• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 18 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΥΓΕΙΑ

Κορωνοειδικά Τ-λεμφοκύτταρα: Το ελληνικό φάρμακο κατά του κορωνοϊού στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου»

6 έτη ago
in ΥΓΕΙΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

«Τα προϊόντα θα παραχθούν από αναρρώσαντες υγειονομικούς, τα οποία κατόπιν θα χορηγηθούν σε ασθενείς υψηλού κινδύνου»

Στη χορηγία της έρευνας για τη δημιουργία ενός «ζωντανού» φαρμάκου κατά του κορωνοϊού, που πραγματοποιείται στην Αιματολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, προχώρησε η Επιτροπή «Ελλάδα 2021».

Η επίσημη ανακοίνωση της χορηγίας έγινε σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στη Διοίκηση του Νοσοκομείου, την ερευνητική ομάδα της Αιματολογικής Κλινικής και την πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, λίγες μόνο ημέρες πριν μπούμε στο επετειακό έτος.

Σε ανακοίνωση της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» η έρευνα χαρακτηρίζεται ως «μοναδικό εγχείρημα, καινοτόμο και πρωτοπόρο, που ανοίγει ένα παράθυρο αισιοδοξίας στο μέλλον και φέρνει τους Έλληνες επιστήμονες στην πρώτη γραμμή της επιστημονικής έρευνας παγκοσμίως, στη μάχη κατά της πανδημίας».

Η Επιτροπή αποφάσισε τη χορηγία της έρευνας, καθώς ένας από τους βασικούς της στόχους είναι να δώσει ώθηση σε ό,τι δημιουργεί μια παρακαταθήκη για το μέλλον. Όπως είπε η κ. Αγγελοπούλου, κατά την τηλεδιάσκεψη ανακοίνωσης της χορηγίας, αυτή την επετειακή χρονιά, μια ομάδα άξιων Ελλήνων επιστημόνων στέλνει ένα μήνυμα αυτοπεποίθησης, περηφάνειας, ελπίδας και αισιοδοξίας, που τόσο έχουμε ανάγκη όλοι μας. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε, επίσης, η Διοίκηση του Νοσοκομείου και η ερευνητική ομάδα της Αιματολογικής Κλινικής.

Στην τοποθέτησή της η διοικήτρια του Νοσοκομείου Μαρία Γιοκατζή, αφού ευχαρίστησε την Επιτροπή για τη δωρεά που θα επιτρέψει τη διεξαγωγή της έρευνας, έκανε λόγο για μια πολύ σημαντική ημέρα για το Νοσοκομείο «Παπανικολάου». «Αναγγέλλεται μια πάρα πολύ σημαντική ενίσχυση για την ανάπτυξη ενός φαρμάκου κατά μιας ασθένειας που έχει ταλαιπωρήσει πολύ όλο τον πλανήτη και έχει στοιχίσει και την απώλεια πολλών ανθρωπίνων ζωών. Για εμάς έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία αυτό που κάνετε, γιατί σημειολογικά είναι μια έμπρακτη υποστήριξη σε έναν φορέα του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, που όλοι υπηρετούμε και πιστεύουμε σε αυτό» ανέφερε και πρόσθεσε: «Θέλω να επαινέσω την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» για τον τρόπο που επιλέγετε να τιμήσετε τα 200 χρόνια μετά την Επανάσταση. Οι λαοί χτίζουν πάνω στην ιστορία τους, αλλά πρέπει να εκτιμούν και αυτά που προκύπτουν στην πορεία, να σέβονται και να τιμούν τους πρωτοπόρους της κάθε εποχής και να προγραμματίζουν με όραμα και με σύνεση».

Πως θα λειτουργεί το νέο φάρμακο

Kατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, οι δύο ερευνήτριες, Αναστασία Παπαδοπούλου και Ευαγγελία Γιαννάκη, αναφέρθηκαν στο νέο φάρμακο το οποίο φιλοδοξούν να δημιουργήσουν. Όπως ανέφερε η κα. Παπαδοπούλου, «τα Τ-λεμφοκύτταρα αποτελούν την άμυνα του οργανισμού μας έναντι των λοιμώξεων από διάφορους ιούς. Όπως έδειξε η προκλινική έρευνα, ασθενείς, των οποίων ο οργανισμός πολλαπλασιάζει τα ειδικά για τον κορωνοϊό Τ-λεμφοκύτταρα, αντεπεξέρχονται με καλά αποτελέσματα στην νόσο, ενώ, αντιθέτως, ασθενείς που δεν μπορούν να τα πολλαπλασιάσουν οδηγούνται συχνά στις ΜΕΘ ή μπορεί και να καταλήξουν».

«Κάνοντας αυτή την παρατήρηση θελήσαμε να δούμε, αν μπορούμε, για αυτούς τους ασθενείς που δεν αναπτύσσουν τη δική τους άμυνα, να τους δώσουμε εμείς μια έτοιμη, φυσική ανοσία. Πήραμε αίμα από τους αναρρώσαντες δότες και από αυτό καλλιεργήσαμε κορωνοειδικά Τ-λεμφοκύτταρα, τα οποία φαίνεται, στο εργαστήριο, να είναι αποτελεσματικά».

Η Αιματολογική Κλινική του «Παπανικολάου» έχει ήδη εμπειρία από τη μάχη των Τ-λεμφοκυττάρων κατά των λοιμώξεων, πράγμα το οποίο, μαζί με τα έως τώρα αποτελέσματα της προκλινικής έρευνας, κάνει τους επιστήμονες ιδιαίτερα αισιόδοξους, σημειώνει η ανακοίνωση της Επιτροπής. «Για λόγους συμβολισμού, τα προϊόντα θα παραχθούν από αναρρώσαντες υγειονομικούς, τα οποία κατόπιν θα τα χορηγήσουμε σε ασθενείς υψηλού κινδύνου. Στόχος μας είναι ένα ασφαλές και αποτελεσματικό κυτταρικό προϊόν για τη θεραπεία του κορωνοϊού. Ευελπιστούμε ότι σύντομα, χάρη και στη δική σας βοήθεια, θα μπορούμε να το έχουμε» ανέφερε η κ. Γιαννάκη.

Την ιδιαίτερη συγκίνησή του εξέφρασε, στην τηλεδιάσκεψη, ο συντονιστής διευθυντής της Αιματολογικής Κλινικής του «Παπανικολάου» Αχιλλέας Αναγνωστόπουλος. «Η άμεση ανταπόκρισή σας μάς λύτρωσε από μια μεγάλη αγωνία και έλυσε και ένα ηθικό θέμα σε εμάς. Γνωρίζαμε, από προηγούμενη εμπειρία της ίδιας μεθόδου σε άλλους ιούς, ότι τα αποτελέσματα ήταν πολύ ικανοποιητικά, έφταναν το 90%. Βλέπαμε γύρω μας τους συνανθρώπους μας να αρρωσταίνουν βαριά και να χάνουν πολλοί τη ζωή τους. Σας είμαστε ευγνώμονες τόσο εμείς, όσο και οι μελλοντικοί ασθενείς, οι οποίοι θα τύχουν της ευεργετικής, όπως πιστεύουμε, δράσης του ζωντανού αυτού κυττάρου», ανέφερε.

«Εμείς είμαστε ευγνώμονες» είπε στην αντιφώνησή της η πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, «καθώς η έρευνα σας, πέρα από τα προφανή οφέλη για τη δημόσια υγεία, εμπεριέχει και ένα σπουδαίο συμβολισμό: Ότι αυτή την επετειακή χρονιά, στην αρχή του τρίτου αιώνα του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους, μια ομάδα άξιων Ελλήνων επιστημόνων στέλνει ένα μήνυμα αυτοπεποίθησης, περηφάνειας, ελπίδας και αισιοδοξίας, που τόσο έχουμε ανάγκη όλοι μας».

«Η έρευνά σας ανοίγει δρόμους και δημιουργεί μια χρήσιμη παρακαταθήκη. Και αυτός ήταν ο βασικός λόγος που θελήσαμε να την στηρίξουμε. Είναι μια επιστημονική προσπάθεια που εφόσον ευοδωθεί όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, θα ενταχθεί στο οπλοστάσιο μας εναντίον της πανδημίας και θα μας επιτρέψει να θωρακιστούμε, ως κοινωνία, ακόμα περισσότερο – σε συνδυασμό φυσικά με το εμβόλιο», σημείωσε η πρόεδρος της Επιτροπής, υπογραμμίζοντας ότι το εγχείρημα φέρνει τους Έλληνες επιστήμονες στο παγκόσμιο προσκήνιο. «Μέσα από το έργο σας προβάλλεται η σύγχρονη Ελλάδα, οι άνθρωποί της, οι επιστήμονες και τα ιδρύματά της, κάτι που επίσης αποτελεί στόχο της Επιτροπής μας» είπε χαρακτηριστικά.

Η κα. Αγγελοπούλου αναφέρθηκε, επίσης, με ιδιαίτερη ικανοποίηση στον κεντρικό ρόλο που διαδραματίζουν στο συγκεκριμένο εγχείρημα γυναίκες ερευνήτριες και κατέληξε: «Είμαστε δίπλα σας. Αισιοδοξούμε ότι όλα θα πάνε καλά και ότι η έρευνα σας θα δημιουργήσει ένα πολύτιμο επιστημονικό κεφάλαιο για το μέλλον. Είμαστε υπερήφανοι που μέσα από την χορηγία της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», συμβάλλουμε και εμείς στο σπουδαίο αυτό εγχείρημα».

newsbreak.gr

Tags: slide4
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Νικόλαος Παντελιός: ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΑΝΤΑ ΑΙΦΝΙΔΙΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ
Slider

Νικόλαος Παντελιός: ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΑΝΤΑ ΑΙΦΝΙΔΙΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ

by admin
15 ώρες ago
Εμβόλια mRNA & Καρκίνος: Οι Ειδικοί Κρούουν τον Κώδωνα του Κινδύνου στη Γερουσία των ΗΠΑ
Slider

Εμβόλια mRNA & Καρκίνος: Οι Ειδικοί Κρούουν τον Κώδωνα του Κινδύνου στη Γερουσία των ΗΠΑ

by admin
2 ημέρες ago
Βρετανός Αποκλείστηκε το Facebook επειδή Κοινοποίησε τους Θρόμβους στο Χέρι του, που Προκλήθηκαν από την AstraZeneca
Slider

Βρετανός Αποκλείστηκε το Facebook επειδή Κοινοποίησε τους Θρόμβους στο Χέρι του, που Προκλήθηκαν από την AstraZeneca

by admin
3 ημέρες ago
Ενέσεις mRNA: H Πρωτεΐνη-Ακίδα (Spike) Aνιχνεύεται στον Oργανισμό για πάνω από 3,5 Χρόνια μετά τον Εμβολιασμό
ΥΓΕΙΑ

Ενέσεις mRNA: H Πρωτεΐνη-Ακίδα (Spike) Aνιχνεύεται στον Oργανισμό για πάνω από 3,5 Χρόνια μετά τον Εμβολιασμό

by admin
3 ημέρες ago
Next Post
Απόπειρα φιμώσεως του Αξίου Ιεράρχου Κυθήρων Σεβασμιωτάτου Σεραφείμ καθώς και του αγρυπνούντος πληρώματος της Εκκλησίας.

Απόπειρα φιμώσεως του Αξίου Ιεράρχου Κυθήρων Σεβασμιωτάτου Σεραφείμ καθώς και του αγρυπνούντος πληρώματος της Εκκλησίας.

Ιερός Λόχος 2012 : “Χτυπάμε” τις εταιρίες της νέας τάξης εκεί που πονάνε. Στο κέρδος!

Ιερός Λόχος 2012 : "Χτυπάμε" τις εταιρίες της νέας τάξης εκεί που πονάνε. Στο κέρδος!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr