• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Παρασκευή, 26 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ Δυσφορούν Για την Ενδο-Κορεατική Άνοιξη

8 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Μ.Κ. Bhadrakumar, Indian Punchline, 14-2-2018 

[Το πρόσωπο και η συμπεριφορά του Αμερικανού Αντιπροέδρου Πενς στο επίσημο γεύμα και στις τελετές έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στη Νότιο Κορέα, απεικόνισε παραστατικά τις αντιδράσεις του λεγομένου «βαθέως κράτους» της Ουάσιγκτον για την

απροσδόκητη  αιθρία στις σχέσεις των δυο εχθρών-αδελφών κρατών της Κορέας, τα 76 εκατομμύρια πληθυσμού των οποίων απειλούνται με τον ίδιο πυρηνικό όλεθρο σε περίπτωση πολέμου. Ύφεση όμως της έντασης στα σύνορά τους και συμφιλίωση μεταξύ τους θα καταργούσε και την υποτιθέμενη ανάγκη  αμερικανικών χερσαίων, ναυτικών και αεροπορικών βάσεων και στρατευμάτων, που καθιστούν την Νότιο Κορέα  ισχυρό οχυρό ορμητήριο, κοντά στα σύνορα Κίνας και Ρωσίας. Εκεί βρίσκεται και το πρόβλημα του Νοτιοκορεάτη Προέδρου Μουν, στο οποίο αναφέρεται το κατωτέρω άρθρο του οξυδερκούς Ινδού διπλωμάτη και αναλυτή.] 

Παρουσίαση Μιχαήλ Στυλιανού 

Αθλήτριες της Βόρειας Κορέας στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν ανέτρεψε όλες τις σκοτεινές προβλέψεις, ότι μετά τους ολυμπιακούς αγώνες θα επανεμφανίζονταν οι εντάσεις μεταξύ των δύο κορεατικών κρατών 

Η πρόσκληση του Κιμ στον Πρόεδρο της Νοτίου Κορέας Μουν Τζάε-Ιν μπορεί να θεωρηθεί ως μεταβολή των δεδομένων. Ο Μουν δεν δεσμεύθηκε και δήλωσε ότι πρέπει προηγουμένως να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις. Το σημαντικό είναι ότι ο Πρόεδρος της Νοτίου Κορέας ούτε δέχτηκε, αλλά ούτε απέρριψε την πρόσκληση. ΄Όπως είπε ένας υψηλός αξιωματούχος της Νοτίου Κορέας, ο Μουν ουσιαστικά αποδέχτηκε την πρόσκληση. Και αυτό καλεί σε κάποιες εξηγήσεις. 

Εάν εξαρτιόταν μόνο από αυτόν, ο Μουν μπορεί να ήθελε να πάει στην Πιονγκγιάνγκ. Αλλά για την απόφαση βαρύνουν και άλλοι παράγοντες. Πρώτο από όλα, η Βόρειος Κορέα θα πρέπει να θέσει σε αναστολή τις δοκιμές των πυραύλων της, και προπάντων τις πυρηνικές δοκιμές. Η πρόσκληση του Κιμ υπονοεί ότι ο η Πιονγκγιάνγκ είναι έτοιμη να σταματήσει τις δοκιμές, τουλάχιστον κατά την διάρκεια των αγώνων. Αλλά εάν τα μικτά αμερικανο-κορεατικά στρατιωτικά γυμνάσια ξαναρχίσουν κοντά στα σύνορα της Βόρειας Κορέας, τίποτε πια δεν θα είναι προβλέψιμο. [ Η Βόρειος Κορέα θεωρεί αυτά τα γυμνάσια σαν μιαν μείζονα απειλή εναντίον  της εθνικής ασφάλειας της.] 

΄Ετσι, ο Μουν αντιμετωπίζει την βαριά υποχρέωση να πείσει την κυβέρνηση Τραμπ να αναβάλει τα προσεχή στρατιωτικά γυμνάσια. Οι ΗΠΑ επιμένουν η Βόρεια Κορέα να αναστείλει μονομερώς τις δοκιμές των πυραύλων της, συμβατικών και πυρηνικών και αρνείται οποιονδήποτε συσχετισμό μεταξύ των αμυντικών ερευνών της Βόρειας Κορέας και των  μικτών γυμνασίων ΗΠΑ-Νότιας Κορέας, που διεξάγονται σε τακτά διαστήματα κάθε χρόνο, στα σύνορα με την Βόρειο. Ως εκ τούτου, η  φρόνιμη επιλογή θα ήταν να υιοθετηθεί η πρόταση της Ρωσίας και της Κίνας για την «διπλή αναστολή»         -δηλαδή  Νότιος Κορέα και ΗΠΑ να αναστείλουν τις στρατιωτικές ασκήσεις  και η Βόρειος Κορέα να αναστείλει αντίστοιχα τις πυραυλικές δοκιμές.  

Το κινεζικό πρακτορείο Ξιν Χούα μετέδωσε πως, κατά την επίσκεψη του στην Ουάσιγκτον στις 8 και 9 Φεβρουαρίου, ο Κρατικός Σύμβουλος Γιανγκ Τζιεχί αντάλλαξε ιδέες για το θέμα των πυρηνικών στην κορεατική Χερσόνησο. Ο Γιανγκ έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο Τραμπ και συναντήθηκε με τον υπουργό των Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας ΜακΜάστερ και τον ιδιαίτερο σύμβουλο και γαμπρό του Προέδρου Τζάρεντ Κούσνερ. Το Ξιν Χούα επικαλέστηκε μιαν έκκληση του Γιανγκ για  « παγκόσμια υποστήριξη, ώστε οι ενδο-κορεατικές σχέσεις να διατηρήσουν την σημερινή δυναμική προς την ύφεση στην χερσόνησο.» Ο Γιανγκ δήλωσε πως το Πεκίνο ελπίζει να διατηρήσει « την επικοινωνία και τον συντονισμό του» με την Ουάσιγκτον στην αναζήτηση μιας λύσης του κορεατικού προβλήματος. 

Είναι σημαντικό ότι και ο Κινέζος Πρόεδρος απέστειλε επίσης έναν ειδικό απεσταλμένο στον Πρόεδρο Μουν της Νότιας Κορέας το περασμένο Σαββατοκύριακο. Το περασμένο Σάββατο, ο Χαν Ζενγκ, μέλος του πολιτικού γραφείου του κινεζικού κομμουνιστικού κόμματος [δηλαδή ένα των επτά κύριων στελεχών του ΚΚΚ], συνάντησε τον Πρόεδρο Μουν. ( Ο Μουν δέχτηκε τον Χαν προτού προεδρεύσει δείπνου που παρατέθηκε στην υψηλή επιπέδου αντιπροσωπεία της Βόρειας Κορέας, υπό τον Κιμ Υόνγκ-ναμ, πρόεδρο του Προεδρείου της Ανώτατης Λαϊκής Συνέλευσης. Κατά το Ξιν Χούα, ο Χαν εξέφρασε την υποστήριξή του στην διαδικασία  «συμφιλίωσης και συνεργασίας» μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας και εξέφρασε την ελπίδα ότι «οι δυο πλευρές θα συναντηθούν στα μισά του δρόμου και θα καταβάλλουν κοινές προσπάθειες για την μείωση των εντάσεων.» 

Μολονότι η κατάσταση παραμένει συγκεχυμένη και είναι δύσκολο να προβλεφτούν οι εξελίξεις, υπάρχουν πολλές πιθανότητες τελικά να καταφέρει ο Μουν να μεταβεί στην Πιονγκγιάνγκ. Με άλλα λόγια, η Νότιος Κορέα δεν πνίγεται ίσως από ενθουσιασμό να ξαναρχίσει τα στρατιωτικά γυμνάσια με τις ΗΠΑ στο μέλλον. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ του Τύπου, ο Μουν είχε ήδη μιαν θυελλώδη συζήτηση με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό ΄Αμπε πάνω σ΄αυτό το ζήτημα. Ο Μουν απέρριψε κατηγορηματικά την σύσταση του ΄Αμπε να ξαναρχίσει τα μικτά γυμνάσια με τις ΗΠΑ χωρίς καθυστέρηση. 

Παράλληλα η κοινή γνώμη στη Νότια Κορέα αρχίζει να αλλάζει στάση. Αποδεικνύεται ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας ελίχθηκε λαμπρά, στέλνοντας την νεαρή αδελφή του Κιμ Υό-γιονγκ με την αντιπροσωπεία υψηλού επιπέδου για την τελετή έναρξης των ολυμπιακών αγώνων. ΄Ηταν το πρώτο μέλος της ηγετικής οικογένειας στην Πιονγκγιάνγκ που επισκέπτεται τη Νότιο Κορέα από την αρχή του Κορεατικού Πολέμου στην δεκαετία του 1950 και οι  Νότιο-Κορεάτες ενθουσιάστηκαν. 

Είναι σαφές ότι η βόρειο-κορεατική συμμετοχή έκοψε ήδη την φόρα της εκστρατείας των αμερικανικών πιέσεων. Κάποιες κυρώσεις εναντίον της Βόρειας Κορέας έχουν ήδη προσωρινά αναβληθεί έως το τέλος των αγώνων. Το μεγάλο ερώτημα είναι εάν η εκστρατεία των αμερικανικών πιέσεων μπορεί να ξαναρχίσει μέσα στο νέο κλίμα της ύφεσης μεταξύ των δύο κορεατικών κρατών. 

Ο Μουν βαδίζει  επάνω σε αυγά. Είναι βέβαιο πως δεν θέλει να χάσει αυτό το άνοιγμα ευκαιρίας για μια διαδικασία ειρήνευσης με τον Κιμ. Αλλά από την άλλη πλευρά ένα ταξίδι άνευ όρων στην Πιονγκγιάνγκ θα ήταν πολύ ριψοκίνδυνο. Αναλαμβάνοντας αυτό το ρίσκο, ο Μουν όχι μόνο θα εξόργιζε την κυβέρνηση Τραμπ, αλλά επιπλέον είναι γεγονός ότι ο Κιμ δεν σηματοδότησε μέχρι τώρα καμία διάθεση  να συζητήσει για από-πυρηνικοποίηση. Θα μπορούσε μάλιστα να υποτεθεί ότι ο Κιμ απλά προσπαθεί να κερδίσει χρόνο για να προχωρήσει στο πρόγραμμα του πυρηνικού εξοπλισμού της χώρας του. Αλλά για να μπορέσει να διαπραγματευθεί ο Μουν με τον Κιμ είναι προπάντων απαραίτητο να έχει την συγκατάθεση των ΗΠΑ. 

Οπωσδήποτε, η Ουάσιγκτον δεν είναι ακριβώς ευτυχής για την πρόσφατη βελτίωση των κορεατικών σχέσεων. Η συμμαχία ΗΠΑ-Νοτίου Κορέας δείχνει ήδη σημεία διαφωνίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού πρακτορείου Ασοσιέτετ Πρες; « Η απόπειρα του Πενς να απομονώσει την Βόρειο Κορέα καταρρέει.» 

Tags: slide4
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Τι ήταν αυτό! Αντί για μαζικό χτύπημα στην Ουκρανία, ενεργοποιήθηκε το «Σχέδιο Β» – Μια πονηρή κίνηση από τους στρατηγούς
ΔΙΕΘΝΗ

Τι ήταν αυτό! Αντί για μαζικό χτύπημα στην Ουκρανία, ενεργοποιήθηκε το «Σχέδιο Β» – Μια πονηρή κίνηση από τους στρατηγούς

by admin
4 ώρες ago
Πολ Κρεγκ Ρόμπερτ: Ο 21ος Αιώνας είναι ο Τελευταίος Αιώνας για τους Λευκούς
Slider

Πολ Κρεγκ Ρόμπερτ: Ο 21ος Αιώνας είναι ο Τελευταίος Αιώνας για τους Λευκούς

by admin
4 ώρες ago
«Δεν έχετε δει τίποτα ακόμη»: Η Γη τρέμει σαν τρελή – Βενεζουέλα, Ιαπωνία, Καλιφόρνια και η τρομακτική προειδοποίηση της Αποκάλυψης!
Slider

«Δεν έχετε δει τίποτα ακόμη»: Η Γη τρέμει σαν τρελή – Βενεζουέλα, Ιαπωνία, Καλιφόρνια και η τρομακτική προειδοποίηση της Αποκάλυψης!

by admin
6 ώρες ago
Αρχίζει να Χάνει η Ρωσία τον Πόλεμο;
ΔΙΕΘΝΗ

Αρχίζει να Χάνει η Ρωσία τον Πόλεμο;

by admin
6 ώρες ago
Next Post
Ν. Κοτζιάς: «Ναι δίνουμε το όνομα στα Σκόπια»

Ν. Κοτζιάς: «Ναι δίνουμε το όνομα στα Σκόπια»

Ακαδημία Αθηνών για το Σκοπιανό: «Καμια συμφωνία που κλέβει την Ιστορία μας και τον πολιτισμό μας»

Ακαδημία Αθηνών για το Σκοπιανό: «Καμια συμφωνία που κλέβει την Ιστορία μας και τον πολιτισμό μας»

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr