• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Πέμπτη, 4 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεύτερες εκλογές στις 25/6 μετά τη σαρωτική νίκη της ΝΔ με διαφορά 20% – Παίρνει 171 έδρες με ενισχυμένη αναλογική

3 έτη ago
in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
0
Δεύτερες εκλογές στις 25/6 μετά τη σαρωτική νίκη της ΝΔ με διαφορά 20% – Παίρνει 171 έδρες με ενισχυμένη αναλογική
0
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Στόχος του κυβερνώντος κόμματος είναι να επισπεύσει τις εκλογές κατά μία εβδομάδα, τις οποίες σχεδίαζε για τις 2 Ιουλίου

Δεύτερες κάλπες στις 25 Ιουνίου θα στήσει η ΝΔ μετά τη σαρωτική επικράτηση στις κάλπες της Κυριακής 21 Μαΐου 2023 με άνω του 20% διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Το κυβερνόν κόμμα επισπεύδει τις εκλογές κατά μία εβδομάδα τις οποίες σχεδίαζε αρχικά για τις 2 Ιουλίου.
Οι νέες εκλογές θα διεξαχθούν με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής που με βάση τα ποσοστά της Κυριακής 21/5 δίνει στη ΝΔ εντυπωσιακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Αν τα ποσοστά που λαμβάνουν η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ παραμείνουν στις δεύτερες εκλογές, οι οποίες θα γίνουν με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, τότε η ΝΔ θα βγάζει 171 έδρες (από 158 το 2019) και ο ΣΥΡΙΖΑ 61 (από 86 το 2019).
Νωρίτερα, η ανακοίνωση του 100% του exit poll είχε προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη ευφορία στη Νέα Δημοκρατία, πηγές της οποίας δήλωσαν ότι ο πρωθυπουργός, στο μήνυμά του, θα κάνει λόγο για μία «ισχυρή εντολή αυτοδυναμίας», ενώ πλέον «αποκλείονται τα σενάρια συνεργασίας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί τη Δευτέρα 22/5 στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για να πάρει την πρώτη διερευνητική εντολή αλλά σύμφωνα με πληροφορίες θα την επιστρέψει αμέσως.Αυτό σημαίνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα πάρει άμεσα τη διερευνητική εντολή.

Το αδιέξοδο

Εντός του συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου, οι διερευνητικές εντολές, η ορκωμοσία των νέων βουλευτών στις 1/6, η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να καταβληθεί μια τελική προσπάθεια για σχηματισμό κυβέρνησης και η διάλυση της νέας Βουλής με σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης η οποία θα οδηγήσει σε νέες κάλπες, μπορούν να γίνουν ταυτόχρονα.
Πρόκειται για μία διαδικασία, η οποία με την απαραίτητη επιτάχυνση από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μπορεί να διαρκέσει 10 μέρες, πριν υπάρξει η επίκληση του άρθρου 37 του Συντάγματος για τις νέες εκλογές.
Έτσι οι εκλογές προκηρύσσονται οι εκλογές 25/6.

Τι προβλέπει το άρθρο 37 του Συντάγματος:

1. O Πρόεδρος της Δημοκρατίας διορίζει τον Πρωθυπουργό και, με πρότασή του, διορίζει και παύει τα λοιπά μέλη της Kυβέρνησης και τους Yφυπουργούς.
2. Πρωθυπουργός διορίζεται ο αρχηγός του κόμματος το οποίο διαθέτει στη Bουλή την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών.
Aν κανένα κόμμα δεν διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέχει στον αρχηγό του κόμματος που διαθέτει τη σχετική πλειοψηφία διερευνητική εντολή για να διακριβωθεί η δυνατότητα σχηματισμού Kυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Bουλής.
3. Aν δεν διαπιστωθεί αυτή η δυνατότητα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέχει διερευνητική εντολή στον αρχηγό του δεύτερου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος και εάν δεν τελεσφορήσει και αυτή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει διερευνητική εντολή στον αρχηγό του τρίτου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος. Kάθε διερευνητική εντολή ισχύει για τρεις ημέρες.
Aν οι διερευνητικές εντολές δεν τελεσφορήσουν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί τους αρχηγούς των κομμάτων και, αν επιβεβαιωθεί η αδυναμία σχηματισμού Kυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Bουλής, επιδιώκει το σχηματισμό Kυβέρνησης από όλα τα κόμματα της Bουλής για τη διενέργεια εκλογών και σε περίπτωση αποτυχίας αναθέτει στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Eπικρατείας ή του Aρείου Πάγου ή του Eλεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό Kυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές, και διαλύει τη Bουλή.
4. Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ανατίθεται, σύμφωνα με τις προηγούμενες παραγράφους, εντολή σχηματισμού Kυβέρνησης ή διερευνητική εντολή σε αρχηγό κόμματος, αν το κόμμα δεν έχει αρχηγό ή εκπρόσωπο, ή αν ο αρχηγός ή ο εκπρόσωπός του δεν έχει εκλεγεί βουλευτής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει την εντολή σ’ αυτόν που προτείνει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.
H πρόταση για την ανάθεση εντολής γίνεται μέσα σε τρεις ημέρες από την ημέρα που ο Πρόεδρος της Bουλής ή ο αναπληρωτής του ανακοινώνει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη δύναμη των κομμάτων στη Bουλή η ανακοίνωση αυτή γίνεται πριν από κάθε ανάθεση εντολής.

www.bankingnews.gr

Tags: slide1
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Τουρκική έκθεση-σοκ: «Ετοιμαστείτε για πόλεμο»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική έκθεση-σοκ: «Ετοιμαστείτε για πόλεμο»

by Aris
19 ώρες ago
Η «Γαλάζια Πατρίδα» δείχνει εκλογές στην Ελλάδα το φθινόπωρο; Ποια η σχέση του με τον χρόνο των ελληνικών εκλογών;
Slider

Η «Γαλάζια Πατρίδα» δείχνει εκλογές στην Ελλάδα το φθινόπωρο; Ποια η σχέση του με τον χρόνο των ελληνικών εκλογών;

by admin
22 ώρες ago
«Εγώ πουλάω μόνο σε κυβερνήσεις και κράτη»
Slider

«Εγώ πουλάω μόνο σε κυβερνήσεις και κράτη»

by admin
1 ημέρα ago
ΣΟΚ ΓΙΑ ΦΤΩΧΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ: H δήλωση Άδωνι και το κρυφό σχέδιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΟΚ ΓΙΑ ΦΤΩΧΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ: H δήλωση Άδωνι και το κρυφό σχέδιο

by admin
2 ημέρες ago

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

Το ΧΑΡΑΓΜΑ του Θηρίου το 2026 5 Τεχνολογίες που ΗΔΗ Δοκιμάζονται – Αποκάλυψη 13

Το ΧΑΡΑΓΜΑ του Θηρίου το 2026 5 Τεχνολογίες που ΗΔΗ Δοκιμάζονται – Αποκάλυψη 13

6 ημέρες ago
Σχεδόν 1 στους 4 Καναδούς έχει Αρνηθεί να Κάνει τα Εμβόλια, Σύμφωνα με Έρευνα

Σχεδόν 1 στους 4 Καναδούς έχει Αρνηθεί να Κάνει τα Εμβόλια, Σύμφωνα με Έρευνα

1 ημέρα ago
Ακούστε και θα πάθετε σοκ με το τι άκουσα σήμερα και είδα με τα μάτια μου στο Κολχικό Θεσσαλονίκης. – ΒΙΝΤΕΟ

Ακούστε και θα πάθετε σοκ με το τι άκουσα σήμερα και είδα με τα μάτια μου στο Κολχικό Θεσσαλονίκης. – ΒΙΝΤΕΟ

1 ημέρα ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Δημοφιλή Άρθρα

  • Ε λοιπόν ΝΑΙ ! Δεν είμασταν τρελλοί όταν από το 2013 λέγαμε ότι το 24ωρο μάς φαίνεται σαν 16 ώρες… ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΤΕ …

    Ε λοιπόν ΝΑΙ ! Δεν είμασταν τρελλοί όταν από το 2013 λέγαμε ότι το 24ωρο μάς φαίνεται σαν 16 ώρες… ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΤΕ …

    56 shares
    Share 22 Tweet 14
  • Ο ΘΕΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ τον Αντίχριστο: Έθνος, Καταγωγή & η έλευση του Σατανά

    31 shares
    Share 12 Tweet 8
  • ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (3/6/2026)

    27 shares
    Share 11 Tweet 7
  • Δρ. Κ. Βαρδάκας: Στο πίσω μέρος του διεστραμμένου εγκεφάλου τους σχεδιάζουν, αλλά …

    18 shares
    Share 7 Tweet 5
  • Μετά τον Τραμπ η Αμερική τελειώνει. Πώς και γιατί…

    17 shares
    Share 7 Tweet 4

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr