• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τετάρτη, 29 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΛΛΑΔΑ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΜΕΛΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΘΑΝΟΝΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

8 έτη ago
in ΕΛΛΑΔΑ
0
Óõããåíåßò ôïõ óìçíáãïý Ãéþñãïõ Ìðáëôáäþñïõ óõíïäåýïõí ôç óïñü ôïõ óôçí ôåëåõôáßá ôïõ êáôïéêßá óôï Ìïñöïâïýíé Êáñäßôóáò, ÓÜââáôï 14 Áðñéëßïõ 2018. Ï 34÷ñïíïò Óìçíáãüò Ãåþñãéïò Ìðáëôáäþñïò áðïãåéþèçêå ôï ðñùß ôçò ÐÝìðôçò 12 Áðñéëßïõ 2018 áðü ôçí Óêýñï, ìå áðïóôïëÞ ôçí áíáãíþñéóç êáé áíá÷áßôéóç ôïõñêéêþí áåñïóêáöþí êáé Þôáí ï áñ÷çãüò ôïõ ó÷çìáôéóìïý ôùí äýï áåñïóêáöþí Mirage 2000-5. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ ÁÐÅ-ÌÐÅ/ ×ÁÓÉÁËÇÓ ÂÁÚÏÓ

Óõããåíåßò ôïõ óìçíáãïý Ãéþñãïõ Ìðáëôáäþñïõ óõíïäåýïõí ôç óïñü ôïõ óôçí ôåëåõôáßá ôïõ êáôïéêßá óôï Ìïñöïâïýíé Êáñäßôóáò, ÓÜââáôï 14 Áðñéëßïõ 2018. Ï 34÷ñïíïò Óìçíáãüò Ãåþñãéïò Ìðáëôáäþñïò áðïãåéþèçêå ôï ðñùß ôçò ÐÝìðôçò 12 Áðñéëßïõ 2018 áðü ôçí Óêýñï, ìå áðïóôïëÞ ôçí áíáãíþñéóç êáé áíá÷áßôéóç ôïõñêéêþí áåñïóêáöþí êáé Þôáí ï áñ÷çãüò ôïõ ó÷çìáôéóìïý ôùí äýï áåñïóêáöþí Mirage 2000-5. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ ÁÐÅ-ÌÐÅ/ ×ÁÓÉÁËÇÓ ÂÁÚÏÓ

0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Καλαμπάκα, 15 Απριλίου 2018 

ΠΡΟΣ   :  Επγό (ΥΔΚ) Δημήτριο Ρώτα  

ΠΡΟΕΔΡΟ (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ)   

ΚΟΙΝ.   :  Περιφερειακές Ενώσεις Στρατιωτικών 

ΜΜΕ – Στρατιωτικοί Συντάκτες 

ΘΕΜΑ  :  Δημοσιονομική Πολιτική 

Κύριε Πρόεδρε, 

Σκοπός της παρούσας επιστολής, είναι η παράθεση ορισμένων σκέψεων σχετικά με την απαίτηση παροχής πληρέστερου πλέγματος προστασίας στα μέλη οικογενειών των θυμάτων στρατιωτικών (οι οποίοι απεβίωσαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά κατά την εκτέλεση του καθήκοντος), ως ελάχιστη ηθική υποχρέωση έναντι της προσφοράς τους προς την πατρίδα και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. 

Τα στελέχη των Ε.Δ καθημερινά επί 24 ώρες το 24ωρο, αδιαλείπτως, εκτελούν τα καθήκοντα τους, ως δύναμη ασφάλειας και αποτροπής για τη διαφύλαξη της εθνικής ακεραιότητας και της εδαφικής ανεξαρτησίας της χώρας μας. Οι δύσκολες συνθήκες εργασίας και ο αυξημένος δείκτης επικινδυνότητας των αποστολών που αναλαμβάνονται εξ’ αντικειμένου, είναι πανθομολογούμενες και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Η Πολιτεία οφείλει λαμβάνοντας υπόψη τις παραπάνω παραμέτρους να εξασφαλίσει, κατ’ ελάχιστο, τις συνθήκες εκείνες που θα εμπεδώσουν το αίσθημα της ασφάλειας στα μέλη των οικογενειών τους, προκειμένου τα στελέχη των Ε.Δ να μπορούν πλέον να αφοσιωθούν απερίσπαστα στην εκτέλεση της αποστολής τους.  

Σας γνωρίζω ότι, με την παρ. 4 άρθρο 7 του Ν.1339/1983, όπως αντικαταστάθηκε από την παρ. 3 του άρθρου 5 του Ν.2452/1996, η Πολιτεία έκτοτε είχε λάβει ευεργετικού χαρακτήρα μέτρα για την στήριξη της οικογένειας στρατιωτικού, ο οποίος απεβίωσε, κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας, διά της πρόσληψης στο Δημόσιο συγγενικού προσώπου του παθόντος. Με την παραπάνω διάταξη λαμβάνονταν μέριμνα για την βιοποριστική εξασφάλιση του/της συζύγου ή τουλάχιστον ενός στενού συγγενικού προσώπου του εκλιπόντος, εφόσον ο τελευταίος απεβίωσε «κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας και ένεκα αυτής». Πρόθεση του νομοθέτη ήταν να παράσχει μια πρόσθετη θεσμική εγγύηση για την αποτελεσματική εκπλήρωση των καθηκόντων των στρατιωτικών, ενισχύοντας το ηθικό και αυξάνοντας την επιχειρησιακή ικανότητα και το αξιόμαχο των ΕΔ. 

Δυστυχώς όμως, οι ως άνω ευεργετικές διατάξεις, η ελάχιστη αναγνώριση και ανταπόδοση της ύψιστης προσφοράς προς την πατρίδα, σήμερα πλέον δεν υλοποιούνται πλήρως και σε όση έκταση απαιτείται, διότι σύμφωνα με την παρ. 1, άρθρ. 33 του Ν.4305/2014, περί της κατάργησης προσωποπαγών θέσεων στο Δημόσιο, ορίζεται ρητά ότι:  

  1. Δεν επιτρέπεται ο διορισμός/πρόσληψη προσωπικού, μόνιμου ή με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, στις δημόσιες υπηρεσίες, στα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και στους Ο.Τ.Α. α` και β` βαθμού, εφόσον στον οικείο φορέα δεν υφίσταται αντίστοιχη κενή οργανική θέση……».

Το παραπάνω γεγονός δεν αποτελεί μεμονωμένη περίπτωση ή εξαίρεση του κανόνα. Πολλάκις τα τελευταία χρόνια αρκετές νομοθετικές παρεμβάσεις γίνονται πρόχειρα και αποσπασματικά, δημιουργώντας εκ παραδρομής μη επιθυμητά τετελεσμένα, ενίοτε και αδικίες, διότι εξαιτίας αβλεψίας του νομοθέτη δεν παράγεται «δίκαιο αποτέλεσμα», καθόσον ορισμένες διατάξεις προσκρούουν στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο ή ακόμη – ακόμη προσκρούουν σε συνταγματικές επιταγές, αναφορικά με τα θεμελιώδη δικαιώματα. 

Η κυβέρνηση, δια του αρμοδίου Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, είχε δεσμευθεί με έγγραφο του ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων (10-4-16), για την εξαίρεση συγγενών των παθόντων στρατιωτικών από τις ανωτέρω διατάξεις, καθόσον είναι προφανής και αδιαμφισβήτητη η ηθική υποχρέωση που επιβάλλει την απρόσκοπτη αξιοποίηση των ευεργετικών μέτρων της παρ. 3 του άρθρου 5 του Ν.2452/1996.  

Κύριε Πρόεδρε, 

Η Πολιτεία έχει ελάχιστο ηθικό χρέος να αφουγκραστεί την αγωνία δεκάδων χιλιάδων οικογενειών στρατιωτικών, αίροντας το αίσθημα περιφρόνησης και απαξίωσης έναντι όσων  απεβίωσαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά εν ώρα υπηρεσίας, με αποτέλεσμα να αδυνατούν πλέον να εργαστούν. Η προσφορά των προαναφερθέντων, αναγνωρίζεται όταν αποδίδεται στα συγγενικά τους πρόσωπα η προσήκουσα τιμή και παρέχεται σε αυτά ένα ικανοποιητικό πλέγμα κοινωνικής προστασίας. Κατ’ αυτό τον τρόπο, αναγνωρίζονται εμπράκτως οι διαχρονικές αξίες με τις οποίες γαλουχήθηκαν τα στελέχη των Ε.Δ, τα οποία είναι αναγκαίο όσο ποτέ να νιώσουν υπερήφανα μέλη μιας ευνομούμενης Πολιτείας, η οποία οφείλει να διέπεται από τις αρχές και τις αξίες της κοινωνικής προστασίας και πρόνοιας. 

Οι Περιφερειακές Ενώσεις Στρατιωτικών και λοιποί αποδέκτες, στους οποίους κοινοποιείται η παρούσα, παρακαλούνται για την ενημέρωσή τους και κατά την κρίση τους ενέργειες. 

Εν κατακλείδι, για να συνεχίσουν οι Ε.Δ να απαντούν καίρια και αποτελεσματικά στις εντεινόμενες κραυγές προκλήσεων και αμφισβήτησης της εθνικής μας κυριαρχίας, απαιτείται εξασφάλιση και βελτίωση των συστατικών μαχητικής ισχύος των Ε.Δ, με το φρόνημα και το ηθικό του προσωπικού να αποτελούν την πλέον σημαντική παράμετρο. 

ΥΠΛΓΟΣ (ΕΜ) ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΒΑΣ 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ  ΣΧΟΛΩΝ  

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

ΕΝΤΟΛΗ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ! Έσκασε ξαφνικά, έγγραφο αποκάλυψη
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΝΤΟΛΗ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ! Έσκασε ξαφνικά, έγγραφο αποκάλυψη

by admin
5 λεπτά ago
Ρέθυμνο: Δύο νεκροί πυροσβέστες στη μεγάλη φωτιά στη Κρύα βρύση – Η ανακοίνωση της πυροσβεστικής
Slider

Ρέθυμνο: Δύο νεκροί πυροσβέστες στη μεγάλη φωτιά στη Κρύα βρύση – Η ανακοίνωση της πυροσβεστικής

by admin
23 λεπτά ago
Δεν ΞΕΧΝΑΜΕ Χάρη…
Slider

Δεν ΞΕΧΝΑΜΕ Χάρη…

by admin
1 ημέρα ago
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ! Κόλαφος ο καθ. Ιωαννίδης
ΕΛΛΑΔΑ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ! Κόλαφος ο καθ. Ιωαννίδης

by admin
2 ημέρες ago
Next Post
Δυσοίωνο σημάδι: Η εξέλιξη που προκαλεί ανησυχία για την τύχη των Ελλήνων στρατιωτικών

Δυσοίωνο σημάδι: Η εξέλιξη που προκαλεί ανησυχία για την τύχη των Ελλήνων στρατιωτικών

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ. ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ  ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ  ΣΤΗΝ “VARDASKA”  ΤΟ ΟΝΟΜΑ “Republika Gorna Makedonija” (Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας)

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ. ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΗΝ “VARDASKA” ΤΟ ΟΝΟΜΑ "Republika Gorna Makedonija” (Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας)

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr