• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τρίτη, 16 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Δρ. Κ. Βαρδάκας : Aυτό είναι τρομακτικό για την Ελλάδα δηλ. αν έγινε μετατόπιση της τουρκίας πολλών μέτρων προς τα εδώ ;;

3 έτη ago
in ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ, ΒΑΡΔΑΚΑΣ
0
Δρ. Κ. Βαρδάκας : Aυτό είναι τρομακτικό για την Ελλάδα δηλ. αν έγινε μετατόπιση της τουρκίας πολλών μέτρων προς τα εδώ ;;
0
SHARES
4
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ – ΑΓΡΥΠΝΙΕΣ για να κάνει ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ ΕΛΕΟΣ

ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΑΙ – ΓΙΑΤΙ ΠΆΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ – ΟΛΑ ΚΑΛΑ – ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 

ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΗΡΥΞΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΤΗΣ ΝΙΝΕΥΗ

ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΝΩΠΙΟΝ – ΕΝΩΠΙΩ

” θα έρθω σαν κλέφτης ” λέει ο ΚΥΡΙΟΣ και την τουρκία την επισκέφτηκε άγρια χαράματα , την ώρα που κοιμόταν .

Ουδείς πρέπει να εφησυχάσει την στιγμή που κορυφαίοι επιστήμονες μιλούν για πρωτόγνωρες καταστροφές που ιστορικά δεν ξαναέγιναν μέσα στο ένα λεπτό του σεισμού .

Σαν να τροποποιήθηκε ο φλοιός της γης στα μέρη μας , σαν να άλλαξε κάτι .

ο  εφησυχασμός   δεν κάνει καλό και θα πρέπει οι ειδικοί  να βγουν και να πουν όχι στο  φόβο, αλλά ΝΑΙ  στην εγρήγορση και στην κατάλληλη προετοιμασία πολιτείας – κοινωνίας.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ πρώτα στοιχεία για μετακίνηση – μετατόπιση – 

(συμπίεση;) :

” Τρία μέτρα πιο κοντά στη χώρα μας μετακινήθηκε η Τουρκία μετά τον φονικό και καταστροφικό σεισμό, σύμφωνα με τον σεισμολόγο Γεράσιμο Παπαδόπουλο.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε: «Η αραβική πλάκα συμπιέζει την πλάκα της Ανατολίας, που πρακτικά από γεωγραφική άποψη καταλαμβάνεται από την Τουρκία. Έγινε η ολίσθηση κατά μήκος της επαφής των δύο πλακών -εκεί όπου είναι το ρήγμα δηλαδή- και η πλάκα της Ανατολίας, στην ουσία η Τουρκία, προωθήθηκε προς τα δυτικά, προς το Αιγαίο, ολίσθησε κατά περίπου τρία μέτρα». ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο 

https://www.iefimerida.gr/ellada/papadopoylos-tria-metra-pio-konta-ellada-i-toyrkia

 ” Οι τεκτονικές πλάκες έχουν μετακινηθεί για περίπου τρία μέτρα λόγω του ισχυρού σεισμού στην Τουρκία, δήλωσε ο πρόεδρος του Εθνικού Ινστιτούτου Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας της Ιταλίας (INGV) Carlo Doglioni σε συνέντευξή του στην Corriere della Sera .

Ως αποτέλεσμα της καταστροφής, η Αραβική πλάκα κινήθηκε προς τη νοτιοδυτική κατεύθυνση σε σχέση με την πλάκα της Ανατολίας . Αυτό δημιούργησε ένα φαινόμενο που οι σεισμολόγοι ονομάζουν ένα ρηχό υπερκείμενο ρήγμα με υποκέντρο (σεισμός) σε βάθος 15 έως 20 χιλιομέτρων. 

Σε σχέση με τη Συρία, η Τουρκία έχει μετακινηθεί( απομακρυνθεί) για πέντε ή έξι μέτρα, είπε ο Doglioni προσθέτοντας ότι πιο ακριβή δεδομένα θα είναι διαθέσιμα τις επόμενες ημέρες αφού οι ειδικοί θα αναλύσουν δεδομένα από τους δορυφόρους ESA Sentinel και ASI CosmoSkymed.

Η τουρκική σεισμολογική υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι, αλλά το κύμα που δημιουργήθηκε ήταν μόλις 30 εκατοστά ύψος.

Το ρήγμα εκτείνονταν σε μια περιοχή μήκους 190 χιλιομέτρων και πλάτους 25 χιλιομέτρων, προκαλώντας μια σειρά από δονήσεις που έφτασαν τις δύο πιο έντονες κορυφές με διαφορά εννέα ωρών μεταξύ τους. Δύο από τους ισχυρότερους σεισμούς σημειώθηκαν στη νότια Τουρκία και τη βόρεια Συρία — ήταν σεισμοί 7,8 και 7,5 Ρίχτερ αντίστοιχα. Η περιοχή, όπου σημειώθηκαν οι σεισμοί, είναι ένα σεισμικό «καυτό σημείο»: βρίσκεται στη διασταύρωση τεσσάρων συνεχόμενων συγκρουόμενων πλακών — της Ανατολίας, της Αραβικής, της Ευρασιατικής και της Αφρικανικής.

Οι σεισμοί αποτελούν μέρος μιας παρατεταμένης σεισμικής επιδημίας που μπορεί να διαρκέσει για μέρες, μήνες ή και χρόνια, είπε ο Doglioni. Οι μετασεισμοί θα συνεχιστούν μέχρι να απελευθερωθεί όλη η ενέργεια, είπε ο ειδικός.” ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://english.pravda.ru/news/world/155708-turkey_earthquake_tectonic/

” Η πλάκα της Ανατολίας μετατοπίστηκε  ανατολικά ως αποτέλεσμα των ισχυρών σεισμών που έπληξαν την Τουρκία την Δευτέρα, όπως δήλωσε σήμερα Ιταλός σεισμολόγος.

Μιλώντας στο ιταλικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, ο Αλεσάντρο Αμάτο του Εθνικού Ινστιτούτου Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας (INGV), είπε ότι οι σεισμοί ενεργοποίησαν ένα νέο τεκτονικό ρήγμα στα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Συρίας, το οποίο προκάλεσε μετατόπιση του εδάφους κατά 10 μέτρα .

«Υπήρξε μια εγκάρσια μετατόπιση», τόνισε, προσθέτοντας ότι το έδαφος γλίστρησε οριζόντια κατά μήκος των δύο άκρων του τεκτονικού ρήγματος με προσανατολισμό προς τα αριστερά, προς την κατεύθυνση του Αιγαίου Πελάγους.

Ξεχωριστά, η Τίνα Λάρσεν, ανώτερη ερευνήτρια στο Εθνικό Γεωλογικό Ινστιτούτο Δανίας και Γροιλανδίας (GEUS), ανέφερε ότι οι δονήσεις από τον σεισμό καταγράφηκαν από σεισμογράφους στη Δανία και τη Γροιλανδία, σύμφωνα με το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο KNR της Γροιλανδίας. «Όταν συμβαίνει ένας τόσο ισχυρός σεισμός, οι δονήσεις ταξιδεύουν από την περιοχή όπου συνέβη η υπόγεια μετατόπιση, μέσα από τη συμπαγή γη και σε ολόκληρο τον κόσμο», είπε. 

ΠΗΓΗ https://www.trikalaola.gr/seismos-stin-tourkia-ansa-i-plaka-tis-anatolias-metakinithike-eos-kai-10-metra/

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2023/02/a-10.html

Tags: slide
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Δρ. Κ. Βαρδάκας: Το ερώτημα δεν είναι αν υπογραφεί η συμφωνία ΗΠΑ – ΙΡΑΝ την Παρασκευή , αλλά αν παραμείνει μέχρι τότε και τα επόμενα 24ωρα ζωντανή ;
Slider

Δρ. Κ. Βαρδάκας: Το ερώτημα δεν είναι αν υπογραφεί η συμφωνία ΗΠΑ – ΙΡΑΝ την Παρασκευή , αλλά αν παραμείνει μέχρι τότε και τα επόμενα 24ωρα ζωντανή ;

by admin
9 ώρες ago
ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (15/6/2026)
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (15/6/2026)

by admin
18 ώρες ago
Μακρυγιάννης: Η Αϊτή και η Πολωνία: Δύο λαοί που πολέμησαν για την Ελλάδα – Και τους ξεχάσαμε. Η FIFA τους λογοκρίνει.
Slider

Μακρυγιάννης: Η Αϊτή και η Πολωνία: Δύο λαοί που πολέμησαν για την Ελλάδα – Και τους ξεχάσαμε. Η FIFA τους λογοκρίνει.

by admin
19 ώρες ago
Στάλιας: Εκλογές 2027: Η Μεγάλη Ψευδαίσθηση και οι Διαχειριστές της Σιδερένιας Φυλακής
Slider

Στάλιας: Εκλογές 2027: Η Μεγάλη Ψευδαίσθηση και οι Διαχειριστές της Σιδερένιας Φυλακής

by admin
1 ημέρα ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr