• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τρίτη, 21 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΑΠΟΨΕΙΣ

Η Άγκυρα εγκαταλείπει τις… διπλωματικές αβρότητες και επιβάλλει σχεδιασμούς διά της ισχύος

7 έτη ago
in ΑΠΟΨΕΙΣ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Turkish Navy TCG Barbaros (F-244) frigate patrolling the Mediterranean Sea, while escorting the Turkish seismic exploration ship Barbaros Hayrettin Pasha (not pictured), off the coast of Turkey. EPA, TURKISH DEFENCE MINISTRY HANDOUT
Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Πόσο πιο ξεκάθαρα θα πρέπει να το πει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Πώς διαφορετικά να ερμηνευθούν οι τουρκικές γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ; Ή η έκδοση αλλεπάλληλων παράνομων NAVTEX από την Τουρκία; Όλες αυτές οι κινήσεις συνιστούν τουρκική προέλαση. Η Άγκυρα επιλέγει πλέον την επιβολή των σχεδιασμών της διά της ισχύος, περιορίζοντας σημαντικά τις διπλωματικές προσπάθειες. Η κατοχική Τουρκία κινείται σε διάφορα επίπεδα έχοντας ως στόχο την επιβολή νέων τετελεσμένων.

Οι γεωτρήσεις στη θάλασσα και η προέλαση στη νεκρή ζώνη επί του εδάφους. Περαιτέρω, κάνουν συστηματικές κινήσεις για εποικισμό της περίκλειστης περιοχής της κατεχόμενης Αμμοχώστου.
Πρώτο βήμα η καταγραφή των περιουσιών με στόχο, δήθεν, να αποδειχθεί πως ανήκουν στο Θρησκευτικό ίδρυμα των Μουσουλμάνων, ΕΒΚΑΦ και όχι τους Ελληνοκύπριους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Δεύτερο, έγιναν επισκέψεις Τούρκων υπουργών με αποκορύφωμα αυτή του υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Τρίτο, έγινε βολιδοσκόπηση Ελληνοκύπριων ιδιοκτητών να πωλήσουν τις περιουσίες τους, που βρίσκονται στο παραλιακό μέτωπο.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, βρισκόμενος προ ημερών στα κατεχόμενα, ανακοίνωσε σε συγκέντρωση εποίκων, στην κατεχόμενη Καρπασία, την λειτουργία «προξενείου» στην Αμμόχωστο, για εξυπηρέτηση τους.
Περαιτέρω και ενδεχομένως πιο καθοριστικό για τους σχεδιασμούς είναι το… προσωπικό ενδιαφέρον του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Πληροφορίες αναφέρουν πως για την ανάπτυξη της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου έχουν εκδηλώσει Τούρκοι μεγαλοεπιχειρηματίες, που συνδέονται φιλικά και επιχειρηματικά με την οικογένεια Ερντογάν. Υπενθυμίζεται συναφώς ότι ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει στήσει ολόκληρο δίκτυο συνεργατών στα κατεχόμενα για οικονομική και επιχειρηματική δραστηριότητα τόσο δικών του εταιρειών όσο και φίλων του.

Στο διπλωματικό πεδίο, με εντολές της Άγκυρας τούμπαραν οι πολυήμερες συζητήσεις που είχε στη Λευκωσία η απεσταλμένη του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ, με στόχο τη συνομολόγηση κοινού εγγράφου με όρους αναφοράς, που θα είναι η βάση των διαπραγματεύσεων. Με οδηγίες της Άγκυρας, ο κατοχικός ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, παρά το γεγονός ότι υπήρξε συναντίληψη, έθεσε προσκόμματα, που τερμάτισαν τη διπλωματική προσπάθεια. Η κατοχική Τουρκία προσπαθεί τώρα να οδηγήσει τις εξελίξεις σε μια άτυπη Πενταμερή, σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων, χωρίς την παρουσία της Ε.Ε., με στόχο να αποφασιστεί ποια μορφή λύσης επιδιώκεται.

Είναι σαφές και από τα όσα έχει δημοσίως αναφέρει ο Τούρκος υπουργός των Εξωτερικών, πως οι οδηγίες που δόθηκαν στην τουρκοκυπριακή ηγεσία στη διάρκεια της παρουσίας του στα κατεχόμενα, πως δεν είναι στόχος η επανάληψη της διαδικασίας των συνομιλιών, εκτός κι εάν η Λευκωσία αποδεχθεί όλους τους όρους.

Ο Τσαβούσογλου έκανε λόγο για προαπαιτούμενα όπως η πολιτική ισότητα, η αποτελεσματική συμμετοχή ( βέτο στις αποφάσεις) και η εκ περιτροπής προεδρία.
Η Άγκυρα έχει ήδη ζητήσει να τεθούν προς συζήτηση όλες οι μορφές λύσης του Κυπριακού. Η Άγκυρα επιδιώκει μια διαδικασία που θα έχει χαρακτηριστικά του 2004 με το σχέδιο Ανάν και με όλες τις προοπτικές αποτυχίας. Ένα οδικό χάρτη, που θα περιλαμβάνει έναρξη διαδικασίας με καθορισμό χρονοδιαγράμματος, επιδιαιτησία από Ηνωμένα Έθνη σε όσα δεν υπάρχει συμφωνία και χωριστά δημοψηφίσματα.

Επιδιώκει, επίσης, όπως καθοριστεί το καθεστώς της τουρκοκυπριακής κοινότητας μετά από μια νέα αποτυχία στο Κυπριακό. Δηλαδή, να διασφαλιστεί πως εάν δεν υπάρξει συμφωνία το κατοχικό καθεστώς να αναγνωριστεί χωριστή οντότητα.

Στόχος της Τουρκίας είναι να έχει λόγο και ρόλο, μέχρι και έλεγχο των ενεργειακών. Μέσα από τους ευρύτερους σχεδιασμούς της επιχειρεί να ελέγξει την Κυπριακή Δημοκρατία και στο επίπεδο των ενεργειακών άλλα και πολιτικά. Διαχρονικά η Τουρκία θεωρεί πως η ανάδειξη της ως περιφερειακής δύναμης περνά μέσα από τον έλεγχο της Κύπρου. Δεν είναι, πάντως, τυχαίο που στις ομιλίες του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν και του υπουργού Εξωτερικών Τσαβούσογλου, στην 11η σύνοδο των πρέσβεων (5-9 Αυγούστου 2019), αμφότεροι έχουν κάνει αναφορά σε μια Τουρκία προστάτης των απανταχού μουσουλμάνων. Ούτε τυχαία η αναφορά Τσαβούσογλου πως η Τουρκία δεν πρόκειται να ακολουθεί άλλους (όπως ΗΠΑ), οι άλλοι θα την ακολουθούν. Θέλοντας να παρουσιασθεί η Τουρκία ως υπερδύναμη.

Το ζητούμενο σήμερα είναι να αντιμετωπιστεί η τουρκική προέλαση. Κι αυτό δεν μπορεί να γίνει με διακηρύξεις αλλά με δράσεις. Πρώτο βήμα είναι η ανασύνταξη του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος και του πραγματικού πολιτικού και διπλωματικού συντονισμού ενεργειών. Απαλλαγμένες από φοβικά σύνδρομα και κοντόφθαλμες νεοφανείς προσεγγίσεις, που πηγάζουν από ψευδαισθήσεις.

apopseis.com

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Τα Ζωντανά Πτώματα της Ευρώπης
Slider

Τα Ζωντανά Πτώματα της Ευρώπης

by admin
7 ώρες ago
Χρυσούλα Διαβάτη: Θλίβομαι με όσα βλέπω γιατί είμαι Ελληνίδα Εθνικόφρων
ΑΠΟΨΕΙΣ

Χρυσούλα Διαβάτη: Θλίβομαι με όσα βλέπω γιατί είμαι Ελληνίδα Εθνικόφρων

by admin
1 ημέρα ago
Παναγόπουλος Αλέξιος: Ποια Κυβέρνηση ειδικού σκοπού για τη λογοδοσία; Χωρίς κάθαρση, νέα αρχή δεν υπάρχει.
ΑΠΟΨΕΙΣ

Παναγόπουλος Αλέξιος: Ποια Κυβέρνηση ειδικού σκοπού για τη λογοδοσία; Χωρίς κάθαρση, νέα αρχή δεν υπάρχει.

by admin
1 ημέρα ago
Ερμηνεύοντας τη ροπή σε ατύχημα!… Του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ερμηνεύοντας τη ροπή σε ατύχημα!… Του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου

by admin
1 ημέρα ago
Next Post
Νυχτερινές αναχαιτίσεις από την ΠΑ: Τουρκικά μαχητικά παραβίασαν το FIR Αθηνών – Ευρωπαϊκό χαστούκι: «Η Τουρκία έχει ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές»

Νυχτερινές αναχαιτίσεις από την ΠΑ: Τουρκικά μαχητικά παραβίασαν το FIR Αθηνών – Ευρωπαϊκό χαστούκι: «Η Τουρκία έχει ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές»

Πώς ένας πόλεμος μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ θα σκοτώσει 34 εκατομμύρια ανθρώπους μέσα σε λίγες ώρες.

Πώς ένας πόλεμος μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ θα σκοτώσει 34 εκατομμύρια ανθρώπους μέσα σε λίγες ώρες.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr