• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 21 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΚΟΣ : ΟΙ ΒΑΘΙΕΣ ΡΙΖΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ Ο ΒΡΥΚΟΛΑΚΑΣ ΤΟΥ ΝΕΟΘΩΜΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ …

5 έτη ago
in ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΚΟΣ, ΚΥΠΡΟΣ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

…ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΚΥΚΛΩΝΕΙ ΣΙΓΑ – ΣΙΓΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αυτές τις μέρες πριν και μετά την 20η Ιουλίου οι Έλληνες θυμούνται και θρηνούν. Είναι μέρες Πανελληνίου πένθους. Από το 1974 μέχρι σήμερα και για 47 χρόνια από εκείνη την αποφράδα ημέρα για τον Ελληνισμό γράφηκαν πάρα πολλά και ειπώθηκαν περισσότερα, άλλα για να φωτίσουν την κοινή γνώμη για το μεγάλο έγκλημα και άλλα για να προστατεύσουν και να συγκαλύψουν τους εφιάλτες του σύγχρονου Ελληνισμού και πάντα για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι.

Κατά συνέπεια η καταιγίδα που ξέσπασε τότε, δυστυχώς και με την προτροπή του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου(είχε προηγηθεί το προδοτικό πραξικόπημα την 15η Ιουλίου)που από το βήμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. στην Νέα Υόρκη(έδωσε την Νομική κάλυψη στους Τούρκους που από χρόνια προετοιμάζονταν για αυτό) με την σύμφωνη γνώμη των Προδοτών Επιτελών της Χούντας στην Αθήνα και την καθοδήγηση από το Λάνγκλεϋ των ΗΠΑ, δηλ. της παντοδύναμης C.I.A στην Ελλάδα που είχε υποσχεθεί στους επιτελείς του ΓΕΕΘΑ των Αθηνών ότι: <<οιΤούρκοι δεν θα κάνουν απόβαση αλλά άσκηση>>. Τότε προέκυψαν και οι φωνές του αρχηγού της Χούντας Ιωαννίδη μέσα στο ΓΕΕΘΑ, ότι: << μας εξαπάτησαν>> με  τον Μ. Λουντέμη να μας υπενθυμίζει ότι:<<Όποιος εμπιστεύεται την άμυνα της χώρας του σε χέρια ξένων είναι δούλος>>.

Ένας ανώτερος Έλληνας αξιωματικός του πολεμικού ναυτικού εκείνη την εποχή, από τη θέση που είχε  μας δίνει σημαντικές πληροφορίες για τα γεγονότα εκείνων των σκοτεινών ημερών για τον Ελληνισμό και το σατανικό σχέδιο που εφαρμόσθηκε, για να κτυπηθεί το Ελληνικό Έθνος καίρια  αμέσως μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους ασυνείδητους Απριλιανούς και την συνεργασία του αρχηγού του Στάϊτ Ντιπάρτμεντ  των ΗΠΑ κ. Κίσσινγκερ, τουλάχιστον έξι ολόκληρα χρόνια πριν την επιδρομή του Αττίλα στην πολυφίλητη Κύπρο. Από τις αποκαλύψεις αυτές προκύπτει ότι η Τουρκική επίθεση στη μεγαλόνησο, ήταν ένα μέρος του σατανικού σχεδίου, που στηρίχθηκε και από τρίτους (δυνάμεις Ο.Η.Ε. στην Κύπρο,Αμερικανούς και Άγγλους) και το οποίο στο σύνολο του προέβλεπε την δολοφονία του Αρχ. Μακαρίου, την κατάληψη του 38% τους εδάφους της Κύπρου και την δολιοφθορά των βασικότερων όπλων αμύνης της χώρας μας, δηλαδή των υποβρυχίων. Και σε αυτούς που μπορούν να γνωρίζουν ότι η Ελλάδα ως κατ¨εξοχή ναυτική χώρα χωρίς υποβρύχια, καταδικάζεται σε θάνατο, άνευ δίκης.

Όπως είναι γνωστό το 1968 ο δικτάτορας Γ. Παπαδόπουλος παρήγγειλε στα γερμανικά ναυπηγεία του Κιέλου τέσσερα υποβρύχια. Το πρώτο το <<Γλαύκος>>ήταν πρωτότυπο και πειραματικό και ο τύπος του πρώτου ωκεανοπόρου υποβρυχίου που κατασκεύασε η Γερμανία μετά τον Β΄παγκόσμιο πόλεμο.

Όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις της παραγγελίας απεστάλη ομάδα Ελλήνων αξιωματικών για να παρακολουθήσει την κατασκευή, να ελέγξει τις προδιαγραφές, να κάνει τις απαιτούμενες δοκιμές, την ποιότητα των υλικών και τέλος την αποτελεσματικότητα πριν γίνει η παραλαβη των πολύτιμων αυτών σκαφών για την άμυνα της χώρας. Ο τότε πλωτάρχης της παραλαβής αυτού του υποβρυχίου μας αποκαλύπτει την έκταση αυτής της συνωμοσίας. ¨Οπως θα διαπιστώσουν και οι αναγνώστες οι γερμανικές αρχές εκείνης της εποχής κατασκεύαζαν υποβρύχια που θα αποκτούσε η Ελλάδα μάλλον άχρηστα και ακατάλληλα να εξασφαλίσουν την άμυνά μας. Πάντα βέβαια λόγω της μεγάλης και αγαστής φιλίας που διέπη διαχρονικά τη Γερμανία και την Τουρκία, φρόντιζαν να τροφοδοτούν και τους φίλους τους Τούρκους με όλες τις λεπτομέρειες που αφορούσαν αυτά τα υποβρύχια και μάλιστα ανέβασαν επάνω και Τούρκους ειδικούς για να έχουν προσωπική εμπειρία, με την αιτιολογία ότι και η Τουρκία θα παραγγείλει ανάλογα υποβρύχια! Ένα δεύτερο σημείο που έχει ιδιαίτερη σημασία, είναι ότι το Τουρκικό Γενικό επιτελείο γνώριζε και γιατί να μην γνωρίζει και σήμερα, κάθε κίνηση του Ελληνικού στόλου,του στρατού και της αεροπορίας, από το στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Νάπολι της Ιταλίας, καθότι οι περισσότεροι των νατοϊκών επιτελών είναι σφόδρα τουρκόφιλοι και τουρκολάγνοι τενεκέδες.

Εκείνο που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, όπως μας λέγει ο πλωτάρχης και το αποδεικνύει είναι ότι ένα και μόνο ελληνικό υποβρύχιο με πλήρες πολεμικό φορτίο 13-14 τορπιλών κ.λ.π. θα μπορούσε να αποτρέψει την απόβαση των Τουρκικών στρατευμάτων στη Κύπρο την αποφράδα εκείνη ημέρα. Ενα και μόνο υποβρύχιο θα ήταν αρκετό! Και με το γνωστό γεγονός ότι οι Τούρκοι βύθισαν  από μόνοι τους ύστερα από λάθος ένα δικό τους αντιτορπιλικό και κατέστρεψαν ένα δεύτερο καταλαβαίνουμε ότι αυτό το ένα Ελληνικό υποβρύχιο αν άδειαζε τις τορπίλες του, θα γινόταν τα ανοιχτά της Κυρήνειας ο υγρός τάφος της αποβατικής δύναμης της Τουρκίας.

Από τον χάρτη πορείας των υποβρυχίων, πρέπει ιδιαίτερα να υπογραμμισθεί ότι η ηγεσία της Χούντας για να είναι πιο αληθοφανής προς τους Τούρκους, τους Αμερικανούς και τους Νατοϊκούς φίλους τους, ότι δεν θα τορπιλίσουν τις Τουρκικές δυνάμεις (αποβίβασης), κρατούσαν στην επιφάνεια τα υποβρύχια για μέρες, επτά λεπτά από τα πλησιέστερα Τουρκικά πολεμικά αεροδρόμια, του Ντάλαμαν και του Εσκί Σεχίρ σημεία Α και Β:

στο συνημμένο χάρτη αντί να τα στείλουν οι μισέλληνες

και υποχήρεια των ξένων συμφερόντων, τα στρατηγικά αυτά όπλα, ανοιχτά της Κυρήνειας και να διαλύσουν τους γενναίους του Αττίλα που έκαναν επιθέσεις κατά κύματα στη Κύπρο. Λόγω του ότι τα υποβρύχια ήταν στην επιφάνεια, εξέθεσαν σε μεγάλο κίνδυνο τα πληρώματα και τα ίδια τα υποβρύχια, καθότι όντας στην επιφάνεια εύκολα μπορούσαν να γίνουν στόχος της Τουρκικής Αεροπορίας από τα δύο προαναφερθέντα αεροδρόμια. Βέβαια ο Άξιος, γενναίος και έντιμος αυτός αξιωματικός, αφού έκανε τις αναφορές του για τα διαδραματιζόμενα στα ναυπηγεία του Κιέλου, και δεν δέχτηκε τα εκατομμύρια δολάρια που του πρόσφερε το ναυπηγείο για να εξασφαλίσει την σιωπή του, ανακλήθηκε από την υπηρεσία του, διώχθηκε, φυλακίστηκε και αποτάχθηκε από το πολεμικό Ναυτικό. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Εκείνο που έχει μεγάλη σημασία είναι ότι με την μεγάλη αυτή προδοσία και καταστροφή, την μεγαλύτερη μετά το 1922 είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί το 38% της Κύπρου, να σκοτωθούν τουλάχιστον 15.000 Ελληνοκύπριοι στρατιώτες,αξιωματικοί και άμαχοι (οι περισσότεροι εν ψυχρώ από τα στρατεύματα εισβολής και κατοχής) χωρίς να δώσουν ποτέ σε κανένα λόγο. 1700 επίσης Ελληνοκύπριοι να αγνοούνται, με το πιθανότερο να έχουν εκτελεσθεί, ή να έχουν γίνει πειραματόζωα σε πειράματα χημικού ή βιολογικού πολέμου των Τουρκικών ανώμαλων εγκληματικών εγκεφάλων, που συνεργάζονται πάντα με την Γερμανία,σε οποιοδήποτε βρώμικο ανθελληνικό παιχνίδι στην περιοχή. Να προφυγεύσουν  200.000 και πλέον κάτοικοι της Β. Κύπρου από τις εστίες τους. Να είναι υποδουλωμένοι και μέχρι πότε τουλάχιστον 10.000 κάτοικοι της Καρπασίας. Να έχει καταστραφεί σε μεγάλο βαθμό η οικονομία της Κύπρου και κατ¨επέκταση της Ελλάδος.Ως και η πολιτιστική κληρονομιά. Και το κυριότερο: Να έχει υποστεί οδυνηρότατο και δυσβάστακτο πλήγμα η Ελληνική συνείδηση και υπερηφάνεια του λαού στην Κύπρο και την Ελλάδα, με προεξάρχουσες τις ένοπλες δυνάμεις.Επίσης η μη αποκάλυψη της αλήθειας σε όλες τις λεπτομέρειες για τα διαδραματιζόνα τότε στην Κύπρο, μπορεί να φωλιάσει στις ψυχές των Ελλήνων η κάθε είδους αμφιβολία. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο συναίσθημα και μπορεί να τινάξει στον αέρα τα θεμέλια της εθνικής συνείδησης και αγωνιστικότητας που χρειάζονται οι Έλληνες σε παρόμοιες ή και χειρότερες καταστάσεις που μπορούν να συμβούν στο μέλλον και που κανείς σήμερα δεν μπορεί να αποκλείσει λαμβάνοντας υπόψη τον υπεροξοπλισμό της Τουρκίας, τον μεγαλοϊδεατισμό και της ασυλίας που έχει σήμερα η χώρα αυτή να επεμβαίνει στρατιωτικά σε κάθε γειτονική χώρα,να αρπάζει, να σκοτώνει, παίζοντας συνήθως το παιχνίδι των μεγάλων υπερδυνάμεων. Είναι γεγονός ότι ο Υπουργός Αμύνης της μεταπολίτευσης διέταξε με εγκύκλιό του τότε, σε όσους αξιωματικούς είχαν εμμέσως ή αμέσως εμπλακεί στα γεγονότα της Κύπρου, να καταστρέψουν και να κάψουν με δική τους ευθύνη κάθε έγγραφο ή έκθεση που σχετίζεται με το γεγονός αυτό και μάλιστα με ποινική δίωξη σε όσους συμβάλλουν στη διαρροή τους σε τρίτους. Για πιο λόγο έγινε αυτή η συγκάλυψη και με την εντολή τίνος; Εδώ ο ιστορικός έχει το λόγο και πιστεύω ότι θα είναι πολύ αυστηρός.

Έτσι μετά την αεροπορία και τα 20 Fandom F4Ε που δεν εστάλησαν στην μαρτυρική Κύπρο και περίμεναν υπομονετικά στην Κρήτη, έχουμε και τα υποβρύχια, ένα κατ¨εξοχή στρατηγικό και αποτελεσματικό όπλο σε περιπτώσεις αποβάσεων που κοιτούσαν απο τα περισκόπια τους Τούρκους να αποβιβάζονται ανενόχλητοι στην Κύπρο δεν επενέβησαν με τα γνωστά αποτελέσματα, λαμβάνοντας υπόψη τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούσαν στην μεγαλόνησο όπως: 1-Το προδοτικό  πραξικόπημα που είχε γίνει κατά του Μακαρίου στις 15 Ιουλίου 1974 και ο εμφύλιος σπαραγμός που ακολούθησε και που ήταν η αφορμή που περίμεναν οι Τούρκοι να πραγματοποιήσουν την απόβαση, που από πολύ καιρό είχαν προετοιμάσει. 2- Ο αδελφοκτόνος αλληλοσκοτωμός που έγινε μετά το πραξικόπημα μεταξύ Μακαριακών και Αντιμακαριακών, των εφεδρικών δυνάμεων του Μακαρίου και τμημάτων των καταδρομών που συνεχιζόταν ακόμη και κατά την ημέρα της απόβασης. Και είναι γεγονός ότι όσες φορές χωρίστηκε ο λαός επακολούθησε καταστροφή. (Στην άλωση είχαμε χωριστεί σε ενωτικούς και ανθενωτικούς, στην Μικρασιατική καταστροφή σε Βασιλικούς και Βενιζελικούς, στον εμφύλιο πόλεμο σε κομμουνιστές και Εθνικόφρονες και στην Κύπρο το 1974 σε Μακαριακούς και Αντιμακαριακούς). 3- Η μη λήψη κανενός ενισχυτικού αμυντικού μέτρου όπως: ναρκοθέτηση παραλιών πρόσβασης αποβατικών δυνάμεων κ.λ.π.για την αντιμετώπιση και αποτροπή της φανερής πλέον απειλής εισβολής των Τούρκων, ειδικά από τα ξένα μέσα ενημέρωσης και της t.v. της Τουρκίας κατά την αναχώρηση από την Μερσίνα, ήδη από την 19η Ιουλίου, έως την 20η Ιουλίου 1974.  4-Ούτε τα υφιστάμενα υπαρκτά αμυντικά σχέδια Αφροδίτη 1  και 2 δεν πρόφτασαν να εφαρμοσθούν στην Κύπρο. 5- Η αμυντική αποδυνάμωση της Κύπρου που είχε συντελεσθεί από τον χειμώνα του 1967 με την εγκληματική απόσυρση της Ελληνικής Μεραρχίας από την Κύπρο, που είχε δύναμη σώματος, ίσως και περισσότερο.Στη στρατιωτική πολιτική και τεχνική, όταν ο εχθρός σου διατάζει να αποσύρεις δυνάμεις από τα μέρη που κατέχεις, (όπως κάνουν και σήμερα οι Τούρκοι ζητώντας την αποστρατικοποίηση νησιών του Ανατολικού Αγαίου και κάποιες πολιτικές δυνάμεις και το ΕΛΙΑΜΕΠ ΤΟ συζητούν),εσύ τις διπλασιάζεις, ή τις τριπλασιάζεις. Πράγματα που δεν έγιναν, γιατί εμπιστευθήκαμε για μία ακόμη φορά τους ξένους και δη τους συμμάχους και βγάλαμε τα μάτια μας μόνοι.

Από τ¨ανωτέρω ένα είναι γεγονός, ότι αν δεν καταλάβουμε το παιχνίδι που παίζεται σε βάρος του Ελληνικού λαού χαθήκαμε. Το πραγματικό ξήλωμα του Ελληνισμού είχε προετοιμασθεί άριστα πολύ πριν την παρέμβαση των συνταγματαρχών. Στην προκειμένη περίπτωση της Κύπρου η μητέρα πατρίδα έπαιξε προδοτικό ρόλο με τη αναγνώριση της Τουρκίας ως εγγυήτριας δύναμης της ανεξαρτησίας της Κύπρου με τις συμφωνίες Ζυρίχης και Λονδίνου το 1959 και ουσιαστικά το νησί είχε ήδη διχοτομηθεί πριν γίνουν οι δύο επελάσεις της Τουρκίας, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο 1974.

Έτσι μετά την μεταπολίτευση του Καραμανλή, εφθάσαμε στην μεταπολίτευση του Αντρέα.<< Το ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο>> και το <<Έξω οι βάσεις του θανάτου>>αλλά και ο έντονος αντιευρωπαϊσμός του, καταντήσαμε να γίνουμε θιασώτες της Ε.Ε.και των Αμερικανών. Ένας όντως χαρισματικός ηγέτης, που έδωσε τόσες πολλές ελευθερίες στον Ελληνικό λαό, εξίσωσε και ξεσάλωσε τις Ελληνίδες που έγιναν όλες οικονομικά ανεξάρτητες και όμορφες, με συνέπεια την αύξηση των διαζυγίων και της υπογεννητικότητας αν και ανέβασε το βιοτικό επίπεδο του λαού σε ψηλά για την εποχή επίπεδα, χρεώνοντας όπως δυσβάσταχτα την χώρα στους ξένους τραπεζικο-γλύφους. Μετά τον Ανδρέα ήρθε και ο Σημίτης, ο απόλυτα υποτεταγμένος στα Αμερικανοσιωνιστικά συμφέροντα και τους μάγκες του ροζέ οίκου των ΗΠΑ, που πάντα βλέπουν μονόφθαλμα προς Τουρκία μεριά, ήρθαν και τα Ίμια με τις σημαίες να τις παίρνουν οι άνεμοι, η παράδοση του αγωνιστή Οτσαλάν στους τουρκαλάδες που νύψαμε τας χείρας μας σαν Πόντιοι Πιλάτοι. Μια συνεχής μεταπολιτευτική  σκηνή, που κατάφερε να μετατρέψει την χώρα σε διεφθαρμένη, με την φορολογική ασυδοσία των μεγαλοφοροφυγάδων και την κομπίνα του χρηματιστηρίου. Βέβαια η Νέα Τάξη μέσω των εκπροσώπων της εδώ πάντα ζητούσε να τα βρούμε με την χώρα εγκληματία την Τουρκία, σε βάρος πάντα των δικών μας συμφερόντων. Έτσι βλέπουμε μια διαγραφή των γεγονότων της καταστροφής του 1922 και στην Κύπρο το 1974 με τις γνωστές τοποθετήσεις μερικών συνήθως υπόπτων πανεπιστημιακών και του ΕΛΙΑΜΕΠ και με χορούς και τραγούδια των επισήμων φορέων της πολιτείας να τα βρούμε γιαβάς- γιαβάς και win-win με τους αναξιόπιστους γείτονές μας, αλλάζοντας ακόμη και την ιστορία μας. Με όλα τα <καμώματα> των Ελλήνων πολιτικών κατορθώσαμε η Ελλάδα να είναι ήδη πεσμένη στο καναβάτσο και απλώς περιμένει να διαμελιστεί. Αλήθεια εκείνος ο σουλτάνος Ερντογκάν τι ετοιμάζει στη Κύπρο πάλι; Μήπως την εκχώρηση της Αμμοχώστου στο ψευδοκράτος της Β.Κύπρου, που πριν ένα χρόνο άρπαξε με τον Αττίλα 3; Που είναι ο ΟΗΕ; Που είναι η Ε.Ε;  Που είναι οι Μεγάλες Δυνάμεις; Που είναι η Ελλάδα; Είναι έτοιμη για μία θεαματική αντίδραση βομβαρδισμού των κατοχικών δυνάμεων, αν χρειασθεί; Όπως προχωρούμε ανοίγουμε συνέχεια κερκόπορτες. Το θέμα με την Αλβανία είναι γνωστό. Ενώ υποσχεθήκαμε πριν 15 χρόνια πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα, με κόστος όχι περισσότερα από 25 εκατομμύρια ευρώ, τελικά δεν τηρήσαμε τίποτα και φέραμε τους Τούρκους με βάσεις, εξοπλισμούς και έλεγχο των Ενόπλων Δυνάμεων της Αλβανίας, στα βορειοδυτικά σύνορά μας. Και με δεδομένη πάντα την περίεργη συμπεριφορά της Βουλγαρίας σε θέματα τόσο με τα Σκόπια (τα οποία από τα γεγονότα που ακολούθησαν μας κορόϊδεψαν, με την παραχώρηση στοιχείου εθνικής κυριαρχίας που αποτελεί τ¨όνομα της Μακεδονίας, άνοιξε την όρεξη των Τούρκων που από τότε πιέζουν και δεν σέβονται καμία συνθήκη), όσο και λαθρομεταναστών τώρα τελευταία και όχι μόνο. Ενώ είχαμε το νόμισμα μας και διοικούσαμε τον εαυτό μας, ήρθε ο Σημίτης με τα φιλαράκια της Goldman Sachs και φρόντισε να ρίξει και το τελευταίο οχυρό μας.  Την οικονομία. Την δραχμή. Έτσι από κράτος αυτόνομο και ελεύθερο, γίναμε ζητιάνοι δανείων και λοιπών βοηθημάτων. Είμαστε ουσιαστικά υποχείρια στα χέρια των εχθρών μας. Η παρέμβαση των διαλυτών της πατρίδας συνεχίστηκε με την ακύρωση του αγωγού Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη που είχε συμφωνηθεί με την τότε πατριωτική κυβέρνηση και τους Ρώσους, όπως και το veto για τα Σκόπια, με την καταστροφή των παραδοσιακών φίλων μας, οι οποίοι τότε ενώ προσπάθησαν να μας δανείσουν χωρίς τους καταστροφικούς όρους για την Ελλάδα όταν κινδύνευε η οικονομία με χρεοκοπία, μας απαγορεύτηκε από τους συνήθως ύποπτους της Ε.Ε.και ειδικά τη Γερμανία, η οποία και την στιγμή αυτή παίζει το ρόλο του διεθνή υποκριτή. Ενώ πρωτοστατεί στις κυρώσεις των χωρών μελών της Ε.Ε, εναντίον της Ρωσίας(με τα Ελληνικά φρούτα να μην μπορούν να προωθηθούν στη Ρωσική αγορά), την ίδια στιγμή παραβαίνει το εμπάργκο εναντίον της Ρωσίας με τον αγωγό North stream 2 και την αγορά φθηνού αερίου για την βιομηχανίας της από την Ρωσία(πολιτική δύο μέτρα και δύο σταθμά). Καθότι τότε και οι Κινέζοι και οι Άραβες μας ζήτησαν να αγοράσουν το μισό χρέος. Τα τσιράκια του Μπούς το απέρριψαν για να έρθουν τα μνημόνια, γιατί ανήκουμε στη Δύση και όχι στην Ελλάδα και το χρέος να έχει πλέον ξεφύγει φτάνοντας τα 400 δις, ή 238% του ΑΕΠ που ακόμη και το 2100 δεν θα έχουμε ξεχρεώσει,αναμένοντας νέα μνημόνια με νέα χρεολύσια.

Καημένη Ελλάδα!

Όπως έλεγε και ο ποιητής Κωστής Παλαμάς: << Εδώ στη χώρα αυτή είναι οι πηγές οι αθόλωτες της Σκέψης, εδώ φέγγουν οι ασυνέφιαστοι ουρανοί της Τέχνης, εδώ δίδαξαν οι δάσκαλοι της Αλήθειας και της ακέραιας Ομορφιάς, εδώ μεγάλωσαν οι φιλόσοφοι της Ιδέας και της Αρετής, εδώ γεννήθηκε η Σοφία κι ο Λόγος κι ο Ρυθμός! Που είναι τώρα, τι απέγιναν; Πολιτικοί άνδρες που ως χθες σήκωναν το λάβαρο της κοινωνικής δικαιοσύνης και της σύγκρουσης με το κατεστημένο, σαν απαλλοτριωμένα ερείπια γονατίζουν και προσκυνούν τους ισχυρούς της διαπλοκής, εγχώριους και διεθνείς. Τα ιστορικά λόγια του επίσης αρχαίου παππού μας Ισοκράτη πόσο μας εγγίζουν: <<Καλώς πολιτεύεσθαι, σοφρόνως ζειν, το δίκαιον πράττειν, αμύνεσθαι τοις  πολεμίοις>>. Πιστεύω πως είναι ώρα να συλλογιστούμε και ως πολίτες και ως λαός συνολικά και να πορευτούμε εμπρός αληθινοί. Να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας, δεν είμαστε ένα άχυρο στο αλώνι, αλλά ένας σπόρος για το χωράφι.

Είμαστε ένας λαός με μεγάλο πνευματικό υπόβαθρο. Έχουμε πρωτεύσει πανευρωπαϊκά σε πολλά επιστημονικά φόρουμ,αλλά οι εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις κλίνουν γόνυ υποτέλειας στη Δύση εφαρμόζοντας κάθε

φορά εξωτερική πολιτική του ποδιού, που κάνουν την Ελλάδα να τρέχει ασθμαίνοντας για να προλάβει γεγονότα και αποφάσεις έναντι της Τουρκίας.

Μιας Τουρκίας που μετά την εισβολή στην Κύπρο και το εμπάργκο όπλων που της επιβλήθηκε από τις ΗΠΑ και εν μέρει από την Ευρώπη αποφάσισε και ενθάρρυνε τόσο η πολιτική ηγεσία υπό τον Τουργκούτ Οζάλ, όσο και η στρατιωτική από την δεκαετία του 1980, την παραγωγή αρχικά εξαρτημάτων όπλων και στη συνέχεια εξελιγμένων πυρομαχικών. Επίσης η παραγωγή τεθωρακισμένων οχημάτων ήταν τόσο επιτυχημένη που άρχισαν και οι εξαγωγές. Ο κύκλος μάλιστα εργασιών της αεροδιαστημικής και αμυντικής βιομηχανίας τώρα τελευταία στην Τουρκία έχει αυξηθεί πάνω από δέκα φορές. Η Τουρκία σχεδιάζει και κατασκευάζει εξελιγμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, μέχρι και ελικοπτεροφόρα πολεμικά πλοία. Στις αρχές της δεκαετίας του 1980 η εθνική παραγωγή κάλυπτε μόνο το 30-35% των αναγκών του τουρκικού στρατού, ενώ τώρα έχει ξεπεράσει το 70%. Η αξία του αμυντικού εξοπλισμού της Τουρκίας ήταν περίπου 5 δις δολάρια πριν είκοσι χρόνια, ενώ σήμερα έχει φτάσει τα 70 δις δολάρια και μάλιστα όλη η δραστηριότητα αυτή εντός των συνόρων της χώρας. Ήδη απασχολεί με τα εξοπλιστικά προγράμματα ένα εκατομμύριο και πλέον εργαζομένους και οι εξαγωγές ξεπερνούν τα 3 δις δολάρια. Αν συνεχισθεί η ανάπτυξη της πολεμικής βιομηχανίας της με αυτούς τους φρενήρεις ρυθμούς είναι βέβαιο βοηθούντος και του πληθυσμού της και της σωβινιστικής αναθεωρητικής της πολιτικής, ότι σε δέκα είκοσι χρόνια θα είναι μια υπερδύναμη (Οθωμανική Αυτοκρατορία) με όλα τα επακόλουθα για την ύπαρξη μας ως Έλληνες και Ελλάδα.

Από τ΄ανωτέρω πολλά σοβαρά ζητήματα συνάγονται, όπως: Η απερισκεψία των μεγάλων δυνάμεων, Άγγλων, Γάλλων και Ιταλών, κατά τον 1ο Παγκόσμιο πόλεμο με ηττημένους όντες Γερμανούς και Τούρκους, να κρατήσουν τους Μογγόλους στα μέρη μας, διώχνοντας μάλιστα τους προαιώνιους κατοίκους Έλληνες από την Μ. Ασία και αναγεννώντας από τις στάχτες τους εγκληματίες της σημερινής Τουρκίας το 1923 κάνοντας τους πάλι κράτος και προδίδοντας τους συμμάχους τους Έλληνες, για να μη χάσει η <<Βενετιά βελόνι>> και να στερηθεί ο Ευρωπαϊκός πολιτισμός τους βάρβαρους, αιμοβόρους και απολίτιστους Τούρκους. Δεν έκαναν τον κόπο να σκεφτούν οι μεγάλοι τότε το μέγεθος του κινδύνου που εγκυμονούσε η αναγέννηση ενός βρυκόλακα από τη στάχτη του. Νόμιζαν οι αμνήμονες τότε σύμμαχοί μας ότι τα δόντια του βρυκόλακα είναι μόνο για τους άλλους. Ήδη οι Γάλλοι έλαβαν το πρώτο δείγμα των προθέσεων του βρυκόλακα αποκαλόντας ο <<Σουλτάνος>> τον Γάλλο πρόεδρο σχιζοφρενή και απειλόντας την Ευρώπη με την πλημμυρίδα των λαθρομεταναστών και τους Τζιχαντιστές. Και βέβαια οι βρυκόλακες δεν έχουν συναισθήματα και δεν διατηρούν αναμνήσεις ευγνωμοσύνης σε όσους τους αναγέννησαν από την στάχτη. Καιρός είναι να κοιταχτούμε στο καθρέφτη της εθνικής αυτογνωσίας, να αφήσουμε τα πολλά και παχιά λόγια και να διερωτηθούμε γιατί η Τουρκία από το 1964 ζητάει: 1- Την αποστρατικοποίηση των νήσων του Αν. Αιγαίου, ενώ προκλητικά συντηρεί την 4η Στρατιά του Αιγαίου; 2- Γιατί αμφισβητεί την αρχή της μέσης γραμμής για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδος του Αιγαίου από το 1973;   3- Γιατί απειλή για τη μη άσκηση του δικαιώματος της επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης από τα έξι στα δώδεκα ναυτ. μίλια από το 1974; 4- Γιατί το 1995 ψήφισε η Τουρκική Εθνοσυνέλευση το casus belli;

5- Γιατί απειλεί για τη μείωση του εύρους του εναερίου χώρου από τα 10 ν.μ. στα 6 ν.μ. ήδη από το 1975; 6- Γιατί αμφισβητεί τα όρια SAR ζώνης έρευνας και διάσωσης από το 1980; 7- Γιατί επιμένουν στη διατήρηση των no ships, no troops, no flags για τα Ελληνικά νησιά Ίμια από το 1996; Γιατί αμφισβητούν την συνθήκη της Λωζάνης από το 2017; 8- Γιατί δεν αναγνωρίζουν την υφαλοκρηπίδα ΑΟΖ στο σύμπλεγμα της Μεγίστης (Καστελορίζου) που επεκτάθηκε στη Ρόδο, Κάρπαθο, Κάσο, Κρήτη και αφορά όλους τους νήσους, νησίδες, βράχους και βασίστηκε το Τουρκολυβικό μνημόνιο το 2019; 9- Γιατί στη περιοχή αυτή επί 4,5 μήνες διεξήγαγε σεισμογραφικές έρευνες το ORYC REIS; 10- Γιατί έχουμε αμφισβήτηση της οριοθέτησης των συνόρων στον Έβρο από το 2020, που έγινε βάσει του πρωτοκόλλου το 1926; 11- Είχε από το 2014 αποκαλυφθεί σχέδιο εισβολής στην χώρα μας, που ο ίδιος ο Τράμπ πρόεδρος των ΗΠΑ, είχε μιλήσει για κάποιο μίνι πόλεμο μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας; Στα ερωτήματα αυτά ένα είναι γεγονός που η Τουρκία ποντάρει: Η ατολμία και η φοβικότητα των πολιτικών ηγεσιών μας, που βάζουν σε προτεραιότητα τη νομή της εξουσίας και όχι την υπεράσπιση των εθνικών δικαίων. Η Τουρκία γνωρίζει πολύ καλά ότι η Ελλάδα διαθέτει και τα όπλα και το προσωπικό, ειδικά του Πολεμικού Ναυτικού και της Αεροπορίας, που της επιφυλάσσουν οδυνηρές εκπλήξεις σε περίπτωση που προβούν στο απονενοημένο βήμα και εμπλακεί σε επιθετικές κινήσεις εναντίον μας.

Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση ως κύριοι της πολιτικής σκηνής, πρέπει κάποτε να καταλάβουν ότι η χώρα πορεύεται ανοχύρωτη. Η ανεργία των νέων μας που φθάνει ήδη 40% με αποτέλεσμα 500.000 νέοι ως επί το πλείστον επιστήμονες να έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό, η φτωχοποίηση του πληθυσμού από τα μνημόνια και τους περιορισμούς από τον φονικό<<περίεργο>>ιό, (που με τα μαγνητικά εμβόλια οι άνθρωποι θα μετατραπούν σε ζόμπι θα επιφέρει αμέτρητους θανάτους, αυτοάνοσα νοσήματα και άγνωστες αρρώστιες από τις παρενέργειες και τις μεταλλάξεις). Έχουν επιβάλλει μία άνευ προηγουμένου(δικτατορία), καταστρέφοντας την οικονομία και την κοινωνική συνοχή φτωχοποιώντας απόλυτα τον λαό, η ανασφάλεια, η πολιτική αναξιοπιστία, η διαφθορά, η διαπλοκή, η πλημμελής απόδοση της δικαιοσύνης και το προσφυγικό με την Ε.Ε. πάντα ως θεατής να μην υποστηρίζει αποτελεσματικά τα μέλη της, κάνει την κατάσταση εκρηκτική και απαισιόδοξη. Φίλοι πολιτικοί πρέπει να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων. Μην σπαταλάτε άλλο χρόνο,<< οι καιροί ου μενετοί>>. Υπάρχει ένα κοινωνικό μείγμα με καθημαγμένους Έλληνες πολίτες, εγκλωβισμένους πρόσφυγες και οικονομικούς παράνομους μετανάστες, πως θα αντιδράσει; Μήπως με την καθοδήγηση ακραίων στοιχείων πάμε σε καταστάσεις μη ελέγξιμες, ή μη αναστρέψιμες και φθάσουμε στο σημείο: <<ο σώζων εαυτόν σωθήτω;>>Τι ωραία μας τα λέγει ο αρχαίος παππούς μας ρήτορας Ισοκράτης (436-338 π.χ.)<<Η δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται, διότι κατηχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητος, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία>>.Τώρα τελευταία γίνεται μια προσπάθεια στην εξωτερική πολιτική να προσεγγίσουμε παραδοσιακούς φίλους συνάπτοντας συμμαχίες και σύμφωνα συνεργασίας, με έξυπνη πολυδιάστατη πολιτική. Και αυτό πιστώνεται στην Ελληνική Κυβέρνηση και στον Υπουργό Εξωτερικών κ. Δένδια, παρά τις αντιρρήσεις των τουρκολάγνων φίλων  μας στην Ευρώπη και ειδικά των Γερμανών, του ΝΑΤΟ και τον Αμερικανών που βλέπουν αλλήθωρα πάντα προς Τουρκία. Το άριστο βέβαια θα ήταν να υπογραφεί και μία ρήτρα αμυντικής στρατιωτικής συνδρομής με την Γαλλία,την μόνη δύναμη που μπορεί να μας παράσχει βοήθεια σε περίπτωση πολεμικής εμπλοκής στο Αιγαίο ή την Κύπρο με την Τουρκία, καθότι τώρα τελευταία πληθαίνουν οι δηλώσεις ανιστόρητων Τούρκων επισήμων(με το φωνάζει ο κλέφτης, (η Τουρκία) που κατέχει από τον 13ο αιώνα τα πατρογονικά και ιερά χώματα της Μ. Ασίας, για να φοβηθεί ο νοικοκύρης(η Ελλάδα),που τα κατείχε από 2.500 χρόνια, σύμφωνα με την αρχαιολογία και την ιστορία.

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΕΛΔΥΚ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΤΟ 1974 ΚΑΙ Η

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΑΙ Ο ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΩΝ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΕΘΝΗ

ΚΑΝΟΝΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Όταν σύμπας ο Ελληνισμός γιόρταζε την μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, το Δεκαπενταύγουστο ή Πάσχα του καλοκαιριού,την Παναγία μας, κάποιοι

Έλληνες  γίγαντες τότε, το τριήμερο 14,15 και 16 Αυγούστου 1974 μείνανε στη θέση τους για να υπερασπίσουν το στρατόπεδό τους, την στολή τους, τη σημαία τους και την αιώνια δόξα της πατρίδας τους.Την Κύπρο. Την Ελλάδα. Και έγιναν ολοκαύτωμα, για να συναντήσουν εκεί ψηλά και όλους τους άλλους γενναίους που τρεις χιλιάδες χρόνια τώρα πολεμούν και πίπτουν για τα ύψιστα ιδανικά της πίστεως, της ελευθερίας και της τιμής.

Ήταν το τελευταίο οχυρό που ήθελαν να καταλάβουν πάσει θυσία οι λυσσασμένοι 6.900 πολυπληθείς γενναίοι του Αττίλα.Έτσι εναντίον τον 318 περίπου υπερασπιστών του στρατοπέδου από την 14η Αυγούστου που άρχισε η επίθεση της Τουρκικής αεροπορίας κατά κύματα των 10 αεροσκαφών F104 κάθε φορά να αδειάζουν κάθε είδους βόμβες και ειδικά τις απαγορευμένες Ναπάλμ μέσα και πάνω στο στρατόπεδο. Επίσης το πυροβολικό τους και τα όπλα καμπύλης τροχιάς ανέσκαπταν τη γη και ισοπέδωναν ότι είχε απομείνει όρθιο από την αεροπορία. Οι πρώτες επιθέσεις του τουρκικού πεζικού και των ειδικών δυνάμεων βοηθούμενοι από πλήθος αρμάτων Μ47 καί Μ48, ως και ερπιστριοφόρων Μ113 αποκρούονται  απο τα εύστοχα πυρά των Ελλήνων αντιαρματιστών, των πολυβόλων και των τυφεκιοφόρων. Υπάρχουν πλήθος περιγραφών απο επιζήσαντες ηρωικούς στρατιώτες και αξιωματικούς,ως και Άγγλο πολεμικό ανταποκριτή. Δεκάδες οι Τούρκοι νεκροί στις πρώτες επιθέσεις, με την ΕΛΔΥΚ την πρώτη ημέρα να έχει μόνο δύο τραυματίες. Ήδη όμως από το απόγευμα της 14ης Αυγούστου εκατοντάδες Τούρκοι αφιονισμένοι από τα ναρκωτικά

και τα χασίσια, εφορμούν εναντίον του Λόχου

Διοίκησης, με το σκοτάδι να έχει καλύψει τα πάντα από τις πολλές εκρήξεις,την αφόρητη ζέστη  των 42οC τις κομματιασμένες και καμένες σάρκες από τις βόμβες Ναπάλμ . Οι άνδρες της ΕΛΔΥΚ πολεμούν γενναία εξερχόμενοι μέσα από τα ορύγματα με τα πολυβόλα και τα τυφέκια στα χέρια. Δύο πολυβολητές απλοί στρατιώτες έτρεψαν τους 200 επιτιθέμενους Τούρκους σε άτακτο φυγή αφήνοντας γύρω από τα ορύγματα πολλούς νεκρούς.

Ξημέρωνε την Παναγίας το δεκαπενταύγουστο.

Οι Τούρκοι συνέλεξαν τους νεκρούς τους. Τρόμος, προβληματισμός και κατήφεια είχε καταλάβει τους γενναίους του Αττίλα, από την δυσοσμία των πτωμάτων και την αντίσταση των γενναίων που δεν περίμεναν. Ένα κακό προαίσθημα είχε καταλάβει τους Ελδυκάριους. Απεγνωσμένα οι αξιωματικοί ζητούσαν βοήθεια που δεν ερχόταν από πουθενά. Η πατρίδα τους είχε προδώσει με την φράση: <<Η Κύπρος κείται μακριά>>για να στείλουν τα 20 φάντομ που περίμεναν εντολές στη Κρήτη. Καμία κίνηση. Πλήρης σιγή. Ξαφνικά περί την 10.30 π.μ δεκάδες τουρκικά άρματα και το πυροβολικό τους πλησίαζαν και άρχισαν να ξερνούν φωτιά και θάνατο. Αυτό συνεχίσθηκε όλη την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου. Αν και υπήρχε εκεχειρία, οι Τούρκοι σύμμαχοί μας δεν σεβάσθηκαν απολύτως τίποτα και την 16η πρωί-πρωί ξημέρωσε η αποφράδα ημέρα. Τουρκικά αεροπλάνα, εκατοντάδες άρματα, πυροβολικό και όλμοι άρχισαν από το πρωί να βάλουν αδιακρίτως κατά των Ελδυκάριων του 4ου λόχου και του λόχου διοικήσεως. Το Ελληνικό πυροβολικό της187 Μ.Π.(μοίρας πυροβολικού) άρχισε να βάλλει κομματιάζοντας αρκετά άρματα μάχης. Και ενώ από το απλό γραφειά, τον οδηγό, τον καψηματσί, τον μάγειρα, όλοι αμύνοντο του πατρώου εδάφους, η 187 Μ.Π. σταμάτησε τα πυρά,άγνωστο γιατί(πληροφορίες αναφέρουν ότι πήρε εντολή από το ΓΕΕΦ).  Αποτέλεσμα τρία μηχανοκίνητα τουρκικά τάγματα με ξεκούραστους καταδρομείς και νέες εφεδρείες υπερφαλάγγισαν τους αμυνόμενους, όπως έγινε και το 1922 στο μέτωπο του Ζαγγαρίου στην Μ.Ασία και επετέθησαν από διάφορες κατευθύνσεις στο κέντρο της ΕΛΔΥΚ. Το τι έγινε: <<κόλαση του Δάντη>>. Όλοι πλέον εμάχοντο με την ξιφολόγχη και τις χειροβομβίδες στα χέρια σώμα με σώμα. Τα άρματα λιώνουν ότι κινείται! Τούρκους και Έλληνες μαζί! Η ζέστη αφόρητη.Τα ΠΑΟ(πυροβόλα άνευ οπισθοδρόμησης) και τα Μπαζούκας των ηρωϊκών Ελλήνων μαχητών έχουν πλέον τον λόγο, ανατινάζοντας πλήθος Τουρκικών αρμάτων με τα εύστοχα πυρά τους.

Τα αεροσκάφη ανενόχλητα με Ναπάλμ  και ρουκέτες επίσης χτυπούν την Ελληνοτουρκική πλέον μάζα αδιάκριτα! Το πρώτο κύμα των Τούρκων στρατιωτών έχει σχεδόν εξολοθρευτεί. Ακολουθούν και άλλα κύματα πάλι και πάλι. Δεν αρκούν τα λίγα ΠΑΟ,μπαζούκας και τα πολυβόλα που έχουν πάρει φωτιά. Τα πυρομαχικά τελειώνουν. Ολόκληρο το στρατόπεδο κυκλώνεται ολοκληρωτικά, από την τουρκική πλημμυρίδα των 6900 αντρών, αναλογία 1 προς 22. Μέχρι τις έξι το απόγευμα συνεχίζονταν αμείωτη η μάχη με δεκάδες νεκρούς ένθεν και ένθεν. Τουλάχιστον τα ⅔ των ανδρών του Ελληνικού στρατοπέδου της ΕΛΔΥΚ φέρονται ως φονευμένοι ή αγνοούμενοι. Ο Ταγματάρχης Δελλής αφού είδε ότι δεν υπάρχει λόγος συνέχισης της μάχης μαζί με τον μακαρίτη πλέον υποδιοικητή Δ. Σταυρουλόπουλο (απεβίωσε πριν ένα χρόνο) και με όσους άντρες είχαν απομείνει περίπου το ⅓ των αρχικών δυνάμεων διατάζει την συντεταγμένη απαγκίστρωση διαβλέποντας το επερχόμενο ολοκαύτωμα. Μια νέα έξοδος του Μεσολογγίου είναι πραγματικότητα, με τα φονικά πυρά των Τούρκων να θερίζουν από πίσω τους λεβέντες μας. Οι κραυγές των αξιωματικών,<< ούτε βήμα πίσω>>, <<αδέλφια επάνω τους>>, όπως και τα ονόματα των αξιωματικών:

Σταυριανάκος,Κέντρας,Παπαλάμπρου, Σταμπουλή και λοιπών όπως και των στρατιωτών:

Κουτρούλης,Κρατημένος, Βάσιος, Σιμίτας, Λούρμπας, Μπικάκης(απεβίωσε πριν λίγα χρόνια σε αυτ/τικό δυστύχημα) και δεκάδων άλλων γενναίων πολεμιστών που πολέμησαν ως ήρωες, όπως και οι πατεράδες τους το 1940, χωρίς φόβο εναντίων των 6900 Τούρκων  με το αίμα τους και πολλοί με την αυτοθυσία τους έγραψαν ιστορία και ο αγώνας τους θα μείνει για πάντα χαραγμένος στην μνήμη όσων επέζησαν. Επίσης  θα πρέπει αυτός ο γενναίος αγώνας υπέρ της πίστεως και της ελευθερίας που παραμένει άγνωστος στους περισσότερους σημερινούς Έλληνες, να διδάσκεται στους νέους των  δημοτικών  σχολείων, των γυμνασίων, των λυκείων και των πανεπιστημίων. Αυτοί ήταν οι Έλληνες κι αυτούς δεν τους νίκησαν ποτέ οι

Τούρκοι. Αυτοί οι γενναίοι άνδρες, έμειναν εκεί να πολεμήσουν και να πέσουν <<τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι>>και απέδειξαν ότι το DNA της Φυλής μας κυλάει μέσα στο αίμα μας, απαράλλαχτο τουλάχιστον 3.000 χρόνια τώρα. Περιττό να αναφέρουμε ότι κατά παράβαση κάθε διεθνούς συνθήκης, ή συμμαχικής αλληλεγγύης όπως την πιστεύουν οι βάρβαροι Τούρκοι, οι Ευρωπαίοι Τουρκολάγνοι με προεξάρχοντες τους επίσης συμμάχους  μας Γερμανούς που οι Τούρκοι είναι το μακρύ χέρι τους και κάποιοι ελάχιστοι δήθεν έλληνες. Οι Τούρκοι μετά το πέρας της Πύρρειου νίκης τους στην ΕΛΔΥΚ αποκεφάλισαν όλους τους τραυματίες και τους νεκρούς Έλληνες στρατιώτες και αξιωματικούς.  Επίσης σε πολλές μάχες που προηγήθηκαν μέχρι την κατάληψη του 38% της Μεγαλονήσου, εκτέλεσαν χωρίς λόγω και πέταξαν σε πηγάδια ή ομαδικούς τάφους πλήθος στρατιωτών ή απλών πολιτών διαφόρων ηλικιών αιχμαλώτων που βρήκαν στο πέρασμά τους, ως αιχμαλώτους, ή εγκλωβισμένους. Εκατοντάδες νεκρούς σε παρακείμενη λεωφόρο αφού τους εκτέλεσαν, έφτιαξαν δρόμο ασφαλτοστρωμένο από πάνω για να χαθούν οριστικά τα ίχνη τους. Αυτοί οι νεοβρυκόλακες σύμμαχοί μας που τόσο πολύ θέλουν να φτιάξουν την <<Γαλάζια πατρίδα>>δεν χορταίνουν αίμα και καταστροφή όπου πατήσουν το πόδι τους και θύμισαν για μία ακόμη φορά την καταστροφή των Ψαρών και την σφαγή της Χίου κατά την επανάσταση του 1821. Οι νεοφανείς υπουργοί των εξωτερικών μας χορεύουν, το χορό του αίματος με τους αντίστοιχους εγκληματίες αιμοβόρους Τούρκους, ή συνάπτουν σύμφωνα φιλίας ερήμην του Ελληνικού λαού και τυμβωρυχούν με την συμπεριφορά τους, επάνω στα μνήματα των ηρωικών νεκρών παιδιών μας. Το παρακάτω δημοσιευμένο ένθετο είναι από την Τούρκικη εφημερίδα Χουριέτ και ονομάζεται Κin(Το Μίσος). Δημοσιεύθηκε τις ημέρες του πολέμου και της εισβολής στην Κύπρο το 1974 από τους βαρβάρους, βρυκόλακες συμμάχους μας Τούρκους και αφιερώνεται στους εκάστοτε Έλληνες υπουργούς των εξωτερικών που χόρευαν Ταρατατσούμ -Ταρατατσούμ με τους αντίστοιχους Τούρκους συναδέλφους τους στην Σμύρνη και την Αττάλεια  της Τουρκίας, για να εξημερώσουμε δήθεν το θηρίο, ως και σε όλους τους προοδευτικούς Τουρκόφιλους και Τουρκολάγνους έλληνες της πατρίδος μας:

<<Όσο υπάρχει ο πρόστυχος ο Έλληνας σ΄αυτό τον κόσμο δε βγαίνει μα τον Αλλάχ αυτό το μίσος από μέσα μου.

Σαν στέκομαι και τον κοιτάζω τον σκύλο δε βγαίνει μα το θεό αυτό το μίσος από μέσα μου,χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια δεν σβήνουν ένα μίσος. Εκδίκηση να πάρω είναι ο μοναδικός μου στόχος σαν αναμετρηθώ στης μάχης το πεδίο χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια να κλαδέψω σε μια μέρα (όπως έκαναν και κατά την κατάληψη του στρατοπέδου της ΕΛΔΥΚ) δε βγαίνει μα το θεό αυτό το μίσος από μέσα μου,χιλίων γκιαούρηδων  μα το θεό τα κεφάλια δεν σβήνουν ένα μίσος. Τα κεφάλια τριάντα χιλιάδων να πολτοποιούσα. Τα δόντια δέκα χιλιάδων με την τανάλια να έβγαζα, εκατό χιλιάδων τα πτώματα να σκορπούσα στις ρεματιές δε βγαίνει μα το θεό αυτό το μίσος από μέσα μου, χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια δεν σβήνουν ένα μίσος. Ο κόσμος όλος ξέρει πόσο ανώτερος είναι ο Τούρκος και πόση κακοήθεια φωλιάζει στο μυαλό του Έλληνα πέντε χιλιάδων τα πτώματα να έκαιγα στους κλιβάνους δε βγαίνει μα το θεό αυτό το μίσος από μέσα μου, χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια δεν σβήνουν ένα μίσος. Σαράντα χιλιάδες τους να σούβλιζα με την λόγχη μου, ογδόντα χιλιάδες τους να έστελνα στη κόλαση, εκατό χιλιάδες τους να κρεμούσα στο σκοινί δε βγαίνει μα το θεό αυτό το μίσος από μέσα μου, χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια δεν σβήνουν ένα μίσος!>>Έτσι όπως εμείς λέμε τον Εθνικό ύμνο, αυτοί με αυτό το ένθετο μίσους και μισαλλοδοξίας σπέρνουν στις καρδιές των νεοτούρκων κάθε μέρα στις στρατιωτικές σχολές τους: το μίσος, το έγκλημα, την φρίκη και την βαρβαρότητα. Ο παππούς μου πολεμιστής στη Μ. Ασία πάντα έλεγε: <<Αν έχεις Τούρκο φίλο κράτα και ένα ξύλο>>, << Όταν ο Τούρκος σου δίνει τα χέρι να μετράς τα δάχτυλά σου>>.κ.λ.π.Αλήθεια το ΝΑΤΟ τι λέει για το ανωτέρω ένθετο, τέθηκε ποτέ ως θέμα στις συνόδους των επιτελών μας με το ΝΑΤΟ και της πολιτικής εξουσίας; Θρασείς πάντα Τούρκοι με την ανοχή των συμμάχων και των δικών μας φοβικών συνδρόμων προέβησαν πριν ένα χρόνο στην κατάληψη της νεκρής πόλης Αμμοχώστου με τον Αττίλα 3 και γιαβάς-γιαβάς θα μας πάρουν και την υπόλοιπη ελεύθερη Κύπρο. Επιβάλλεται η αποστολή τουλάχιστον μιας βαρέως εξοπλισμένης μεραρχίας με δύναμη πυρός σώματος, το συντομότερο δυνατό με ότι πιο σύγχρονο υπάρχει και ειδικά χιλιάδων αντιαρματικών όπλων με αεροπορική και ναυτική κάλυψη. Καθότι οι Τούρκοι αθόρυβα κατασκευάζουν νέες βάσεις, μεταφέρουν νέα όπλα και ετοιμάζονται για νέες κατακτήσεις, επειδή άπραγοι τους ανεχόμαστε

47 χρόνια να εγκληματούν σε βάρος του Κυπριακού Ελληνισμού μεταφέροντας νέους εποίκους και τουρκοποιόντας τον πληθυσμό της Β.Μεγαλονήσου με την ανοχή του ΟΗΕ, των μεγάλων δυνάμεων και ειδικά της Γερμανίας, οι οποία επί 47 χρόνια εμπαίζει τον Ελληνικό Κυπριακό λαό και γενικά το Ελληνικό Έθνος με τον υπεροξοπλισμό της Τουρκίας( με την παράδοση έξι υπερσύγχρονων υποβρυχίων κλάσης 214 και όχι μόνο) και που πάντα εδώ και 100 χρόνια παραμένει το πιστό και μακρύ χέρι της Γερμανικής  πολιτικής στη περιοχή. Και το σημαντικότερο από όλα να προχωρήσει η Κυπριακή Δημοκρατία κατά τα πρότυπα του Ισραήλ στον υπεροξοπλισμό με ότι πιο σύγχρονο και αποτελεσματικότερο φονικό όπλο υπάρχει στη διεθνή αγορά, στην αύξηση της στρατιωτικής θητείας  και στην αθόρυβη μερική στράτευση και των γυναικών, με ότι αυτό απαιτείται και συνεπάγεται.

<<Τιμή και δόξα σ¨εκείνους όπου στην ζωή των ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες>>.

<<ΘΝΗΤΟΙ ΤΟΙΣ ΑΘΑΝΑΤΟΙΣ ΓΟΝΥ ΚΛΙΝΑΤΕ…>>

Ιούλιος 2021         Ιωάννης  Καλάκος.

Tags: slide
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (20/6/2026)
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (20/6/2026)

by admin
5 ώρες ago
Κωνσταντίνος Βαθιώτης: Ο ψηφιακά αφηνιασμένος Κυρ. Μητσοτάκης
Slider

Κωνσταντίνος Βαθιώτης: Ο ψηφιακά αφηνιασμένος Κυρ. Μητσοτάκης

by admin
8 ώρες ago
Ηλίας Καλλιώρας: Ιδού οι στοχευμένες κατανομές και διανομές των παρτίδων εμβολίων!
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Ηλίας Καλλιώρας: Ιδού οι στοχευμένες κατανομές και διανομές των παρτίδων εμβολίων!

by admin
8 ώρες ago
Ν.ΔΑΠΕΡΓΟΛΑΣ, ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΑ ΔΩΡΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΑ…ΑΝΤΙΔΩΡΑ
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Ν.ΔΑΠΕΡΓΟΛΑΣ, ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΑ ΔΩΡΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΑ…ΑΝΤΙΔΩΡΑ

by admin
15 ώρες ago
Next Post

Αποκάλυψη καταγγέλλει την παγκόσμια κατάχρηση του όπλου κατασκοπείας στον κυβερνοχώρο για την επιτήρηση κυβερνήσεων, πολιτικών, ακτιβιστών και δημοσιογράφων

«Πάγωσε» η Ελλάδα με την Κεραμέως: «Τα συζητάμε όλα» – Μόρφωση ΜΟΝΟ για εμβολιασμένους, vid

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr