• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τετάρτη, 22 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Επικίνδυνη καμπή οι επιθέσεις της Ουκρανίας σε ρωσικό έδαφος

4 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Γράφει ο

Γιώργος Βενέτης

Η Μόσχα υποστηρίζει ότι  υπάρχει εμπλοκή των  ΗΠΑ και της  Βρετανίας στις τελευταίες επιθέσεις της Ουκρανίας εναντίον ρωσικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων. Ο Ρώσος ειδικός επί στρατιωτικών θεμάτων  Κονσταντίν Σίβκοφ  ισχυρίζεται ότι δεν μπορούσαν μόνοι τους οι Ουκρανοί,  να επιχειρήσουν αυτές τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά των ρωσικών εγκαταστάσεων. «Οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών θα μπορούσαν να ορίσουν μια διαδρομή πτήσης που θα παρακάμπτει τη ζώνη αεράμυνας. Οι Ουκρανοί δεν έχουν τέτοια δεδομένα στη διάθεσή τους», είπε Σίβκοφ. Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ διαθέτουν σύστημα διαστημικής νοημοσύνης, είπε ο ειδικός. Επιπλέον, οι δύο χώρες έχουν εμπειρία από τέτοιες επιθέσεις

Επικίνδυνη η ουκρανική τακτική

Ο ουκρανικός στρατός μετά την κατάληψη της πόλης της Χερσώνας δεν έχει κάποια επιτυχία επί του πεδίου, πιέζεται μάλιστα στο μέτωπο του Ντομπάς, όπου οι Ρώσοι κερδίζουν έδαφος. Σε  μία  προσπάθεια εντυπωσιασμού αλλά και προσπάθειας να χτυπηθούν βομβαρδιστικά μεγάλης εμβέλειας που χρησιμοποιούνται για να χτυπήσουν στρατιωτικούς στόχους και υποδομές ενέργειας της Ουκρανίας. πραγματοποιήθηκε η επίθεση σε ρωσικά αεροδρόμια που εμπλέκονταν σ’ αυτές τις επιθέσεις. Το πρωί της 5ης Δεκεμβρίου, σοβιετικής κατασκευής ουκρανικά UAV επιχείρησαν να χτυπήσουν τα στρατιωτικά αεροδρόμια Ντιαγκίλεβο και Ένγκελς. Η αμερικανική εταιρεία Maxar δημοσίευσε δορυφορικές εικόνες των δύο αεροδρομίων. Οι εικόνες υψηλής ανάλυσης δεν δείχνουν να έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές.

Οι επιθέσεις αυτές μπορεί να μην επέφεραν  ουσιώδη πλήγματα στα ρωσικά στρατιωτικά αεροδρόμια, προφανώς η ρωσική αεράμυνα, κατέρριψε ορισμένα από τα drones που εξαπέλυσαν οι Ουκρανικές δυνάμεις,  αλλά δύο βρήκαν στόχο και αυτό αποδεικνύει ότι τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας δεν είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν 100% τα drones. Στις 6 Δεκεμβρίου, ο ουκρανικός στρατός συνέχισε τις επιθέσεις του στα ρωσικά αεροδρόμια, αλλά επέλεξε στόχους που βρίσκονταν πολύ πιο κοντά στα ουκρανικά σύνορα. Για τέταρτη φορά από την έναρξη των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων, ένα UAV επιτέθηκε στο ρωσικό αεροδρόμιο στο Κουρσκ. Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, η δεξαμενή αποθήκευσης πετρελαίου πήρε φωτιά. Ένας άλλος στόχος ήταν το αεροδρόμιο Μπέλμπεκ στη Σεβαστούπολη. αλλά η επίθεση απέτυχε, καθώς όλα τα drones αναχαιτίστηκαν από τη ρωσική αεράμυνα. Το αξιοσημείωτο των δύο πρώτων επιθέσεων είναι η απόστασή τους από τα ουκρανικά σύνορα, κάτι που δεν ισχύει για το πλήγμα στην περιοχή Κουρσκ η οποία συνορεύει με τη βορειοανατολική Ουκρανία. Η βάση Ένγκελς απέχει 700 χιλιόμετρα από την Ουκρανία, ενώ η βάση Ντιαγκίλεβο περίπου 600 χιλιόμετρα. Σε σύγκριση , η Μόσχα απέχει περίπου 640 χιλιόμετρα από την ουκρανική πόλη Χάρκοβο. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι η Ουκρανία θα επιχειρήσει  να επιτεθεί στη Μόσχα, αλλά αναπόφευκτα δημιουργεί ανησυχία.  Υπάρχουν πολλά αεροδρόμια, κόμβοι διοίκησης και υλικοτεχνική υποστήριξη πολύ πιο κοντά στην Ουκρανία από αυτά τα δύο αεροδρόμια που δυνητικά βρίσκονται σε κίνδυνο. Οι επιθέσεις των Ουκρανών, που ήταν χτύπημα κατά του γοήτρου της Ρωσίας, πιθανόν να  οδηγήσουν σε κλιμάκωση του πολέμου. Μία κλιμάκωση που ενδεχομένως να είναι επιθυμητή από την ουκρανική πλευρά προσδοκώντας, σε μία  ποιοτική αναβάθμιση της αποστολής οπλικών συστημάτων, που προς το παρόν η Δύση αρνείται να παραχωρήσει ή ακόμη και σε επέμβαση των νατοϊκών δυνάμεων. Η διαχείριση από το Κίεβο της πτώσης του πυραύλου στην Πολωνία, αφήνει να διαφανούν μύχιες προθέσεις.

Τα νέα δεδομένα

Οι επιθέσεις ανέδειξαν τη δυνατότητα του Κιέβου να  επιτύχει πλήγματα σε στόχους με εμβέλεια έως 1000 χιλιόμετρα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποιούν ενεργά UAV της σοβιετικής εποχής,  όπως το Tu-141 (το βεληνεκές του είναι 1000 χιλιόμετρα). Συγκεκριμένα, μετά την έναρξη της σύγκρουσης στα ανατολικά της Ουκρανίας την άνοιξη του 2014, το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας αποφάσισε να αυξήσει την αποτελεσματικότητα των αεροπορικών αναγνωρίσεών του. Στο πλαίσιο αυτό εκσυγχρόνισε τα UAV Tu-141. Τον Μάρτιο του 2022, αποκαλύφθηκε ένα άλλο ουκρανικό έργο «εκσυγχρονισμού» UAV. Οι Ουκρανοί τοποθέτησαν μια μη τυπική κεφαλή μεγάλης μάζας στο UAV, έτσι το Tu-141 μετατρέπεται de-facto σε πύραυλο Κρουζ μεγάλης εμβέλειας, αλλά χαμηλής ακρίβειας. Τουλάχιστον ένα UAV Tu-141 χρησιμοποιήθηκε σε ένα αποτυχημένο χτύπημα στο έδαφος της Κριμαίας τον Μάρτιο του 2022. Αυτό το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού πιθανότατα βρίσκεται σε εξέλιξη με τη βοήθεια ειδικών του ΝΑΤΟ. Παρά την  περιορισμένη επιτυχία αυτού του χτυπήματος, η δυνατότητα των Ουκρανών να χτυπήσουν βαθιά στην ρωσική επικράτεια, δεν  μπορεί να αγνοηθεί από τη ρωσική ηγεσία. Ως εκ τούτου, θα απαιτήσει την αύξηση των μέτρων αεράμυνας στη Ρωσία. Εν τούτοις, αυτή η απειλή δύσκολα μπορεί να εξαλειφθεί πλήρως χωρίς την πλήρη απίσχναση των στρατιωτικών δυνατοτήτων του καθεστώτος της Ουκρανίας.

Δηλώσεις αμερικανού ναυάρχου

«Οι ειδήσεις για σημαντικές επιθέσεις εναντίον δύο ρωσικών αεροπορικών βάσεων είναι μια νέα και επικίνδυνη καμπή στον πόλεμο στην Ουκρανία  Στο μέλλον, η Ουκρανία μπορεί να κάνει περισσότερα, αλλά θα πρέπει να προσέξει να χτυπήσει μόνο καθαρά στρατιωτικούς στόχους, διατηρώντας το πλεονέκτημά έναντι της Ρωσίας σε ότι αφορά το διεθνές δίκαιο. Το Κίεβο έχει κάθε δικαίωμα να αντεπιτεθεί εναντίον στόχων εντός της Ρωσίας.  Οι επιθέσεις δεν αποτελούν κλιμάκωση, γιατί η ρωσική αεροπορική βάση είναι νόμιμος στόχος για τους Ουκρανούς καθώς η βάση αεροσκαφών και πληρωμάτων εκεί, διεξήγαγε στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της Ουκρανίας και του λαού της», δήλωσε  ο πρώην ανώτατος διοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ  ναύαρχος Σταυρίδης σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Bloomberg, σημειώνοντας ότι οι επιθέσεις με drones δείχνουν αδυναμία σε ένα φαινομενικά άτρωτο εσωτερικό μέτωπο.  Κατά τον ναύαρχο Σταυρίδη, «οι δυτικοί υποστηρικτές θα προσπαθήσουν να εμποδίσουν τους Ουκρανούς να εξαπολύσουν επιθέσεις μεγάλης κλίμακας, ελπίζοντας να μειώσουν τον κίνδυνο μιας περαιτέρω σύγκρουσης με την Ρωσία». Ήδη οι  Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν ότι δεν ενθαρρύνουν την Ουκρανία να εξαπολύει πλήγματα στη Ρωσία. “Δεν επιτρέπουμε στην Ουκρανία να οργανώνει πλήγματα πέραν των συνόρων της, δεν ενθαρρύνουμε την Ουκρανία να εξαπολύει πλήγματα πέραν των συνόρων της”, δήλωσε στον Τύπο ο εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας Νεντ Πράις, τονίζοντας ότι: “Όλα όσα κάνουμε, όλα όσα κάνει ο κόσμος για να υποστηρίξει την Ουκρανία, γίνονται για την υποστήριξη της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας”.

Ο Πράις πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ προμηθεύουν την Ουκρανία με όσα χρειάζεται για να τα χρησιμοποιεί στο κυρίαρχο έδαφός της ώστε να αμυνθεί. Το ΝΑΤΟ θα προσπαθήσει να κατευνάσει τους Ουκρανούς προσφέροντας περισσότερους και καλύτερους πυραύλους εδάφους-αέρος για να υπερασπιστούν τις πόλεις τους και μπορεί να εξετάσει σοβαρά την προμήθεια μαχητικών  αεροσκαφών.
Εν τω μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες , οι αμερικανοί «αποδυναμώνουν» τα HIMARS τα αμερικανικά πυραυλικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς, τροποποιώντας τα   με μυστικότητα, ώστε οι Ουκρανοί να μην μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για χτυπήματα στην Ρωσία. Η απόφαση αυτή  ελήφθη για να «μειωθεί ο κίνδυνος ευρύτερου πολέμου με τη Ρωσία», ανέφερε η Wall Street Journal. Οι ΗΠΑ έχουν στείλει 20 HIMARS στην Ουκρανία από τον Ιούνιο. Τα συστήματα βοήθησαν την Ουκρανία να σημειώσει απροσδόκητα κέρδη στην αντιμετώπιση των ρωσικών δυνάμεων.

militaire.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Ξεσπάει χάος – Trump: «Θα τινάξω τον αέρα τα πυρηνικά του Ιράν στο Pickaxe» – Αμερικανοί Στρατηγοί: «Φύγε τώρα, μας διαλύουν»
ΔΙΕΘΝΗ

Ξεσπάει χάος – Trump: «Θα τινάξω τον αέρα τα πυρηνικά του Ιράν στο Pickaxe» – Αμερικανοί Στρατηγοί: «Φύγε τώρα, μας διαλύουν»

by admin
1 ώρα ago
Συναγερμός από τη NASA: Ακραία ηλιακή καταιγίδα μπορεί να παραλύσει τον σύγχρονο πολιτισμό
Slider

Συναγερμός από τη NASA: Ακραία ηλιακή καταιγίδα μπορεί να παραλύσει τον σύγχρονο πολιτισμό

by admin
2 ώρες ago
Τρόμος στην Τουρκία: Απόπειρα δολοφονίας του Erdogan με αεροπειρατεία από το Ισραήλ;
ΔΙΕΘΝΗ

Τρόμος στην Τουρκία: Απόπειρα δολοφονίας του Erdogan με αεροπειρατεία από το Ισραήλ;

by admin
9 ώρες ago
Αντρέας Μαρτσιλιάνο: Φωνὴ βοῶντος ἐν τῇ ἐρήμῳ… Ο πόλεμος μεταξύ Ευρώπης & Ρωσίας, θα διαρκέσει το πολύ μισή ώρα… & η ώρα Πλησιάζει
ΔΙΕΘΝΗ

Αντρέας Μαρτσιλιάνο: Φωνὴ βοῶντος ἐν τῇ ἐρήμῳ… Ο πόλεμος μεταξύ Ευρώπης & Ρωσίας, θα διαρκέσει το πολύ μισή ώρα… & η ώρα Πλησιάζει

by admin
10 ώρες ago
Next Post
«Αγνωστη αιτία»: Ο πρώην διευθυντής της BlackRock αναφέρει λεπτομέρειες για την «Επιδημία αιφνιδίων θανάτων» στο νέο βιβλίο

«Αγνωστη αιτία»: Ο πρώην διευθυντής της BlackRock αναφέρει λεπτομέρειες για την «Επιδημία αιφνιδίων θανάτων» στο νέο βιβλίο

Οργή στον Λευκό Οίκο για τον Musk: «Επικίνδυνες και αηδιαστικές οι δηλώσεις κατά του Fauci»

Οργή στον Λευκό Οίκο για τον Musk: «Επικίνδυνες και αηδιαστικές οι δηλώσεις κατά του Fauci»

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr