• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 21 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΘΝΙΚΑ

Κύπρος: “Το γίνε δούλος για να γλιτώσεις δεν μπορεί να είναι λύση”! Ποιοι καλλιεργούν την ηττοπάθεια

7 έτη ago
in ΕΘΝΙΚΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Γράφει ο

Xρήστος Αλεξάνδρου
Ιστορικός – Πολιτικός Επιστήμονας

Μερικοί πολιτικοί και πολιτικολογούντες, οι οποίοι υποστηρίζουν την προοπτική λύσης όπως αυτή έχει φτάσει να προδιαγραφεί μέχρι τώρα, μέχρι δηλαδή και το Κράν Μοντάνα, συχνά μας υποβάλλουν (ή μας απειλούν; ) ότι: «αν δεν λυθεί το κυπριακό τα παιδιά μας, ή αν όχι τα παιδιά μας σίγουρα τα εγγόνια μας, δεν θα μπορέσουν να ζήσουν σ’ αυτό το τόπο». Με αυτό υπονοούν ότι με την μη λύση στη βάση του πλαισίου του Κραν Μοντάνα, χειρότερη από αυτή του Σχ. Ανάν, η ελεύθερη Κύπρος σταδιακά όσο και γρήγορα θα ελέγχεται με κάποιο τρόπο από τους Τούρκους.

Εντούτοις όμως αποφεύγουν να μας εξηγήσουν με ποιο ακριβώς τρόπο θα προκύψει, και μάλιστα σύντομα, το αναπόδραστο τέλος μας. Θα είναι με μια νέα εισβολή της Τουρκίας και κατάληψη και της ελεύθερης Κύπρου; Ή θα γίνει «ειρηνικά», με την είσοδο μεγάλων πληθυσμιακών ομάδων Τούρκων και Τουρκοκυπρίων στις ελεύθερες περιοχές, με αποτέλεσμα όλη η Κύπρος de facto να τουρκοποιηθεί. Για να ακολουθήσει στην συνέχεια και η τυπική κατοχύρωση της ως τουρκική;

Η άποψη όμως περί του αναπόδραστου τέλους είναι περισσότερο παράγωγο στράτευσης παρά ορθολογικής αποτίμησης των πραγμάτων, και ως εκ τούτου «μονοσήμαντη», όπως κάθε στρατευμένος τρόπος σκέψης. Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι αυτοί που την εκφέρουν, δεν εκφράζουν καμία ανησυχία για τα εξαιρετικά πιθανά προβλήματα και αδιέξοδα που μπορεί να προκύψουν «τη» λύση. Προβλήματα και αδιέξοδα τα οποία ενδεχομένως θα αποβούν μοιραία για την επιβίωση του κυπριακού Ελληνισμού, για να φτάσουμε έτσι από ένα άλλο δρόμο, όντως ασφαλέστερα και γρηγορότερα στην τουρκοποίηση. Για αυτό και δεν τους πέρασε ποτέ από το μυαλό να προτείνουν ασφαλιστικές δικλίδες διαφυγής από το «νέο συνεταιρισμό» σε περίπτωση που αυτός εξελιχθεί σε θηλιά στο λαιμό μας. Για παράδειγμα σε εύλογο χρονικό διάστημα, σε 4 ή 5 έτη, η συμφωνία να περάσει ξανά από δημοψήφισμα για επανέγκριση της ή απόσχιση και τη δημιουργία δύο κρατών, ως έσχατη επιλογή.

Η πεποίθηση ότι ο κυπριακός Ελληνισμός θα φτάσει στο τέλος του χωρίς «τη» λύση, αντανακλά μια ευρύτερη πολιτική αντίληψη: ότι δεν θα αλλάξουμε πολιτική και στρατηγική για παντοειδή υπεράσπιση της ύπαρξη μας. Προοπτική την οποία αντιστρατεύονταν και την υπονόμευαν όταν προτασσόταν ως αναγκαιότητα αυτοί ακριβώς που εσχάτως βλέπουν το τέλος.

Το «τέλος» προϋποθέτει ότι θα συνεχίσουμε την ίδια αποχαυνωτική μας πορεία, στο όνομα ενός αόρατου και τυραννικού πολιτικά ορθού, που χρόνια τώρα κατατρώει το φρόνημα και τα υγιή κριτήρια του Έλληνα της Κύπρου, με πρωταίτιο και πρωτοπόρο το ΑΚΕΛ.
Αποτέλεσμα μεταξύ άλλων η καλλιεργούμενη, και ήδη εμπεδωμένη σε ένα μέρος του πολιτικού συστήματος και του λαού ηττοπάθειας. Η εύκολη παραπλάνηση που συναντούμε συχνά ότι κάθε προσπάθεια για ισχυροποίηση μας είναι μάταιη, η ανόρθωση ισχυρής αποτρεπτικής ισχύος χαμένος κόπος, και μόνο η υποταγή μας στους τουρκικούς όρους μπορεί να μας σώσει.

Η άποψη όμως περί αναπόδραστου τέλους χωρίς «τη» λύση εμπερικλείει και μια μεγάλη αντίφαση, όπως συχνά συμβαίνει με το στρατευμένο τρόπο σκέψης. Αν η τουρκική βούληση είναι να μας εξαλείψει με τον άλφα ή βήτα τρόπο και να πάρει όλη την Κύπρο, γιατί η βούληση αυτή θα εκλείψει με «τη» λύση; Και δεν είναι άκρως προβληματικό, προκειμένου να αποφύγεις την απειλή του εχθρού για εκμηδένιση, να υποταχθείς σε αυτόν, όταν μάλιστα έχεις όπλα και δυνατότητες για να αντισταθείς; Κοντολογίς να γίνεις δούλος για να γλυτώσεις. Διότι περί αυτού πρόκειται.

militaire.gr

Tags: slide2
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Πώς Ελλάδα και Κύπρος κινδυνεύουν να στοχοποιηθούν από το Ιράν
Slider

Πώς Ελλάδα και Κύπρος κινδυνεύουν να στοχοποιηθούν από το Ιράν

by admin
1 εβδομάδα ago
Η Χαμάς ετοίμαζε για πρώτη φορά μαζικό τρομοκρατικό χτύπημα σε ελληνικό έδαφος! Πόσοι άλλοι κρύβονται εδώ;
Slider

Η Χαμάς ετοίμαζε για πρώτη φορά μαζικό τρομοκρατικό χτύπημα σε ελληνικό έδαφος! Πόσοι άλλοι κρύβονται εδώ;

by admin
2 εβδομάδες ago
Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Π.Χέγκσεθ: «Πότε θα κάνει κάτι η Ελλάδα για να αποτρέψει την είσοδο παράνομων μεταναστών;»
Slider

Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Π.Χέγκσεθ: «Πότε θα κάνει κάτι η Ελλάδα για να αποτρέψει την είσοδο παράνομων μεταναστών;»

by admin
2 εβδομάδες ago
Στρατηγός Ταμουρίδης: «Έργα και ημέρες» του «Σουλτάνου» Ερντογάν!
Slider

Στρατηγός Ταμουρίδης: «Έργα και ημέρες» του «Σουλτάνου» Ερντογάν!

by admin
2 εβδομάδες ago
Next Post
Κοζλοντούι – Η Ελλάδα οφείλει να προετοιμάσει τους πολίτες για κάθε ενδεχόμενο

Κοζλοντούι – Η Ελλάδα οφείλει να προετοιμάσει τους πολίτες για κάθε ενδεχόμενο

ΠΑΡΑΙΝΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ ΔΙΑ ΤΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ … ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ ΗΡΘΑ ΝΑ ΣΑΣ ΜΙΛΗΣΩ…

ΠΑΡΑΙΝΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ ΔΙΑ ΤΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ... ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ ΗΡΘΑ ΝΑ ΣΑΣ ΜΙΛΗΣΩ...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr