• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 21 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Κίνδυνος «έκρηξης» στα Βαλκάνια – Μετά την εκχώρηση της Μακεδονίας αναγνωρίζουμε το Κόσοβο; – Ανάρτηση-«φωτιά» από Κοσοβάρο πολιτικό

8 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Θα ανοίξει ο Ασκός του Αιόλου στα Βαλκάνια; Η είδηση που προέρχεται από το Κόσοβο, μόνο ανησυχία προκαλεί. Η ανάρτηση Κοσοβάρου πολιτικού βάζει φωτιές. Σε post του αναφέρει πως η Ελλάδα θα αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο.

Προφανώς η συγκεκριμένη ανάρτηση δεν έγινε τυχαία. Ίσως κάτι γνωρίζει. Οι πιέσεις της Δύσης για αλλαγές συνόρων στα Βαλκάνια είναι συνεχώς αυξανόμενες και πηγάζουν από τα τεράστια γεωπολιτικά συμφέροντα που κρύβει η περιοχή. Η Αθήνα δεν πρέπει να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση.

Βέβαια θα πείτε εκχωρήσαμε την Μακεδονία μας. Αν δεχθούμε, ότι οποιαδήποτε περιοχή μιας χώρας μπορεί να ανεξαρτητοποιηθεί, επειδή το θέλει η πλειοψηφία της συγκεκριμένης περιοχής, τι θα συμβεί όταν δημιουργηθούν συνθήκες κατάλληλες και καταστούν πλειοψηφία οι μουσουλμάνοι στη Θράκη; 

Θα ζητήσουν αυτονομία, που οδηγεί σταδιακά σε ανεξαρτησία, με το επιχείρημα «εσείς είστε αυτοί που το δεχθήκατε στο Κόσοβο, γιατί σε μας το αρνείστε»;

Τι θα πούμε τότε; Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει η Ισπανία, η Κύπρος, η Ρωσία, η Σλοβακία και η Ρουμανία, που δεν αναγνώρισαν το Κοσσυφοπέδιο.

Η χώρα μας έχει υπογράψει συμφωνίες για το «αμετάβλητο των συνόρων” (από το 1972 στο Ελσίνκι), όμως οι ίδιοι αθετήσαμε την υπογραφή μας, αναγνωρίζοντας τα νέα κράτη της Βαλκανικής.

De facto ήδη αναγνωρίσαμε το Κοσσυφοπέδιο, αφού θεωρούμε έγκυρα τα διαβατήριά του και συζητούμε μαζί του σε υψηλό πολιτικό επίπεδο.

Περιμένουμε από την Αθήνα επίσημη τοποθέτηση. Εμείς απλά αναδημοσιεύουμε το εν λόγω άρθρο και θέτουμε τους προβληματισμούς μας.

Τι έρχεται λοιπόν στην περιοχή μας;

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από αλβανικό δημοσίευμα, η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες που θα προχωρήσουν σε αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου.

Η Ελληνική Δημοκρατία ή όπως είναι γνωστή ως Ελλάδα, φαίνεται ότι έχει αλλάξει τη στάση της έναντι του Κοσσυφοπεδίου και προετοιμάζεται να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

Αυτό άφησε να εννοηθεί ο Άρμεντ Ιμπραχίμι, μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος Κοσόβου- PDK και επικεφαλής της νεολαίας του κόμματος, ιδρυθέν από τον πρόεδρο του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι, σε ανάρτησή του στο Facebook.

Ο Ιμπραχίμι, σημειώνει στην ανάρτησή του:

«Θαυμάσια, η Ελλάδα θα αναγνωρίσει τη Δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου- την πιο συμπαθητική δημοκρατία στον κόσμο. Η Ελλάδα θα διδάξει για μια φορά ακόμη στα δημοκρατικά κράτη στην Ευρώπη (που δεν έχουν αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο) τι σημαίνει να είσαι ‘δημοκράτης’. Συγχαρητήρια.»

Το post Αλβανικου site:

Την ίδια στιγμή, η Τουρκία ξεκινάει μια διπλωματική καμπάνια για την αναγνώριση του Κοσόβου, με στόχο να αναγνωριστεί ως κράτος και από άλλες χώρες.

Η υπόσχεση αυτή δόθηκε από τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Κοσοβάρο ομόλογό του, Χασίμ Θάτσι, κατά τη συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της 73ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Ερντογάν υποσχέθηκε ότι η τουρκική διπλωματία θα ξεκινήσει μια εκστρατεία σε δύο επίπεδα. Πρώτον, η τουρκική διπλωματία θα προσπαθήσει να σπάσει την τάση απόσυρσης της αναγνώρισης ορισμένων χωρών που παραπαίουν και, δεύτερον, θα προσπαθήσει να πείσει άλλες χώρες να προωθήσουν την αναγνώρισή του Κοσσυφοπεδίου από την πλευρά τους.

Ο αριθμός των κρατών που έχουν ήδη αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο δεν έχει διευκρινιστεί επίσημα, καθώς ορισμένα μικρά μέλη των Ηνωμένων Εθνών απέσυραν την αναγνώρισή τους τα τελευταία δύο χρόνια.

Η Πρίστινα μιλά για 114 χώρες, αλλά στον κατάλογο που έχει υποβάλει υπάρχουν και τέσσερις χώρες που δεν έχουν καταθέσει επίσημη αναγνώριση ακόμα, καθώς και μερικές χώρες που έχουν αποσύρει την αναγνώρισή.

Από την άλλη πλευρά, το Βελιγράδι υποστηρίζει ότι οι χώρες που έχουν αναγνωρίσει την μονομερή διακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου δεν ξεπερνούν τα 108, ενώ – όπως εξήγγειλε το Σερβικό Υπουργείο Εξωτερικών – άλλες χώρες βρίσκονται επίσης σε διαδικασία ακύρωσης της αναγνώρισης μέχρι τα τέλη του 2018.

Στη συνάντησή του με τον Θάτσι, ο Ερντογάν, τάσσεται υπέρ περαιτέρω συνομιλιών μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας και υποσχέθηκε να χρησιμοποιήσει την επιρροή του στην πολιτική ηγεσία της Σερβίας για ομαλοποίηση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας σε νομικό επίπεδο μεταξύ της Σερβίας και του Κοσσυφοπεδίου.

Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα που συζητήθηκε κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης ήταν η ένταξη του Κοσσυφοπεδίου σε διεθνείς οργανισμούς, σύμφωνα με το IBNA.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι η διπλωματική πίεση από την τουρκική πλευρά θα τεθεί προς το σκοπό αυτό και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι σύντομα θα υπάρξουν αποτελέσματα με την ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στην Ιντερπόλ.

pentapostagma.gr

Tags: slide2
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Η Ανθρωπότητα κρατά την Ανάσα της… Πάμε για Μετωπική Πυρηνική – Το Κρεμλίνο Προειδοποιεί ότι Επίκειται μια «Καταστροφική Απάντηση» …
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ανθρωπότητα κρατά την Ανάσα της… Πάμε για Μετωπική Πυρηνική – Το Κρεμλίνο Προειδοποιεί ότι Επίκειται μια «Καταστροφική Απάντηση» …

by admin
2 ώρες ago
To βρετανικό Puppet Show σε κρίσιμη καμπή. Παραιτείται τη Δευτέρα ο Keir Starmer;
Slider

To βρετανικό Puppet Show σε κρίσιμη καμπή. Παραιτείται τη Δευτέρα ο Keir Starmer;

by admin
2 ώρες ago
Άνταμς: Η ειρήνη πέθανε – Το Ισραήλ σαμποτάρει τα πάντα, το Ιράν κλείνει τα Στενά, η παγκόσμια κατάρρευση έρχεται
ΔΙΕΘΝΗ

Άνταμς: Η ειρήνη πέθανε – Το Ισραήλ σαμποτάρει τα πάντα, το Ιράν κλείνει τα Στενά, η παγκόσμια κατάρρευση έρχεται

by admin
3 ώρες ago
Ολλανδία: Φτιάχνει “πολυτελή” στρατόπεδα για 2.000 Ρώσους αιχμαλώτους – “Ετοιμαζόμαστε για πόλεμο” λένε… Η άσκηση “Fighter Lion” αποκαλύπτει ένα σκοτεινό σχέδιο
Slider

Ολλανδία: Φτιάχνει “πολυτελή” στρατόπεδα για 2.000 Ρώσους αιχμαλώτους – “Ετοιμαζόμαστε για πόλεμο” λένε… Η άσκηση “Fighter Lion” αποκαλύπτει ένα σκοτεινό σχέδιο

by admin
3 ώρες ago
Next Post
ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ … Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ !!!

ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ... Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ !!!

Προάγγελος πολιτικών εξελίξεων -Η Moody’s περιέκοψε τις ελπίδες ΣΥΡΙΖΑ για συντάξεις: «Υποβάθμιση εάν δεν τις μειώσετε»!

Προάγγελος πολιτικών εξελίξεων -Η Moody's περιέκοψε τις ελπίδες ΣΥΡΙΖΑ για συντάξεις: «Υποβάθμιση εάν δεν τις μειώσετε»!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr