• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Δευτέρα, 10 Αυγούστου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκίνησε η αμφισβήτηση σε Τσίπρα: Μαχαιριές και αλληλοκαρφώματα

7 έτη ago
in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
0
0
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Ποιοι βρίσκονται στο στόχαστρο – Θέμα ηγεσίας μετά της πρόωρες εκλογές θα θέσουν οι «53»

Πολύ δύσκολο βράδυ πέρασαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συντριβή από τη ΝΔ στις Εκλογές 2019. Η ατμόσφαιρα στην Κουμουνδούρου ήταν πολύ βαριά με τους στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού να δέχονται έντονη κριτική για την τακτική που ακολούθησαν όλο το προηγούμενο διάστημα.

Ενδεικτικό της κατάστασης τόσο μετά τα Exit Poll, όσο και μετά το αποτέλεσμα ήταν πως κάποιοι αδυνατούσαν να πιστέψουν το μέγεθος της εκλογικής ήττας, ενώ άλλοι προβληματίζονταν για την επόμενη ημέρα.

Φανερά προβληματισμένος και απογοητευμένος ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθούσε να διαχειριστεί τη νέα κατάσταση και φυσικά αν θα έπρεπε να προκηρύξει άμεσα εκλογές. Υπήρχαν στελέχη που υποστήριζαν πως έπρεπε να εξαντλήσει την τετραετία. Οι πιο έμπειροι όμως, τον προέτρεψαν να πάει σε πρόωρες κάλπες, καθώς δεν θα ήταν διαχειρίσιμη η διαφορά των 9,5 μονάδων. Με αυτή ακριβώς την άποψη συντάχθηκε ο πρωθυπουργός, ο οποίος δυο μέρες πριν τις εκλογές είχε βάλει ο ίδιος το δίλημμα των ευρωεκλογών, λέγοντα πως το αποτέλεσμα, θετικό ή αρνητικό θα αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Αλληλοκαρφώματα και αλληλοκατηγορίες -Πυρά σε Τζανακόπουλο

Και εν μέσω της συντριπτικής ήττας στις Ευρωεκλογές, αλλά και στις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές, δεν έλειψαν τα αλληλοκαρφώματα και οι αλληλοκατηγορίες. Ο πρώτος που δέχθηκε τα πυρά από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Κάποιοι τον κατηγόρησαν για λάθος επικοινωνιακή τακτική το τελευταίο διάστημα και ιδρυματοποίηση του Μεγάρου Μαξίμου. Ο πιο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση, ενώ δεν έλειψαν και οι επικρίσεις για τη διαχείριση της τραγωδίας στο Μάτι αλλά και για αποξένωση του πρωθυπουργού από τον κομματικό ιστό και την κοινωνία.

Στο στόχαστρο Παππάς, Πολάκης, Βερναρδάκης

Αλλά και ο Νίκος Παππάς δεν ξέφυγε από την κριτική των συντρόφων του, καθώς του χρεώνουν το σκάνδαλο με το Μανώλη Πετσίτη αλλά και τα ευτράπελα στην ΕΡΤ.

Άλλο ένα πρόσωπο που επικρίθηκε για τους χειρισμούς του και το ύφος του ήταν ο Παύλος Πολάκης. Η κριτική προήλθε από την πλευρά των «53», οι οποίοι υποστήριξαν πως το προκλητικό ύφος του υπουργού και οι συνεχείς αναρτήσεις του στα social media εναντίον δημοσιογράφων, μέσων μαζικής ενημέρωσης και προσώπων, είχαν αρνητικό αντίκτυπο στην κυβέρνηση αλλά και στο κόμμα.

Και ο Χριστόφορος Βερναδάκης αναγκάστηκε να απολογηθεί για τις λανθασμένες εκτιμήσεις του για το εκλογικό αποτέλεσμα. Είναι χαρακτηριστικό πως νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, ο κ. Βερναδάκης, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Κουμουνδούρου, επέμενε πως σύμφωνα με τις δικές του μετρήσεις, η διαφορά δεν ξεπερνούσε το 4%.

Ξεκίνησε η αμφισβήτηση Τσίπρα στην Κουμουνδούρου

Τις επόμενες ημέρες η γκρίνια στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ θα ενταθεί, αν και ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε αυστηρό μήνυμα για σύμπνοια μέχρι τις εθνικές εκλογές. Βεβαίως δεν έλειψε η κριτική από στελέχη που ανήκουν στην ομάδα των «53» στον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα για την επιλογή συγκεκριμένων προσώπων αλλά και για τους χειρισμούς του σε σοβαρά θέματα. Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν στιγμές που το θερμόμετρο στην Κουμουνδούρου ανέβηκε επικίνδυνα και ακούστηκαν βαριές κουβέντες. Σε κάποιες περιπτώσεις, που η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει, παρενέβη ο Αλέκος Φλαμπουράρης για να ηρεμήσει τα πνεύματα. Ο εξ απορρήτων του πρωθυπουργού ούτε μασάει τα λόγια του ούτε όμως δέχεται το διχασμό μέσα στο κόμμα και πολύ περισσότερο την αμφισβήτηση του Τσίπρα.

Θέμα ηγεσίας μετά τις πρόωρες εκλογές από τους «53»

Πάντως οι «53» φέρεται να ανοίγουν τη συζήτηση για τη φυσιογνωμία του κόμματος. Και δεν αποκλείεται μετά τις πρόωρες εκλογές 2019, εάν η διαφορά με τη ΝΔ παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα να θέσουν θέμα ηγεσίας. Μπορεί για τους λεγόμενους Προεδρικούς, ο Αλέξης Τσίπρας να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στο ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο υπάρχουν και κάποιοι που περιμένουν την ευκαιρία για να τον αμφισβητήσουν.

Και αυτό το γνωρίζει ο ίδιος ο Τσίπρας, που μέχρι τώρα μπορούσε να έχει το επάνω χέρι, ωστόσο η συντριβή στις εκλογές δημιουργεί νέα δεδομένα. Για την ήττα, η ευθύνη βαρύνει και τον ίδιο και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά. Αυτό που μένει να διαφανεί είναι αν υπάρχουν πρόθυμα στελέχη που θα του τραβήξουν το χαλί μετά τις εθνικές εκλογές. Οι υποστηρικτές του επιμένουν πως χωρίς τον Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν στο περιθώριο. Ωστόσο δεν λείπουν και εκείνοι που του χρεώνουν την ήττα και που αρχίζουν σιγά σιγά να ψιθυρίζουν πως μετά τις εθνικές εκλογές πρέπει να αξιολογηθεί και το πρόσωπο του Τσίπρα. Ο «Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε» στο ΣΥΡΙΖΑ και οι επόμενοι μήνες θα είναι καθοριστικοί για τι μέλλον του κόμματος αλλά και κορυφαίων στελεχών του.

crashonline.gr

Tags: slide6
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Εγκύκλιος με άρωμα εκλογών προκαλεί αναστάτωση!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εγκύκλιος με άρωμα εκλογών προκαλεί αναστάτωση!

by admin
9 ώρες ago
ΚΙΝΗΜΑ 21: Άμεση ανάκληση των Patriot από τη Σαουδική Αραβία και μπλόκο στην αποστολή των Apache στα ΗΑΕ
Slider

ΚΙΝΗΜΑ 21: Άμεση ανάκληση των Patriot από τη Σαουδική Αραβία και μπλόκο στην αποστολή των Apache στα ΗΑΕ

by admin
20 ώρες ago
Ο ακατανόμαστος χαμογελαστός και χαζοχαρούμενος και στην κηδεία Βαρβιτσιώτη.
Slider

Ο ακατανόμαστος χαμογελαστός και χαζοχαρούμενος και στην κηδεία Βαρβιτσιώτη.

by admin
4 ημέρες ago
ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΑΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ…
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΑΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ…

by admin
7 ημέρες ago
Next Post
Το Ελληνικό Όραμα για το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

Το Ελληνικό Όραμα για το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

Συρία: Άνοιχτη σύγκρουση Τουρκίας – Ρωσίας για το Ιντλίμπ – ΦΩΤΟ

Συρία: Άνοιχτη σύγκρουση Τουρκίας – Ρωσίας για το Ιντλίμπ – ΦΩΤΟ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr