• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 21 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΛΛΑΔΑ

«Μπούκωσαν» τα νησιά του Α. Αιγαίου – Απειλή πληθυσμιακής αλλοίωσης: 25.000 παράνομοι μετανάστες

8 έτη ago
in ΕΛΛΑΔΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Σε κατάσταση ασφυξίας τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τους παράνομους μετανάστες να έχουν ξεπεράσει κάθε όριο.

Η πληθυσμιακή αλλοίωση είναι δεδομένη για νησιά όπως η Χίος, η Σάμος, η Λέρος, ενώ οι αλλοδαποί μόνο στη Λέσβο υπολογίζονται στους 12.000 και μαζί με αυτή η διατάραξη της κοινωνικής γαλήνης και η αύξηση της εγκληματικότητας.

Αντί οι τοπικές κοινωνίες να ασχολούνται με το πώς θα ορθοποδήσουν από τη μνημονιακή λαίλαπα μέσω της ανάπτυξης κερδοφόρων οικονομικών δραστηριοτήτων ασχολούνται με τους αλλοδαπούς οι οποίοι «ετσιθελικά» περνούν τα ανύπαρκτα θαλάσσια σύνορα.

Την ίδια ώρα δουλεμπορικές ΜΚΟ όπως η ERCI δρώντας ανεξέλεγκτα φέρνουν παράνομους μετανάστες χρεώνοντας μέχρι 2.000 ευρώ το κεφάλι.

Ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, με επιστολή του προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, αντί να ζητήσει τη λήψη μέτρων πρόληψης και αποτροπής εισόδου, αντιμετωπίζει το κύμα αυτό των παράνομων μεταναστών, περίπου ως… φυσιολογικό, μιλώντας για «αφίξεις» (sic) ζητώντας τη μεταφορά τους στην «περίφημη» ενδοχώρα, δηλαδή είτε στην Αττική είτε κάπου αλλού στην Ελλάδα

Όπως σημειώνει ο Σ.Γαληνός προς τον Δ. Βίτσα «η «αποσυμφόρηση» της Λέσβου εξαγγέλθηκε από εσάς τον ίδιο κατά το Περιφερειακό Συνέδριο Ανάπτυξης με χρονικό ορίζοντα μάλιστα τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα ο Σ.Γαληνός αφού κάνει έκκληση για τη μεταφορά των παράνομων μεταναστών στην ενδοχώρα στη συνέχεια αναφέρεται στις «αφίξεις» ότι συνεχίζονται κανονικά, χωρίς καν τα επιχειρεί να αρθρώσει στην επιστολή του την ανάγκη λήψης μέτρων για την «πρόληψη» ή την «αποτροπή» εισόδου.

«Όπως φυσικά θα γνωρίζετε την τελευταία εβδομάδα στη Λέσβο οι διαμένοντες αιτούντες άσυλο έχουν ξεπεράσει τους 10.000 και οι καθημερινές αφίξεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση παρουσιάζοντας μάλιστα και αυξητική τάση» σημειώνει στην επιστολή του.

Ροές, αφίξεις, τάσεις, αποσυμφόρηση λέξεις που υποδηλώνουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την έλλειψη κάθε είδους εθνικής κυριαρχίας στη χώρα.

Ο Δήμαρχος Λέσβου αναφέρεται και στην εντεινόμενη ανησυχία τόσο τη δική του όσο και της τοπικής κοινωνίας «βλέποντας τα χρονικά περιθώρια που εσείς θέσατε να εξαντλούνται και αντί της μείωσης του αριθμού των αιτούντων άσυλο να βλέπουμε καθημερινά την κατακόρυφη αύξησή του».

Ο δήμαρχος Λέσβου τονίζει την ανησυχία και τον φόβο των κατοίκων που εντείνεται μάλιστα «και από διάφορους επιτήδειους, που καθημερινά διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις για δήθεν νέα κέντρα φιλοξενίας, τις οποίες οφείλει το Υπουργείο να διαψεύδει άμεσα».

Ταυτόχρονα υπενθυμίζει στον κ. Βίτσα την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εναντίον οποιασδήποτε νέας δομής ενώ υποστηρίζει πως «όσο η “αποσυμφόρηση” (σ.σ. και συμφόρηση της υπόλοιπης Ελλάδας) δεν γίνεται πράξη, τόσο περισσότερο θα απειλείται η διατάραξη της ισορροπίας της τοπικής κοινωνίας και υπάρχει ο κίνδυνος να γίνουμε μάρτυρες τραγικών γεγονότων.

Η αυξανόμενη παραβατικότητα εξαντλεί ακόμα περισσότερο την υπομονή της τοπικής κοινωνίας, που βρίσκεται ήδη στα όρια της».

Την ίδια ώρα τα πλωτά της FRONTEX μεταφέρουν παράνομους μετανάστες από τα τουρκικά παράλια στα αντίστοιχα ελληνικά.

Μόνο εχθές πλωτό της δύναμης μετέφερε 40 αλλοδαπούς στη Σάμο. Το σκάφος της FRONTEX ειδοποιήθηκε για την παραλαβή 40 αλλοδαπών που επέβαιναν σε μηχανοκίνητη λέμβο βόρεια από τη Σάμο και που δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΛΣ το πλήρωμα του πλωτού μετεπιβίβασε τους αλλοδαπούς στο σκάφος και στη συνέχεια τους μετέφερε στο λιμένα Μαλαγαρίου Σάμου, προκειμένου να παραμείνουν προσωρινά σε ΚΕΠΑ.

hellas-now.com

Tags: slide9
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Στρατιωτικός όρκος στο Δωδεκάθεο: Η ειδωλολατρία βάφτηκε «χακί» και ζητά… θεσμική αναγνώριση!
Slider

Στρατιωτικός όρκος στο Δωδεκάθεο: Η ειδωλολατρία βάφτηκε «χακί» και ζητά… θεσμική αναγνώριση!

by admin
3 ημέρες ago
Ποιος είπε πως δεν έχουμε πλέον ελπίδα και πως όλα τελείωσαν στην Ελλάδα;
Slider

Ποιος είπε πως δεν έχουμε πλέον ελπίδα και πως όλα τελείωσαν στην Ελλάδα;

by admin
4 ημέρες ago
Κόνιτσα: 4 αδέρφια νεκρά σε κοντέινερ – Μερικά τετραγωνικά ανθρωπιάς δεν περίσσεψαν σε κανέναν;
ΕΛΛΑΔΑ

Κόνιτσα: 4 αδέρφια νεκρά σε κοντέινερ – Μερικά τετραγωνικά ανθρωπιάς δεν περίσσεψαν σε κανέναν;

by admin
5 ημέρες ago
700.000 Έλληνες θα χάσουν τα αυτοκίνητά τους την επόμενη 5ετία λόγω «νέων κανονισμών περιβάλλοντος» Εξοντώνουν τους φτωχούς
Slider

700.000 Έλληνες θα χάσουν τα αυτοκίνητά τους την επόμενη 5ετία λόγω «νέων κανονισμών περιβάλλοντος» Εξοντώνουν τους φτωχούς

by admin
5 ημέρες ago
Next Post
Νέα εποχή στην Αίγυπτο- Χριστιανή έγινε κυβερνήτης

Νέα εποχή στην Αίγυπτο- Χριστιανή έγινε κυβερνήτης

Έτσι θέλει να κρύψει τους πυραύλους της χώρας του ο Βρετανός Υπουργός Άμυνας

Έτσι θέλει να κρύψει τους πυραύλους της χώρας του ο Βρετανός Υπουργός Άμυνας

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr