• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Δευτέρα, 8 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΛΛΑΔΑ

Δεν ήθελε… να ακούσει ο Ζάιμπερτ για γερμανικές αποζημιώσεις στην Ελλαδα – “Το θέμα έχει διευθετηθεί”

7 έτη ago
in ΕΛΛΑΔΑ
0
Δεν ήθελε… να ακούσει ο Ζάιμπερτ για γερμανικές αποζημιώσεις στην Ελλαδα – “Το θέμα έχει διευθετηθεί”
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

«Το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων έχει νομικά και πολιτικά οριστικά διευθετηθεί», επανέλαβε ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ενώ δεν θέλησε να αξιολογήσει τη συζήτηση που διεξάγεται σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων.

«Αυτό που γνωρίζω είναι ότι σήμερα συζητά για το θέμα η ελληνική Βουλή. Το πώς θα τελειώσει η συζήτηση και ποιες επίσημες κινήσεις θα προκύψουν, δεν θέλω σήμερα να το αξιολογήσω», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ, τονίζοντας ότι η γερμανική θέση για το συνολικό ζήτημα των γερμανικών υποχρεώσεων έναντι της Ελλάδας από την εποχή του εθνικοσοσιαλισμού δεν έχει αλλάξει.

«Έχουμε πλήρη συνείδηση και γνωρίζουμε το μεγάλο βάρος και την οδύνη που προκάλεσε η Γερμανία στην Ελλάδα την εποχή του εθνικοσοσιαλισμού. Τα διδάγματα που προκύπτουν από αυτό για μας είναι να κάνουνε το παν ώστε η Γερμανία και η Ελλάδα, ως φίλοι και εταίροι, να έχουν καλές σχέσεις, να αλληλοϋποστηρίζονται προς όφελος και των δύο χωρών. Για το συγκεκριμένο θέμα των επανορθώσεων, λέω και πάλι ότι η θέση μας δεν έχει αλλάξει. Αυτή η θέση είναι ότι το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων έχει νομικά και πολιτικά οριστικά διευθετηθεί», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και, απαντώντας σε αντίστοιχη ερώτηση σχετικά με τις πολωνικές διεκδικήσεις, διευκρίνισε ότι όπως και από την Ελλάδα έτσι και από την Πολωνία δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη απαίτηση ή κίνηση προς τη Γερμανία -αυτό θα το γνώριζε και το υπουργείο Εξωτερικών, πρόσθεσε.

Κληθείς να τοποθετηθεί ειδικά στο ζήτημα του αναγκαστικού δανείου της Ελλάδας, ο κ. Ζάμπερτ περιορίστηκε να επαναλάβει τη θέση του «για το συνολικό θέμα των γερμανικών υποχρεώσεων προς την Ελλάδα από την εποχή του εθνικοσοσιαλισμού». Αυτή η θέση δεν έχει αλλάξει, επανέλαβε.

Γερμανικός Τύπος για τις αποζημιώσεις: «Τρελές απαιτήσεις για 376 δισ.»!

«Δεν υπάρχει θέμα για τη γερμανική κυβέρνηση. Κατά την άποψή της, το κεφάλαιο έχει κλείσει νομικά», λέει ο Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα για τις αποζημιώσεις.

Ο Γερμανικός Τύπος κάνει εκτενείς αναφορές στη συζήτηση της ελληνικής Βουλής για τις Γερμανικές αποζημιώσεις.

Το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ARD φιλοξενεί δήλωση του Γερμανού πρεσβευτή στην Αθήνα, Γενς Πλέτνερ, που επισημαίνει: «Δεν υπάρχει θέμα για τη γερμανική κυβέρνηση. Κατά την άποψή της, το κεφάλαιο έχει κλείσει νομικά».

«Δεν ξέρω πώς θα μπορούσα να εξηγήσω τώρα στους νέους Γερμανούς ότι μετά από 70 χρόνια που χτίζουμε την Ευρώπη του μέλλοντος, ότι τώρα αρχίζουμε να πληρώνουμε αποζημιώσεις για ό,τι έχουν κάνει οι προ-προ-παππούδες τους», αναφέρει ο κ. Πλέτνερ. «Για τη νομική πλευρά του θέματος, η θέση μας είναι σαφής. Η γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης είναι διαφορετική». Η Γερμανία, ωστόσο, λέει ο κ. Πλέτνερ, πρέπει να ομολογεί ξανά και ξανά ότι έλαβαν χώρα κατάφωρες αδικίες κατά τη διάρκεια της κατοχής των Ναζί και οι Γερμανοί πρέπει να φροντίσουν να μην ξεχαστούν αυτά τα εγκλήματα.

Διαφορετική είναι η γνώμη που εκφράζει ο Έμπερχαρντ Ρόντχολτς, ο οποίος έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος επί δεκαετίες στην Ελλάδα: «Εάν συμμετάσχουν και άλλες χώρες για να απαιτήσουν τέτοιες αποζημιώσεις, όπως φαίνεται ότι θέλει τώρα να κάνει η Πολωνία, τότε, ασφαλώς δεν θα μπορούμε να πούμε απλώς το θέμα έχει κλείσει. Αυτό δεν είναι και νομικά σωστό. Τίποτα δεν έχει παραγραφεί. Εάν οι απαιτήσεις έλθουν ενώπιον ενός διεθνούς δικαστηρίου, τότε, δεν υπάρχει πλέον η αρχή της ετεροδικίας, η οποία μέχρι στιγμής έχει λειτουργήσει. Τότε, δεν θα είναι τόσο εύκολο για την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας να πει ότι όλα έχουν λήξει».

Βild: «Τρελές απαιτήσεις 376 δισ.!»
«Μία ελληνική επιτροπή έχει υπολογίσει τις αξιώσεις για επανορθώσεις έναντι της Γερμανίας σε 376 δισ. ευρώ. Έφτασε η ώρα: Το ελληνικό Κοινοβούλιο θέλει να ανοίξει σήμερα το δρόμο για τις τρελές απαιτήσεις για επανορθώσεις αποζημίωσης από τη Γερμανία!», γράφει η Bild και προσθέτει: «Από το πρωί της Τετάρτης, οι Έλληνες βουλευτές συζητούν εάν πρέπει να δώσουν την εντολή στην κυβέρνηση να απαιτήσει από τη Γερμανία πολεμικές αποζημιώσεις ύψους περίπου 376 δισ. ευρώ. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί γύρω στις 21:00».

Die Welt: «To ελληνικό Κοινοβούλιο αποφασίζει σχετικά με την αξίωση αποζημίωσης»
«Το ελληνικό Κοινοβούλιο σήμερα θα αποφασίσει για το μελλοντικό χειρισμό των απαιτήσεων για αποζημιώσεις από τη Γερμανία. Μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων που συγκλήθηκε από το Κοινοβούλιο εκτίμησε το ύψος των απαιτήσεων σε τουλάχιστον 289 δισ. ευρώ πριν από τρία χρόνια», αναφέρει η Die Welt.

newsit.gr

Tags: slide1
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ τι πάνε να κάνουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ πριν χάσουν την εξουσία
Slider

ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ τι πάνε να κάνουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ πριν χάσουν την εξουσία

by admin
4 ώρες ago
Άρης Τάτσης δικηγόρος: Ηλεκτρονικοί ρουφιάνοι
ΕΛΛΑΔΑ

Άρης Τάτσης δικηγόρος: Ηλεκτρονικοί ρουφιάνοι

by admin
17 ώρες ago
Γεώργιος Αποστολάκης: Βιομετρικός Έλεγχος στο Δημόσιο: Ένα ακόμη βήμα προς την κοινωνία της καθολικής επιτήρησης
ΕΛΛΑΔΑ

Γεώργιος Αποστολάκης: Βιομετρικός Έλεγχος στο Δημόσιο: Ένα ακόμη βήμα προς την κοινωνία της καθολικής επιτήρησης

by admin
2 ημέρες ago
ΜΠΑΜ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ με κόμμα έκπληξη κατά Μητσοτάκη;
ΕΛΛΑΔΑ

ΜΠΑΜ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ με κόμμα έκπληξη κατά Μητσοτάκη;

by admin
2 ημέρες ago

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

Η λεσβία DJ Barbara Butch που στη Σατανολυμπιάδα διακωμώδησε το Μυστικό Δείπνο υποδυόμενη το Χριστό διοργάνωσε μουσική παράσταση σε ναό στο Παρίσι.Επεισοδια.

Η λεσβία DJ Barbara Butch που στη Σατανολυμπιάδα διακωμώδησε το Μυστικό Δείπνο υποδυόμενη το Χριστό διοργάνωσε μουσική παράσταση σε ναό στο Παρίσι.Επεισοδια.

5 ώρες ago
Ο Γιώργος Σεϊταρίδης παράτησε την Αθήνα και την τηλεόραση και έγινε μελισσοκόμος στο Πήλιο

Ο Γιώργος Σεϊταρίδης παράτησε την Αθήνα και την τηλεόραση και έγινε μελισσοκόμος στο Πήλιο

3 ημέρες ago
ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑ! ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡ ΑΝΤΩΝΙΟ ΤΗΣ ΚΙΒΩΤΟΥ

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑ! ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡ ΑΝΤΩΝΙΟ ΤΗΣ ΚΙΒΩΤΟΥ

6 ημέρες ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Δημοφιλή Άρθρα

  • Δρ. Κ. Βαρδάκας: Θα τρέξουν κατοστάρι για να λάβουν το νούμερο που είναι κατεξοχήν και “πνευματικό νούμερο”.

    Δρ. Κ. Βαρδάκας: Θα τρέξουν κατοστάρι για να λάβουν το νούμερο που είναι κατεξοχήν και “πνευματικό νούμερο”.

    33 shares
    Share 13 Tweet 8
  • Πώς θα πιεις καθαρό νερό όταν το δίκτυο καταρρεύσει – Τρεις απλές μέθοδοι που σώζουν ζωές

    27 shares
    Share 11 Tweet 7
  • Θαυματουργική εμφάνιση σε φωτογραφία: ο Χριστός, ο προφήτης Ηλίας και ο…

    33 shares
    Share 13 Tweet 8
  • Σχετικά με την εκταφή του Νικολάου Σωτηρόπουλου

    22 shares
    Share 9 Tweet 6
  • Μήνυμα Δημητρίου: Κρατάτε γερά! Τα σχέδια τους για ταυτότητα, προσωπικό αριθμό θα καταρρεύσουν.

    57 shares
    Share 23 Tweet 14

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr