• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Παρασκευή, 19 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Η Τουρκία θέτει ήδη το δίλημμα, είτε στρατιωτική σύγκρουση είτε διάλογος με δικούς της όρους

6 έτη ago
in ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

File Photo: Φρεγάτες, υποβρύχια, πυραυλάκατοι είναι τα πλοία που σχηματίζουν τα τμήματα που καλούνται να βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή στο Ανατολικό Αιγαίο. Φωτογραφία ΓΕN

Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Η γερμανική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που παρενέβη για εκτόνωση της έντασης που προκάλεσε η κατοχική Τουρκία στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ζήτησε μορατόριουμ ενός μηνός, ώστε να δοθεί χρόνος για να υπάρξει συνεννόηση και πλήρης αποκλιμάκωση. Προφανώς μέσα σε αυτό χρονικό περιθώριο, του ενός μηνός, θα επιχειρηθεί η έναρξη ενός διαλόγου μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας. Είναι δε σαφές από τις τουρκικές κινήσεις, πως η Άγκυρα προσπαθεί να παρουσιαστεί τώρα… θιασώτης του διαλόγου και ζητά από ξένες κυβερνήσεις και Οργανισμούς, να παρέμβουν προς την κατεύθυνση της Ελλάδος για να… συναινέσει.

Η πρόταση του Βερολίνου έγινε σιγά-σιγά και τουρκική. Παρουσιάζεται η Άγκυρα να προτείνει το μορατόριουμ με στόχο το διάλογο και αφήνει τις λεπτομέρειες για έκπληξη. Αν και για να μην τους «αδικούμε» τους Τούρκους, τα λένε όλα περί των προθέσεων τους και με ξεκάθαρο τρόπο. Κάποιοι, βέβαια, κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν.

Σημειώνεται συναφώς ότι η Ισπανίδα υπουργός Εξωτερικών, Αράντσα Γκονζάλες Λάγια, που βρισκόταν προχθές στην Άγκυρα και χθες στην Αθήνα έσπευσε (από την τουρκική πρωτεύουσα) να προλάβει τα «καλά νέα». Ανέφερε ότι «η επιθυμία της Τουρκίας για μείωση της έντασης στη Μεσόγειο και για εποικοδομητικό διάλογο με τους γείτονες είναι σημαντική, και αυτό ταυτόχρονα δημιουργεί ένα κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ της Τουρκίας και της Ε.Ε. Το αίτημά σας να σταματήσει η ένταση για ένα μήνα είναι σημάδι εμπιστοσύνης μεταξύ των μερών, είμαι ικανοποιημένη γι’ αυτό…».

Δηλαδή, στήνεται ένα σκηνικό, σύμφωνα με το οποίο, η Τουρκία έχει προκαλέσει την ένταση, οδήγησε τις εξελίξεις πολύ κοντά σε σύγκρουση με την Ελλάδα και τώρα, στρέφει τις πιέσεις προς την Αθήνα! Είναι μια πάγια τακτική από πλευράς της κατοχικής δύναμης και επαναλαμβανόμενη: Χρησιμοποιεί τη στρατιωτική ισχύ, πιέζει ασφυκτικά, απειλεί, κάνει κινήσεις για επιβολή των τετελεσμένων και μετά επιχειρεί να διασφαλίσει τις παράνομες επιδιώξεις της μέσα από το διπλωματικό πεδίο. Κι όλα αυτά χωρίς να πέσει μια σφαίρα. Οι τρίτοι χωρίς να υπεισέρχονται στην ουσία, ανασύρουν από το ράφι την πλέον προσφιλή και πολυχρησιμοποιημένη μέθοδο, το διάλογο. Όλα τα προβλήματα, άλλωστε, με διάλογο επιλύονται.

Στην προκειμένη περίπτωση το ζητούμενο είναι τι είδους διάλογος θα είναι και πρωτίστως ποια θα είναι η ατζέντα. Η Ελλάδα έχει σαφώς καθορίσει την ημερησία διάταξη: Το θέμα της υφαλοκρηπίδας. Η Τουρκία από την πλευρά της, επιδιώκει μια εφ’ όλης της ύλης διαπραγμάτευση, με όλα τα ζητήματα στην ατζέντα. Ζητά να συζητηθούν όλα τα ζητήματα του Αιγαίου (με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει), των νησιών (αποστρατιωτικοποίηση), των θαλάσσιων αρμοδιοτήτων, όπως και το θέμα των ερευνών και γεωτρήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο. Περαιτέρω είναι και τα θέματα της μουσουλμανικής μειονότητας και η εκλογή μουφτή στη Θράκη. Είναι ξεκάθαρο πως η Τουρκία θέλει διαμοιρασμό του Αιγαίου και ανατροπή της Συνθήκης της Λωζάνης σε ό,τι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Η Τουρκία, όπως και μεσολαβούσες χώρες, αναφέρονται όλο και συχνότερα σε συνεκμετάλλευση. Και σε όλα αυτά, σε κάποια φάση, θα «δέσει» και το Κυπριακό.

Η Τουρκία παρουσιάζεται, λοιπόν, υπέρμαχη του διαλόγου. Ανακοίνωσε πρώτη το μορατόριουμ. Για να μην… παρεξηγηθεί σπεύδει στη συνέχεια να θέσει τα όρια της. Για την ακρίβεια να ζητήσει τα πάντα και να απαιτήσει από τους συνομιλητές της να μη ζητούν και να αποδέχονται (τις τουρκικές αξιώσεις). Ο αντιπρόεδρος της κατοχικής Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, είπε προχθές σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα ”Μιλιέτ”, πως οι κόκκινες γραμμές της χώρας του είναι η «Γαλάζια Πατρίδα». Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως τα θέλει όλα διά του διαλόγου. «Η Μεσόγειος είναι η Γαλάζια Πατρίδα μας και η Γαλάζια Πατρίδα μας είναι η κόκκινη γραμμή μας. Αν κοιτάξετε στις κόκκινες γραμμές μας υπάρχει η Κύπρος», είπε και όποιος δεν κατάλαβε, προφανώς και δεν θέλει να αντιληφθεί πού το πάει η κατοχική Τουρκία.

Είναι προφανές πως τώρα  η προσπάθεια από ελληνικής πλευράς θα είναι να αποτραπεί και η στρατιωτική σύγκρουση ( που προσωρινά, για ένα μήνα, πάγωσε), αλλά και η ήττα σε έναν διάλογο με τουρκικούς όρους.

apopseis.com

Tags: slide5
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Ελλάδα: Εξωτερική απειλή και εσωτερική αδυναμία – Η ανάλυση Μωραΐτη για τη “Γαλάζια Πατρίδα”, τα 12 μίλια, και την ανάγκη εθνικής στρατηγικής
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελλάδα: Εξωτερική απειλή και εσωτερική αδυναμία – Η ανάλυση Μωραΐτη για τη “Γαλάζια Πατρίδα”, τα 12 μίλια, και την ανάγκη εθνικής στρατηγικής

by admin
3 εβδομάδες ago
Σε ΑΜΟΚ οι Τούρκοι με χάρτη της ΕΕ που δείχνει την Ελλάδα στα 12 ναυτικά μίλια!
Slider

Σε ΑΜΟΚ οι Τούρκοι με χάρτη της ΕΕ που δείχνει την Ελλάδα στα 12 ναυτικά μίλια!

by admin
4 εβδομάδες ago
Τα τουρκικά ΜΜΕ «βλέπουν» σύγκρουση με την Ελλάδα το φθινόπωρο
Slider

Τα τουρκικά ΜΜΕ «βλέπουν» σύγκρουση με την Ελλάδα το φθινόπωρο

by admin
1 μήνα ago
«Η πληγωμένη» Τουρκία γίνεται επικίνδυνη – Στρατηγός Ταμουρίδης: Απειλές, αναθεωρητισμός, και το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου – Η Ελλάδα πρέπει να κάνει τα νησιά «απόρθητα κάστρα»
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Η πληγωμένη» Τουρκία γίνεται επικίνδυνη – Στρατηγός Ταμουρίδης: Απειλές, αναθεωρητισμός, και το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου – Η Ελλάδα πρέπει να κάνει τα νησιά «απόρθητα κάστρα»

by admin
1 μήνα ago
Next Post
«Πυρπολούν» την τουρκική οικονομία η… Αγία Σοφία και οι προκλήσεις προς την Ελλάδα

«Πυρπολούν» την τουρκική οικονομία η… Αγία Σοφία και οι προκλήσεις προς την Ελλάδα

Σοκαριστικό ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή της επίθεσης στον Στέφανο Χίο

Σοκαριστικό ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή της επίθεσης στον Στέφανο Χίο

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr