• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μετά το lockdown λόγω κορωνοϊού ο «λογαριασμός»: Ενώνονται ξανά οι χώρες του Βορρά για νέα μνημόνια!

5 έτη ago
in ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
0
0
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Ενωμένες ξανά οι χώρες του Βορρά, οι οποίες καθ’ όλη τη διάρκεια των μνημονίων κρατούσαν σκληρή στάση έναντι της Ελλάδας. Δηλώνουν πως για μια χώρα που θα χρειαστεί χρήματα για να καλύψει ελλείμματα θα υπάρχει μόνο ο σκληρός δρόμος του ESM…

Ποια ελλείμματα; Αυτά που ο Βορράς για ακόμα μια φορά ουσιαστικά υποχρέωσε την Ελλάδα να κάνει σφραγίζοντας την χώρα και διαλύοντας την οικονομία. 

Άραγε δεν το ήξεραν στην κυβέρνηση και επέλεγαν την “γερμανική συνταγή” του καθολικού Lockdown που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγούσε σε αυτό το αποτέλεσμα;

Λίγο πριν από το ξέσπασμα και του τέταρτου κύματος της πανδημίας, το σκληρό μπλοκ των βορείων ζητά δημοσιονομική προσαρμογή στα κράτη-μέλη, για να καλυφθούν τα τεράστια ελλείμματα και τα χρέη που έχουν δημιουργηθεί από το ξέσπασμα της πανδημίας, δηλαδή από τον Μάρτιο του 2020 έως και σήμερα.

Επισήμως η συζήτηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα αρχίσει τον Σεπτέμβριο, ωστόσο έχουν αρχίσει ήδη οι φωνές που ζητούν τη λήψη σκληρών δημοσιονομικών μέτρων. Μεταξύ των χωρών που είδαν τα ελλείμματά τους να εκτοξεύονται είναι και η Ελλάδα, η οποία θα πρέπει να βρει μια άμεση λύση για τα δημοσιονομικά της.

Η Ελλάδα τη διετία 2020-2021 αναμένεται να έχει έλλειμμα που ξεπερνά τα 35 δισ. ευρώ, καθώς απαιτήθηκε η εκταμίευση χρημάτων για έκτακτα μέτρα στήριξης που άγγιξαν τα 40 δισ. ευρώ και το χρέος υπερέβη κατά πολύ το ψυχολογικό όριο του 200% του ΑΕΠ.

Παράλληλα, διάφορα ευρωπαϊκά λόμπι διαρρέουν πως αν μια χώρα μπει ξανά σε lockdown και χρειαστεί επιπλέον χρήματα για να καλύψει την οικονομία της, θα πρέπει να πάρει δάνειο από τον ESM.

Υπενθυμίζεται πως οι όροι του μόνιμου μηχανισμού στήριξης είναι πιο σκληροί ακόμα και από τα μνημόνια που βίωσε η Ελλάδα, ενώ στα δάνεια του ESM δεν ανταποκρίθηκε τα προηγούμενα χρόνια καμία ευρωπαϊκή χώρα.

Παρά τις διαβεβαιώσεις των Βρυξελλών ότι τα δάνεια δεν συνεπάγονται την υπογραφή μνημονίου και ότι ουσιαστικά συνοδεύονται από ελάχιστες προϋποθέσεις, καμία χώρα του Νότου δεν θέλει την πολιτική «ρετσινιά» ενός πακέτου διάσωσης από τον ESM και προτιμούν την άντληση κεφαλαίων από τις αγορές, έστω και με υψηλότερο κόστος δανεισμού.

Ωστόσο, εκτιμάται πως οι χώρες του Βορρά μπορεί να ασκήσουν ασφυκτικές πιέσεις για προσφυγή στον ESM από χώρες κυρίως του ευρωπαϊκού Νότου που αντιμετωπίζουν υψηλά ελλείμματα και χρέη, καθώς θα προβάλουν ακόμα μία φορά την αξιοπιστία της ίδιας της ευρωζώνης έναντι των αγορών, ώστε να μπορεί να δανειστεί από τις αγορές ακόμα και με αρνητικά επιτόκια για να χορηγεί στη συνέχεια δάνεια στα οικονομικά ευάλωτα κράτη.

Την ίδια ώρα, οι πιέσεις ασκούνται και με φόντο την επικείμενη απόσυρση των μέτρων στήριξης που παρέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως τα δυσμενή σενάρια που έχουν καταρτίσει πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, προβλέπουν την αύξηση των επιτοκίων και κατ’ επέκταση του κόστους δανεισμού τους.

pronews.gr

Tags: slide4
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Συναγερμός Lagarde (ΕΚΤ) για ενεργειακό σοκ, αυξήσεις στα τρόφιμα!
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συναγερμός Lagarde (ΕΚΤ) για ενεργειακό σοκ, αυξήσεις στα τρόφιμα!

by admin
1 ημέρα ago
Έρχεται το μεγαλύτερο χρηματιστηριακό «κραχ» στην ιστορία – To 2026 θα γραφτεί με μαύρα γράμματα
Slider

Έρχεται το μεγαλύτερο χρηματιστηριακό «κραχ» στην ιστορία – To 2026 θα γραφτεί με μαύρα γράμματα

by admin
2 ημέρες ago
Νέα χαρτονομίσματα ευρώ: Η ΕΚΤ ζητά από τους Ευρωπαίους να επιλέξουν
Slider

Νέα χαρτονομίσματα ευρώ: Η ΕΚΤ ζητά από τους Ευρωπαίους να επιλέξουν

by admin
3 ημέρες ago
Η «διαβολική» Ούρσουλα σχεδιάζει να “βάλει χέρι” στις αποταμιεύσεις των Ελλήνων-Ευρωπαίων (βίντεο)
Slider

Η «διαβολική» Ούρσουλα σχεδιάζει να “βάλει χέρι” στις αποταμιεύσεις των Ελλήνων-Ευρωπαίων (βίντεο)

by admin
1 εβδομάδα ago
Next Post

ΞΕΡΟΣΦΥΡΙ! Το σχέδιο που "ψήνουν" μέσα στο καλοκαίρι

ΜΑΙΡΗ ΚΑΡΑ : ΝΕΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr