• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Παρασκευή, 19 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΘΝΙΚΑ

Οθωμανικό παράλληλο «παιχνίδι» της Άγκυρας σε Αιγαίο και στενά του Βοσπόρου!

11 έτη ago
in ΕΘΝΙΚΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Τούρκος αναλυτής : « Εάν κλείσουν τα στενά  οι Ρώσοι στην Συρία θα πάθουν ότι έπαθαν οι Γερμανοί στο Στάλινγκραντ»

Οι Τούρκοι διεξάγουν ένα παράλληλο ύπουλο παιχνίδι  σε Αιγαίο και στενά του Βοσπόρου, το οποίο μπορεί να μπλέξει άνετα και την Ελλάδα σε περιπέτειες.

Ενώ με διάφορα απίστευτα προσχήματα εμποδίζεται ο πλους των ρωσικών εμπορικών πλοίων( μεταφέρουν όπλα και εφόδια στην Συρία) από τα στενά , την ίδια στιγμή βγαίνει το τουρκικό ωκεανογραφικό  πλοίο στο Αιγαίο.!!

Το τουρκικό υδρογραφικό και ωκεανογραφικό σκάφος “Τσεσμέ” βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή του Βορείου Αιγαίου, κοντά στον Άγιο Ευστράτιο εκτός ελληνικών χωρικών υδάτων αλλά εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το σκάφος πραγματοποιεί θαλάσσιες έρευνες συνοδεία της κορβέτας «Mπόντρουμ» κατά παράβαση του Μνημονίου Γιλμάζ-Παπουλια που ακολούθησε την κρίση του Μαρτίου του1987 και θέλει τις δύο χώρες να απέχουν από έρευνες στο Βόρειο Αιγαίο.

Δηλαδή , με την ανοχή του ΝΑΤΟ, οι Τούρκοι  σαφώς «σκοπεύουν» να προκαλέσουν την Ελλάδα των χιλίων   προβλημάτων , να δημιουργήσουν ένταση και πιθανόν κάποιο «επεισόδιο»,  για να έχουν  έπειτα την δικαιολογία να κλείσουν τα στενά .

Τι θα πράξουν οι Ρώσοι σε αυτήν την περίπτωση;

Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε από την ιστοσελίδα Business Insider,  αποκαλύπτεται ότι οι κινήσεις της Ρωσίας  θεωρούνται  ως  μήνυμα  «προειδοποίησης» για τα  επερχόμενα αντίποινα προς την  Τουρκία λόγω της  κατάρριψης του  ρωσικού αεροσκάφους στο μέλλον.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Β.Πούτιν  στην προχθεσινή ομιλία του ήταν απόλυτα σαφής και κατηγορηματικός  προς την Άγκυρα.

Η Τουρκία θα μετανιώνει «ξανά και ξανά» την άνανδρη  «παγίδα» που έστησαν τα τουρκικά F-16 στον ήρωα της Ρωσίας Αντισμήναρχο Πεσκώφ.

Από ότι όμως διαφαίνεται οι «γείτονες» δεν έχουν κατανοήσει τα «μηνύματα» από την «παγωμένη» Μόσχα , η τουλάχιστον κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.

Σύσσωμος ο  τουρκικός τύπος υποστηρίζει  ότι η Ρωσία δεν έχει εμπλακεί σε οποιαδήποτε άμεση στρατιωτική αντιπαράθεση με την Τουρκία, αλλά προτιμά να υλοποιεί αντίποινα,  βομβαρδίζοντας ομάδες Τουρκμένων ανταρτών, οι  οποίοι είναι  «αδέλφια» των γηγενών Τούρκων.

Ωστόσο, η Τουρκία θα μπορούσε ακόμα ενδεχομένως να αντιληφθεί  την αναβάθμιση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, κατά μήκος των συνόρων Τουρκίας-Συρίας ως μια σημαντική απειλή για την εθνική ασφάλεια της,  και  να αποφασίσει να κλείσει τα Δαρδανέλια στα  ρωσικά  πολεμικά  πλοία γράφει η τουρκική εφημερίδαtodayszaman.com.

Η εφημερίδα τονίζει ότι η  Τουρκία έχει τον πλήρη έλεγχο των στενών σύμφωνα με τη Σύμβαση του Μοντρέ που υπεγράφη το 1936. Η Τουρκία έχει επίσης την εξουσία να εμποδίσει πολεμικά πλοία να διέλθουν μέσα από τα στενά του αν η χώρα  βρίσκεται σε πόλεμο με ή σε άμεσο κίνδυνο πολέμου .!!!!

«Αν η Τουρκία επικαλεσθεί αυτό το άρθρο , τότε θα κλείσει τα στενά των Δαρδανελίων, και αυτό θα αποτελούσε σοβαρό πλήγμα στην  στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στη Συρία», δηλώνει ο Τούρκος  αμυντικός αναλυτής  Cem Devrim Yaylalı, ειδικός επί ναυτικών θεμάτων.

Στο blog του, έγραψε τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ότι η Ρωσία διατηρεί «αλώβητη» την στρατιωτική παρουσία της στη Συρία λόγω της μεταφοράς εφοδίων από τα μεγάλα αποβατικά πλοία   Ropucha και Alligator, τα οποία   διέρχονται  συνεχώς από τα τουρκικά στενά.

«Εάν η Ρωσία δεν μπορέσει  να στείλει τα αποβατικά πλοία της από τα τουρκικά στενά για οποιονδήποτε λόγο, τότε οι Ρώσοι στρατιώτες που υπηρετούν στη Συρία ενδέχεται να βρεθούν σε  παρόμοια θέση με αυτή του γερμανικού στρατού και του Στρατηγού Φον Πάουλους στο Στάλιγκραντ», «έγραψε ο ίδιος.!!

Υπενθυμίζεται ότι ο  Στρατηγός Φον Πάουλους  ήταν διοικητής της 6η γερμανικής στρατιάς στο Β “Παγκόσμιο Πόλεμο. Η στρατιά αυτή  κυκλώθηκε και εξοντώθηκε από τους ήρωες  Ρώσους στρατιώτες που πέθαιναν κατά χιλιάδες για να σώσουν το  Στάλινγκραντ το 1942.

Η Τουρκία, λοιπόν  έχει ήδη επιβάλει περιορισμούς στα  ρωσικά  φορτηγά πλοία, σύμφωνα με είδηση από το  πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg View, το οποίο αναφέρει ότι τα πλοία αναμένουν  για ώρες μέχρι να τους επιτραπεί η διέλευση  μέσω του Βοσπόρου.

Το ρωσικό Portal Sputnik αναφέρει τα  ρωσικά πλοία αναμένουν σκοπίμως από τις τουρκική πλευρά  για ώρες έξω από τα Στενά του Βοσπόρου,  για να πάρουν  το πράσινο φως από την Τουρκία . Η « συμπεριφορά» της  Τουρκίας είναι «σαφή παραβίαση» των διεθνών κανόνων.

Μιλώντας για την εφημερίδα Zaman (Κυριακάκη έκδοση ) , ο Murat Bilhan, αντιπρόεδρος του τουρκικού Κέντρου Στρατηγικών Μελετών για την Ασία  (TASAM), τόνισε ότι τα ρωσικά  εμπορικά πλοία  αποτελούν κίνδυνο για το περιβάλλον και ως εκ τούτου μπορεί να τους αρνηθούν οι αρχές την διέλευση από τα Στενά.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Σύμβαση του Μοντρέ δίνει επίσης την Τουρκία το δικαίωμα να πραγματοποιήσει έρευνες  στα εμπορικά  πλοία , ειδικά εάν υπάρχει οποιαδήποτε υποψία ότι αυτά εμπλέκονται σε λαθρεμπόριο όπλων.

Τονίζεται ότι το  Κέντρο Στρατηγικών Μελετών για την Ασία  (TASAM),και οι παραπάνω αμυντικοί αναλυτές αποτελούν συμβούλους της νυν τουρκικής κυβέρνησης, και μεταφέρουν αυτούσια  την «άποψη» της Άγκυρας, για να μην ξεχνιόμαστε  .

Ο Σινάν Ογκάν, μέλος του Εθνικιστικού Κινήματος (ΜΗΡ) , δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι,    η Τουρκία έχει το δικαίωμα να επιβάλει περιορισμούς στα ρωσικά  πολιτικά πλοία που διέρχονται από τα Στενά, εφόσον αυτά  ρυπαίνουν το περιβάλλον .

Πρόσθεσε και αυτός ότι τα ρωσικά πολιτικά πλοία θα πρέπει να ερευνώνται με την υποψία  ότι μεταφέρουν οπλισμό .

«Τα ρωσικά πλοία  απειλούν το Βόσπορο και τα Στενά του Τσανάκκαλε. Τα εν λόγω πλοία μολύνουν τα στενά μας. Έχουμε δικαιώματα που προέρχονται από τη Σύμβαση του Montreux». Ίσως αυτά τα  πλοία μεταφέρουν όπλα, αυτό πρέπει να διερευνηθεί. Η Τουρκία μπορεί να παρατάξει  πλοία [στα στενά] αν το επιθυμεί », δήλωσε ο Ογκάν.

Υπενθυμίζεται , σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, ότι η   Άγκυρα έχει θέσει σε μονομερή ισχύ από το 2009 διάταγμα που εξουσιοδοτεί την Τουρκική Κρατική Εταιρεία Πετρελαίου (ΤΡΑΟ) να πραγματοποιεί έρευνες στην περιοχή εκτός των τουρκικών χωρικών υδάτων σε μια νοητή γραμμή (διαχωρισμός του Αιγαίου στον 25ο μεσημβρινό) που ξεκινά από την Κύπρο, θα περνά από το Καστελόριζο, τα Ίμια, τη Λαδόξερα της Σαμοθράκης και θα καταλήγει στην Θράκη, «οδηγώντας σε μια ιδιότυπη ελληνοτουρκική συγκυριαρχία στο Αιγαίο».

Τις προθέσεις των Τούρκων τις επιβεβαιώνουν οι ίδιοι μέσω των πανίσχυρων τουρκικών γεωπολιτικών ινστιτούτων, προμηνύοντας «φουρτούνες» σε όλο το Αιγαίο Πέλαγος.

Εμείς απλά ως Έλληνες ελπίζουμε,  ανήμερα της εορτής του Αγίου Νικολάου,  την αμέριστη βοήθεια του σε όλο το εμπορικό και πολεμικό  μας ναυτικό που κυριαρχεί σε αυτήν  την θάλασσα  αιώνες τώρα .

Υπενθυμίζεται επίσης ότι είναι η τρίτη φορά που οι Τούρκοι προκαλούν ανήμερα εορτής των ενόπλων δυνάμεων, πράττοντας το ίδιο τον Δεκαπεντάγουστο και  την 26η Οκτωβρίου .

ΠΗΓΗ

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Πώς Ελλάδα και Κύπρος κινδυνεύουν να στοχοποιηθούν από το Ιράν
Slider

Πώς Ελλάδα και Κύπρος κινδυνεύουν να στοχοποιηθούν από το Ιράν

by admin
1 εβδομάδα ago
Η Χαμάς ετοίμαζε για πρώτη φορά μαζικό τρομοκρατικό χτύπημα σε ελληνικό έδαφος! Πόσοι άλλοι κρύβονται εδώ;
Slider

Η Χαμάς ετοίμαζε για πρώτη φορά μαζικό τρομοκρατικό χτύπημα σε ελληνικό έδαφος! Πόσοι άλλοι κρύβονται εδώ;

by admin
2 εβδομάδες ago
Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Π.Χέγκσεθ: «Πότε θα κάνει κάτι η Ελλάδα για να αποτρέψει την είσοδο παράνομων μεταναστών;»
Slider

Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Π.Χέγκσεθ: «Πότε θα κάνει κάτι η Ελλάδα για να αποτρέψει την είσοδο παράνομων μεταναστών;»

by admin
2 εβδομάδες ago
Στρατηγός Ταμουρίδης: «Έργα και ημέρες» του «Σουλτάνου» Ερντογάν!
Slider

Στρατηγός Ταμουρίδης: «Έργα και ημέρες» του «Σουλτάνου» Ερντογάν!

by admin
2 εβδομάδες ago
Next Post
Γυναικάρες…

Γυναικάρες...

Πέρα από την κατάρριψη του ρωσικού SU 24 – Υπάρχει Μυστικό Ρωσικό Υπερόπλο;

Πέρα από την κατάρριψη του ρωσικού SU 24 - Υπάρχει Μυστικό Ρωσικό Υπερόπλο;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr