• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Παρασκευή, 10 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Μετά τη Βενεζουέλα, ο Πομπέο απειλεί τώρα Κούβα και Νικαράγουα

7 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, κάλεσε τους λαούς των τριών χωρών να αντιληφθούν ότι δεν είναι αναπόφευκτος «ο αυταρχικός ζυγός που τους έχει επιβληθεί».

Η Ουάσιγκτον ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή την θέση της σχετικά με την πολιτική κρίση στη Βενεζουέλα, επιλέγοντας να στηρίξει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουάιδο για να διώξει από την εξουσία τον νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο. Από την πλευρά του ο Μαδούρο χαρακτήρισε τις ενέργειες των ΗΠΑ ως προσπάθεια πραξικοπήματος.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο δήλωσε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Telemundo, ότι η Ουάσιγκτον επιθυμεί να αλλάξει το καθεστώς όχι μόνο στη Βενεζουέλα αλλά και στη Νικαράγουα και στην Κούβα. Τις χώρες αυτές έχει χαρακτηρίσει «τρόικα της τυραννίας» ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Μπόλτον τον περασμένο Νοέμβριο.

«Ναι, η κυβέρνηση του προέδρου Τραμπ έχει δράσει και θα συνεχίσει να δρα όχι μόνο στη Βενεζουέλα αλλά σίγουρα και στη Νικαράγουα και στην Κούβα», δήλωσε ο Πομπέο, απαντώντας σε ερώτηση εάν οι ΗΠΑ σκοπεύουν να «βοηθήσουν» τους πολίτες «αντιδημοκρατικών καθεστώτων».

Ο Πομπέο εξήγησε μάλιστα ότι η πολιτική της παρούσας κυβέρνησης είναι σε διαφορετική κατεύθυνση με προηγούμενες.

«Οι κυβερνήσεις αυτές συμπεριφέρονται στους πολίτες τους με σκληρότητα, συνιστούν πραγματικό κίνδυνο, κίνδυνο για την ασφάλεια των πολιτών, κίνδυνο για την ιδιωτικότητα, αρνούμενες βασικές ελευθερίες. […] Οι Ηνωμένες Πολιτείες υπό τον πρόεδρο Τραμπ, εργάζεται επιμελώς και όχι μόνο στη Βενεζουέλα αλλά σε κάθε μια από αυτές τις δυο χώρες για να υπάρξουν θετικές εξελίξεις για τους λαούς αυτούς. […] Ο αμερικανικός λαός θα τους στηρίξει», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Στην ερώτηση δημοσιογράφου εάν εύχεται να υπάρξει ένα ντόμινο εξελίξεων στην περιοχή απάτησε ότι θέλει οι πολίτες των χωρών αυτών να καταλάβουν ότι «ο αυταρχικός ζυγός που τους έχει επιβληθεί δεν είναι αναπόφευκτος».

«Ελπίζω ότι σε κάθε μια από τις χώρες αυτές, οι πολίτες των χωρών αυτών θα καταλάβουν… ότι μπορούν να ζήσουν μια διαφορετική ζωή και ότι πρέπει να συνεχίσουν να προσπαθούν για μια καλύτερη ζωή στην κατεύθυνση της επίτευξης μιας καλύτερης πολιτικής κατάστασης, τόσο στη Βενεζουέλα, όσο και στη Νικαράγουα και στην Κούβα επίσης».

Ο Πομπέο επανέλαβε ότι όλες οι επιλογές παραμένουν στο τραπέζι στη Βενεζουέλα, αλλά «έχουμε μια μεγάλη ελπίδα ότι ο λαός της Βενεζουέλας και ο στρατός της Βενεζουέλας θα αντιληφθούν ότι οι ημέρες του Μαδούρο ανήκουν στο παρελθόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεν βρήκε άδεια ράφια στη Βενεζουέλα (βίντεο)

Οι κυβερνήσεις της Κούβας και της Νικαράγουας, δεν έχουν ακόμη σχολιάσει τις δηλώσεις Πομπέο.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, που ξεκίνησε εκστρατεία συλλογής υπογραφών ενάντια στην αμερικανική παρέμβαση στη χώρα, είχε δηλώσει στο Sputnik πως ο κύριος στόχος πίσω από την εμπλοκή της Ουάσιγκτον στην Βενεζουέλα στην πραγματικότητα αφορά το γεγονός ότι κατέχει τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου στον πλανήτη.

sputniknews.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Βρετανός Αρχιπλοίαρχος Στιβ Τζέρμι: Προειδοποίηση! Το ΝΑΤΟ δεν Μπορεί να Κερδίσει έναν Πόλεμο με τη Ρωσία
Slider

Βρετανός Αρχιπλοίαρχος Στιβ Τζέρμι: Προειδοποίηση! Το ΝΑΤΟ δεν Μπορεί να Κερδίσει έναν Πόλεμο με τη Ρωσία

by admin
7 ώρες ago
Ούτε καν χαιρέτησε τον Κ.Μητσοτάκη ο Ν.Τραμπ! – Ουδείς υπολογίζει πλέον την Ελλάδα (βίντεο)
ΔΙΕΘΝΗ

Ούτε καν χαιρέτησε τον Κ.Μητσοτάκη ο Ν.Τραμπ! – Ουδείς υπολογίζει πλέον την Ελλάδα (βίντεο)

by admin
8 ώρες ago
ΝΤΟΥΓΚΙΝ: Δεν Μπορεί να Υπάρξει  Ειρήνη μεταξύ του Ιράν & των ΗΠΑ
Slider

ΝΤΟΥΓΚΙΝ: Δεν Μπορεί να Υπάρξει Ειρήνη μεταξύ του Ιράν & των ΗΠΑ

by admin
15 ώρες ago
Παγκόσμια βόμβα – Ρωσία προειδοποιεί Trump: Το κλείσιμο του εναέριου χώρου της Ουκρανίας θα σημάνει πόλεμο με τις ΗΠΑ
Slider

Παγκόσμια βόμβα – Ρωσία προειδοποιεί Trump: Το κλείσιμο του εναέριου χώρου της Ουκρανίας θα σημάνει πόλεμο με τις ΗΠΑ

by admin
16 ώρες ago
Next Post
Σφαίρες, μηνύματα και απειλές: Η μήνυση Κοτζιά κατά Καμμένου

Σφαίρες, μηνύματα και απειλές: Η μήνυση Κοτζιά κατά Καμμένου

Bal-E: Θωρακίζεται πλήρως η νέα βάση του Στολίσκου Κασπίας Θάλασσας του ρωσικού ΠΝ – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Bal-E: Θωρακίζεται πλήρως η νέα βάση του Στολίσκου Κασπίας Θάλασσας του ρωσικού ΠΝ - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr