• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 20 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΛΛΑΔΑ

“Κίνηση: Ποια πόλη μας αξίζει;” Αντί για δροσιά εστίες μόλυνσης

8 έτη ago
in ΕΛΛΑΔΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

“Κίνηση: Ποια πόλη μας αξίζει;” 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Αντί για δροσιά εστίες μόλυνσης 

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018 

Οι δημόσιες βρύσες και τα σιντριβάνια στις πλατείες και στα κέντρα των πόλεων αποτελούν ιδιαίτερο καλαισθητικό στοιχείο του αστικού τοπίου, αλλά συγχρόνως είναι και οάσεις δροσιάς. Δυστυχώς στην Θεσσαλονίκη, με ευθύνη της δημοτικής αρχής, αλλά και της αντιπολίτευσης η οποία αγνοεί επιδεικτικά το ζήτημα, έχουν “σφραγιστεί” πάμπολλες δημόσιες βρύσες σε διάφορα σημεία της πόλης, ενώ πολλά σιντριβάνια δεν λειτουργούν.  

Το σιντριβάνι σε μια από τις πιο συμπαθητικές “γωνιές” του κέντρου της Θεσσαλονίκης, την πλατεία Άθωνος, δεν λειτουργεί τους τελευταίους μήνες, καταστρέφεται και τείνει να μετατραπεί σε εστία μόλυνσης από το στάσιμο –φαιοπράσινου πλέον χρώματος – νερό και τις διάφορες ακαθαρσίες. Στην παραλία της Θεσσαλονίκης οι πίδακες δίπλα στις “Ομπρέλες” του Γιώργου Ζογγολόπουλου [Βλ. σχετικώς και το Δελτίο Τύπου της Δευτέρας 4 Ιουνίου 2018] έχουν “στερέψει” προ πολλού και ο χώρος παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης μέσα στο κατακαλόκαιρο. 

Την ίδια εικόνα εγκατάλειψης παρουσιάζουν και τα δύο σιντριβανάκια στον πεζόδρομο της οδού Αγίας Σοφίας. Έτσι ένα από τα πιο πρόσφατα αξιόλογα έργα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης φαίνεται να ακολουθεί και αυτό τη μοίρα των παλαιότερων έργων που σχετίζονταν με το νερό στον αστικό χώρο. Η δημοτική αρχή ανίκανη να διαχειριστεί το υγρό στοιχείο στην πόλη, προχωράει αθόρυβα και συστηματικά στην εγκατάλειψή του. Σε πάμπολλες πλατείες και γωνίες της πόλης έχουν σφραγιστεί οι δημόσιες βρύσες. Στην πλατεία Ρωμαϊκής Αγοράς, έχει σφραγιστεί πριν από χρόνια η βρύση δίπλα στην Παναγία Χαλκέων, τώρα το κοίλωμα της βάσης συγκεντρώνει τα νερά της βροχής, που δεν μπορούν να διαφύγουν λόγω της φραγής της αποχετεύσεως. Ψηλά στην Άνω Πόλη (οδός Κυκλώπων), αλλά και κάτω χαμηλά (οδός Ηροδότου) οι δύο “σφραγισμένες” κρήνες υπενθυμίζουν απλώς την εγκαταλειμμένη, πλέον, προσπάθεια να προστεθεί μια ακόμη γραφικότητα στην περιοχή και, φυσικά, περισσότερη δροσιά. Δυστυχώς το εγχείρημα προσέκρουσε στις διαχειριστικές αδυναμίες της διοίκησης του δήμου και την αδιαφορία των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων και τα χρήματα που ξοδεύτηκαν από τις προηγούμενες διοικήσεις του δήμου πήγαν στον βρόντο. Ανάλογες εικόνες μπορεί να παρατηρήσει κανείς και σε άλλες περιοχές της πόλης, ακόμη και στις υποτιθέμενες “αναβαθμισμένες” περιοχές της λεγόμενης “ανατολικής” Θεσσαλονίκης. 

Η δημοτική “Κίνηση: ποια πόλη μας αξίζει;” καταγγέλλει δημοσίως την δημοτική αρχή και όλες τις δημοτικές παρατάξεις για την πλήρη αδιαφορία τους απέναντι στο ζήτημα των “σφραγισμένων” δημόσιων βρυσών και των ανενεργών σιντριβανιών. Εάν παρόμοια έργα δεν μπορούν να λειτουργήσουν για λόγους κόστους ή συντήρησης, αναρωτιόμαστε γιατί πρέπει να υλοποιούνται και να δαπανώνται κονδύλια, που θα ήταν χρήσιμα για άλλα έργα; Η απουσία τους θα ήταν προτιμότερη από την σημερινή εικόνα της εγκατάλειψης και της ερήμωσης που παρουσιάζουν. Πιο πρόσφατο παράδειγμα οι πολυδάπανες μικρές “δεξαμενές νερού” κατά μήκος της Νέας Παραλίας, οι οποίες όχι μόνο δεν λειτουργούν, αλλά γίνονται και σημεία συγκέντρωσης σκουπιδιών. 

Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται ένα ενιαίο σχέδιο διαχείρισης του υδάτινου αποθέματος και των δικτύων του στον δημόσιο χώρο ως μέρος ενός γενικότερο σχεδίου για την οικολογική και καλαισθητική μεταδόμηση του πολεοδομικού συγκροτήματος της.  

Η δημοτική “Κίνηση: ποια πόλη μας αξίζει;” δηλώνει επίσης την ανησυχία της και καταγγέλλει το γεγονός ότι στο παρελθόν (μόνο;) το “σφράγισμα” κάποιων δημοσίων βρυσών σε περιοχές της πόλης στηρίχθηκε στα ρατσιστικά κίνητρα των εισηγητών της συγκεκριμένης πρότασης και έκτοτε έγινε πάγια πρακτική για την επίλυση διαφόρων υπαρκτών και ανύπαρκτων προβλημάτων στον δημόσιο χώρο. 

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Στρατιωτικός όρκος στο Δωδεκάθεο: Η ειδωλολατρία βάφτηκε «χακί» και ζητά… θεσμική αναγνώριση!
Slider

Στρατιωτικός όρκος στο Δωδεκάθεο: Η ειδωλολατρία βάφτηκε «χακί» και ζητά… θεσμική αναγνώριση!

by admin
2 ημέρες ago
Ποιος είπε πως δεν έχουμε πλέον ελπίδα και πως όλα τελείωσαν στην Ελλάδα;
Slider

Ποιος είπε πως δεν έχουμε πλέον ελπίδα και πως όλα τελείωσαν στην Ελλάδα;

by admin
3 ημέρες ago
Κόνιτσα: 4 αδέρφια νεκρά σε κοντέινερ – Μερικά τετραγωνικά ανθρωπιάς δεν περίσσεψαν σε κανέναν;
ΕΛΛΑΔΑ

Κόνιτσα: 4 αδέρφια νεκρά σε κοντέινερ – Μερικά τετραγωνικά ανθρωπιάς δεν περίσσεψαν σε κανέναν;

by admin
4 ημέρες ago
700.000 Έλληνες θα χάσουν τα αυτοκίνητά τους την επόμενη 5ετία λόγω «νέων κανονισμών περιβάλλοντος» Εξοντώνουν τους φτωχούς
Slider

700.000 Έλληνες θα χάσουν τα αυτοκίνητά τους την επόμενη 5ετία λόγω «νέων κανονισμών περιβάλλοντος» Εξοντώνουν τους φτωχούς

by admin
4 ημέρες ago
Next Post
ΑΙΣΧΡΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ … Φάμελλος: «Η ευθύνη της τραγωδίας ανήκει σε όσους έχτισαν τα αυθαίρετα»

ΑΙΣΧΡΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ... Φάμελλος: «Η ευθύνη της τραγωδίας ανήκει σε όσους έχτισαν τα αυθαίρετα»

Μυστική επιστράτευση Εφέδρων και νυχτερινή κίνηση στους χώρους διασποράς – Θα επιχειρήσει αεραπόβαση ο εκτός ελέγχου Ρ.Τ.Ερντογάν…;

Μυστική επιστράτευση Εφέδρων και νυχτερινή κίνηση στους χώρους διασποράς – Θα επιχειρήσει αεραπόβαση ο εκτός ελέγχου Ρ.Τ.Ερντογάν…;

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr