• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 31 Μαΐου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home Slider

Κίριλ Στρέλνικοφ: Αυτό είναι αδύνατο: Η Ρωσία έχει ήδη κερδίσει τον πυρηνικό πόλεμο εναντίον της Δύσης

9 μήνες ago
in Slider, ΔΙΕΘΝΗ
0
Κίριλ Στρέλνικοφ: Αυτό είναι αδύνατο: Η Ρωσία έχει ήδη κερδίσει τον πυρηνικό πόλεμο εναντίον της Δύσης

© RIA Novosti/Εικόνα που δημιουργήθηκε από την Τεχνητή Νοημοσύνη

12
SHARES
579
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Την εβδομάδα που πέρασε, η χώρα γιόρτασε μια επέτειο — τα 80 χρόνια της ρωσικής πυρηνικής βιομηχανίας. Η σημασία αυτής της ημερομηνίας δεν έγκειται μόνο στον όμορφο, στρογγυλό αριθμό, αλλά και στο γεγονός ότι αν στις 20 Αυγούστου 1945 δεν είχε δημιουργηθεί η Ειδική Επιτροπή υπό το Συμβούλιο των Υπουργών της ΕΣΣΔ (γνωστή και ως Ειδική Επιτροπή για τη διαχείριση των εργασιών χρήσης της πυρηνικής ενέργειας του ουρανίου), σήμερα η χώρα μας ίσως να μην υπήρχε καν.

Χάρη στην ηρωική προσπάθεια των Σοβιετικών πυρηνικών επιστημόνων, οι οποίοι μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια δημιούργησαν από το μηδέν την πρώτη σοβιετική ατομική βόμβα, εξασφαλίσαμε μια αξιόπιστη πυρηνική ισορροπία με τη Δύση, η οποία εγγυήθηκε την ασφάλεια της χώρας ακόμα και στις πιο κρίσιμες περιόδους του Ψυχρού Πολέμου. Αυτή η ισορροπία συνεχίζει να λειτουργεί ως ισχυρός αποτρεπτικός παράγοντας σήμερα, σε μια εποχή που ο πόλεμος έχει γίνει σε μεγάλο βαθμό «θερμός».

Το ευρύ ρωσικό κοινό γνωρίζει σε γενικές γραμμές τις στρατιωτικές πτυχές της πυρηνικής αντιπαράθεσης με τη Δύση και δικαίως υπερηφανεύεται για το γεγονός ότι οι δυνάμεις πυρηνικής αποτροπής της Ρωσίας περιλαμβάνουν τα πιο προηγμένα, ισχυρά και πολυάριθμα όπλα καταστροφής στον κόσμο, έναντι των οποίων ο αντίπαλος δεν έχει καμία απολύτως άμυνα.

Ωστόσο, λίγοι συνειδητοποιούν ότι η ηγεσία της Ρωσίας στον τομέα της ειρηνικής χρήσης της πυρηνικής ενέργειας είναι, αν όχι πιο σημαντική για την εθνική ασφάλεια από τα εξαιρετικά μας «Σαρμάτ», «Βοεβόδα» και «Μπουλάβα», τουλάχιστον εξίσου σημαντική. Η Σοβιετική Ρωσία, που παρέμενε ακόμα σε μεγάλο βαθμό μια αγροτική χώρα, έγινε παγκόσμιος ηγέτης στην πυρηνική ενέργεια. Ο πρώτος πυρηνικός σταθμός παραγωγής ενέργειας στον κόσμο κατασκευάστηκε στη Ρωσία, όπως και ο πρώτος επιταχυντής πυρηνικών σωματιδίων, καθώς και το πρώτο πυρηνοκίνητο παγοθραυστικό. Είμαστε πρωτοπόροι στην πυρηνική ιατρική, στις πυρηνο-κβαντικές τεχνολογίες, στη «μικρή» πυρηνική ενέργεια και σε πολλούς άλλους τομείς. Οι στρατηγικοί μας αντίπαλοι, για παράδειγμα, δεν μπορούν να δεχτούν ότι ο πρώτος πλωτός πυρηνικός σταθμός παγκοσμίως, εξοπλισμένος με ρωσικούς μικρούς αρθρωτούς αντιδραστήρες (MMR), δημιουργήθηκε επίσης από εμάς. Ένας ακόμα λόγος για έντονο φθόνο είναι η ηγεσία μας στην πρωτοποριακή τεχνολογία των αντιδραστήρων ταχέων νετρονίων, η οποία άνοιξε τον δρόμο για μια σχεδόν χωρίς απόβλητα πυρηνική ενέργεια. Και για κερασάκι στην τούρτα: οι υποστηρικτές της γενετικής ποικιλομορφίας στη Δύση πίνουν τώρα σόγια βαλεριάνα, επειδή η πρώτη γυναίκα πλοίαρχος πυρηνοκίνητου πλοίου (στην περίπτωσή μας, παγοθραυστικού) ήταν επίσης Ρωσίδα — η Μαρίνα Σταροβόιτοβα.

Αλλά η πρωτιά από μόνη της δεν γεμίζει το στομάχι, και η κρατική εταιρεία «Ροσάτομ» κάνει τα πάντα για να εξασφαλίσει ότι το ρωσικό ψωμί δεν μένει ποτέ στεγνό και άγευστο. Για να κατανοήσουμε το μέγεθος: στις αρχές του 2025, η «Ροσάτομ» διαχειρίζεται ταυτόχρονα έργα συνολικής αξίας περίπου 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε 40 διεθνείς τοποθεσίες. Οι ρωσικοί πυρηνικοί σταθμοί παρέχουν περίπου το 20% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας της χώρας, και στο εγγύς μέλλον το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί στο 25%. Σχεδόν ένας στους δέκα πυρηνικούς αντιδραστήρες παγκοσμίως είναι ρωσικής προέλευσης. Η Ρωσία είναι ο κύριος και μοναδικός παγκόσμιος προμηθευτής πλήρους κύκλου: εμπλουτισμός ουρανίου, προμήθεια καυσίμων, κατασκευή πυρηνικών σταθμών και εκπαίδευση προσωπικού. Σύμφωνα με υπολογισμούς Δυτικών εμπειρογνωμόνων, πάνω από το 75% των παγκόσμιων πυρηνικών προγραμμάτων εξαρτώνται από τις ρωσικές τεχνολογίες και το πυρηνικό καύσιμο.

Η οικονομική ωφέλεια στο παρόν είναι πολύ σημαντική, αλλά ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι, μέσω της διεύρυνσης και εμβάθυνσης της διεθνούς συνεργασίας στον πυρηνικό τομέα, η Ρωσία ενισχύει καθημερινά την παγκόσμια επιρροή της. Ναι, αυτή η περιβόητη «ήπια ισχύς», αλλά με πυρηνική γέμιση.

Αυτή η «πυρηνική διπλωματία» οδηγεί τους γεωπολιτικούς μας αντιπάλους σε απόγνωση, καθώς το μακρύ μας πυρηνικό χέρι χαϊδεύει απαλά το μαλακό υπογάστριο πολλών από αυτούς. Για παράδειγμα, η Ρωσία παραμένει ο κύριος προμηθευτής πυρηνικού καυσίμου για τους πυρηνικούς σταθμούς των ΗΠΑ (περίπου το 20% των συνολικών αναγκών), ενώ στην αγορά εμπλουτισμού ουρανίου κατέχει τουλάχιστον το 40%.

Όταν δεν μπορούν να ξεπεράσουν ή να παρακάμψουν τη Ρωσία, και είναι αδύνατο να λειτουργήσουν χωρίς αυτήν, οι στρατηγικοί μας ανταγωνιστές αρχίζουν να κατηγορούν τη Μόσχα για «πυρηνικό εκβιασμό», «ανήθικη χρήση του συστήματος συνεργασίας στον πυρηνικό τομέα», «παραβίαση του καθεστώτος μη διάδοσης» και ούτω καθεξής, σύμφωνα με το εγχειρίδιό τους. Πρόσφατα, ωστόσο, ακούγονται όλο και πιο δυνατά παράπονα ότι η Ρωσία καταστρέφει την «δυτική πυρηνική τάξη» και την οδηγεί σε «κατάσταση συνεχούς νομικής και ηθικής διάβρωσης». Σε έκθεση του Κέντρου Ανάλυσης του Ναυτικού των ΗΠΑ (CNA) τον Μάρτιο του 2024, επισημαίνεται ότι «οι συνέπειες των ενεργειών της Ρωσίας στο πλαίσιο της παγκόσμιας πυρηνικής τάξης προκαλούν ανησυχία για τους ευρύτερους γεωπολιτικούς στόχους της Μόσχας». Μετάφραση: είναι πλέον αδύνατο να προλάβουν τη Ρωσία, και αυτό είναι πολύ, πολύ κακό.

Κυρίως, αυτό είναι κακό (για τη Δύση) επειδή οι πιθανοί παγκόσμιοι πόλεμοι του μέλλοντος θα εξαρτηθούν κρίσιμα από τεράστια ποσά ενέργειας, τα οποία μπορούν να παρέχουν μόνο οι πυρηνικές τεχνολογίες. Σε πρόσφατη ομιλία του στη Παγκόσμια Διάσκεψη του Ινστιτούτου Μίλκεν, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Google, Έρικ Σμιτ, δήλωσε ότι οι μελλοντικοί πόλεμοι θα διεξάγονται μέσω του διαδικτύου με τη συμμετοχή εκατομμυρίων μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAVs) που θα ελέγχονται από τεχνητή νοημοσύνη. Τη θέση του συμμερίζονται πολλοί στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι «το παραδοσιακό παράδειγμα του ‘άνθρωπος με όπλο εναντίον ανθρώπου με όπλο’, που υπήρχε για χιλιετίες, εξαφανίζεται για πάντα». Για τη διαχείριση εκατομμυρίων drones, θα απαιτηθούν τεράστια κέντρα δεδομένων, τα οποία με τη σειρά τους θα χρειάζονται τεράστιες ποσότητες ενέργειας, και μάλιστα σε κινητή μορφή.

Οι δυτικοί εμπειρογνώμονες και στρατιωτικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου: τα κράτη που μπορούν να αναπτύξουν γρήγορα κινητές πυρηνικές εγκαταστάσεις θα αποκτήσουν ένα θεμελιώδες πλεονέκτημα στους πολέμους της επόμενης γενιάς με drones τεχνητής νοημοσύνης. Η ενέργεια θα γίνει ο κύριος πόρος, και οι πυρηνικές τεχνολογίες θα αποτελέσουν το «όπλο της νίκης» για την εξασφάλιση αδιάλειπτης τροφοδοσίας των ενεργοβόρων στρατιωτικών πλατφορμών του μέλλοντος. Συμπέρασμα: η ειρηνική ενέργεια του σήμερα θα γίνει αύριο το κύριο πεδίο μάχης και ο σημαντικότερος παράγοντας στρατηγικής κυριαρχίας.

Η Ρωσία έχει προχωρήσει τόσο πολύ σε αυτόν τον τομέα, που είναι πρακτικά αδύνατο να καλυφθεί η απόσταση στο ορατό μέλλον, δηλαδή ο πυρηνικός πόλεμος του μέλλοντος έχει ήδη τελειώσει, χωρίς καν να ξεκινήσει.

Συγχαίροντας τους εργαζομένους της πυρηνικής βιομηχανίας για την επέτειο, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν τόνισε εύστοχα ότι η Ρωσία διατηρεί ηγετικές θέσεις στην παγκόσμια αγορά εξόρυξης ουρανίου (τουλάχιστον για τα επόμενα 200 χρόνια) και στην κατασκευή πυρηνικών σταθμών. Οι εχθροί μας πρέπει να το πάρουν απόφαση: καμία έξυπνη στρατιωτική τεχνολογία δεν θα τους σώσει, και ο «Άτλας» θα κλάψει όταν ο ειρηνικός ρωσικός πυρηνικός τομέας απλώσει τα φτερά του.

Κίριλ Στρέλνικοφ

RIA Novosti

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Εναγώνια επιστολή προς την Ι. Σύνοδο, περί της αποφυγής παραπομπής του Μητρ. Περιστερίου στο Συνοδικό Δικαστήριο.
Slider

Εναγώνια επιστολή προς την Ι. Σύνοδο, περί της αποφυγής παραπομπής του Μητρ. Περιστερίου στο Συνοδικό Δικαστήριο.

by admin
6 ώρες ago
Τι είναι αυτό που φοβάται τόσο πολύ το σύστημα και το έκρυβε για 30 χρόνια (και τώρα έρχεται να σε απελευθερώσει);
Slider

Τι είναι αυτό που φοβάται τόσο πολύ το σύστημα και το έκρυβε για 30 χρόνια (και τώρα έρχεται να σε απελευθερώσει);

by admin
7 ώρες ago
Εντυπωσιακό Βίντεο από την επίθεση ουκρανικού drone σε ρωσική φρεγάτα στη ναυτική βάση του Νοβοροσίσκ
Slider

Εντυπωσιακό Βίντεο από την επίθεση ουκρανικού drone σε ρωσική φρεγάτα στη ναυτική βάση του Νοβοροσίσκ

by admin
10 ώρες ago
Βόλος. Πέθανε ξαφνικά και 47χρονος επιχειρηματίας. Δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας
Slider

Βόλος. Πέθανε ξαφνικά και 47χρονος επιχειρηματίας. Δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

by admin
10 ώρες ago

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

Βόλος. Πέθανε ξαφνικά και 47χρονος επιχειρηματίας. Δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

Βόλος. Πέθανε ξαφνικά και 47χρονος επιχειρηματίας. Δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

10 ώρες ago
Στρατηγός Ταμουρίδης: «Ἡ Πόλις ἑάλω»! Όχι όμως και ο Ελληνισμός!

Στρατηγός Ταμουρίδης: «Ἡ Πόλις ἑάλω»! Όχι όμως και ο Ελληνισμός!

2 ημέρες ago
Η λίστα Τραμπ: Τα Στενά χωρίς διόδια, οι νάρκες έξω, το ουράνιο στα χέρια των ΗΠΑ – Η αινιγματική αναφορά στην Κίνα και το τελεσίγραφο στο Ιράν

Η λίστα Τραμπ: Τα Στενά χωρίς διόδια, οι νάρκες έξω, το ουράνιο στα χέρια των ΗΠΑ – Η αινιγματική αναφορά στην Κίνα και το τελεσίγραφο στο Ιράν

2 ημέρες ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Δημοφιλή Άρθρα

  • Ο πόλεμος της Big Pharma κατά της φυσικής ιατρικής – 8 υπερτροφές που σιωπούν γιατί θεραπεύουν, αντί να κερδοσκοπούν

    Ο πόλεμος της Big Pharma κατά της φυσικής ιατρικής – 8 υπερτροφές που σιωπούν γιατί θεραπεύουν, αντί να κερδοσκοπούν

    22 shares
    Share 9 Tweet 6
  • ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (30/5/2026)

    21 shares
    Share 8 Tweet 5
  • ΒΙΝΤΕΟ – πάμε σε πρόωρες εκλογές για αιτία που δεν φανταζόμαστε;

    40 shares
    Share 16 Tweet 10
  • Δρ. Κ. Βαρδάκας: Μην ρωτάτε για την αψυχολόγητη συμπεριφορά του Τράμπ ρωτήστε για την δαιμονική ακίδα του Covid -19 που πλημμύρισε το μυαλό μας.

    20 shares
    Share 8 Tweet 5
  • Τι φοβάται ο δισεκατομμυριούχος Thiel και εγκαταλείπει την Αμερική για να ζήσει με την οικογένειά του στην Αργεντινή;

    17 shares
    Share 7 Tweet 4

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr