• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Παρασκευή, 21 Αυγούστου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Η κρίση στην πΓΔΜ δεν τελείωσε

8 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Στρατηγικό ίδρυμα  πολιτισμού
Leonid Savin Αναλυτής Διεθνιστής
Άποψη του Αναλυτή
“Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της ΠΓΔΜ  Γκεόργκι Ιβάνοφ διαψεύδει σθεναρά τα ψέματα του Ζόραν Zaev”
Την Πέμπτη, 5 Ιουλίου, το Κοινοβούλιο της Μακεδονίας επανεξέτασε [1]το ζήτημα της αλλαγής του ονόματος της χώρας. Οι σοσιαλιστές  του Ζόραν Zaev  και Αλβανοί ψήφισαν ξανά, οι αντιπολιτευόμενοι βουλευτές από το VMRO-DPMNE αγνόησαν την ψηφοφορία. Τώρα η απόφαση θα σταλεί ξανά στον Πρόεδρο της Μακεδονίας  Γκεόργκε  Ιβανόφ για υπογραφή, στην  οποία είναι πιθανό να  ασκήσει βέτο ξανά, όπως και στο νομοσχέδιο για να δώσει στην Αλβανική γλώσσα το καθεστώς της  δεύτερης γλώσσας του  κράτους.

Οι φιλο-δυτικές δυνάμεις στην πΓΔΜ εκφράζουν ανοιχτά τη δυσαρέσκειά τους για τις ενέργειες του Προέδρου. Οι φήμες για τα προβλήματα υγείας του (συμπεριλαμβανομένης της ψυχικής του ) εξαπλώνονται, τα οποία είναι υπαινιγμοί  ότι θα πρέπει να εγκαταλείψει τη θέση του .

Την ίδια ημέρα, στις 5 Ιουλίου, διεξήχθη συνάντηση κοντά στο κτίριο του Κοινοβουλίου, η οποία ήταν μια άλλη διαμαρτυρία κατά της αλλαγής του ονόματος της χώρας και της έκφρασης της υποστήριξης του Προέδρου Ιβάνοφ για τη συνεπή θέση του. Την παραμονή η  αστυνομία συνέλαβε  πολλούς  διάσημους στην πΓΔΜ ηγέτες της κοινής γνώμης (για παράδειγμα, τον  επικεφαλής της χριστιανικής αδελφότητας Ζάρκο Grozdanovski), έτσι υποστηρίχθηκαν στην διαδήλωση από τους συντρόφους τους που μίλησαν γιαυτό.

Την παραμονή της επαναλαμβανόμενης ψήφου των βουλευτών στην αμερικανική πρεσβεία στα Σκόπια, πραγματοποιήθηκε δεξίωση με την ευκαιρία της Ημέρας Ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών

Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ και ο Αλί Αχμέτι, ένας από τους ιδρυτές του Αλβανικού αυτονομιστού κινήματος στη Γιουγκοσλαβία στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και στις αρχές της δεκαετίας του 1990, ήταν τιμημένοι προσκεκλημένοι.

Ο Ζάεφ στην υποδοχή στην Πρεσβεία των ΗΠΑ

Μετά από ετήσια ποινή φυλάκισης για παράνομες δραστηριότητες στη Γιουγκοσλαβία, ο Αχμέτι έφυγε για την Ελβετία, όπου του χορηγήθηκε άσυλο, και το 1996 έγινε ένας από τους ιδρυτές της τρομοκρατικής οργάνωσης “του απελευθερωτικού στρατού του Κοσσυφοπεδίου”. Στην πΓΔΜ, ήταν ο επικεφαλής του  λεγόμενου  στρατού  εθνικής απελευθέρωσης. Βαρύνεται με τη διεξαγωγή τρομοκρατικών επιθέσεων και την έναρξη μιας εξάμηνης ένοπλης σύγκρουσης το 2001. Μετά τη συμφωνία της Οχρίδας, η οποία περιλαμβάνει αμνηστία σε όλες τις πλευρές της σύγκρουσης, οι Αλβανοί μαχητές δημιούργησαν το κόμμα Δημοκρατική Συμμαχία για την  ενσωμάτωση με επικεφαλής τον Αχμέτι. Μετά τον Δεκέμβριο του 2016 και καλώντας τον Αλί Αχμέτι στα Τίρανα, αυτός και το κόμμα του εισήλθαν σε συνασπισμό του Zaev.

Παρά τη νομιμοποίηση ενός μέρους των μαχητών, η τρομοκρατία των Αλβανών στην πΓΔΜ συνεχίζεται και η πολιτική γι ‘ αυτούς- είναι ένα βοηθητικό εργαλείο. Μετά την άφιξη του Zaeva στην εξουσία από τις φυλακές  και τα κέντρα προφυλάκισης απελευθερώθηκαν , περίπου 1.500 εγκληματίες (κυρίως Αλβανοί), συμπεριλαμβανομένων αυτών που  καταδικάστηκαν  για σοβαρά εγκλήματα. Οι Αλβανικές φατρίες δραστηριοποιούνται στο Κουμανόβο και στα Σκόπια. Την ίδια στιγμή, οι Αλβανοί αλληλεπιδρούν με τις δυτικές διπλωματικές αποστολές, δημιουργώντας την εμφάνισης μιας “κοινωνίας των πολιτών”.

Εδώ αξίζει να αναφερθεί ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη ΠΓΔΜ Jess Bailey.
Το 2011, ηγείται  της διπλωματικής αποστολής των ΗΠΑ στην Τουρκία, και το 2013 ξεκίνησε μαζικές διαμαρτυρίες στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη, ξεκινώντας μια αλυσιδωτή αντίδραση σε ολόκληρη τη χώρα.
Ο ρόλος του ιεροκήρυκα Fetullaha Gulen, ο οποίος βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, και η Αμερικανική πρεσβεία σε αυτές τις διαμαρτυρίες εντοπίστηκαν μέχρι την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2016. Στην πΓΔΜ, ο Μπέιλι εμφανίστηκε το 2014 – και στην  χώρα άρχισαν  αμέσως ίντριγκες εναντίον του πρωθυπουργού Νικόλα Γκρουέφσκι, που οδήγησαν  στις  διαμαρτυρίες της Άνοιξης του 2015, όπου παραιτήθηκε ο Πρωθυπουργός. Ο Τζες Μπέιλι είναι ο άνθρωπος της Χίλαρι Κλίντον.

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, Αλβανοί της πΓΔΜ έχουν εμπλακεί σε ένοπλες συγκρούσεις τόσο στα Βαλκάνια όσο και σε άλλα μέρη του κόσμου. Τα τελευταία χρόνια, επισκέπτονταν  τακτικά την Συρία, όπου έχουν λάβει εμπειρία μάχης και έχουν δημιουργήσει δεσμούς με άλλες ομάδες της Τζιχάντ.

Σε συνάντηση του Ζόραν Zaev[2] με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Στόλτενμπεργκ στις 29 Ιουνίου στις Βρυξέλλες, ο Γραμματέας της Συμμαχίας είπε ότι χωρίς “την  σύναψη της συμφωνίας [με την Ελλάδα για την απόρριψη της ονομασίας” Μακεδονία “] η ΠΓΔΜ δεν θα είναι σε θέση να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ”.  Ο Στόλτενμπεργκ εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι στην επερχόμενη 11-12 Ιουλίου,  σύνοδο του ΝΑΤΟ θα καλέσει την πΓΔΜ να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για ένταξη στη Συμμαχία.

Ο Ζάεφ, με την άσκηση πιέσεων στην ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, δεν ήταν τσιγκούνης σε κάθε είδους υποσχέσεις, συμπεριλαμβανομένων των κραυγαλέων ψεμάτων. Έτσι, στις 6 Ιουλίου, το γραφείο του προέδρου Τζορτζ Ιβανόφ εξέδωσε δήλωση[3] λέγοντας: “ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας Γκεόργκι Ιβάνοφ διαψεύδει σθεναρά το ψέμα του Ζόραν Zaeva σε συνέντευξή του στην Ελληνική τηλεόραση ΕΡΤ, που είπε ότι  ο Πρόεδρος Ιβανόφ θα υποστήριζε Συνθήκη με την Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός Ζάεφ συνεχίζει να ψεύδεται και να χειραγωγεί όχι μόνο το Μακεδονικό, αλλά και το ελληνικό και το διεθνές κοινό, εκφράζοντας τις αμφιλεγόμενες και συγκεχυμένες απόψεις του… Ο Πρόεδρος της Μακεδονίας δεν συμφωνεί με τη συμφωνία [με την Ελλάδα], η οποία είναι επιζήμια για την εθνική ταυτότητα και τα συμφέροντα της πΓΔΜ στη Δημοκρατία της Μακεδονίας. Η θέση του Προέδρου Ιβανόφ δεν έχει αλλάξει, δεν δέχεται πιέσεις, εκβιασμούς και απειλές “.

Από τη δήλωση αυτή προκύπτει σαφώς ότι η Δύση δεν θα έχει μια απλή επιλογή για την κατάργηση της ΠΓΔΜ  (για παράδειγμα, τη διαίρεσή της μεταξύ Αλβανίας, Ελλάδας και Βουλγαρίας).]
Δεν θα υπάρξει ζήτημα αλλαγής του ονόματος της Μακεδονίας μέχρι να επιλυθεί η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το δημοψήφισμα στην πΓΔΜ δεν θα οδηγήσει επίσης στα αποτελέσματα στα οποία ενδιαφέρεται η Δύση.

Που θα οδηγήσει αυτή η σύγκρουση είναι ασαφές..

References

  1. ↑ об изменении названия
       ( https://www.fondsk.ru/news/2018/05/14/ischeznet-li-s-politicheskoj-karty-mira-gosudarstvo-makedonija-46137.html )
  2. ↑ встрече Зорана Заева
       ( https://www.nato.int/cps/en/natohq/news_156417.htm )
  3. ↑ заявление
       ( https://www.facebook.com/macedonianpresident/ )

https://www.fondsk.ru/

tokoutsavaki

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα Κρούει τον Κώδωνα του Κινδύνου: Επίκειται Παγκόσμια Κατάρρευση της Τεχνητής Νοημοσύνης
Slider

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα Κρούει τον Κώδωνα του Κινδύνου: Επίκειται Παγκόσμια Κατάρρευση της Τεχνητής Νοημοσύνης

by admin
1 ώρα ago
Μάρτιν Άρμστρονγκ: «Ας Προετοιμαστούμε  για το Τέλος της Δημοκρατίας»
ΔΙΕΘΝΗ

Μάρτιν Άρμστρονγκ: «Ας Προετοιμαστούμε για το Τέλος της Δημοκρατίας»

by admin
2 ώρες ago
Πολιτικός σεισμός: Η AfD σαρώνει με 43% στην Ανατολική Γερμανία, κερδίζει Σαξονία, γκρεμίζει κυβέρνηση Merz – Πανικός σε ελίτ, ΕΕ
Slider

Πολιτικός σεισμός: Η AfD σαρώνει με 43% στην Ανατολική Γερμανία, κερδίζει Σαξονία, γκρεμίζει κυβέρνηση Merz – Πανικός σε ελίτ, ΕΕ

by admin
2 ώρες ago
Είναι Αλήθεια οι Θεωρίες Συνωμοσίας για το Καταφύγιο Επιβίωσης Κάτω από τον Λευκό Οίκο;
ΔΙΕΘΝΗ

Είναι Αλήθεια οι Θεωρίες Συνωμοσίας για το Καταφύγιο Επιβίωσης Κάτω από τον Λευκό Οίκο;

by admin
2 ώρες ago
Next Post
Ο Νεαρός Νόα Ταξίδεψε στο Χρόνο και Έφερε ΒΙΝΤΕΟ από το 2120

Ο Νεαρός Νόα Ταξίδεψε στο Χρόνο και Έφερε ΒΙΝΤΕΟ από το 2120

Η σύγκριση της Πορτογαλίας με την Ελλάδα

Η σύγκριση της Πορτογαλίας με την Ελλάδα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr