• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 12 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ προς Τουρκία: «Βγείτε από το ΝΑΤΟ»

7 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Προς οριστική άρση το εμπάργκο όπλων στην Κύπρο!

Η Ουάσιγκτον όπως φαίνονται τα πράγματα, έχει λάβει ήδη την απόφαση να άρει τελικά το εμπάργκο όπλων στην Κύπρο, ως έναν ακόμη μοχλό πίεσης προς την Τουρκία και τον Ερντογάν, για την απόφαση της να αγοράσει ρωσικούς πυραύλους S-400.

Ο Γερουσιαστής Pat Shanahan προειδοποίησε την Τουρκία για τα σχέδια αγοράς ρωσικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας, ενώ ένας γερουσιαστής των ΗΠΑ ζήτησε από την Άγκυρα να εγκαταλείψει το ΝΑΤΟ.

Η Τουρκία απέρριψε την πρόταση των ΗΠΑ για πώληση συστήματος πυραυλικής άμυνας Patriot, υπό την προϋπόθεση ότι η Άγκυρα θα εγκατέλειπε την συμφωνία για την αγορά ρωσικών πυραύλων S-400 από τη Ρωσία.

Ο Shanahan προειδοποίησε ότι η αγορά θα έθετε σε κίνδυνο τις προοπτικές πώλησης σε χώρα του ΝΑΤΟ του 5ης γενιάς αεροσκάφους F-35 που η Τουρκία συμβάλλει στην κατασκευή.

«Η θέση μου είναι ότι τα S-400 και F-35 είναι ασυμβίβαστα – που σημαίνει ότι δεν πηγαίνουν μαζί», ανέφερε στο Bloomberg σε συνέντευξή του στο γραφείο του Πενταγώνου.

Την απόφαση της πώλησης αμερικανικών όπλων στην Κύπρο, το αμερικανικό Πεντάγωνο την δικαιολόγησε ως «κίνηση για την ενίσχυση της περιφερειακής ασφάλειας και σταθερότητας», σύμφωνα και με τον υπουργό εξωτερικών της Κύπρου, που έλαβε το σχετικό «μήνυμα» από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

«Η Ουάσινγκτον βλέπει την «προστιθέμενη αξία» που επιτρέπει στην Κύπρο να αποκτήσει στρατιωτικό εξοπλισμό που θα ενισχύσει τις δυνατότητές της για στην περιφερειακή ασφάλεια», ανέφερε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Η ουσία αφορά όμως δύο θέματα που άπτονται των αμερικανικών συμφερόντων:

Α. Αγορά πυραύλων S-400 από την Άγκυρα και πλήρη συμπόρευση «φαινομενικά» τουλάχιστον με τον άξονα Μόσχα-Πεκίνο-Τεχεράνη΄.

Β. Η παρουσία αρμάτων μάχης και αυτοκινούμενων πυροβόλων (επιθετικά όπλα) δείχνει ότι οι νέο-οθωμανοί ετοιμάζονται για επιθετικές επιχειρήσεις στην Κύπρο.

Όλα αφορούν σχέδιο του Ερντογάν να μετατραπεί συστηματικά η κατεχόμενη πλευρά της Μεγαλονήσου σε μια τεράστια στρατιωτική βάση, με όλων των ειδών οπλικά συστήματα, με στόχο τον έλεγχο του Νότιου Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου καθώς και των τεραστίων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.

Περίπου 40 γερμανικά άρματα μάχης LEOPARD-2A4 έχουν μεταφερθεί στην περιοχή της κατεχόμενης Κυθρέας, εκεί όπου βρίσκεται το Σύνταγμα Τεθωρακισμένων του Αττίλα, ενώ προστίθενται σε 77 αυτοκινούμενα πυροβόλα FIRTINA που έχουν ήδη μεταφερθεί στην βόρεια πλευρά.

Η Ελληνοκυπριακή πλευρά έχοντας ήδη προς εκμετάλλευση κοιτάσματα υδρογονανθράκων και πολύ χρήμα στα χέρια, καθώς και ναυτική βάση προς εκμετάλλευση από την Γαλλία, θα δύναται να αποκτήσει (αν τεθεί ως αίτημα πιθανόν) από τις ΗΠΑ, ακόμα και πυραυλικών συστημάτων τύπου Patriot αλλά και άλλων όπως αεροσκαφών, αρμάτων μάχης, πυροβολικού κ.α, εφόσον φυσικά θα υπάρχει η έγκριση του Πενταγώνου.

Πρόβλημα στο χειρισμό τέτοιων συστημάτων δεν υφίσταται λόγω της παρουσίας Ελλήνων στρατιωτικών στο νησί, οι οποίοι λόγω χρήσης τους στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, μπορούν να αναλάβουν την εκπαίδευση και έχουν την εποπτεία αν ποτέ απαιτηθεί, «κυπριακών» αντίστοιχων πυραυλικών συστημάτων.

Μιλάμε για οπλικά συστήματα αιχμής, τα οποία θα άλλαζαν, εφόσον αποφασιζόταν, ολόκληρη την γεωπολιτική κατάσταση στο νησί φέρνοντας την Τουρκία σε πολύ δύσκολη θέση.

Η Ουάσιγκτον είναι σίγουρο ότι μετά την άρνηση πώλησης πυραύλων Patriot στην Τουρκία, θα κτυπήσουν τον Ερντογάν στην Κύπρο.

Αυτό το συμπέρασμα εξάγεται μετά την ανακάλυψη γιγαντιαίου κοιτάσματος που θα αναλάβει για τα επόμενα 20-30 χρόνια η EXXON MOBIL.  

Επουδενί οι ΗΠΑ, ούτε τώρα ούτε στο μακρινό μέλλον δεν θα επιτρέψουν την υλοποίηση σχεδίων κατάληψης του υπόλοιπου νησιού, διότι πήραν καλά το μάθημα τους από τύπους σαν τον Ερντογάν, ο οποίος ευρισκόμενος 18 χρόνια στην εξουσία έχει κλωνοποιήσει χιλιάδες Τούρκους, οι οποίοι θα ήθελαν να τον μιμηθούν.

Το εμπάργκο των ΗΠΑ στην Κύπρο χρονολογείται από το 1987, όταν επιβλήθηκε για να αποφευχθεί η συγκέντρωση όπλων που θα εμπόδιζε τις διπλωματικές προσπάθειες για την επανένωση του νησιού.

«Η διαδικασία άρσης του εμπάργκο έχει τεθεί σε κίνηση στις ΗΠΑ από το Κογκρέσο», δήλωσε ο Κύπριος υπουργός εξωτερικών, σε αυτό που χαρακτήρισε ως μια «θετική αλλαγή» στο πως η Ουάσινγκτον  βλέπει πια το νησί.

«Αυτό είναι απόδειξη αν θέλετε, της αναγνώρισης από τις Η.Π.Α. της διαχείρισης και του θετικού ρόλου που διαδραματίζει η Κύπρος ως πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η κίνηση από τις ΗΠΑ έρχεται εν μέσω εντονότατου ενδιαφέροντος για την πλούσια σε φυσικό αέριο Ανατολική Μεσόγειο, με την ExxonMobil να αναγγέλλει ότι έχει βρει ένα μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων AP ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και ορισμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιθυμούν να δημιουργήσουν κοινοπραξίες με εταιρείες από Κύπρο και Ελλάδα, για την εκμετάλλευση κοιτασμάτων με τις γειτονικές χώρες.

Έτσι, έχουμε την δημιουργία του φόρουμ Ανατολικής Μεσογείου για την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου, γεγονός που αποφασίστηκε σε συνάντηση των ηγετών Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ, Αιγύπτου, Ιταλίας και Ιορδανίας, επισημοποιώντας την σύσφιξη των ενεργειακών δεσμών στην περιοχή, σε μια προσπάθεια υπεράσπισης των κοιτασμάτων από τις αρπακτικές διαθέσεις του αχαλίνωτου Τούρκου προέδρου που «βλέπει» παντού τουρκικές θάλασσες και συμφέροντα.

ΠΗΓΗ

Tags: slide4
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Kέβιν «Ηρακλής» Σόρμπο : «Δεν με έδιωξαν από Χόλιγουντ – Έφυγα μόνος μου γιατί όλοι είναι διεστραμμένοι παιδόφιλοι»
Slider

Kέβιν «Ηρακλής» Σόρμπο : «Δεν με έδιωξαν από Χόλιγουντ – Έφυγα μόνος μου γιατί όλοι είναι διεστραμμένοι παιδόφιλοι»

by admin
7 ώρες ago
ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ; – Τελευταία Προειδοποίηση της Κρεμλίνου στο ΝΑΤΟ: «Σταματήστε … Πριν Οδηγηθούμε στην Πυρηνική Καταστροφή»
ΔΙΕΘΝΗ

ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ; – Τελευταία Προειδοποίηση της Κρεμλίνου στο ΝΑΤΟ: «Σταματήστε … Πριν Οδηγηθούμε στην Πυρηνική Καταστροφή»

by admin
16 ώρες ago
«Πρέπει να συνέλθετε επειγόντως» – Προειδοποίηση σοκ στις ελίτ της Δύσης: Παγκόσμια απειλή η διάλυση Ρωσίας – 4 σενάρια τρόμου
ΔΙΕΘΝΗ

«Πρέπει να συνέλθετε επειγόντως» – Προειδοποίηση σοκ στις ελίτ της Δύσης: Παγκόσμια απειλή η διάλυση Ρωσίας – 4 σενάρια τρόμου

by admin
20 ώρες ago
«Είναι Αποβράσματα, είναι Άρρωστοι Άνθρωποι»
Slider

«Είναι Αποβράσματα, είναι Άρρωστοι Άνθρωποι»

by admin
20 ώρες ago
Next Post
ΗΠΑ-Τουρκία: Οι πλαγιοκοπήσεις, η αναμονή και η καμπή των S-400

ΗΠΑ-Τουρκία: Οι πλαγιοκοπήσεις, η αναμονή και η καμπή των S-400

Η εύρεση του Τιμίου Σταυρού από την Αγία Ελένη και η σιωπή των πηγών (6 Μαρτίου)

Η εύρεση του Τιμίου Σταυρού από την Αγία Ελένη και η σιωπή των πηγών (6 Μαρτίου)

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr