• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τρίτη, 23 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home Slider

Κωνσταντίνος Γρίβας: Drone στη Λευκάδα: «Πρωτοφανής, βάναυση, βίαιη και καταλυτική παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας από ξένη δύναμη»

«Θα μπορούσε να προκαλέσει εκατόμβη νεκρών» - «Απορώ που δεν έχει γίνει χαμός, μέχρι στιγμής»

2 μήνες ago
in Slider, ΕΛΛΑΔΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Αντιδράσεις προκαλεί η ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση με το μη επανδρωμένο σκάφος με τα 300 κιλά εκρηκτικά, που βρέθηκε από ψαράδες στο ακρωτήριο Λευκάτας, στη Λευκάδα, με αναμένη τη μηχανή του.

Το περιστατικό ήδη διερευνάται από τις Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες με το εξειδικευμένο προσωπικό τους αναμένεται να διαπιστώσουν πού κατασκευάστηκε, ποια είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά και οι δυνατότητές του, ενώ θα δώσουν απαντήσεις και για το περιεχόμενό του.

Ο στρατιωτικός αναλυτής και καθηγητής στη Σχολή Ευελπίδων, Κωνσταντίνος Γρίβας, προειδοποιεί ότι «συνήθως, όπου υπάρχει ένα drone, υπάρχουν κι άλλα», ενώ δεν αποκλείει το σενάριο, το συγκεκριμένο συμβάν να αποτελεί μόλις την κορυφή του παγόβουνου.

Μιλώντας στο ThessPost.gr έκανε μάλιστα λόγο για μία «πρωτοφανή, βάναυση, βίαιη και καταλυτική παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας από ξένη δύναμη».

Σύμφωνα με τον κ. Γρίβα, ο εντοπισμός του USV, πιθανότατα ουκρανικής κατασκευής τύπου Magura, τύπου που χρησιμοποιείται κατά κόρον στη Μαύρη Θάλασσα, δεν αφήνει πολλά στη φαντασία.

«Δεν υπάρχει θέμα εκτιμήσεως, είναι ξεκάθαρο: είναι συγκεκριμένο οπλικό πολεμικό σύστημα, που βρέθηκε σε ελληνικό έδαφος. Είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Απορώ γιατί δεν έχει γίνει χαμός μέχρι στιγμής. Είναι μια πρωτοφανής, βάναυση, βίαιη και καταλυτική παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας από ξένη δύναμη. Δεν υπάρχει περίπτωση να βρέθηκε κατά λάθος, οπλισμένο με εκρηκτικά μέσα σε μια σπηλιά. Θα μπορούσε αυτό το πράγμα, εφόσον ρυμουλκήθηκε και πήγε εκεί που πήγε, να είχε εκραγεί, και να έχουμε εκατόμβη νεκρών. Δεν έγινε στα διεθνή ή στα χωρικά ύδατα. Έγινε μέσα στο ελληνικό έδαφος», υπογραμμίζει.

«Οι Ουκρανοί χτυπάνε ρωσικούς στόχους, όπου κι αν βρίσκονται»

Σύμφωνα με τον έμπειρο στρατιωτικό αναλυτή, το πιθανότερο σενάριο είναι να στόχευε σε ρωσικά πλοία, ενώ διευκρινίζει πως σε κάθε περίπτωση, η Ουκρανία οφείλει να δώσει εξηγήσεις για το πώς βρέθηκε το συγκεκριμένο όπλο στην Ελλάδα:

«Δείχνει ότι μπορεί η Ουκρανία να χρησιμοποιεί την Ελλάδα ως βάση, οι Ουκρανοί έχουν δείξει ότι το κάνουν αυτό το πράγμα, να χτυπάνε ρωσικούς στόχους όπου κι αν βρίσκονται. Δε χτυπάνε μόνο στη δική τους επικράτεια και τη ρωσική αλλά κι εκτός, ιδιαίτερα τους θαλάσσιους στόχους. Η επίθεση που έγινε σε ρωσικό δεξαμενόπλοιο ανοιχτά της Κρήτης, μπορεί κάπως έτσι να έγινε. Αυτά τα συστήματα, έχουν χρησιμοποιηθεί κατά κόρον στη Μαύρη Θάλασσα, αλλά και σε άλλα σημεία. Πρέπει να απολογηθούν για το πώς βρέθηκε ένα δικό τους σύστημα εδώ. Μπορεί να πουν ότι είναι προβοκάτσια, όμως προκύπτουν κι άλλα ερωτήματα. Ήρθε μόνο του από την Ουκρανία, ή υπάρχει στην Ελλάδα ένα δίκτυο Ουκρανών ή συμπαθούντων που ουσιαστικά δρουν ως προέκταση της πολεμικής μηχανής της Ουκρανίας και παραβιάζουν πλήθος νόμων σε κακουργηματικό επίπεδο;», σημειώνει με νόημα.

«Όταν βρίσκεις ένα, είναι δεδομένο ότι υπάρχουν κι άλλα»

Κατά τον κ. Γρίβα, το συγκεκριμένο drone μπορεί να μην είναι το μοναδικό:

«Μπορεί να υπάρχουν κι άλλα. Νομίζω ότι είναι όπως οι κατσαρίδες, όταν έχεις ένα, είναι δεδομένο ότι υπάρχουν κι άλλα. Αν είχε ανατιναχθεί, ποιες θα ήταν οι επιπτώσεις στον ελληνικό τουρισμό; Επίσης, αυτοί οι άνθρωποι που είναι διατεθειμένοι να κάνουν πολεμικές δράσεις μέσα στην Ελλάδα, γιατί να μη κάνουν και το επόμενο βήμα και να ανατινάζουν πλοία μέσα στον ελληνικό χώρο, εφόσον εντοπίσουν ‘’εχθρό της Ουκρανίας;’’».

zougla.gr

Tags: slide3
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

“Χάραγμα του Θηρίου” προ των Πυλών; Η Τεχνολογία του Γκέιτς Συνδυάζει Εμβόλια & Αόρατους Ψηφιακούς Δείκτες
Slider

“Χάραγμα του Θηρίου” προ των Πυλών; Η Τεχνολογία του Γκέιτς Συνδυάζει Εμβόλια & Αόρατους Ψηφιακούς Δείκτες

by admin
2 ώρες ago
ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΑΜ !
Slider

ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΑΜ !

by admin
2 ώρες ago
Πούτιν σε Ζελένσκι: «Ή αποδέχεσαι τη νέα πραγματικότητα στο έδαφος ή θα συνεχίσουμε προς Κίεβο»
Slider

Πούτιν σε Ζελένσκι: «Ή αποδέχεσαι τη νέα πραγματικότητα στο έδαφος ή θα συνεχίσουμε προς Κίεβο»

by admin
2 ώρες ago
Το πρόγραμμα της “Εθνεγερσία” καταρτίστηκε με γνώμονα την επιβίωση του ελληνικού λαού και της Ελλάδας.
Slider

Το πρόγραμμα της “Εθνεγερσία” καταρτίστηκε με γνώμονα την επιβίωση του ελληνικού λαού και της Ελλάδας.

by admin
3 ώρες ago
Next Post
Επτά Ορθόδοξα Θαύματα του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου της Ρωσίας

Επτά Ορθόδοξα Θαύματα του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου της Ρωσίας

(ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ) Κρατηθείτε Γερά! Θα υπάρξει …/ Ή ΧΡΙΣΤΟΣ – Ή ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ (Γέρων Ιγνάτιος Γρηγοριάτης)

(ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ) Κρατηθείτε Γερά! Θα υπάρξει …/ Ή ΧΡΙΣΤΟΣ – Ή ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ (Γέρων Ιγνάτιος Γρηγοριάτης)

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr