Σήμερα ο κίνδυνος είναι πολύ μεγαλύτερος. Ολόκληρη η Ασία έρχεται καταπάνω μας. Πολλοί τόνοι από άντρες, περισσότεροι σε σχέση με τους Έλληνες. Αυτοί οι άντρες είναι άγριοι, βάρβαροι, αιμοδιψείς, ανελέητοι… αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος για τον οποίο θα έπρεπε να τους φοβόμαστε. Δεν είναι αυτή η πηγή της δύναμής τους. Η δύναμή τους προέρχεται από την ενότητα που έχουν. Ε-ΝΟ-ΤΗ-ΤΑ! Θυμηθείτε αυτήν την τρομερή λέξη που σίγουρα θα καταστρέψει την Ελλάδα εκτός κι αν την αντιμετωπίσουμε με την δικιά μας ενότητα, την ενότητα ελεύθερων αντρών που μάχονται ενωμένοι, προβάλλοντας αντίσταση σ’ αυτήν την συντονισμένη πλημμυρίδα τυραννίας.
Μόνο με το να είμαστε ενωμένοι μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα αποφύγουμε την υποδούλωση.
Αυτά έλεγαν ο Θεμιστοκλής και ο Λεωνίδας σε μια ταινιάρα του 1962, για μας τους παλιακούς (Πηγή). Ο Λεωνίδας, η απόλυτη ενσάρκωση της ανδρείας στην μάχη, που γκρέμισε το γόητρο των Περσών στις Θερμοπύλες. Ο Θεμιστοκλής, η λαμπρή προσωποποίηση της στρατηγικής ευφυΐας, που ‘‘έχτισε’’ την νίκη των Ελλήνων στην Σαλαμίνα. Με την συνεργασία τους κατάφεραν να σώσουν την Ελλάδα από την απειλή των βαρβάρων.
Στην νεώτερη ελληνική ιστορία, ο Κολοκοτρώνης πετσόκοψε τους κατακτητές προγόνους των Τούρκων. Ο γενναίος, μαχητικός, ανυπότακτος στρατηγός. Ο αρχηγός και η πιο ένδοξη μορφή της Επανάστασης του 1821. Για να ολοκληρωθεί η σωτηρία της Ελλάδος, χρειαζόταν ο συνεργάτης που θα συμπλήρωνε τις αρετές του: ο Καποδίστριας. Ο διορατικός και μορφωμένος διπλωμάτης. Ο ταξιδευτής που εμπλούτισε τις γνώσεις και τις ικανότητές του εργαζόμενος σε άλλες χώρες, αλλά διατηρώντας πάντα άσβεστη την φλόγα της επιστροφής. Μαζί έβαλαν τις βάσεις, αλλά δεν κατάφεραν να λυτρώσουν την πατρίδα γιατί η συνεργασία τους διακόπηκε απότομα.
Υπάρχουν και σήμερα συνεχιστές αυτών των μεγάλων αντρών, όμως δεν πρόκειται για μονάδες αλλά για ομάδες. Διότι η Ιστορία έχει ορίσει τους ρόλους μας κι ας μην το έχετε καταλάβει ακόμα. Διότι η Ελλάς πράγματι αναπνέει με δύο πνεύμονες: τους Έλληνες εντός και τους Έλληνες εκτός συνόρων. Διότι είσαστε οι απόγονοι των Σπαρτιατών (οι αληθινοί, όχι οι μαϊμουδένιοι) και είμαστε οι απόγονοι των Αθηναίων. Είσαστε οι θαρραλέοι κι ανθεκτικοί πολεμιστές. Είμαστε οι μορφωμένοι κι ευέλικτοι έμποροι και επιστήμονες.
Είσαστε οι συνεχιστές του Λεωνίδα και του Κολοκοτρώνη.
Είμαστε οι συνεχιστές του Θεμιστοκλή και του Καποδίστρια.
Είσαστε οι γενναίοι και είμαστε οι οραματιστές.
Είσαστε οι γκρεμιστές και είμαστε οι χτίστες.
‘‘Στην Ρούμελη είναι η λεβεντιά και στον Μωριά η γνώση’’, που έλεγαν και το 1821.
Μόνοι μας θα αντιμετωπίσουμε όλα αυτά που πρόκειται να συμβούν. Νομίζετε ότι θα μας βοηθήσουν οι ‘‘σύμμαχοι’’ επειδή είμαστε ‘‘καλοί’’ (υπάκουοι) εταίροι; Προσοχή στο κενό μεταξύ εταίρου και εταίρας. Προετοιμαστείτε, ο χρόνος στην κλεψύδρα τελειώνει.
Όσοι είσαστε στην Ελλάδα: τρόφιμα, νερό, φάρμακα και μέσα για να αμυνθείτε όταν έρθει η ώρα (θα έρθει όσο κι αν την ξορκίζετε). Ξαναδιαβάστε τις οδηγίες προετοιμασίας για τους σεισμούς. Μάθετε πρώτες βοήθειες, θα σας χρειαστούν για να σώσετε αγαπημένα σας πρόσωπα. Διαβάζω ότι έχει γίνει μάστιγα η κλοπή ελαιόλαδου. Ακόμα δεν έχετε καταλάβει ότι οι νέοι μαυραγορίτες καβαντζάρουν λάδι για να βουτήξουν τις περιουσίες σας στην πείνα που πλησιάζει; Όσοι έχετε σπίτι στο χωριό, μετακομίστε σύντομα. Όσοι είστε αναγκασμένοι να μείνετε στην πόλη, οργανωθείτε σε ομάδες και στην εθνοφυλακή. Δεν έχετε ιδέα τι σας περιμένει.
Όσοι βρίσκεστε στο εξωτερικό, αρχίστε να προετοιμάζετε την επιστροφή σας. Αν έχετε όλα τα λεφτά σας σε ευρώ ή δολάριο, σκεφτείτε να αλλάξετε νόμισμα ή να επενδύσετε σε χρυσό. Αν έχετε περιουσιακά στοιχεία σε ξένες χώρες, εξετάστε το ενδεχόμενο ρευστοποίησης. Εμείς είμαστε που θα βοηθήσουμε την Ελλάδα να αναγεννηθεί από τις στάχτες. Την Ελλάδα και τις αρπαγμένες πατρίδες, που θα τις φέρει πίσω το πλήρωμα του χρόνου.
Όλοι φροντίστε περισσότερο την πνευματική σας ζωή. Δεν θα μπορέσετε να αντιμετωπίσετε αυτό που έρχεται χωρίς την βοήθεια του Θεού.
Ἡ ἰσχὺς ἐν τῇ ἑνώσει.
https://youtu.be/suQtGa7dNQk?si=xSL0-xXREadQZY_f
Εξόριστος Έλλην
ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΗΣΟΥΜΕ
Πηγή: ‘‘The 300 Spartans’’
https://ok.ru/video/1242976029269 (κάπου πρέπει να υπάρχει και με ελληνικούς υπότιτλους)
(14:43-15:28) Today the danger is much greater. The whole of Asia is descending upon us. Many tons more men than there are Greeks. These men are fierce, savage, bloodthirsty, merciless, but that is not the reason why we should fear them. That is not the source of their power. Their power lies in their unity. U-NI-TY! Remember that one terrible word which will surely destroy Greece unless we counter it with a unity of our own, a unity of free men fighting together, resisting this united tide of tyranny.
(31:07-31:10) Only by being united can we hope to avoid slavery.
Σημείωση 1: Διαφωνώ με την επιστολική ψήφο του Απόδημου Ελληνισμού. Θα μας φορτώσουν επιλογές που δεν έχουμε κάνει για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και να σας στρέψουν εναντίον μας. Ο λόγος για τον οποίο διαφωνούν κάτι αποκόμματα της Βουλής είναι γιατί ξέρουν πως κανένας σοβαρός Έλληνας του εξωτερικού δεν θα ψήφιζε τους ναφθαλινοδεινόσαυρους του Περισσού. Αλλά πού να καταλάβετε ορισμένοι, τέτοια ντουβάρια που είσαστε, ότι άπαντες παίζουν τον ρόλο που τους έχει ανατεθεί; Θα φάτε πολύ ανώμαλη προσγείωση όταν συνειδητοποιήσετε τι σας έβαλαν να κάνετε στα σώματά σας ως ‘‘καθήκον’’ αυτοί που ταμπέλιαζαν εμάς (που σας λέγαμε να μην το κάνετε) ως αντιεμβολιαστές, αρνητές και φασιστοειδή.
https://youtu.be/nPDv3ZJl1fs?si=VBT_rHC-3XBazEM_ (ενδιαφέροντα τα 501 σχόλια)
Σημείωση 2: Συνέντευξη Σοφιανόπουλου στον Σμαραγδή.
https://youtu.be/iECvLxI080M?si=VNTmWzPfmyCw6Q2V
(17:13-17:26) Αν αφήσεις τον Έλληνα ελεύθερο λίγο, κάπου θα σου ξεπεταχτεί. Είναι το κύτταρο της φυλής. Εάν τα βάλετε κάτω κ. Σμαραγδή, θα δείτε ότι οι Έλληνες απέτυχαν μόνο μέσα στην Ελλάδα.
(24:08-24:16) Απαιτείται τεραστία και καταπληκτική κρατική οργάνωση να καταφέρνεις να κρατάς αυτόν τον παράδεισο, που είναι η Ελλάδα σε όλους τους τομείς, σε τέτοια χάλια.
(47:00-47:03) Προδοσία με μεγάλα γράμματα και με κεφαλαία, εις τον κύβο.
(52:26-53:18, σχόλιο Σμαραγδή) Το μόνο που μας μένει είναι να ενωθούμε, όλοι οι Έλληνες – οι Έλληνες απ’ την περιοχή την δικιά σας, οι Έλληνες απ’ την περιοχή του πολιτισμού, οι Έλληνες απ’ την περιοχή της επιστήμης – και να οργανωθούμε απέναντι σ’ αυτήν την προδοσία, όπως την ονομάζετε εσείς, για να ξεπεράσουμε το πρόβλημα που μας έχουν δημιουργήσει, γιατί δεν είναι… είναι άδικο μια φυλή σαν την δικιά μας, με αυτήν την διάσταση και με αυτήν την κληρονομιά αλλά και με το δοσμένο φως που έχει, να βρίσκεται σ’ αυτό το σημείο από συνωμοσίες ή από εξυπηρετήσεις συμφερόντων αλλότριων, μικροτέρων δε ημών.
(54:25-54:48) Θέλω να ελπίζω ότι ο ελληνισμός θα κάνει πάλι το θαύμα του, αλλά δεν έχουμε πολύ χρόνο κ. Σμαραγδή διότι δυστυχώς, έχουμε μείνει πλέον λίγοι οι Έλληνες ανά τον κόσμο. Και αυτός ο ελληνισμός ο οποίος υπάρχει ακόμα ανά τα πέρατα της οικουμένης, εάν περάσουν μια-δυο γενιές και ένα μεγάλο μέρος από αυτούς δεν γυρίσουν πίσω, τότε τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ δύσκολα.
Σημείωση 3: Οδηγίες προστασίας από σεισμό.
Φωτογραφίες






