• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τρίτη, 23 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΑΠΟΨΕΙΣ

Η «φασίστρια» Μελόνι ξαναπήρε πίσω τους υγειονομικούς – Η νεοφιλελεύθερη «αριστεία» του Μαξίμου τι κάνει;

4 έτη ago
in ΑΠΟΨΕΙΣ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Η Τζόρτζια Μελόνι που κατηγορείται ως ακραία, είχε το πολιτικό σθένος να διορθώσει μια αδικία – Η Ελληνική κυβέρνηση όμως, αποδεικνύεται πιο αυταρχική και από την ακροδεξιά πρωθυπουργό

Τζόρτζια Μελόνι: Να που μια πολιτικός του δεξιού χώρου που χαρακτηρίστηκε από τα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης ως «νεοφασίστρια», «ακραία» και νοσταλγός του Μουσολίνι, αποδείχθηκε πως διαθέτει πολύ πιο φιλολαϊκά αισθήματα από την πολιτική του «ακραίου κέντρου»  που πρεσβεύει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η νέα πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, ανακοίνωσε πως οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί που με απόφαση της κυβέρνησης Ντράγκι έπρεπε να μείνουν εκτός χώρου εργασίας ως το τέλος του έτους, επιστρέφουν στα πόστα τους. Τέσσερις χιλιάδες γιατροί και νοσηλευτές βγαίνουν από τον «πάγο» που τους είχε «παρκάρει» ο διεθνιστής Ντράγκι και ρίχνονται στην μάχη, ενισχύοντας σημαντικά το Ιταλικό σύστημα υγείας.

Αντιπαραβάλλοντας την στάση της Μελόνι με την στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ίδιο θέμα, βγαίνουν μερικά σημαντικά συμπεράσματα από κάποιες κραυγαλέες διαφορές.

Στην Ιταλία πρωτεύει η υγεία – Στην Ελλάδα το κυβερνητικό δόγμα

Η Μελόνι δήλωσε πως οδηγήθηκε σε αυτήν την απόφαση, γιατί θεώρησε ως ύψιστη προτεραιότητα να αντιμετωπιστούν οι χρόνιες ελλείψεις στον τομέα της υγείας. Στην Ελλάδα οι ελλείψεις στην υγεία, δεν αντιμετωπίζονται με την αξιοποίηση του ήδη υπάρχοντος προσωπικού που παραμένει παροπλισμένο, άλλα με συγχωνεύσεις δομών, με «μπαλώματα» μετακινήσεων ενεργού προσωπικού, με εργασιακό «ξεζούμισμα» και με μοίρασμα όλο και μεγαλύτερων κομματιών της «πίτας» της Δημόσιας Υγείας, προς τους ιδιώτες.

Στην Ελλάδα, ο (δικηγόρος) Θάνος Πλεύρης δογματίζει κατά των υγειονομικών και δηλώνει ακόμα και σήμερα πως στο ΕΣΥ δεν έχουν θέση «άτομα που δεν πιστεύουν στην επιστήμη». Ο υπουργός Υγείας μιλά για την επιστήμη σαν να είναι μια αφηρημένη και αόριστη «θεότητα» που δίνει χρησμούς στο κράτος της Ελλάδας, και διατάσσει όλους τους υγειονομικούς να πέσουν και να προσκυνήσουν το ιερό σκεύασμα του κυρίου Μπουρλά. Όπου «επιστήμη», βλέπε «ειδικούς» που συμπορεύονται με το τρομοκρατικό αφήγημα που λειτουργεί ως «κράχτης» για την εμπορία των σκευασμάτων.

Είναι σημαντικό να επισημανθεί δε, πως οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στην Ιταλία δεν εκδιώχθηκαν πλήρως από το σύστημα υγείας, όπως έγινε στην Ελλάδα. Στην πολιτική που εφάρμοσε ο Ντράγκι υπήρχε πρωτίστως η πρόβλεψη οι υγειονομικοί να μετατίθενται σε τομείς που δεν προβλεπόταν να υπάρχουν επαφές με ασθενείς και ευάλωτες κατηγορίες, και δευτερευόντως υπήρχε σαν δυνατότητα και η παύση καταβολής του μισθού.

Στην Ελλάδα οι υγειονομικοί εκδιώχθηκαν σε όλα τα επίπεδα, χωρίς προοπτική μετάθεσης, χωρίς μισθό, χωρίς ασφάλιση και χωρίς δυνατότητα να εργαστούν αλλού. Πουθενά αλλού στην Ε.Ε. δεν υπήρξε τέτοια λυσσαλέα αντιμετώπιση προς τους εργαζόμενους της υγείας, όπως αυτή που επεφύλασσε για τους ήρωες του 2020, η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Στο μαρτύριο της σταγόνας

Παρά το ότι αποδείχθηκε περίτρανα πως οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν εξίσου, παρά το ότι δεν έχουν ισχύ πλέον τα πιστοποιητικά, παρά το ότι τα εμβόλια που έχουν κάνει οι ενεργοί υγειονομικοί δεν προσφέρουν τίποτα πλέον, παρά το ότι το πρωτόκολλο στα νοσοκομεία άλλαξε και οι ασθενείς δεν νοσηλεύονται πλέον σε προστατευμένες μονάδες Covid, η κυβέρνηση κρατά ακόμα «μανιάτικο» προς όσους δεν πιστοποίησαν τα πολιτικά τους φρονήματα προς το σύστημα της υγειονομικής απολυταρχίας.

Σε αντίθεση με τη νέα κυβέρνηση της Ιταλίας που πρώτα απ’ όλα φρόντισε να δράσει για το καλό της δημόσιας Υγείας, ο Θάνος Πλεύρης αδιαφορεί πλήρως για την «μαύρη τρύπα» του ΕΣΥ και υποβάλλει ακόμα τους υγειονομικούς στο μαρτύριο της σταγόνας.

Χιλιάδες οικογένειες που ζουν σε συνθήκες οικονομικής εξαθλίωσης για παραπάνω από έναν χρόνο, ακούνε εκπροσώπους του υπουργείου Υγείας να μεταθέτουν την απόφαση από εβδομάδα σε εβδομάδα και από μήνα σε μήνα. Ένα πραγματικό ψυχολογικό βασανιστήριο, που προστίθεται στο οικονομικό και κοινωνικό αποκλεισμό που υφίστανται αυτοί οι άνθρωποι. «Θα το εξετάσουμε, θα το δούμε, θα αξιολογήσουμε τα δεδομένα», είναι το μόνιμο κυβερνητικό «ποίημα» από ανάλγητους πολιτικούς που εξετάζουν το θέμα με το πάσο τους, λες και η κυβέρνηση θα κάνει και χάρη στους υγειονομικούς, αν αποφασίσει να τους πάρει πίσω.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν ξέρει τι σημαίνει αυτοκριτική

Η Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε ακόμα ότι: «στην Ιταλία υιοθετήσαμε τα αυστηρότερα μέτρα σε σχέση με ολόκληρη τη Δύση και περιορίσαμε σημαντικά τις ατομικές και οικονομικές ελευθερίες. Ωστόσο στη χώρα μας καταγράφηκαν από τους υψηλότερους αριθμούς θανάτων».

Αν η Μελόνι θεωρεί πως στην Ιταλία εφαρμόστηκαν τα αυστηρότερα μέτρα σε ολόκληρη τη Δύση, τι να πούμε για την Ελλάδα των ατελείωτων lockdown, των SMS μετακίνησης, της απαγόρευσης του εκκλησιασμού, των «click away», των προστίμων, των απαγορεύσεων εισόδου σε καταστήματα και χώρους διασκέδασης, της απαγόρευσης συγκεντρώσεων σε πλατείες, και όλων αυτών των απολυταρχικών μέτρων που εφαρμόστηκαν;

Βλέπουμε πως η πρωθυπουργός της Ιταλίας διαθέτει τουλάχιστον ένα στοιχειώδες πολιτικό εκτόπισμα, ώστε να μιλήσει δημόσια για τους δείκτες θνησιμότητας και θνητότητας, άλλα και να υποδείξει τα λάθη που έγιναν στην διαχείριση της πανδημίας. Στην Ελλάδα καίτοι είμαστε πρώτοι σε υπερβάλλουσα θνητότητα μεταξύ των 27 μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η κυβέρνηση συμπεριφέρεται σα να μην υφίσταται καν αυτό το όνειδος. Σαν να μην έγινε κανένα λάθος στην διαχείριση της πανδημίας. Σαν να είναι κάποιο καινοφανές φυσικό φαινόμενο το ότι πεθαίνουν οι Έλληνες σωρηδόν.

Για τους δε περιορισμούς στις ατομικές ελευθερίες, όχι μόνο δεν υπάρχει ίχνος αυτοκριτικής στην κυβέρνηση, όχι μόνο δεν υπάρχει διάθεση για συγγνώμη, άλλα τα όσα αίσχη εφαρμόστηκαν χρησιμοποιούνται σαν «δεδικασμένο» και σαν «πάτημα» για να φοβερίζουν εκ νέου τον κόσμο για ενδεχόμενα μέτρα που μπορεί να εφαρμοστούν ξανά με οποιοδήποτε αφήγημα παρουσιαστεί (υγειονομικής φύσεως, ενεργειακής φύσεως ή άλλο).

Οι μεν σβήνουν τα πρόστιμα, οι δε τα χρησιμοποιούν ακόμα

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας προτίθεται να «παγώσει» τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί σε ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 50 ετών, κάτι που σημαίνει πως πιθανότατα δεν θα πληρωθούν ποτέ.

Στην Ελλάδα, ο Θάνος Πλεύρης ακόμα και σήμερα χρησιμοποιεί τα κατάπτυστα πρόστιμα στους άνω των 60 ως ψηφοθηρικό δωράκι για τους «υπάκουους». Ανακοίνωσε πως σβήνει και επιστρέφει τα συγκεντρωμένα πρόστιμα, μόνο από όσους εμβολιάστηκαν εκ των υστέρων. Δηλαδή μόνο σε όσους υπέκυψαν στον στυγνό κυβερνητικό εκβιασμό. Για όσους δεν υπέκυψαν, παραμένει το νταβατζιλίκι, ως έχει.

Ρίχνοντας μια ματιά στα της Ιταλίας, καταλαβαίνει κανείς ποια κυβέρνηση είναι ακραία κατ’ όνομα και ποια είναι ακραία στην ουσία.

Ασφαλώς δεν υπάρχει η παραμικρή διάθεση να ωραιοποιηθούν κάποιες ακροδεξιές θέσεις της Μελόνι, άλλα όλα αυτά παρατίθενται για να τονιστεί πως η ιδεολογία του «οδοστρωτήρα» που ονομάζεται νεοφιλελευθερισμός αποδεικνύεται – εν τοις πράγμασι – πως είναι πολύ πιο ακραία και πολύ πιο απολυταρχική…

sportime.gr

Tags: slide1
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Η μεγάλη συνωμοσία: Πώς ο πόλεμος με το Ιράν είναι μια σκηνοθετημένη κρίση για την κατάληψη της εξουσίας – Η αποκάλυψη του Mike Adams
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η μεγάλη συνωμοσία: Πώς ο πόλεμος με το Ιράν είναι μια σκηνοθετημένη κρίση για την κατάληψη της εξουσίας – Η αποκάλυψη του Mike Adams

by admin
9 ώρες ago
“Ο Πόλεμος κατά του Παρελθόντος”, η Ακύρωση του Πολιτισμού & της Μνήμης. Όποιος ελέγχει το Παρελθόν, ελέγχει & το Μέλλον;
Slider

“Ο Πόλεμος κατά του Παρελθόντος”, η Ακύρωση του Πολιτισμού & της Μνήμης. Όποιος ελέγχει το Παρελθόν, ελέγχει & το Μέλλον;

by admin
1 ημέρα ago
Τρομερή Ανατροπή – Οι Big Tech εφαρμόζουν σχέδιο παγκόσμιας διακυβέρνησης – Πώς θα παρακάμψουν κυβερνήσεις και εκλογικά σώματα
ΑΠΟΨΕΙΣ

Τρομερή Ανατροπή – Οι Big Tech εφαρμόζουν σχέδιο παγκόσμιας διακυβέρνησης – Πώς θα παρακάμψουν κυβερνήσεις και εκλογικά σώματα

by admin
1 ημέρα ago
Παναγόπουλος Αλέξιος: ΕΕ και χάος σε Ελλάδα
ΑΠΟΨΕΙΣ

Παναγόπουλος Αλέξιος: ΕΕ και χάος σε Ελλάδα

by admin
2 ημέρες ago
Next Post
💦 Τὸ Ὕδωρ τὸ Ζῶν 💦

💦 Τὸ Ὕδωρ τὸ Ζῶν 💦

“Είμαστε στο τέλος μιας μεγάλης εποχής”! Ελβετός τραπεζίτης προειδοποιεί για “καταστροφή 2,5 τετράκις εκατομμυρίων δολαρίων που περιμένει να συμβεί” (Βίντεο)

"Είμαστε στο τέλος μιας μεγάλης εποχής"! Ελβετός τραπεζίτης προειδοποιεί για "καταστροφή 2,5 τετράκις εκατομμυρίων δολαρίων που περιμένει να συμβεί" (Βίντεο)

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr