• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Πέμπτη, 9 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Η «ΠΑΝΔΗΜΙΑ» ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ…

6 έτη ago
in ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη

«Η Επιδημία είναι το ιδανικό πρόσχημα για την ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑΣ…»

Πατρίκ Ζιλμπερμάν, «Μικροβιακές Καταιγίδες»- Tempêtes Microbiennes

Πλησιάζει η ώρα της καθοριστικής μάχης για την Νέα Παγκόσμια Τάξη και έχουν για αυτό επιστρατευθεί όλα τα φερέφωνά της, οι πράκτορες και οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» για να προπαγανδίσουν και να στηρίξουν την πορεία για τον διαμορφούμενο “Θαυμαστό Νέο Κόσμο”.

Έχουν περάσει πολλές δεκαετίες από τότε που ο Άλντους Χάξλεϋ έγραφε το περίφημο, δυστοπικό, μυθιστόρημά του, αλλά το ότι βαδίζουμε προς την κατεύθυνση του Θαυμαστού Νέου Κόσμου είναι φανερό και, δεδομένων των πιέσεων του υπερπληθυσμού και της ψηφιακής τεχνολογίας, η πορεία αυτή επιταχύνεται.

Προς το παρόν, μάλιστα, η διάθεση ν’ αρνηθούμε την τυφλή «λογική» των δυνάμεων που μας σπρώχνουν προς την κατεύθυνση αυτή και η επιθυμία της αντίστασης δεν φαίνεται να είναι πολύ μεγάλη.

Στην Ελλάδα δε, δυστυχώς, καταγράφηκε μια εξωφρενική θρασύτητα στην πολιτική εργαλειοποίηση της «πανδημίας» από την ελίτ, σε μια χώρα που προσπαθεί να συνέλθει μετά από μια δεκαετή οικονομικο-κοινωνική συντριβή και η ανεργία πάει να ξεπεράσει το 20%…

Πολλοί ιστορικοί, κοινωνιολόγοι και φιλόσοφοι έχουν αναρωτηθεί, και προειδοποιήσει με βαθειά ανησυχία, για το τίμημα που ο άνθρωπος της Δύσης θα πληρώσει για αυτή την άνευ φραγμών τεχνολογική πρόοδο.

Όπως είχε ομολογήσει ο ίδιος ο Χάξλεϋ, σ’ ένα δεύτερο βιβλίο του με τον ίδιο τίτλο αργότερα, δεν φανταζόταν πόσο κοντά ήταν η εποχή που πρόβλεψε: «Το 1931, όταν έγραφα το Θαυμαστό Νέο Κόσμο, είχα την πεποίθηση ότι είχαμε ακόμη πολύ καιρό μπροστά μας.

Η εντελώς οργανωμένη κοινωνία, το επιστημονικό ταξικό σύστημα, η κατάργηση της ελεύθερης βούλησης με τη μεθοδική συμμόρφωση του ατόμου, η δουλεία που γίνεται αποδεκτή με τακτικές δόσεις ευτυχίας, παρεχόμενης με χημικά μέσα, οι ορθόδοξες ιδέες που διατυμπανίζονται με βραδυνές παραδόσεις υπνοδιδασκαλίας – αυτά τα πράγματα σίγουρα θα ‘ρχόντουσαν, αλλά όχι στην εποχή μου ούτε ακόμα στην εποχή των εγγονιών μου». (Άλντους Χάξλεϋ, Επιστροφή στο Θαυμαστό Νέο Κόσμο, Ελ. Τύπος 1978)

Το άλλο κορυφαίο μυθιστόρημα, το «1984» του Όργουελ, είναι μια μεγεθυμένη προβολή του πρόσφατου παρελθόντος που είχε καταγράψει την άνθηση ολοκληρωτικών καθεστώτων, όπως του Ναζισμού.

Στα πλαίσια εκείνα, το «1984» έμοιαζε πολύ πειστικό αλλά η ιλιγγιώδης πρόοδος της τεχνολογίας και των υπολογιστών κάνει σήμερα να φαίνεται πιο πιθανός ο κίνδυνος ενός Θαυμαστού Νέου Κόσμου παρά ενός 1984.

Η εμπειρία του «κοροναϊού» μάς προϊδεάζει πώς οι υπήκοοι της μελλοντικής τεχνοφασιστικής δικτατορίας θα οδηγούνται στην υποταγή ανώδυνα και ομοιόμορφα από ένα σώμα καλά εκπαιδευμένων κοινωνικών μηχανικών μέσα από τον βομβαρδισμό της ψηφιακής «ενημέρωσης».

Αν το πρώτο ήμισυ του εικοστού αιώνα ήταν η εποχή των τεχνιτών μηχανικών και η λατρεία του φασιστικού φουτουρισμού, το πρώτο ήμισυ του εικοστού πρώτου αιώνα θα είναι ο θρίαμβος της κοινωνικής μηχανικής και της ηλεκτρονικής επιτήρησης.

Στις δίκες της Νυρεμβέργης, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο υπουργός του Γ’ Ράϊχ, στενός συνεργάτης του Χίτλερ, Άλμπερτ Σπέερ, ανέλυσε τον ναζισμό με ιδιαίτερη οξύνοια: «Η δικτατορία του Χίτλερ διέφερε σ’ ένα θεμελιώδες σημείο απ’ όλες τις προηγούμενές της στην ιστορία του κόσμου.

Ήταν η πρώτη δικτατορία στην τωρινή εποχή της μοντέρνας τεχνικής ανάπτυξης· μια δικτατορία που έκανε τέλεια χρήση όλων των τεχνικών μέσων για την κυριαρχία της χώρας της.

Μέσω των τεχνικών εφευρέσεων, όπως το ραδιόφωνο και το μεγάφωνο, ογδόντα εκατομμύρια λαού στερήθηκαν την ανεξάρτητη σκέψη· κι έτσι στάθηκε δυνατόν να υποταχθούν στη θέληση ενός και μόνο ανθρώπου…

Οι προηγούμενοι δικτάτορες ακόμη και στα κατώτερα επίπεδα της διοικήσεως χρειάζονταν βοηθούς με υψηλά προσόντα – ανθρώπους που μπορούσαν να σκεφτούν και να πράξουν ανεξάρτητα.

Το ολοκληρωτικό σύστημα στην εποχή της μοντέρνας τεχνικής ανάπτυξης μπορεί να κάνει και χωρίς τέτοιους ανθρώπους.

Χάρη στις μοντέρνες μεθόδους επικοινωνίας έγινε δυνατή η μηχανοποίηση της κατώτερης ηγεσίας. Σαν αποτέλεσμα εμφανίστηκε ο νέος τύπος ανθρώπου, ο ‘’παθητικός δέκτης διαταγών’’».

Στο Θαυμαστό Νέο Κόσμο του προφητικού βιβλίου, η τεχνολογία είχε προχωρήσει πολύ πιο πέρα από το σημείο που είχε φθάσει στην εποχή του Χίτλερ· συνεπώς οι δέκτες των διαταγών έκαναν πολύ λιγότερη κριτική απ’ ό,τι τα ναζιστικά αντίστοιχά τους, ήταν πολύ πιο υπάκουοι στα προστάγματα της άρχουσας τάξης.
«Πάρα πολλοί άνθρωποι», συμπληρώνει ο Σπέερ, «βασανίζονται από τον εφιάλτη, ότι κάποια μέρα τα έθνη μπορεί να εξουσιάζονται από τα τεχνικά μέσα. Αυτός ο εφιάλτης πραγματοποιήθηκε σχεδόν στο ολοκληρωτικό σύστημα του Χίτλερ».

Σχεδόν, όχι εντελώς. Οι Ναζί δεν είχανε το χρόνο – και πιθανόν ούτε την εξυπνάδα και τις απαραίτητες γνώσεις – για να υποβάλλουν τα κατώτερα στελέχη τους σε πλύση εγκεφάλου και κατάλληλη διαπαιδαγώγηση· ίσως αυτός είναι ένας από τους λόγους που απέτυχαν.

Το αν θα επιτύχει ή όχι η σημερινή, μεταμοντέρνα, Νέα Τάξη στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης, είναι κάτι που, απ’ ό,τι φαίνεται, θα κριθεί οριστικά την δεκαετία αυτή που ξεκίνησε: 2020-2030.

Είναι γνωστή η αγαπημένη φιλοσοφία της νεοταξικής ελίτ να επιβάλλει τα σχέδιά της για τον έλεγχο της κοινωνίας μέσα από «γεγονότα» που προκαλούν χάος και τρόμο και για τα οποία, τελικά, αυτή προτείνει την «λύση» που έχει έτοιμη.

Το τεραίν της «πανδημίας» ή των πανδημιών που θ’ ακολουθήσουν, αφού όλοι μάς προετοιμάζουν για τα επόμενα «κύματα», είναι το ιδανικότερο για αυτά τα σχέδια…

Του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη (εισαγωγικά από το άρθρο «COVID-19: Το Νέο Σχέδιο Μανχάτταν» στο Τρίτο Μάτι, τ.288 – Μάϊος 2020, που κυκλοφορεί στα περίπτερα)

oimos-athina

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

«Δεν θα σου ανήκει τίποτα και θα είσαι ευτυχισμένος»
Slider

«Δεν θα σου ανήκει τίποτα και θα είσαι ευτυχισμένος»

by admin
1 ημέρα ago
Summer Davos 2026: Οι αποφάσεις που πάρθηκαν πίσω από κλειστές πόρτες – Και εσύ δεν ήσουν καλεσμένος
Slider

Summer Davos 2026: Οι αποφάσεις που πάρθηκαν πίσω από κλειστές πόρτες – Και εσύ δεν ήσουν καλεσμένος

by admin
1 εβδομάδα ago
Το Σύστημα Κοινωνικής Πίστωσης έρχεται στη Δύση – Πώς θα βαθμολογείται η συμπεριφορά σου
ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Το Σύστημα Κοινωνικής Πίστωσης έρχεται στη Δύση – Πώς θα βαθμολογείται η συμπεριφορά σου

by admin
1 εβδομάδα ago
Η τρέλα της Net-Zero: Η Βρετανία φλέγεται, οι πολίτες υποφέρουν, και οι αρχές απαιτούν την απομάκρυνση των κλιματιστικών
ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Η τρέλα της Net-Zero: Η Βρετανία φλέγεται, οι πολίτες υποφέρουν, και οι αρχές απαιτούν την απομάκρυνση των κλιματιστικών

by admin
1 εβδομάδα ago
Next Post
Ρόδος: Πακιστανός αυνανιζόταν μπροστά σε μητέρες και παιδιά

Ρόδος: Πακιστανός αυνανιζόταν μπροστά σε μητέρες και παιδιά

Η Τουρκία θέτει σε εφαρμογή την συμφωνία με τη Λιβύη και η Αθήνα κοιτάζει αμέριμνα την υποθήκευση του μέλλοντος της Ελλάδας

Η Τουρκία θέτει σε εφαρμογή την συμφωνία με τη Λιβύη και η Αθήνα κοιτάζει αμέριμνα την υποθήκευση του μέλλοντος της Ελλάδας

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr