• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Παρασκευή, 31 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Ξεκινούν οι συζητήσεις & για τις Belharra – Στα 2 δισ. η τιμή τους – Γαλλία για Rafale: ”Εξαιρετικά νέα!”

6 έτη ago
in ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google
Με ενθουσιασμό υποδέχτηκε η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη

Με την αγορά εξοπλιστικών για την ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας της χώρας μας ξεκίνησε την ομιλία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη χθες από το βήμα του Thessaloniki Helexpo Forum, υπογραμμίζοντας πως «οι πολίτες θα πρέπει να επωμιστούν αυτό το βάρος, είναι η θυσία για τη θέση της Ελλάδας».

Ο Πρωθυπουργός χθες ανακοίνωσε 6 εμβληματικές αποφάσεις για την άμυνα:

-Η ελληνική αεροπορία αποκτά 18 αεροσκάφη Rafale.

-Ένταξη 4 νέων φρεγατών πολλαπλού ρόλου.

-Εκσυγχρονισμός 4 φρεγατών ΜΕΚΟ και 4 αεροσκάφη Romeo.

-Εμπλουτίζεται ταυτόχρονα το οπλοστάσιο των 3 κλάδων.

-Προσλήψεις 15.000 ανδρών και γυναικών στα όπλα σε ορίζοντα 5ετιας.

-Επαναξιολογείται το πλαίσιο στρατιωτικής θητείας και εκπαίδευσης.

-Ενεργοποιούμε την αμυντική μας βιομηχανίας.

-Οι ένοπλες δυνάμεις ενισχύουν την ψηφιακή τους λειτουργία – σύγχρονα συστήματα σε κάθε επίπεδο. 

Όπως φαίνεται όμως θα έχουμε εξελίξεις και με τις γαλλικές φρεγάτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με την Γαλλίδα ομόλογό του Φλοράνς Παρλί (Florence Parly), το απόγευμα της Τρίτης. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επανεκκινήθηκε το ενδιαφέρον για την απόκτηση 2 φρεγατών Belharra. Η τιμή οροφής δεν έχει καμία σχέση με τα νούμερα του παρελθόντος που ζάλιζαν. Φαίνεται ότι έχει μπει πλαφόν από την ελληνική πλευρά στα 2 δισ. με οπλισμό κι υποστήριξη για 5 έτη.  

La Grèce a annoncé son souhait d’acquérir 18 Rafale. Une excellente nouvelle pour l’industrie aéronautique française et une première : un pays européen veut se doter d’avions de combat Rafale. Le résultat d’une politique d’exportation que je mène avec conviction depuis 2017.

— Florence Parly (@florence_parly) September 12, 2020

Η πρώτη αντίδραση της Γαλλίας για την αγορά των Rafale

Η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας, Φλοράνς Παρλί ήταν εκείνη που κατέγραψε την πρώτη επίσημη αντίδραση του Παρισιού, στις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αγορά αεροσκαφών Rafale από την ελληνική κυβέρνηση για την αμυντική θωράκιση του κράτους.

Με ανάρτησή της στο Twitter, η κ. Παρλί σημειώνει ότι πρόκειται για εξαιρετικά νέα.

«Η Ελλάδα ανακοίνωσε την επιθυμία της να αποκτήσει 18 Rafale. Αυτά είναι εξαιρετικά νέα για τη γαλλική αεροναυπηγική βιομηχανία και μία πρωτιά: μια ευρωπαϊκή χώρα θέλει να αποκτήσει μαχητικά αεροσκάφη Rafale. Το αποτέλεσμα μιας πολιτικής εξαγωγών που ακολουθώ με συνέπεια από το 2017».

Τα Rafale, φέρνουν μαζί τους και τους πυραύλους Meteor, το απόλυτο όπλο στον αέρα.

Tο υπερόπλο Meteor έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

Είναι αέρος αέρος, εκτοξεύεται, δηλαδή από αεροσκάφος και χτυπά ιπτάμενό στόχο

Έχει ακτίνα δράσης 110 χλμ., μπορεί δηλαδή να χτυπήσει τουρκικό μαχητικό πριν βγει στο Αιγαίο.

Έχει τρεις με έξι φορές μεγαλύτερη ταχύτητα από οποιονδήποτε άλλο πύραυλο αέρος αέρος.

Έχει δυνατότητα πολλαπλών βολών έναντι ιπτάμενων στόχων. Μπορεί, δηλαδή, να ρίξει σε περίπτωση εμπλοκής… περισσότερα από ένα εχθρικά σκάφη.

Τα περιμένουν οι Έλληνες πιλότοι – Τα χαρακτηριστικά τους

Oι Έλληνες χειριστές γνωρίζουν από πρώτο χέρι στις επιδόσεις και ικανότητες των Mirage 2000-5 Mk2 και τους στρατηγικούς ρόλους που εξυπηρετούν στο ελληνοτουρκικό ισοζύγιο δυνάμεων εξασφαλίζοντας εναέρια υπεροχή και στρατηγική κρούση.

Το Rafale είναι δικινητήριο μαχητικό πολλαπλού ρόλου. Αυτό σημαίνει πως μπορεί να εκτελεί ταυτόχρονα αποστολές διαφορετικού τύπου, όπως εναέριας υπεροχής, κρούσης, αναγνώρισης κλπ.

Φέρει συνδυασμό πτέρυγας τύπου Δέλτα και πτερυγίων ελιγμών (canards), κάτι που του δίνει εξαιρετική ευελιξία και παράλληλα διατηρεί τη σταθερότητα κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Μπορεί δε να απογειωθεί από μικρούς αεροδιαδρόμους της τάξης των 400 μέτρων, όπως επίσης και από αεροπλανοφόρα. Αυτό καθίσταται δυνατό αλλάζοντας περίπου το 20% των μερών του αεροσκάφους με άλλα, υψηλότερης αντοχής, στο Rafale M.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του Rafale ακολουθούν την πεπατημένη για τα σύγχρονα μαχητικά. Καθοδηγούμενο από ένα σύστημα ελέγχου το οποίο χρησιμοποιεί την τεχνολογία fly-by-wire τριών ψηφιακών διαύλων και ενός αναλογικού, επιτρέπεται στο αεροσκάφος να είναι αεροδυναμικά ασταθές για να πετυχαίνει τη μέγιστη δυνατή ελιξιμότητα. Τα όρια επιταχύνσεων του αεροσκάφους είναι +9g/-3.2g.

To RAFALE ξεχωρίζει: για το ικανότατο ραντάρ του, το κορυφαίο σύστημα αυτοπροστασίας και ηλεκτρονικού πολέμου και τον υπέρυθρο αισθητήρα. Στη φωτογραφία ανάλυση των σημείων που βρίσκεται το SPECTRA.

Αν και χωρίς καθαρές βλέψεις να χαρακτηριστεί stealth, το Rafale έχει σχεδιαστεί από απόψεως σχήματος και υλικών κατασκευής ώστε να έχει όσο το δυνατόν χαμηλότερο ίχνος ραντάρ. Τμήμα της σχεδίασης αυτής αποτελέι το σύστημα αυτοπροστασίας και ηλεκτρονικού πολέμου SPECTRA.

Η κατηγοριοποίηση της τεχνολογίας που χρησιμοποιείται ως άκρως απόρρητη και η άρνηση της Thales να επιτρέψει τη χρήση του σε άλλα αεροσκάφη, έχει προκαλέσει την ανάπτυξη φημολογίας ότι το σύστημα χρησιμοποιεί τεχνολογία ενεργής ακύρωσης για να εξουδετερώνει τα εισερχόμενα σήματα ραντάρ.

Σε συνέχεια του ηλεκτρονικού του εξοπλισμού, το αεροσκάφος φέρει το ραντάρ RBE2 της Thales, το οποίο είναι ικανό να ιχνηλατεί ταυτόχρονα πολλαπλούς στόχους στον αέρα. Παράλληλα μπορεί να δημιουργεί τρισδιάστατους χάρτες εδάφους για πλοήγηση ή στοχοποίηση σε πραγματικό χρόνο.

Επίσης, εάν απαιτείται από την αποστολή, το Rafale έχει την ικανότητα να ιχνηλατήσει ένα στόχο και να εξαπολύσει πύραυλο αέρος-αέρος χωρίς να χρειαστεί να αποκαλύψει τη θέση του, χάρη στο σύστημα OSF της Thales. Το συγκεκριμένο σύστημα είναι πλήρως ενσωματωμένο στο αεροσκάφος και λειτουργεί με τεχνολογία υπέρυθρης ακτινοβολίας.

Επίσης, τα Rafale είναι πιστοποιημένα στους AM.39 Exocet, ενώ δεν θα είχαν πρόβλημα να μεταφέρουν τα ASTAC. Φυσικά, τα ελληνικά Rafale θα ήταν “οπλισμένα” από την ώρα μηδέν, καθώς η ΠΑ έχει στο οπλοστάσιό της ικανό αριθμό MICA ER/IR.

Για την διαχείριση των συστημάτων του, το Rafale χρησιμοποιεί ένα πλήρως “γυάλινο πιλοτήριο”, με τρις οθόνες πολλαπλών λειτουργιών (MFDs), ολογραφικό HUD καθώς και πλευρικό χειριστήριο HOTAS. Παρομοίως με το Eurofighter, υπάρχει η δυνατότητα φωνητικών εντολών (Direct Voice Input).

Για την πρόωσή του το Rafale χρησιμοποιεί δύο στροβιλοπροωθητήρες SCECMA M88-2 με μετάκαυση με συνολική ωθητική δύναμη 150 kN.

pentapostagma.gr

Tags: slide2
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Θρήνος για τον ξαφνικό θάνατο 50χρονου Ανθυπασπιστή του στρατού ξηράς.
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Θρήνος για τον ξαφνικό θάνατο 50χρονου Ανθυπασπιστή του στρατού ξηράς.

by admin
2 εβδομάδες ago
ΛΙΒΥΗ: 5 ζωές «στο αρχείο» και στο ΓΕΕΘΑ το «ισορροπούν» με προαγωγές…
Slider

ΛΙΒΥΗ: 5 ζωές «στο αρχείο» και στο ΓΕΕΘΑ το «ισορροπούν» με προαγωγές…

by admin
2 εβδομάδες ago
Πράσινο φως από τις ΗΠΑ για την πώληση των drone-καμικάζι Switchblade 300 στην Ελλάδα. Τι είναι, πώς λειτουργούν και πώς ενισχύουν την ελληνική αποτροπή.
Slider

Πράσινο φως από τις ΗΠΑ για την πώληση των drone-καμικάζι Switchblade 300 στην Ελλάδα. Τι είναι, πώς λειτουργούν και πώς ενισχύουν την ελληνική αποτροπή.

by admin
2 εβδομάδες ago
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ! ΦΑΚΕΛΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ! ΦΑΚΕΛΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ

by admin
3 εβδομάδες ago
Next Post
Κ.Μητσοτάκης: «Εξετάζουμε την υποχρεωτική στράτευση στην ηλικία των 18 ετών»

Κ.Μητσοτάκης: «Εξετάζουμε την υποχρεωτική στράτευση στην ηλικία των 18 ετών»

Κωνσταντίνος Καλιμαυκίδης : ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΗ ΚΑΤΑ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΗ … ΒΓΑΛΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ  ΣΩΣΤΟ  ΕΜΒΟΛΙΟ

Κωνσταντίνος Καλιμαυκίδης : ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΗ ΚΑΤΑ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΗ ... ΒΓΑΛΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr