαλύψτε αρκετούς «εξαφανισμένους» συναδέλφους σας στο πλαίσιο των «αντιγκιουλενικών» εκκαθαρίσεων του σουλτάνου. Κατανοείτε ότι υπό αυτές τις συνθήκες και ο πιο πρόθυμος εκτελεστής των σχεδίων μιας αυταρχικής εξουσίας δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής.

Επιτρέψτε μου να σας θυμίσω και το περιστατικό του άνανδρου τορπιλισμού του ελληνικού ευδρόμου «Έλλη» στις 15 Αυγούστου 1940. Ένας άλλος συνάδελφός σας, Ιταλός κυβερνήτης υποβρυχίου, αποδέχθηκε την παράνομη διαταγή να τορπιλίσει αιφνιδιαστικά και εν καιρώ ειρήνης ένα ξένο πολεμικό σκάφος που σημαιοστολισμένο συμμετείχε στον εορτασμό της Παναγίας στο νησί της Τήνου. Εκείνος κατάφερε να φέρει σε αίσιο τέλος την αποστολή του βυθίζοντας το ανυποψίαστο σκάφος. Με την επιτυχημένη αυτή ενέργεια, στέρησε από τον αντίπαλο μια ναυτική μονάδα αλλά συνετέλεσε στη δημιουργία της ψυχικής ανάτασης και εκτόξευσης του πείσματος του ελληνικού λαού που οδήγησε, μετά από δυόμιση μήνες, στη στρατιωτική συντριβή της άτυχης (λόγω της διακυβέρνησης της από το φασιστικό καθεστώς) χώρας του. Ο ίδιος ο κυβερνήτης, καταδικάστηκε από ιταλικό ναυτοδικείο και αγνοείται παντελώς από τη ναυτική ιστορία και παράδοση της πατρίδας του.

Αυτές ακριβώς τις σκέψεις ήθελα να μοιραστώ μαζί σας, εξ αφορμής του επεισοδίου, συνάδελφε και κυβερνήτα της τουρκικής ακταιωρού TSCG «UMUT 703». Εύχομαι ολόψυχα καλά ταξίδια και κάθε καλό σε εσάς, στο σκάφος σας και καμία οικογένεια του πληρώματος σας ή των φίλων σας να μη γνωρίσει τη φρικτή τύχη της τετραμελούς οικογένειας της συμπατριώτισσας σας δασκάλας -απλής και πιστής δημόσιας λειτουργού- που κυνηγημένη από το καθεστώς, χάθηκε χθες στα παγωμένα νερά του Έβρου προσπαθώντας να διαφύγει στην Ελλάδα.

* Ο κ. Ιπποκράτης Δασκαλάκης είναι Υποστράτηγος (εα). Πτυχιούχος τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Παντείου Πανεπιστημίου. Μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις και Στρατηγικές Σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.Διευθυντής Μελετών του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΕΛΙΣΜΕ).Συνεργάτης του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ).Διαλέκτης στη Σχολή Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ).

Φωτογραφία: Getty Images

liberal.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Ελλάδα: Εξωτερική απειλή και εσωτερική αδυναμία – Η ανάλυση Μωραΐτη για τη “Γαλάζια Πατρίδα”, τα 12 μίλια, και την ανάγκη εθνικής στρατηγικής
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελλάδα: Εξωτερική απειλή και εσωτερική αδυναμία – Η ανάλυση Μωραΐτη για τη “Γαλάζια Πατρίδα”, τα 12 μίλια, και την ανάγκη εθνικής στρατηγικής

by admin
2 μήνες ago
Σε ΑΜΟΚ οι Τούρκοι με χάρτη της ΕΕ που δείχνει την Ελλάδα στα 12 ναυτικά μίλια!
Slider

Σε ΑΜΟΚ οι Τούρκοι με χάρτη της ΕΕ που δείχνει την Ελλάδα στα 12 ναυτικά μίλια!

by admin
2 μήνες ago
Τα τουρκικά ΜΜΕ «βλέπουν» σύγκρουση με την Ελλάδα το φθινόπωρο
Slider

Τα τουρκικά ΜΜΕ «βλέπουν» σύγκρουση με την Ελλάδα το φθινόπωρο

by admin
2 μήνες ago
«Η πληγωμένη» Τουρκία γίνεται επικίνδυνη – Στρατηγός Ταμουρίδης: Απειλές, αναθεωρητισμός, και το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου – Η Ελλάδα πρέπει να κάνει τα νησιά «απόρθητα κάστρα»
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Η πληγωμένη» Τουρκία γίνεται επικίνδυνη – Στρατηγός Ταμουρίδης: Απειλές, αναθεωρητισμός, και το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου – Η Ελλάδα πρέπει να κάνει τα νησιά «απόρθητα κάστρα»

by admin
2 μήνες ago
Next Post
Θα γίνει η Τουρκία του Ερντογάν η αφορμή για την γρήγορη υλοποίηση του Ευρωστρατού;

Θα γίνει η Τουρκία του Ερντογάν η αφορμή για την γρήγορη υλοποίηση του Ευρωστρατού;

Πνέει τα λοίσθια η Bundeswehr σύμφωνα με το γερμανικό τύπο

Πνέει τα λοίσθια η Bundeswehr σύμφωνα με το γερμανικό τύπο

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr