• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Πέμπτη, 25 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Γιατί επιμένουν να εμβολιάσουν παιδιά άνω των 12 ετών ακόμα και αν δεν κινδυνεύουν – Τι δείχνουν οι αριθμοί

5 έτη ago
in ΕΛΛΑΔΑ, ΥΓΕΙΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Σύντομα θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί των παιδιών και στην Ελλάδα

Αρκετά πιθανό να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί παιδιών από 12 ετών και άνω μέχρι τον Σεπτέμβριο, κάτι που επιβεβαίωσε ουσιαστικά χθες και η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Κάτι που είχε προαναγγείλει βέβαια πριν από λίγο καιρό και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ενώ όλο και περισσότερα κυβερνητικά στελέχη επιβεβαιώνουν πως πιθανότατα από Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί των παιδιών στην Ελλάδα.

Ο δρόμος άνοιξε από τη στιγμή που ο ΕΜΑ άναψε το «πράσινο» φως για εμβολιασμούς παιδιών με το εμβόλιο της Pfizer.

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, μιλώντας στο OPEN είπε ότι ο μη εμβολιασμός συγκεκριμένων ηλικιακών ομάδων θα φέρει το ζήτημα των παιδιών στην επιφάνεια, ενώ αν εμβολιαστούν οι μεγαλύτεροι δεν χρειάζεται να μπούμε σε τέτοια συζήτηση.

«Είναι μια συζήτηση που μας δυσκολεύει. Και αν εμβολιαστούν οι μεγαλύτερες ηλικίες όπου παρατηρείται ένα ποσοστό 35% το οποίο δεν προσήλθε ο εμβολιασμός των παιδιών θα τεθεί σε άλλη βάση. Αν πιάσουμε το ποσοστό ανοσίας που θέλουμε δεν θα χρειαστεί να ανοίξει η συζήτηση για τον εμβολιασμό των παιδιών» πρόσθεσε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Σχολιάζοντας το ζήτημα η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη είπε ότι προηγείται αυτή την στιγμή ο εμβολιασμός των ενηλίκων και μετά θα έρθει η σειρά των παιδιών.

Τι είπε η Μ.Θεοδωρίδου

Στις οδηγίες για τον εμβολιασμό των παιδιών 12-15 ετών αναφέρθηκε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας. Στα μέσα Μαΐου το CDC διατύπωσε τη σύσταση εμβολιασμών μικρών παιδιών, ενώ ο ΕΜΑ έχει δώσει το πράσινο φως για εμβολιασμό με εμβόλιο mRNA για τα παιδιά 12 -15 ετών.

Στις μελέτες που έγιναν κανένα παιδί δεν ανέπτυξε νόσο και η αποτελεσματικότητα ήταν περίπου 100%. Καταγράφηκαν συνήθεις ανεπιθύμητες ενέργειες, όμως ο αριθμός των ατόμων της δοκιμής δεν θα μπορούσε να ανιχνεύσει σπάνιες ανεπιθύμητες ενέργειες.

Το συμπέρασμα, σύμφωνα με την Μ.Θεοδωρίδου, ήταν ότι τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων, ιδιαίτερα για παιδιά με υποκείμενα προβλήματα. Η έγκριση του ΕΜΑ σηματοδοτεί ότι κάθε χώρα μπορεί να υιοθετεί μια δική της πολιτική εμβολιασμού.

Οι παράγοντες που θα συνεκτιμηθούν αφορούν στη νόσο, τη συμμετοχή των παιδιών στη διασπορά του ιού, τα πλεονεκτήματα από τον εμβολιασμό σε σχέση με την εκπαίδευση και άλλες δραστηριότητες που συμμετέχουν τα παιδιά, την ασφάλεια και την αποδοχή από τους γονείς με τη συναίνεση των οποίων θα γίνει.

Η κα. Θεοδωρίδου δεν απέκλεισε η πρόταση που θα γίνει να αφορά σε παιδιά με υποκείμενα νοσήματα που ενδεχομένως διατρέχουν κίνδυνο εφόσον νοσήσουν. Ο ΕΜΑ σημειώνει ότι πρωταρχικός στόχος παραμένει ο εμβολιασμός των ενηλίκων και πως για τα παιδιά δεν θα έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα.

Γιατί επιμένουν να εμβολιάσουν παιδιά άνω των 12 ετών

Όπως όλα δείχνουν οι «ειδικοί» επιμένουν να εμβολιαστούν τα παιδιά γιατί δεν προχωρούν οι εμβολιασμοί και έτσι πιστεύουν πως αν εμβολιαστούν και τα παιδιά τότε θα «χτιστεί» το λεγόμενο τείχος ανοσίας. Παρόλα αυτά κάτι τέτοιο δεν είναι βέβαιο.

Επιπλέον μας προκαλεί απορία το πως θα πείσουν τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, ώστε να «χτιστεί» ένα τείχος ανοσίας, ενώ τα παιδιά τους δεν κινδυνεύουν από τον κορωνοίό. 

Εδώ θα πρέπει να επικαλεστούμε τις δηλώσεις του καθηγητή Βασιλακόπουλου, ο οποίος έχει υποστηρίξει δημοσίως πως πρέπει τα παιδιά να εμβολιαστούν για να πάνε σχολείο. 

Ενώ στο αν τα παιδιά κινδυνεύουν θα επικαλεστούμε τους αριθμούς του ΕΟΔΥ, καθώς μέχρι σήμερα έχουν πεθάνει με κορωνοϊό τρία παιδιά κάτω από 18 ετών, όταν μάλιστα κάθε χρόνο πεθαίνουν δεκάδες παιδιά από γρίπη. Και φυσικά δεν είναι βέβαιο πως και οι τρεις θάνατοι οφείλονται στον κορωνοϊό.

Οι αριθμοί πάντως για τους εμβολιασμού είναι ξεκάθαροι. Μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί 2.058.287 πολίτες πλήρως και 3.648.009 πολίτες συνολικά. Δηλαδή έστω μία δόση έχει εμβολιαστεί περίπου το 35% του πληθυσμού, ποσοστό που απέχει πάρα πολύ από το 70% και γι’ αυτό έχει ανοίξει η συζήτηση για τα παιδιά, και όχι γιατί κινδυνεύουν.

Να σημειώσουμε βέβαια πως δεν υπάρχει κάτι κακό με το να έχουν το δικαίωμα κάποια παιδιά, που έχουν προβλήματα υγείας, να εμβολιαστούν, πάντα βέβαια όταν αυτό είναι επιλογή των γονέων τους, όμως οτιδήποτε άλλο δεν είναι προς συμφέρον των παιδιών.

Το μεγάλο ερώτημα είναι το ποιος θα αναλάβει την ευθύνη σε περίπτωση που υπάρξει κάποια παρενέργεια μετά το εμβόλιο στα παιδιά. Γιατί μέχρι στιγμής στις παρενέργειες στους ενήλικες υποστηρίζουν πως τα οφέλη είναι περισσότερα από τους κινδύνους. Στα παιδιά; 

pronews.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Η Ελλάς εάλω! Διακινητής από Μπαγκλαντές σε βίντεο σε ομοειδεάτες του: “Βρισκόμαστε στο Ναύπλιο.. μπορείτε να μείνετε 50 χρόνια χωρίς να σας πιάσει η αστυνομία
Slider

Η Ελλάς εάλω! Διακινητής από Μπαγκλαντές σε βίντεο σε ομοειδεάτες του: “Βρισκόμαστε στο Ναύπλιο.. μπορείτε να μείνετε 50 χρόνια χωρίς να σας πιάσει η αστυνομία

by admin
4 ώρες ago
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ΕΚΦΟΒΙΖΕΙ ανηλίκους που αντιδρούν στα Gay Pride ;;;
ΕΛΛΑΔΑ

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ΕΚΦΟΒΙΖΕΙ ανηλίκους που αντιδρούν στα Gay Pride ;;;

by admin
12 ώρες ago
Ετοιμάζουν να καταστρέψουν όλα τα βαρέα μηχανήματα εξόρυξης λιγνίτη προκαλώντας αντιδράσεις
ΕΛΛΑΔΑ

Ετοιμάζουν να καταστρέψουν όλα τα βαρέα μηχανήματα εξόρυξης λιγνίτη προκαλώντας αντιδράσεις

by admin
19 ώρες ago
«Τα “υπέρ-ραντάρ” έρχονται στην Ελλάδα – 2.500 κάμερες, πρόστιμα 700 ευρώ και το τέλος του “κόβω μπροστά στην κάμερα”»
Slider

«Τα “υπέρ-ραντάρ” έρχονται στην Ελλάδα – 2.500 κάμερες, πρόστιμα 700 ευρώ και το τέλος του “κόβω μπροστά στην κάμερα”»

by admin
1 ημέρα ago
Next Post
Καταδίκη της κυβέρνησης Κ.Μητσοτάκη από την Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών: «Παραβιάσατε το Κράτος Δικαίου»!

Καταδίκη της κυβέρνησης Κ.Μητσοτάκη από την Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών: «Παραβιάσατε το Κράτος Δικαίου»!

Κύριε, σῶσον ἡμᾶς, ἀπολλύμεθα….

Κύριε, σῶσον ἡμᾶς, ἀπολλύμεθα....

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr