Παρουσίασε αδιαθεσία κατά τη δίκη που διακόπηκε και εισήχθηκε σε νοσοκομείο! Θα τον στείλουν!
Την 1η Απριλίου 2023, γύρω στις 7:30 π.μ., αξιωματικοί της SBU (Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας) επέδωσαν κλήτευση στον Μητροπολίτη Πάβελ του Βίσχοροντ και του Τσορνόμπιλ, τον Ηγούμενο της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου. Το Τμήμα Πληροφοριών και Παιδείας της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας ενημερώνει σχετικά με αναφορά στο lavra.ua.
Ο Μητροπολίτης Πάβελ κατηγορείται για παραβίαση της ισότητας των πολιτών με βάση τη φυλή, την εθνικότητα, τις θρησκευτικές πεποιθήσεις, και άλλους λόγους (άρθρο 161 του Ποινικού Κώδικα της Ουκρανίας). Αφορά δηλώσεις για την «Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας» και το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως που έκανε ο ίδιος στη βιντεοταινία του «Ζητάμε δικαιοσύνη για την Εκκλησία μας». Παρουσιάστηκε ενώπιον του δικαστηρίου αναμένεται η απόφαση.

Άρθρο 436-2: Η αιτιολόγηση, η αναγνώριση ως νόμιμη, η μη απόρριψη της ένοπλης επίθεσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατά της Ουκρανίας, η εξύμνηση των συμμετεχόντων της – επίσης του προσάπτονται.
Αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται έρευνες κατ΄οίκον του ηγουμένου.
Έχει κληθεί για δικαστική ακρόαση στις 12 μ.μ. Στη συνέχεια θα αποφασιστεί το θέμα της επιβολής των περιοριστικών μέτρων.

Κι καθώς είναι σ΄εξέλιξη η δίωξη του ηγουμένου υπερεθνικιστές γκεσταπίτες που έχουν συγκεντρωθεί έξω από τη Λαύρα άρχισαν να κραυγάζουν “αποκεφαλίστε τους Μοσχοβίτες ». Αντίστοιχα υπάρχει εκεί και πλήθος από όλη την Ουκρανία που έχει σχηματίσει ασπίδα προστασίας στη Λαύρα. Απειλούνται επεισόδια

Μέχρι την Μεγάλη Εβδομάδα οι χριστιανοναζήδες του καθεστώτος Κιέβου θέλουν να έχουν ολοκληρώσει για ευνόητους λόγους τη Λαύρα.
Τελευταία εξέλιξη ο Μητροπολίτης Πάβελ παρουσίασε αδιαθεσία κατά την δικαστική ακρόαση και διακόπηκε ο διαδικασία η οποία και μεταφέρθηκε για 3 Απριλίου 09:00. Ο επίσκοπος Πάβελ είπε στους δικαστές ότι ένιωθε άσχημα. Είναι άνω των 60 ετών και πάσχει από διαβήτη.
Κατά τη διάρκεια της δικαστικής συνεδρίασης ο Μητροπολίτης Πάβελ αρρώστησε λόγω υψηλού σακχάρου.
Σε σχέση με αυτή την περίσταση, ο δικαστής αποφάσισε να αναβάλει τη συνεδρίαση για τις 9:00 π.μ. της 3ης Απριλίου 2023.
Μετά από αυτό, ο Μητροπολίτης Παύλος αποχώρησε από την αίθουσα του δικαστηρίου.
Μήνυμα του δικηγόρου του Μητροπολίτη Πάβελ: “Μετά την ανακοίνωση διακοπής μέχρι τη Δευτέρα, το δικαστήριο επαναπρογραμμάτισε τη συνεδρίαση για τις 17:00 σήμερα. Ο Γέροντας είναι στο νοσοκομείο“.

«Με κατηγόρησαν ότι αποκαλούσα τον Επιφάνιο σχισματικό. Είναι επίσης μεγάλη τιμή για αυτόν – σχισματικός είναι ένας άνθρωπος που χειροτονήθηκε, και αυτός δεν χειροτονήθηκε ποτέ, ήταν και είναι αχειροτόνητος. Έρχονται και φεύγουν, και αν έλεγα κάτι άλλο για το πόσο κανονικοί είναι, θα ήταν αμαρτία ενώπιον του Θεού», είπε ο Μητροπολίτης Πάβελ.
#UkraineWar #Laure #Kiev Alors que le Métropolite Paul attend la décision du Tribunal de #Zelensky , près de la Laure, les combattants, «partisans nationalistes🇺🇦 » ont déjà commencé à crier "Égorgeons les Moscovites »‼️#Satanic #NaziZelensky @BFMTV @LCI pic.twitter.com/0LMkysdcHb
— Katya Lycheva (@karpov16) April 1, 2023
Με τις εικόνες ανάποδα διαδηλώνουν έξω από τη Λαύρα οι υπερεθνικιστές σατανιστές Ουκρανοί

Κάνουν το σήμα της ουκρανική τρίαινας έξω από τη Λαύρα οι ναζήδες..

ήρθαν και οι Τάταροι να πάρουν τη Λαύρα

Στις 29 Μαρτίου 2023, ο Μητροπολίτης Pavel του Vyshhorod, και νυν ηγούμενος της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου, απευθυνόμενος στον Volodymyr Zelensky, είπε ότι τα δάκρυα των αδελφών του μοναστηριού «δεν θα πέσουν στο έδαφος, θα πέσουν στα κεφάλια σας».
Μιλώντας για τη δίωξη του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου από τις κρατικές αρχές, ο Μητροπολίτης Παύλος είπε ότι έλαβε επιστολή από τον διευθυντή του μουσείου και τον υπουργό Πολιτισμού «που εκκενώνουν τη Λαύρα, με τη χιλιετή ιστορία της, από τον ιερό τόπο». .
«Σας το λέω κύριε Πρόεδρε! Το λέω και στους γύρω σας ότι τα δάκρυά μας δεν θα πέφτουν στο έδαφος, θα σας πέσουν στο κεφάλι. Πιστεύετε ότι με το να έρθετε στην εξουσία στις πλάτες μας, μπορείτε να το κάνετε αυτό; Ο Θεός δεν θα συγχωρήσει ούτε εσάς ούτε την οικογένειά σας!», είπε ο Μητροπολίτης Παύλος.
“Επειδή σήμερα 220 άτομα από τα αδέλφια πετάχτηκαν στο δρόμο από εσάς. Επειδή αρνηθήκατε να δεχτείτε τον Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριο με τη Σύνοδο. Δεν μπορούσατε να σταματήσετε τον υπουργό Πολιτισμού, που διακατέχεται από οργή, και μίσος. – άρα τα κάνει όλα με την άδειά σου. Αλίμονό σου!”
”Η απειλή της απομάκρυνσης σήμερα δεν αφορά μόνο τους 200 μοναχούς, αλλά και τους φοιτητές του Σεμιναρίου και της Θεολογικής Ακαδημίας (250 περίπου), βοηθητικό προσωπικό, καθηγητές (100). Φιλοξενούμε αρκετούς πρόσφυγες από την ανατολική Ουκρανία, των οποίων τα σπίτια καταστράφηκαν από τις μάχες. Δηλαδή συνολικά σχεδόν 1000 άτομα, χωρίς να μας προσφέρεται καμία εναλλακτική…..Δεν έχουμε βιώσει τέτοιες διώξεις από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης.” δηλώνει ο π. Φιλάρετος, αντιπρύτανης της Θεολογικής Ακαδημίας του Κιέβου.





