• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τετάρτη, 1 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Μάθετε πρώτοι τι έρχεται: Το «συνέδριο» που θα κρίνει το μέλλον μας (ΒΙΝΤΕΟ)

7 έτη ago
in ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Οι εξελίξεις τρέχουν πολύ πιο γρήγορα από όσο νομίζουν πολλοί…
Ρεπορτάζ: Νεκτάριος Αρχοντίου

Πάνω από 20.000 άτομα βρέθηκαν στο Ντουμπάι, στην διοργάνωση «AI Everything», τη μεγαλύτερη εκδήλωση για την τεχνητή νοημοσύνη στην περιοχή. Ένα μέρος που χαρακτηρίζεται ως ο τόπος που μπορούν να έρθουν όλοι και να μιλήσουν για το ποιο πρέπει να είναι το μέλλον της τεχνολογίας.

Εκεί βρίσκεται και ο πρώτος Υπουργός Τεχνητής Νοημοσύνης στον κόσμο, Ομάρ Μπιν Σουλτάν Αλ Ολάμα.

Όπως λέει ο ίδιος, «οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι πρέπει να εξοικειωθούν με την τεχνητή νοημοσύνη και τα όσα αυτή μπορεί να προσφέρει. Αλλιώς, απλά δεν θα μπορέσουμε να αποτελέσουμε μέρος των πόλεων και των κρατών που ηγούνται αυτής της επανάστασης».

«Κάποιοι τομείς θα ωφεληθούν ιδιαίτερα από την τεχνητή νοημοσύνη. Για παράδειγμα, ο τομέας της περίθαλψης, οι διαγνώσεις. Το να μπορούμε να διαγνώσουμε κάθε ασθένεια με μεγάλη βεβαιότητα είναι εξαιρετικά σημαντικό. Οι γιατροί θα μπορούν να θεραπεύουν τους ασθενείς τους. Γι’ αυτό είναι πλασμένοι οι άνθρωποι. Είναι η έννοια του κοινωνικού δεσμού.», αναφέρει.

Οι ειδικοί θεωρούν ότι ο τομέας της υγείας θα είναι στην αιχμή της επανάστασης που θα φέρει η τεχνητή νοημοσύνη.

Ο λόρδος Τίμοθι Κλέμεντ-Τζόουνς, εκπρόσωπος για θέματα ψηφιακής οικονομίας της Βουλής των Λόρδων στην Βρετανία, λέει: «Θα έχουμε τεράστιες αλλαγές στο χώρο της υγείας. Εδώ στο Ντουμπάι, πραγματοποιήθηκε μια καταπληκτική έκθεση στην Παγκόσμια Διάσκεψη για την Διακυβέρνηση, που εξήγησε τις αλλαγές που μπορεί να φέρει η τεχνητή νοημοσύνη και οι νέες τεχνολογίες στην ανθρώπινη μακροζωία από σήμερα μέχρι το 2090. Και μόνο η δυνατότητα να διαγνώσουμε και να συνταγογραφήσουμε το τι χρειάζεται, δείχνει τον ισχυρό ρόλο που θα παίξει η τεχνητή νοημοσύνη».

Ο δρ. Γκο Ενγκ Λιμ που εργάζεται για την πασίγνωστη Hewlett Packard δηλώνει: «Είχαμε έναν πελάτη σε ένα δημοτικό νοσοκομείο, σε μια πόλη με πολλά περιστατικά φυματίωσης. Ήθελαν να κάνουν ακτινογραφίες σε ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Αυτό που κάναμε, ήταν να πάμε εκεί και να εκπαιδεύσουμε το προσωπικό να διαβάζει τις ακτινογραφίες με και χωρίς φυματίωση.

Καταφέραμε τώρα, όταν ένας ασθενής μπαίνει σε ένα μηχάνημα, μέσα σε δευτερόλεπτα να του λένε αν είναι εντάξει ή όχι. Πρέπει όμως να περιμένει δύο εβδομάδες, μέχρι να πιστοποιήσει ο γιατρός ότι είναι εντάξει. Και μέχρι τώρα το μηχάνημα δεν έχει κάνει λάθος σε σχέση με αυτά που πιστοποιούν οι γιατροί».

Όπως θα περιμέναμε σε μια τέτοια διοργάνωση, δεν θα τονιζόταν ο κίνδυνος να χαθούν θέσεις εργασίας από την τεχνητή νοημοσύνη.

Επί του θέματος, ο Τίμοθι Κλέμεντ-Τζόουνς είπε:

«Υπάρχει πάντα αυτή η υπαρξιακή ανησυχία για το ποσοστό των θέσεων εργασίας που θα χαθούν εξαιτίας της τεχνητής νοημοσύνης, αν θα είναι το 25% ή το 70%. Πρέπει να βοηθήσουμε τον κόσμο να αισθανθεί σιγουριά ότι μπορεί να επανεκπαιδευτεί και ότι θα υπάρχουν πόροι από την κυβέρνηση γι’ αυτό τον στόχο,ώστε να κάνουν κάτι διαφορετικό, κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Δεν πιστεύω ότι θα αντικαθίστανται πάντα. Η τεχνητή νοημοσύνη λειτουργεί αυξητικά: σε βοηθά να κάνεις τη δουλειά σου. Δεν θα στην αφαιρέσει έτσι απλά».

Στο ίδιο μήκος κύματος απαντά και ο ειδικός στην τεχνητή νοημοσύνη, Κέβιν Ντάλας:

«Υπάρχει μια άποψη που θεωρεί ότι υπάρχει μάχη ανθρώπων και μηχανών. Είναι ανακριβής. Ο τρόπος που πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα είναι ότι οι άνθρωποι έχουμε μοναδικές ικανότητες. Ένα χάρισμα που έχει να κάνει με τη δημιουργικότητα, τη φαντασία, τα συναισθήματα. Ικανότητες που δεν θα έχουν ποτέ οι μηχανές. Το ζήτημα είναι πώς ταιριάζεις αυτά τα μοναδικά ανθρώπινα χαρίσματα με την δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης για να προσφέρεις οφέλη στην κοινωνία».

Παρά τις καθησυχαστικές απαντήσεις των ειδικών όμως, ποιος μπορεί να είναι βέβαιος ότι η ιδιωτικότητά του είναι ασφαλής, τη στιγμή που όλα τα συστήματα μπορούν να παραβιαστούν; Και πέρα από το πλαίσιο του απορρήτου, ποιο είναι το ηθικό πλαίσιο που πρέπει να συνοδεύει αυτή την τεχνολογική ανάπτυξη;

Σε αυτές τις ερωτήσεις δύσκολα μπορεί να απαντήσει ο οποιοσδήποτε… ειδικός, γιαυτό και γίνονται συνέδρια επί συνεδρίων για να συμφωνήσουν στις βασικές αρχές της χρήσης και της ανάπτυξης της τεχνολογίας αυτής.

O λόρδος Τίμοθι Κλέμεντ-Τζόουνς λέει: «Η βασική προτεραιότητα κατά τη γνώμη μου είναι να συμφωνήσουμε σε ένα ηθικό πλαίσιο, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εθνικό επίπεδο, αλλά το πιο σημαντικό να χρησιμοποιηθεί και σε διεθνές επίπεδο.
Θέλω η συνάντηση των G20 στην Οσάκα να έχει κάτι παραπάνω στην ατζέντα της από τη διαχείριση των δεδομένων. Αν ασχοληθούν με το ηθικό πλαίσιο της τεχνητής νοημοσύνης θα είναι τεράστιο όφελος παγκόσμια, γιατί αυτό θα βοηθήσει στην ανάπτυξή της».

Ενώ ό Δρ.Γκκο Ενγκ Λιμ συμπληρώνει:«Η πρότασή μου είναι ότι για το ηθικό μέρος, καταλαβαίνουμε τη διαφορά ανάμεσα στο πώς ένας άνθρωπος σκέφτεται και παίρνει μια απόφαση και πώς παίρνει απόφαση μια μηχανή. Ενώ οι μηχανές γίνονται ολοένα και πιο έξυπνες, θα παίρνουν ολοένα και πιο ορθές αποφάσεις για μας. Αλλά οι άνθρωποι πρέπει να είμαστε εκεί για να διασφαλίσουμε ότι αυτή είναι η σωστή απόφαση , γιατί αυτό που είναι ορθό δεν είναι πάντα και το σωστό».

Με πρόσχημα τη βοήθεια προς τον άνθρωπο στις διάφορες εργασίες επομένως, προωθείται η εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης, μόνο που όταν ένα τέτοιο σύστημα φτάσει να είναι πιο ικανό από τον άνθρωπο, τότε θα προτιμηθεί από όλες τις επιχειρήσεις, ενώ ο άνθρωπος θα περιθωριοποιηθεί και θα χάσει τη δουλειά του.

Για ακόμη μια φορά, όλοι βλέπουν το τυρί, αλλά ελάχιστοι τη φάκα.

(φώτο: Pexels)

el.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Το Σύστημα Κοινωνικής Πίστωσης έρχεται στη Δύση – Πώς θα βαθμολογείται η συμπεριφορά σου
ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Το Σύστημα Κοινωνικής Πίστωσης έρχεται στη Δύση – Πώς θα βαθμολογείται η συμπεριφορά σου

by admin
14 ώρες ago
Η τρέλα της Net-Zero: Η Βρετανία φλέγεται, οι πολίτες υποφέρουν, και οι αρχές απαιτούν την απομάκρυνση των κλιματιστικών
ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Η τρέλα της Net-Zero: Η Βρετανία φλέγεται, οι πολίτες υποφέρουν, και οι αρχές απαιτούν την απομάκρυνση των κλιματιστικών

by admin
1 ημέρα ago
Πώς να αντισταθούμε στο σύστημα του «προχωρούντος θηρίου»
ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Πώς να αντισταθούμε στο σύστημα του «προχωρούντος θηρίου»

by admin
4 ημέρες ago
Η Μεγάλη Αντικατάσταση έγινε νόμος – Το Σύμφωνο Μετανάστευσης της ΕΕ οδηγεί την Ευρώπη σε δημογραφική αλλαγή και πολιτικό εμφύλιο
Slider

Η Μεγάλη Αντικατάσταση έγινε νόμος – Το Σύμφωνο Μετανάστευσης της ΕΕ οδηγεί την Ευρώπη σε δημογραφική αλλαγή και πολιτικό εμφύλιο

by admin
2 εβδομάδες ago
Next Post
Σενάρια για εκλογές το Φθινόπωρο !

Σενάρια για εκλογές το Φθινόπωρο !

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ : 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 1941 ΚΡΗΤΗ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ : 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 1941 ΚΡΗΤΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr