• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 20 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Κωνσταντίνος Βαθιώτης : Περί λύκων ο λόγος

5 έτη ago
in ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ, Κ.ΒΑΘΙΩΤΗΣ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Κωνσταντίνος Βαθιώτης

Δύο είναι οι βασικές κατηγορίες λύκων που αξιοποιούνται από τα στελέχη μιας “έξυπνης δικτατορίας”: οι καθαρόαιμοι και οι προβατόσχημοι.

Οι π ρ ο β α τ ό σ χ η μ ο ι λύκοι είναι οι μεταμφιεσμένες “γιαγιάδες”, που θέλουν να καταβροχθίσουν τις “κοκκινοσκουφίτσες”.

Πρόκειται για “πολιτικούς απατεώνες” που υφαρπάζουν την υπογραφή όλων των “ευ”: των ευ-αίσθητων, των ευ-άλωτων, των ευ-παθών και των ευ-κολόπιστων. Κατά τούτο, είναι όχι μόνο απατεώνες, αλλά και εκμεταλλευτές του ανθρώπινου πόνου.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Νικκολό Μακιαβέλλι στον “Ηγεμόνα” του (μτφ.: Μαρία Κασωτάκη, 3η έκδ., 1997, εκδ. Πατάκη, Αθήνα, Κεφ. ΙΗ΄ , σελ. 96) σημείωνε:

«Αφού λοιπόν για έναν ηγεμόνα είναι απαραίτητο να ξέρει να δρα σαν ζώο, πρέπει να διαλέξει την αλεπού και το λιοντάρι· γιατί το λιοντάρι δεν ξέρει να αποφεύγει τις παγίδες και η αλεπού δεν μπορεί ν’ αντισταθεί στους λύκους. Πρέπει λοιπόν να είναι αλεπού για να μυρίζεται τις παγίδες και λιοντάρι για να τρομάζει τους λύκους. Εκείνοι που σταματούν μονάχα στο λιοντάρι δεν καταλαβαίνουν από πολιτική. […] Όμως είναι απαραίτητο να ξέρεις να παριστάνεις καλά την αλεπού και να είσαι μεγάλο ψεύτης και υποκριτής· και οι άνθρωποι είναι τόσο απλοϊκοί και υποκύπτουν τόσο στις ανάγκες της στιγμής, ώστε όποιος εξαπατά θα βρίσκει πάντα κάποιον που θα τον α φ ή ν ε ι να τον εξαπατά» (περί του ότι βασικό στοιχείο της πολιτικής τέχνης είναι το κ α μ ο υ φ λ ά ζ και ότι ο πολιτικός πρέπει να είναι “gran simulatore e dissimulatore” βλ. Σ. Κωνσταντόπουλου, Ο φόβος της δικτατορίας.

Τέσσερες διαλέξεις, Αθήναι 1966, σελ. 10).
Σε σύγκριση λοιπόν με τους καθαρόαιμους, οι π ρ ο β α τ ό σ χ η μ ο ι λύκοι είναι το πιο πολύτιμο τάγμα της “έξυπνης δικτατορίας”: Κάνουν την ύ π ο υ λ η δουλειά, δημιουργώντας μια “μαγική εικόνα” για τον πολίτη, ο οποίος νομίζει ότι λαμβάνει και υλοποιεί μια δική του απόφαση. Γι’ αυτό άλλωστε ο Χριστός έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου: «Προσέχετε ἑαυτοῖς ἀπὸ τῶν ψευδοπροφητῶν͵ οἵτινες ἔρχονται πρὸς ὑμᾶς ἐν ἐνδύμασι π ρ ο β ά τ ω ν͵ ἔσωθεν δέ εἰσι λ ύ κ ο ι ἅρπαγες» (Ματθ., Ζ΄ 15).
Αντιθέτως, οι κ α θ α ρ ό α ι μ ο ι λύκοι κάνουν την β ρ ό μ ι κ η δουλειά: με χρήση σωματικής ή ψυχολογικής βίας, δηλ. δείχνοντας τα δόντιά τους ή μπήγοντας τα νύχια τους στην σάρκα του θηράματος, επιχειρούν να π α ρ α κ ά μ ψ ο υ ν ή έστω να κ ά μ ψ ο υ ν την αντίστασή του.

Λύκοι, λοιπόν, καθαρόαιμοι τε και προβατόσχημοι, ακροβολισμένοι παντού, πότε τρομοκρατούν τους βασανισμένους πολίτες και πότε τους εξαπατούν.

Υπάρχουν, βεβαίως, κάποιες περιπτώσεις όπου οι προβατόσχημοι λύκοι μεταπηδούν στο στρατόπεδο των καθαρόαιμων, για να δείξουν τα κοφτερά τους δόντια σε κάποιους που τους έλαχε να είναι ευαίσθητοι αλλά όχι ευκολόπιστοι. Οι λύκοι, όμως, δεν έχουν υπολογίσει ότι μπορεί να βρίσκονται αντιμέτωποι με ευαίσθητους που διαθέτουν αφανείς κυνόδοντες. Έναντι αυτών καταφεύγουν συνήθως στην τακτική της συκοφαντίας. Οι ευαίσθητοι με κυνόδοντες βαπτίζονται στην κολυμβήθρα της απαξίωσης “γραφικοί”, “τρελοί” ή “απόκοσμοι”.

Στην εποχή της “υγειονομικής δικτατορίας” έχουμε κατακλυστεί από προβατόσχημους λύκους, οι οποίοι προσεγγίζουν πληθώρα απεγνωσμένων πολιτών ευεπίφορων στην εξαπάτησή τους. Τέτοιοι λύκοι είναι π.χ.: δημοσιογράφοι που υποδύονται τους νομικούς και συντάσσουν υποδείγματα κατάπτυστων μηνύσεων, δημοσιογράφοι που επιτίθενται ανηλεώς κατά της δικτατορίας και ιδρύουν κόμματα για να “σκουπίσουν” τους δυσαρεστημένους αλλά μετά να τους πουλήσουν, ημιμαθείς και αυτάρεσκοι δικηγόροι που επιδίδονται σε σαγηνευτικές μεγαλοστομίες, γιατροί που υποκρίνονται τους αντισυστημικούς αλλά κάποιοι στιγμή επιχειρούν άλλοτε άγαρμπες και άλλοτε διακριτικές κωλοτούμπες κ.ο.κ.

Κάπου υπάρχουν και οι ολίγοι απόκοσμοι-ευαίσθητοι με τους κυνόδοντες, οι οποίοι ομιλούν εμμονικά την γλώσσα της αλήθειας. Η αχίλλειος πτέρνα, όμως, της αλήθειας είναι ότι δεν αχνοφέγγει, ώστε να μπορεί να παρασύρει όποιον κινείται στα σκοτεινά, αλλά λάμπει εκτυφλωτικά, οπότε όποιος την αναζητεί θα πρέπει να διαθέτει το κατάλληλο σκαρί για να την αντικρίσει κατάματα.
Θα μπορούσα να ξεσκεπάσω πολλούς προβατόσχημους λύκους ελληνικής προελεύσεως που όλο αυτό το διάστημα εξαπατούν τα πλήθη υπηρετώντας πρόστυχα το τερατούργημα της “υγειονομικής δικτατορίας”. Αλλά θα ήταν μάταιο, διότι τα πλήθη θέλουν να εξαπατηθούν. Συνεπώς, είναι γραπτό να μάθουν την ταυτότητα αυτών των λύκων μέσα από το πάθημά τους.

Tags: slide5
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Ν.ΔΑΠΕΡΓΟΛΑΣ, ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΑ ΔΩΡΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΑ…ΑΝΤΙΔΩΡΑ
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Ν.ΔΑΠΕΡΓΟΛΑΣ, ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΑ ΔΩΡΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΑ…ΑΝΤΙΔΩΡΑ

by admin
1 ώρα ago
Δρ. Κ. Βαρδάκας: Eδώ η Αμερική δεν θα σωθεί , το ψευτορωμαίικο περιμένετε να σωθεί;
Slider

Δρ. Κ. Βαρδάκας: Eδώ η Αμερική δεν θα σωθεί , το ψευτορωμαίικο περιμένετε να σωθεί;

by admin
6 ώρες ago
ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (19/6/2026)
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (19/6/2026)

by admin
15 ώρες ago
Αποστόλου: Οι τρεις νέοι παίκτες και η επόμενη μέρα: Ποιος μπορεί να ανατρέψει το σύστημα;
Slider

Αποστόλου: Οι τρεις νέοι παίκτες και η επόμενη μέρα: Ποιος μπορεί να ανατρέψει το σύστημα;

by admin
15 ώρες ago
Next Post
Ο Ερντογάν “γονατίζει” στην Ευρώπη- Οι Βρυξέλλες κλείνουν την “κάνουλα” των χρημάτων

Ο Ερντογάν "γονατίζει" στην Ευρώπη- Οι Βρυξέλλες κλείνουν την "κάνουλα" των χρημάτων

Το μέγα φιάσκο του προγράμματος εμβολιασμού: Τα αποκαλυπτικά στοιχεία που θέλει να κρύψει η κυβέρνηση

Το μέγα φιάσκο του προγράμματος εμβολιασμού: Τα αποκαλυπτικά στοιχεία που θέλει να κρύψει η κυβέρνηση

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr