• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 21 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

«ΚΑΖΑΝΙ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ» Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ! ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΙΚΗ ΡΗΞΗ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΚΑΤΣΙΦΑ; ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ ΕΚΘΕΣΗ…

8 έτη ago
in ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

…  ΤΗΣ CIA ΓΙΑ ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ!

«Αστάθεια στα Βαλκάνια» βλέπει η CIΑ – «Βράζει» η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία – Ελληνοαλβανική ρήξη προ των πυλών;

Αποχαρακτηρισμένη έκθεση της CIA προειδοποιεί για τις πιθανότητες πολύ μεγάλης αστάθειας στα Βαλκάνια, η οποία μπορεί να προκληθεί από την κακομεταχείριση της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.

Η έκθεση τονίζει ότι αυτή η αστάθεια μπορεί να αποβεί επιζήμια για τα συμφέροντα των ΗΠΑ.

Η έκθεση του Ιουνίου 1994, σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε κατά τη διάρκεια μιας περιόδου έντονων εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών μετά από μια βίαιη επέμβαση στα σύνορα τον Απρίλιο του ίδιου έτους.

Δύο Αλβανοί στρατιωτικοί είχαν σκοτωθεί από μια ελάχιστα γνωστή ελληνική υπερεθνικιστική οργάνωση, το Μέτωπο Απελευθέρωσης της Βόρειας Ηπείρου (ΜΑΒΗ).

Η έκθεση υπογράμμιζε τότε την ανησυχία των ΗΠΑ για την υποστήριξη της μετακομμουνιστικής Αλβανίας, η οποία θεωρήθηκε ως ο πιο κοντινός σύμμαχος της στα Βαλκάνια.

Αν και η σημερινή κρίση μετά τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα είναι διαφορετική, το έγγραφο φωτίζει την αμερικανική σκέψη για μια πιθανή ελληνοαλβανική διαμάχη τώρα αλλά και στο μέλλον.

Το 1994, η Ελλάδα «έβραζε» με την συμπεριφορά των Αλβανών κατά της ελληνικής μειονότητας, ενώ τα Τίρανα εξέφραζαν φόβους ότι η Αθήνα είχε σχέδια κατάληψης της  περιοχής της ελληνικής μειονότητας στη νότια Αλβανία.

Η έκθεση της CIA ανέφερε ότι, μια κρίση σχετικά με το ζήτημα της μειονότητας θα οδηγούσε σε αντίποινα την Ελλάδα, η οποία «θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει την φιλοαμερικανική κυβέρνηση των Τιράνων προς όφελος των πρώην κομμουνιστών».

«Η συνεχιζόμενη ένταση με την Ελλάδα θα είχε επίσης αρνητικό εσωτερικό αντίκτυπο στην Αλβανία», προειδοποιούσε η ίδια έκθεση τους διαμορφωτές πολιτικής στην Ουάσιγκτον για τις στρατηγικές σχέσεις με την πρώην κομμουνιστική χώρα.

Προσθέτει δε ότι ο ελληνικός πληθυσμός της Αλβανίας «θα μπορούσε να γίνει το επίκεντρο μιας σοβαρής και αποσταθεροποιητικής κρίσης μεταξύ των δύο χωρών”.

Αν και οι αναλυτές της CIA δεν βρήκαν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η Αλβανία ακολουθεί πολιτική συστηματικού εκφοβισμού της ελληνικής μειονότητας ή ότι επιχειρεί να εκδιώξει  τους Έλληνες, υπογράμμισαν ότι «ορισμένες καταγγελίες των Ελλήνων εναντίον των Τιράνων είναι νόμιμες».

Η έκθεση αναγνώριζε ότι οι Έλληνες παρενοχλούνται από τις αλβανικές αρχές σε ζητήματα σχετικά με την εκπαίδευση και την υποεκπροσώπηση σε αστυνομία και στρατό.

Οι Έλληνες μειονοτικοί έχουν αποκλειστεί από την χρηματοδοτούμενη εκπαίδευση στις «μειονοτικές ζώνες” στο νότο της Αλβανίας όπου κατοικεί η πλειοψηφία των Ελλήνων, σύμφωνα με την έκθεση.

Υπήρχε μόνο μια «ελληνική παρουσία στην αλβανική αστυνομία και στρατό” και σχεδόν κανένας Έλληνας δεν βρίσκονταν σε θέσεις εξουσίας.

Οι Έλληνες διαμαρτυρόντουσαν επίσης για την άρνηση της αλβανικής κυβέρνησης να επιστρέψει  μεγάλες εκτάσεις γης που ανήκε προηγουμένως στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Σε περίπτωση που οι εντάσεις παραμείνουν η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία θα γίνει στόχος καταναγκαστικής «εθνοκάθαρσης», ενώ η Αθήνα θα υπόκειται σε έντονες δημόσιες πιέσεις για την άσκηση πιο ακραίων ενεργειών, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής δράσης», προειδοποιούσε η αμερικανική έκθεση!!!

Από την άλλη πλευρά, αναφέρει, ότι οι ανησυχίες των Τιράνων σχετικά με τον αντιληπτό ελληνικό αλυτρωτισμό θα πίεζε τις αλβανικές αρχές να περιορίσουν τις ελληνικές μειονοτικές πολιτικές δραστηριότητες, που πιθανώς θα ελέγχονταν από την Αθήνα.

Η έκθεση προειδοποιούσε επίσης την Ελλάδα ότι μακροπρόθεσμα η αμοιβαία εχθρότητα θα υπονόμευε τις φιλοδοξίες της να αναλάβει πολιτικό και οικονομικό ηγετικό ρόλο στην περιοχή.

«Η ελληνική αδιαλλαξία στα Βαλκάνια θα απομακρύνει περαιτέρω τους Έλληνες από τους Ευρωπαίους και Αμερικανούς εταίρους τους”.

Η έκθεση της CIA τόνιζε ότι αν και δεν υπήρχαν αξιόπιστα στατιστικά στοιχεία, οι Έλληνες ήταν η μεγαλύτερη μειονότητα της Αλβανίας και πιθανόν αποτελούν το 3 έως 5% του πληθυσμού,  με περίπου 100.000-150.000 άτομα.

Το μισό του ποσοστού της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας ευρίσκεται στην Ελλάδα.

Το μέγεθος της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας παραμένει θέμα διαμάχης μεταξύ των Τιράνων και της Αθήνας. Οι Αλβανικές αρχές ισχυρίζονται ότι υπάρχουν περίπου 60.000-80.000 Έλληνες ομογενείς στην Αλβανία, ενώ η Αθήνα λέει ότι υπάρχουν μεταξύ 300.000 και 500.000.

Εκτίμηση είναι ότι οι Αλβανοί σε καμία περίπτωση δεν θα συνεχίσουν να προκαλούν μετά την δολοφονία από Αλβανούς κομάντος του Κ.Κατσίφα διότι είναι εκτεθειμένοι στην διεθνή κοινή γνώμη.

makeleio.gr

Tags: slide7
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

«Η Ελλάδα σε εποπτεία μέχρι το 2064 και το μέγα ψεύδος Μητσοτάκη»-Νότης Μαριάς
Slider

«Η Ελλάδα σε εποπτεία μέχρι το 2064 και το μέγα ψεύδος Μητσοτάκη»-Νότης Μαριάς

by admin
5 ημέρες ago
Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Κατεπείγουσα έρευνα για τα 120 εκατ. ευρώ της Κεραμέως σε διαδραστικούς πίνακες
Slider

Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Κατεπείγουσα έρευνα για τα 120 εκατ. ευρώ της Κεραμέως σε διαδραστικούς πίνακες

by admin
1 μήνα ago
«Βρέχει κάθε εβδομάδα»: Το Ιράν ισχυρίζεται ότι κατέστρεψε μυστικό κέντρο ελέγχου καιρού των ΗΑΕ – Η συνωμοσία της «γεωμηχανικής» αποκαλύπτεται;
ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

«Βρέχει κάθε εβδομάδα»: Το Ιράν ισχυρίζεται ότι κατέστρεψε μυστικό κέντρο ελέγχου καιρού των ΗΑΕ – Η συνωμοσία της «γεωμηχανικής» αποκαλύπτεται;

by admin
2 μήνες ago
«Η Ελλάδα συζητά να «φιλοξενήσει» γαλλικά πυρηνικά όπλα στο έδαφος της» αποκαλύπτει ο Μακρόν!
Slider

«Η Ελλάδα συζητά να «φιλοξενήσει» γαλλικά πυρηνικά όπλα στο έδαφος της» αποκαλύπτει ο Μακρόν!

by admin
4 μήνες ago
Next Post
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον Κατσίφα στο Σύνταγμα ΒΙΝΤΕΟ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον Κατσίφα στο Σύνταγμα ΒΙΝΤΕΟ

Ο Α.Τσίπρας ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ: «Ήρθε η ώρα το ελληνικό κράτος να γίνει ουδετερόθρησκο στην πράξη» – Θα φύγει ακόμα και ο Σταυρός από την Σημαία; (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Α.Τσίπρας ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ: «Ήρθε η ώρα το ελληνικό κράτος να γίνει ουδετερόθρησκο στην πράξη» – Θα φύγει ακόμα και ο Σταυρός από την Σημαία; (ΒΙΝΤΕΟ)

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr